Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

...που ήταν σα σα σα σκυλόψαρα, οε οε οε οε.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου που είναι η Γιορτή του Άντρα, σήμερα ήταν η Γιορτή της Γυναίκας. Ως φιλεύσπλαχνη και δημοκρατική κοινωνία που είμαστε, σκεφτήκαμε μαζί με τις φάλαινες, τα πράσινα κολεόπτερα της Γουαδαλούπης, και την καρέτα-καρέτα, να τιμήσουμε άλλο ένα υποδεέστερο είδος, αφιερώνοντάς του και αυτού μία ιδιαίτερη μέρα. Τη γυναίκα.

Μάλιστα ο Έλλην Υπουργός Μεταφορών με καμάρι ανακοίνωσε τις δωρεάν μετακινήσεις για όλες τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πράξη αυτή θα μπορούσε να ακολουθείται και με τη δήλωση: «Εμείς, είμαστε και πολύ προχώ κυβέρνηση, οπότε για σήμερα δίνουμε δωρεάν μετακινήσεις στις αξιολύπητες γυναίκες, ώστε να μην μας μυξοκλαίνε τις υπόλοιπες 364 μέρες και μας λένε και φαλοκράτες».

Μετά, λοιπόν, τη δημόσια παραδοχή της κατωτερότητας της γυναίκας, όλοι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, ξέροντας ότι η ελληνική κοινωνία αφουγκράζεται τις αδικίες κατά των γυναικών, και λαμβάνει ανάλογα μέτρα προκειμένου να προστατέψει και να προάγει την ισότητα των δύο φύλων, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή: Όταν θέλεις να αποτυπώσεις στη συνείδηση των ανθρώπων ότι μία ομάδα ανθρώπων είναι διαφορετική (και προφανώς όχι ισότιμη), τους φτιάχνεις μία ιδιαίτερη μέρα.

Χρόνια πολλά! Από αύριο και για 364 μέρες, δωρεάν εισιτήρια μόνο στους άνδρες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...