Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Της Λόλας τα βυζιά που είναι στην τηλεόραση

Σήμερα δεν είναι μία τυχαία μέρα αγαπητέ, μοναδικέ, αυγουστιάτικέ μου αναγνώστη. Σήμερα το ελληνάκι γιορτάζει το πρώτο του γεννέθλιο! Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, η καλοκαιρινή ραστώνη ανάγκασε το post με τίτλο «Πάμε intro» να φύγει με δύναμη από τους νευρώνες μου και μέσω των δάχτυλών μου να πάει και να ριζώσει στα βάθη κάποιου server της Google.

Φυσικά, τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε. Οι σκέψεις που γράφονται εδώ και έναν χρόνο, θα μπορούσαν να γραφτούν ακριβώς οι ίδιες και τον επόμενο χρόνο, ίσως και για τα υπόλοιπα δέκα χρόνια. Θεσμικά, στην Ελλάδα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και πολύ εδώ και περίπου 186 χρόνια. Άρα στατιστικά, αλλά και δεδομένων των σημερινών γενεών που διακυβεύουν το μέλλον αυτής της χώρας, είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει κάτι και μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.

Το θέμα όμως δεν είναι ούτε η συνεχιζόμενη γκρίνια, ούτε η συμμετοχή στην ευρύτερη μιζέρια με άλλη μία άποψη μέσα στις χιλιάδες που αλληλοσυγκρούονται καθημερινά, χωρίς λόγο και αιτία. Το θέμα είναι να αναδεικνύεται συνεχώς η απλή, λογική και θετική σκέψη. Να υπενθυμίζεται ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και με άλλον τρόπο, ο οποίος μάλιστα δεν είναι και τόσο σύνθετος, αρκεί να αποβληθούν κάποια παιδαριώδη και συντηρητικά κατάλοιπα.

Το θέμα είναι να υπάρχουν φωνές (έστω και απειροελάχιστες), που υπενθυμίζουν ότι αυτά που μας μιζεριάζουν και που μας κάνουν δυσκίνητους και απαράδεκτους ως έθνος, ή καλύτερα, ως κοινωνία, αφορούν στην τελική το 0,2% του πληθυσμού ολόκληρου του πλανήτη και κανέναν άλλο. Ότι ο σκοπός δεν είναι να λάμψει ο «ένδοξος ελληνισμός», που ούτως ή άλλως έχει αφανιστεί αιώνες τώρα, αλλά να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε μέσα σε μία πολυπολιτισμική, πολυφυλετική και ετερογενή κοινωνία, ξεκόβοντας επιτέλους από τον γνώμονα της ανασφάλειας, της αμορφωσιάς, του ατομικισμού και της αποποίησης προσωπικής ευθύνης. Να υπενθυμίζεται ότι άλλες κοινωνίες τα έχουν καταφέρει καλύτερα από εμάς και αυτό δεν είναι ντροπή, αλλά τουναντίον αποτελεί πηγή έμπνευσης και οδηγό για τη βελτίωση της δικής μας κοινωνίας.

Το θέμα, στην τελική, αγαπητέ μοναδικέ μου αναγνώστη, δεν είναι να διαβάσεις κάτι καινούργιο, ή κάτι που ξέρεις ήδη, αλλά να συνειδητοποιήσεις ότι μέσα στον ευρύτερο νεοελληνικό παραλογισμό υπάρχουν και ορισμένες θετικές και λογικές φωνές. Έτσι απλά για παρηγοριά, ή για στήριγμα, ή όπως σε βολεύει να το ερμηνεύσεις.

Στην τελική, αυτή είναι και η βασική διαφορά ανάμεσα σε έναν Ελληναρά και στο αντίθετό του˙ ένα ελληνάκι. Ο Ελληναράς, ακούγεται και επιβάλλεται επειδή απλά είναι φωνακλάς. Και σε μία κοινωνία παραλογισμού και σύγχυσης, φυσικό είναι να υπερισχύσει η ένταση του λόγου παρά η ποιότητά του. Άλλωστε, δεν είναι κρυφό καμάρι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της σημερινής κοινωνίας μας, απαρτίζεται από Ελληναράδες. Γι’ αυτό και σε μία τέτοια κοινωνία, το τιμώμενο πρόσωπο είναι ο Ελληναράς και θα πρέπει να γράφεται με κεφαλαίο «Ε», σε αντίθεση με το ελληνάκι.

Παρένθεση: Σε αυτό το σημείο υποτίθεται ότι υπενθυμίζω τα γραφόμενα του πρώτου μου post σχετικά με το πεζό ή κεφαλαίο «ε», ειδικά σε όσους με αναφέρουν ή με λινκάρουν (!) ως «Ελληνάκι». Το «ελληνάκι» παίρνει πάντα μικρό «ε». Απαράβατος κανόνας γραμματικής! Κλείνει η παρένθεση.


Και επειδή το παρόν post είναι επετειακό, άρα κάτι σαν πάρτι, ήρθε η ώρα να τελειώσουν οι ομιλίες, και να περάσουμε σε κάτι πιο λάιτ.

Το πρώτο λάιτ μέρος αφορά τα στατιστικά χρήσης του παρόντος ιστολογίου. Δεν θα μιλήσω για βαρετά ποσοστά και νούμερα επισκεψιμότητας, hits ή back-links. Αντιθέτως, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένα από τα αποτελέσματα της ανάλυσης λέξεων – κλειδιών, και συγκεκριμένα τις λέξεις/φράσεις κλειδιά, που ορισμένοι χρησιμοποίησαν και είχαν την ατυχία να «προσγειωθούν» στο ιστολόγιο τούτο. Οι όροι αναζήτησης παρουσιάζονται αυτούσιοι χωρίς προσθήκες, με τυχαία σειρά (εκτός από τα δύο πρώτα μαργαριτάρια) και μετά από δύσκολη επιλογή ανάμεσα σε άλλους αντάξιους του είδους. Ιδού λοιπόν ορισμένοι από τους όρους αναζήτησης, που έφεραν επισκέπτες.

-«σε ποιο μέρος του πλανήτη ζουν οι ιθαγενείς;»

-«της λολας τα βυζια που ειναι στην τηλεοραση»

-«αρκουδακια για αντρες»

-«καταπολέμηση κλανιάς»

-«με τρομάζεις»


-«πολλες κλανιες καθημερινα ειναι αρρωστια»

-«πωσ θα σωθουμε το 2012;»

-«φτιαξε ασπιδα μονοσ σου»

-«γιολαντα διαμαντη video sex»

-«τι μερα είναι σημερα;»

-«χοντρεσ πορνεσ»

-«ελληνες με μεγαλο πεος»

-«θεραπεια κλανιας»

-«καταστρεφω κάτι αλλιώς;»

-«κολεξιον λολα»

-«στρατιωτικεσ καυλεσ ιστοριεσ»

Η λίστα δεν εξαντλείται και παραμένει ασχολίαστη για ευνόητους λόγους. (Εκτός ίσως από τους «Έλληνες με μεγάλο πέος» για το οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Google που με εμφανίζει στα αποτελέσματα αναζήτησης).

Δεύτερο λάιτ μέρος: ellinaki trivia

1) Τι είναι αυτό το πράγμα στο header;

Είναι κομμάτι από αυτό…


Απεικονίζει την «αρμονική» συνύπαρξη αρχαίου και σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού.

2) Γιατί ο Αρίστος φοράει κουκούλα;

Γιατί αν ζούσε σήμερα ενδεχομένως να ήταν κουκουλοφόρος και φυσικά θα συλλαμβανόταν, βάσει των πρόσφατων νεοελληνικών νόμων. Τώρα, ο λόγος που θα ήταν κουκουλοφόρος, είναι άλλη συζήτηση.

3) Είσαι δηλαδή αρχαιόφιλος, δωδεκαθεϊστής που φουσκώνει από υπερηφάνεια όταν βλέπει το «300» του Zack Snyder, και που έχει γεμίσει τους τοίχους του με περικεφαλαίες, ασπίδες και αρχαία γνωμικά;

Όχι. Απλά θεωρώ ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εκφράζει τις αντίθετες ακριβώς αξίες από αυτές του σύγχρονου ελληνικού ατοπήματος. Ο πρώτος, θα μπορούσε να αποτελέσει καλό εναρκτήριο υπόδειγμα για τον δεύτερο, όπως αποτέλεσε σημαντική επιρροή για την ανάπτυξη και άνθιση ορισμένων προηγμένων σημερινών πολιτισμών πριν περίπου 2,5 αιώνες.


Φού! ...Ο αγώνας συνεχίζεται!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...