Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Τώρα όλη η Ελλάδα είναι... όινκ!

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και η λίμπιντο χτυπάει κόκκινα. Τα ΜΜΕ ήρθαν σε οργασμό, μετά από την καύλα που τους προξένησε ο οργασμός της αστυνομίας. Και το μήνυμα των δύο οργασμών ήταν σαφές: «Η ελληνική αστυνομία, η καλύτερη του κόσμου, εξαρθρώνει με ακρίβεια, επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και υψηλή τεχνολογία, τη μεγαλύτερη τρομοκρατική οργάνωση μετά τη 17Ν. Τον Επαναστατικό Αγώνα».

Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ. Δεν είναι και μικρό ένα τέτοιο επίτευγμα. Δεν είναι όμως και κάτι το τόσο μεγάλο για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ξαφνικά οι απανταχού αστυνομικοί σκίζουν κουμπιά από το φούσκωμα του στήθους τους ή ότι οι δημοσιογράφοι επαινούν τόσο πολύ την αστυνομία σε βαθμό αηδίας. Διότι, μπορεί μεν η εξάρθρωση μίας σημαντικής τρομοκρατικής ομάδας να είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα, αλλά δεν είναι το μοναδικό επίτευγμα που μπορεί να καταφέρει μία αστυνομία.

Για κάποιο λόγο, όλη αυτή η μεθοδικότητα και η οργάνωση που επέδειξε η αστυνομία στην εξάρθρωση του ΕΑ, λείπει από τις λοιπές λειτουργίες της. Για κάποιο λόγο, η Ελληνική αστυνομία «αδυνατεί» να εξαρθρώσει κυκλώματα παραοικονομίας, διαφθοράς ή να προβεί σε μαζικές συλλήψεις οικονομικών και πολιτικών εγκληματιών.

Η ΕΛΑΣ, μπορεί να εξαρθρώνει συγκεκριμένες τρομοκρατικές οργανώσεις, να συλλαμβάνει μερικούς πιτσιρικάδες για τη λειτουργία του gamato, να ξυλοφορτώνει ή να βρίζει μετανάστες, να ενοχοποιεί αθώους περαστικούς σε πορείες και να καταφέρνει την προφυλάκισή τους, αλλά για κάποιον περίεργο τρόπο δεν μπορεί με τίποτα να συλλάβει ή να ενοχοποιήσει εγκληματίες που φοράνε κοστούμια και γραβάτα. Μπορεί να κάνει εφόδους σε διάφορα σπίτια ή να ανακρίνει τον οποιονδήποτε, αλλά δεν μπορεί να κάνει εφόδους σε πλούσια σπίτια, πολιτικά γραφεία ή να συλλέγει πληροφορίες για μεγάλες απάτες και παρανομίες.

Επίσης, για κάποιο λόγο, η «σπουδαία» αυτή αστυνομία αδυνατεί να κόψει κλήσεις για παράβαση του ΚΟΚ, εκτός στοχευόμενης εντολής ή να δράσει αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις όπου ο νόμος παραβιάζεται ξεκάθαρα σε καθημερινό επίπεδο.

Έστω λοιπόν, ότι τελικά τα συλληφθέντα άτομα όντως ανήκουν στον ΕΑ, και ότι η δράση του τελευταίου σταματάει. Μετά τα παράσημα των εμπλεκόμενων αστυνομικών και την εκτόξευση της τηλεθέασης συγκεκριμένων «οργασμικών» καναλιών, πώς ακριβώς θα αλλάξει η καθημερινότητα σε σχέση με την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της; Τα ίδια, γνωστά λαμόγια δεν θα συνεχίσουν να λυμαίνονται τον τόπο μέσω παράνομων οικονομικών συναλλαγών και αδιαφανών διαδικασιών εις βάρος χιλιάδων ανθρώπων; Τα ίδια φασιστόμουτρα που δρουν ανεξέλεγκτα, δεν θα στελεχώνουν διάφορες δυνάμεις της αστυνομίας; Οι ίδιες παραβατικές συμπεριφορές δεν θα συνεχίσουν να διέπουν όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας, με την αστυνομία να παίζει το μπεγλέρι της; Η μόνη διαφορά είναι ότι εκτός από μπεγλέρι θα έχει και παράσημο.

Εν τέλει, αυτές τις μέρες, τα ΜΜΕ και η αστυνομία καταφέρνουν κάτι πολύ σπουδαίο· να πείσουν τον κόσμο ότι η τελευταία λειτουργεί σωστά, δίκαια και μεθοδικά, για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, προκαλώντας έναν γενικότερο εφησυχασμό. Έτσι παραβλέπονται οι παρανομίες και οι αυθαιρεσίες που συνεχίζουν να συμβαίνουν λόγω του οργανωμένου οικονομικού και πολιτικού εγκλήματος, μεμονωμένων μικρών ή μεγάλων συμφερόντων, αλλά και αυτές της ίδιας της αστυνομίας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...