Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Να καίνε οι καρέκλες!

Επειδή όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας, ας δούμε τις δύο παρακάτω, αληθείς προτάσεις:

  • Στον Γ. Αγγέλου, επιβλήθηκε η καταβολή του ποσού των 400.000 ευρώ ως εγγύηση καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
  • Στον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, της πιο διεφθαρμένης, αναξιόπιστης, ανίκανης και σπάταλης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τη χώρα στην ιστορία της μεταπολίτευσης, επιβλήθηκε η καταβολή του ποσού των 400.000 ευρώ ως εγγύηση καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Κοίτα να δεις τώρα, πως με λίγη πληροφορία παραπάνω, ένα γεγονός αποκτάει διαφορετική χροιά, ε; Διότι, όλοι αυτοί που επικρίνουν τη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη απόφαση ξεχνάνε μάλλον για τι ακριβώς μιλάμε. Και όσοι συγκρίνουν τη συγκεκριμένη εγγύηση, με το ποσό της εγγύησης του Παύλου Ψωμιάδη, μάλλον δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τη διαφορά στο επίπεδο ευθύνης του καθενός, των κονδυλίων που διαχειριζόταν και τον αριθμό των ανθρώπων στον οποίο έπρεπε να λογοδοτήσει.

Τα 400.000 ευρώ, που τελικά δεν ήταν και τόσο δυσεύρετα για τον κ. Αγγέλου, ίσως να ήταν μόνο το ελάχιστο. Ίσως είναι καιρός όπου οποιοσδήποτε κάθεται σε θέση ευθύνης, θα πρέπει να αναλογίζεται και την αντίστοιχη ευθύνη. Να ξέρει πως κάθε υπογραφή, κάθε άδεια, κάθε λέξη και κάθε απόφασή του, μπορούν να του στοιχίσουν πολλά περισσότερα από μία απλή ανάληψη πολιτικής ευθύνης, που τόσο περίτεχνα αναλάμβανε αραιά και που ο «καταλληλότερος». Να ξέρει πως κάθεται σε μία καρέκλα που «καίει» κάθε στιγμή, ακριβώς επειδή όποιος κάθεται σε αυτή, πρέπει να λειτουργεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι σε ολόκληρη τη χώρα, και όχι μόνο για τους «κουμπάρους» του.

Ευελπιστώ στο μέλλον να δω ακόμα αυστηρότερα ποσά αλλά και ποινές σε ανθρώπους που αναλαμβάνουν σχετικές υπεύθυνες θέσεις. Μπορεί ως κοινωνία να μην είμαστε και τόσο σοβαροί, αλλά είναι καιρός που οι «ψηλότερες» θέσεις θα πρέπει να αρχίσουν να σοβαρεύονται επιτέλους, μπας και διαχυθεί έστω και το ελάχιστο στους υπόλοιπους.

Για τα καραγκιοζηλίκια της ΝΔ που προσάπτει πολιτικές σκοπιμότητες στη Δικαιοσύνη, δεν έχω και πολλά λόγια. Για κάποιο λόγο, όμως, όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, θυμάμαι πόσο συχνά, τόσο ο «καταλληλότερος», όσο και τα υπόλοιπα στελέχη της μίλαγαν με στόμφο και υπερηφάνεια για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επιεικώς αξιολύπητοι!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...