Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ισραήλ - Ανθρωπότητα : 1-0

Όπως και να το κάνεις, έχει ενδιαφέρον να μελετάς Ιστορία. Μπορείς για παράδειγμα να δεις πως ένας λαός που έχει υποστεί την χειρότερη αντιμετώπιση από ένα ολοκληρωτικό, ναζιστικό, σαδιστικό καθεστώς, καταφέρνει μέσα σε λίγα χρόνια να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς με παρόμοια χαρακτηριστικά. Καταφέρνει να καταλάβει θέσεις κλειδιά σε διάφορα κέντρα εξουσίας και τελικά, παραβιάζοντας κάθε συνθήκη διεθνούς δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να κάνει εγκλήματα χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν. Γι’ αυτό άλλωστε ο ΟΗΕ και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης χλευάζονταν ήδη από τη δεκαετία του ’60 για την πραγματική ισχύ που διέθεταν.

Με τη σημερινή πειρατεία, τις δολοφονίες, τις κακοποιήσεις και τους τραυματισμούς που έλαβαν χώρα στα πλοία του ανθρωπιστικού «Στόλου της Ελευθερίας», το Ισραήλ κερδίζει επάξια το βραβείο συνέχισης των ολοκληρωτικών, φασιστικών και αντι-ανθρωπιστικών τακτικών που λυμαίνονται την ανθρωπότητα. Θεωρώ λοιπόν ότι το Ισραήλ θα πρέπει να προβεί σε αλλαγή της σημαίας του, με ένα νέο συμβολισμό ο οποίος θα τιμάει αυτή την σπουδαία κληρονομιά.

Σήμερα στις 7μ.μ., με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα», πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής όχι μόνο προς τα θύματα του στόλου της ελευθερίας, αλλά και προς τα διαχρονικά θύματα των πολεμόχαρων, ολοκληρωτικών τακτικών του Ισραηλινού καθεστώτος και που καθημερινά οι περισσότεροι αγνοούν.

Update: Επειδή προφανώς η σημαία ενόχλησε κάποιους αναγνώστες και έλαβα κάτι μηνύματα με τα γνωστά «ευαίσθητα ζητήματα» του συγκεκριμένου συμβολισμού στη συγκεκριμένη σημαία… Οι πράξεις και τα γεγονότα καθιστούν μία έννοια ή έναν συμβολισμό ευαίσθητο. Όχι κάποια τυποποιημένη, και αραχνιασμένη κοινωνική αντίληψη που απλά έχει διαιωνιστεί με το πέρασμα του χρόνου. Το καθεστώς το οποίο δημιουργήθηκε μετά από ευαισθησία της διεθνούς κοινότητας για τα φριχτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον του λαού του είναι αυτό στο οποίο καταλογίζονται οι ευθύνες, όχι μόνο του σημερινού εγκλήματος αλλά και των συνεχών εγκλημάτων των τελευταίων 50 ετών. Όχι ο λαός του. Αν και λογικό είναι για κάποιον να συλλογιστεί ότι όλα τα καθεστώτα δημιουργούνται υπό τις επευφημίες, την ψήφο και την ανοχή των λαών τους, εγώ προσωπικά βάλω εναντίον του άμεσα υπεύθυνου για το σημερινό έγκλημα.

Οι πράξεις, λοιπόν, και τα γεγονότα του συγκεκριμένου καθεστώτος είναι άκρως παράνομες, φασιστικές, εγκληματικές, εκτός διεθνούς δικαίου, άρα είναι δικαίωμα του καθενός είναι να τις κρίνει ανάλογα. Εάν υπάρχει κάποιος που θίγεται επειδή είτε προσβάλλεται το θρησκευτικό σύμβολο του Δαυίδ, είτε επειδή θεωρεί τον αγκυλωτό σταυρό άκρως προσβλητικό για τον εβραϊκό λαό, καλό θα ήταν να αναλογιστεί τις πράξεις και τα τεκταινόμενα του Ισραηλινού καθεστώτος τα τελευταία 50 χρόνια, με αποκορύφωμα τη σημερινή επιχείρηση. Εάν θεωρεί ότι ο φασισμός και αυτές οι πράξεις δεν συνάδουν, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει την αντίληψή του για την έννοια του φασισμού. Επίσης με αυτό τον τρόπο, προφανώς νομιμοποιεί τις πράξεις και τα τεκταινόμενα του Γερμανικού Ναζιστικού καθεστώτος εις βάρος του εβραϊκού λαού.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...