Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Τα πορτοκαλί καπελάκια

Μπροστά σε μία επικείμενη αλλαγή της ζωής σου, μπορείς να αντιμετωπίσεις την εν λόγω αλλαγή με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

α) Χρησιμοποιείς το μυαλό σου. Ενημερώνεσαι, βάζεις τα πράγματα κάτω, τα ζυγιάζεις, τα αναλύεις, και προσαρμόζεσαι με τέτοιον τρόπο ώστε να συνεχίσεις να ζεις και να ελίσσεσαι μέσα στο νέο περιβάλλον.

β) Χρησιμοποιείς το μυαλό σου. Μέσω του διαλόγου, προσπαθείς να βρεις μία συμβιβαστική λύση, ώστε να δεις με ποιον τρόπο θα συνεχίσεις στο νέο περιβάλλον.

γ) Χρησιμοποιείς έναν σωρό από πέτρες και τις φωνητικές σου χορδές. Για την ακρίβεια, αρχίζεις να χτυπιέσαι, να πετάς πέτρες προς κάθε κατεύθυνση, γκαρίζοντας ακατανόητα πράγματα, δημιουργώντας ηχορύπανση, προσβλέποντας ότι οι εξελίξεις θα παγώσουν προς όφελός σου.

Για κάποιο λόγο, τα α) και β) δεν τα έχουμε μάθει και πολύ καλά στην Ελλάδα, οπότε για να μην κουράζουμε και πολύ το μυαλό μας, κατά κανόνα καταφεύγουμε στο γ). Κάπως έτσι και η Χρυσή Αυγή – Παράρτημα ΓΕΝΟΠ, αποφάσισε να εφοδιαστεί με πέτρες και να προειδοποιήσει ευθέως έναν-έναν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ότι αν τολμήσουν και προχωρήσουν στην πώληση μεγαλύτερου ποσοστού της ΔΕΗ σε ιδιώτες, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Νίκος Φωτόπουλος είναι γνωστός για τις ισορροπημένες, και δημοκρατικές μεθόδους που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να λύσει τα ζητήματά του. Κατέβασμα των διακοπτών, βίαιες διακοπές συσκέψεων, τσαμπουκάδες σε συνάδελφους και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα.

Ο κ. Φωτόπουλος όμως, αυτή τη φορά φρόντισε να εκβιάσει τρομοκρατήσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, εκμεταλλευόμενος μάλιστα τους συναισθηματικούς του δεσμούς με το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Έστειλε, λοιπόν, sms στους πράσινους βουλευτές, αλλά και της ευρύτερης Αριστεράς, στο οποίο προειδοποιεί ότι εφόσον αυτοί εγκρίνουν τα επερχόμενα αναπτυξιακά προγράμματα για την απελευθέρωση ενέργειας, «θα ματώσουμε» (sic!).

Το εκβιαστικό συντροφικό sms, έχει ως εξής (αντιγράφω από σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας):

«Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε "καημένη αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες...".
Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής τής ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι' αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας».

Φυσικά το μήνυμα πίσω από αυτή την συναισθηματική ανάμνηση όπου κάποτε ο κ. Φωτόπουλος χόρευε τσάμικα με τους συντρόφους του βαθέως ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώτος έβλεπε το βόλεμά του να ξανοίγεται μπροστά του, είναι ξεκάθαρο. Προφανώς, η Χρυσή Αυγή – Παράρτημα ΓΕΝΟΠ, προειδοποιεί, ότι εφόσον το ελληνικό Κοινοβούλιο προχωρήσει στην απελευθέρωση της ενέργειας, θα αποφασίσει και θα διατάξει όλη η χώρα να βυθιστεί στο σκοτάδι, με τον ίδιο τρόπο που οι φορτηγατζήδες αποφάσισαν και διέταξαν την διακοπή μεταφορών αγαθών και καυσίμων.

Παλιότερα, τέτοια φαινόμενα θα με ανησυχούσαν. Θα με έβαζαν σε προβληματισμό για το επίπεδο της Δημοκρατίας μας, αλλά κυρίως για την ωριμότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Πλέον όμως, είναι τόσο ξεκάθαρη η λύσσα και η μανία που έχουν διάφοροι βολεμένοι καρεκλοκένταυροι, που μόνο αισιοδοξία μπορώ να δω μπροστά μου. Όταν τόσα χρόνια, δεκάδες παρασιτικές ομάδες του Δημοσίου ξεζούμιζαν τα δημόσια ταμεία και χόρευαν τσάμικα σε πανάκριβα ξενοδοχεία, ολόκληρη η υπόλοιπη κοινωνία καθόταν και κοιτούσε σαν χάνος. Τώρα που τα πράγματα αλλάζουν αναπόφευκτα προς κάτι διαφορετικό, οι βολεμένοι ξεσηκώνονται.

Οι συνδικαλιστές των 180 κιλών βγαίνουν στα κανάλια και ορύωνται ότι θα πεινάσουν από τις αλλαγές που θα ωφελήσουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Δεν ξέρω για τις μεγαλύτερες γενιές, αλλά στη δική μου γενιά που είναι και η πιο ενεργή παραγωγικά, άνθρωποι με μυαλό και όρεξη για δουλειά πεινάνε κυριολεκτικά. Επειδή στις θέσεις που θα έπρεπε να βρίσκονται έχει γίνει μακροχρόνια κατάληψη από τους βολεμένους. Και αν ήταν 180 κιλά θα ντρέπονταν να βγουν στα κανάλια και να φωνάζουν ότι πεινάνε. Μία στοιχειώδη αξιοπρέπεια την έχουν.

Επειδή λοιπόν αυτή η στοιχειώδης αξιοπρέπεια φαίνεται πως λείπει από πολλούς δήθεν «αγωνιστές» που έχουν βολευτεί χρόνια σε μία σάπια κατάσταση, και πληρώνονται από τα δικά μου λεφτά για να πίνουν φραπέ και να εκβιάζουν βουλευτές, περιμένω πως και πως πότε θα κατεβάσουν τους διακόπτες. Να ανάψουμε κεράκια, να ρομαντζάρουμε και να γιορτάσουμε την ώρα και τη στιγμή που θα πάνε στον αγύριστο. Ίσως να βρουν μία άλλη κοινωνία για να εκβιάζουν.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...