Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Πρωκτοσκόπηση των τελευταίων ημερών

1) Ποιος πολιτικός θα καταφέρει μέσα σε λίγους μήνες να διαλύσει τελείως το κόμμα του, υποτιμώντας κάθε μέρα τη νοημοσύνη όλων των αμοιβάδων του ελληνικού χώρου με τον θρασύτερο λαϊκισμό που έχει επιδείξει ποτέ πολιτικός τα τελευταία χρόνια; Ονομάζεται Αντώνης Σαμαράς, και τις τελευταίες ημέρες τον θαυμάσαμε στις εξής επιτυχίες:

  • Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθυστέρηση της απομάκρυνσης της κας Γκερέκου από το αξίωμά της, επειδή από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των φορολογικών τεκταινόμενων της οικογένειάς της, μέχρι την παραίτησή της, μεσολάβησαν περίπου 6 ώρες. Όλοι θυμόμαστε τα χρονικά διαστήματα και το πλήθος των σκανδάλων που έπρεπε να βγουν στην επιφάνεια για να αλλάξει έστω και πλευρό ο κάθε θρονιασμένος Υπουργός ή Υφυπουργός επί των ένδοξων ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ.

  • Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σημαντικές ελλείψεις πυροσβεστικού προσωπικού και σχεδιασμού εν όψει έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. Τα κατορθώματα της ΝΔ στον τομέα της πυρασφάλειας είναι τόσο μεγάλα και αξιοσημείωτα που φαίνονται ακόμα και στο Google Earth.

  • Δήλωσε πως όταν ξαναγίνει κυβέρνηση η ΝΔ (ευτυχώς ποτέ), θα αποσύρει τον Καλλικράτη. Κοινώς, δήλωσε ευθέως ότι οποιαδήποτε βελτίωση και συμμάζεμα έχει να γίνει στην διοικητική δομή της χώρας, η ΝΔ θα φροντίσει ώστε να τα κάνει όλα πάλι λαμπόγιαλο.

  • Τόλμησε και έβαλε σε μία πρόταση ταυτόχρονα τις λέξεις «σκάνδαλα», «επιβαρύνουν», «μόνο», «αποδεδειγμένα», «ΠΑΣΟΚ», χωρίς φυσικά να καταφέρει ποτέ να βάλει σε μία πρόταση τις λέξεις «σκάνδαλα» και «ΝΔ».

2) Προς Αξιότιμον Υπουργόν Μεταφορών κ. Δημήτρη Ρέππα.
Όταν λέμε απελευθέρωση επαγγελμάτων, εννοούμε πραγματική απελευθέρωση. Όχι μόνο στα χαρτιά επειδή φοβόμαστε μην τυχόν και θιχτούν οι νταλικέρηδες.

3) Προς Αξιότιμον Υπουργόν Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδο.
Η εξυπηρετείς το σχέδιο εξυγίανσης της κυβέρνησης και της τρόικας, ή παραιτείσαι και κατεβαίνεις στους δρόμους. Δηλώσεις του τύπου «εγώ θα ήθελα, αλλά οι άλλοι μας πιέζουν», δεν είναι δηλώσεις υπουργού. Είναι δηλώσεις πανικόβλητου πολιτικού.

4) Προς Αξιότιμον Υπουργόν Οικονομίας, Α και Ν, κα Λούκα Κατσέλη.
Η άρση του καμποτάζ είναι συγκεκριμένη διαδικασία. Είτε το άρεις είτε όχι. Δεν μπορείς να το άρεις κατά το ήμισυ, ούτε κατά το 80%.

5) Προς Αξιότιμον Πρόεδρον της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο.
Την περσόνα του Μαυρογιαλούρου είναι που προσπαθεί να αποβάλλει το πολιτικό σύστημα τον τελευταίο καιρό, και είναι αυτό που επιτάσσει και η υπόλοιπη κοινωνία. Είναι εξαιρετικά άκομψο για χάρη ενός χωριού να διαβάλλεται ευθέως ένα μεγάλο σχέδιο σαν τον Καλλικράτη από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής, για καθαρά προσωπικά συμφέροντα.

6) Σχετικά με τους παραπάνω. Στα μέτρα, δεν χωράνε ημίμετρα, ούτε πολιτικές του παρελθόντος. Η ανοχή των παραπάνω προσώπων για τις συγκεκριμένες τακτικές τους, μπορεί να διαβάλει την οποιαδήποτε θετική προσπάθεια. Αυτή την περίοδο που τα μάτια τόσο της τρόικας, όσο και του μεγαλύτερου ποσοστού της κοινωνίας, εκτός από την κυβέρνηση είναι και πάνω σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους παρατυπίες. Δηλαδή πόσα ακόμα χρόνια πρέπει να περάσουν για να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μάγκες, αλλά κουτοπόνηροι, και ότι αυτό το ξέρουν πλέον και οι Ευρωπαίοι εταίροι, αλλά και μία σημαντική μερίδα του κόσμου;

7) Η ομολογία του κ. Μαντέλη, ακόμα ταράζει την κοινωνία, και αυτό δεν μπορώ ακόμα να το χωνέψω. Για ποιο λόγο δηλαδή πήρε τόση διάσταση κάτι τόσο αυτονόητο; Έπεσε από τα σύννεφα ο πολιτικός κόσμος για την ομολογία του Μαντέλη. Σα να λέμε ότι έπεσε από τα σύννεφα ο Αδόλφος Χίτλερ όταν αξιωματούχος των Ες Ες δήλωσε ότι πεθαίνει κόσμος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σε τέτοιες καταστάσεις όμως είναι που αναδύεται το πραγματικό καραγκιοζιλίκι που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια. Ουδείς πολιτικός και ουδέν ΜΜΕ, δεν είχαν την αξιοπρέπεια να «μην πέσουν από τα σύννεφα». Η δε «άμεση» επέμβαση του ΣΔΟΕ στη Siemens, μερικά χρόνια αργότερα ήταν αξιομνημόνευτη και εξίσου καραγκιοζηδοειδής.

8) Όταν ξεκινάς μία σωστή εκστρατεία, που ξέρεις ότι θα διαρκέσει ίσως και χρόνια, και διαμηνύεις ότι ενσωματώνεται για πάντα στις διαδικασίες καθαριότητας των Νομαρχιών, όπως η απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, δεν το μετατρέπεις αμέσως σε επικοινωνιακό πανηγύρι. Η ιστοσελίδα άνοιξε, τα συνεργεία λειτουργούν. Ωραία. Δεν χρειάζεται να βγάζεις δελτίο τύπου για το που απομακρύνονται οι πινακίδες κάθε μέρα. Η εύρυθμη και αυτονόητη λειτουργία του Κράτους δεν αφορά κανένα. Είναι αυτονόητη.

9) Ευχάριστο διάλειμμα: Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ανησυχεί, και μοιράζεται μαζί μας τις ανησυχίες του.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...