Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Έλλην αθλητής, το κακομαθημένο

«Είναι σπαστικό να μην μπορείς να παίξεις», δήλωσε ο διεθνής σέντερ της εθνικής μπάσκετ Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ξέρεις τι άλλο είναι σπαστικό ρε «Σόφο»;

Να βλέπεις τη FIBA να επιβάλλει πρόστιμα και ποινές σε Έλληνες παίκτες, και την ΕΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) που θα έπρεπε πρώτη απ’ όλους να επιβάλλει αυστηρότατες ποινές, να σφυρίζει αδιάφορα. Και όχι μόνο να σφυρίζει, αλλά να αποδοκιμάζει και την FIBA επειδή δεν επέβαλε το ίδιο «αυστηρές» ποινές στους Σέρβους. Να καταθέτει και έφεση για τις ποινές. Αντί δηλαδή η ΕΟΚ να τηρεί φιλοαθλητική στάση, τελικά να τηρεί φιλοπατριωτική. Και αν κανένας κακομοίρης επιθυμήσει να πληροφορηθεί από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τα τεκταινόμενα, δεν θα βρει φυσικά καμία αναφορά στο φιλικό Ελλάδας-Σερβίας, αλλά μία σειρά από τους γνωστούς «επαίνους» των «ξένων» για το πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ελληνική.

Να έχεις σιχαθεί πια αυτή την κατάσταση ατιμωρησίας που διέπει τον ελληνικό αθλητισμό, κατά τα πρότυπα της ατιμωρησίας που διέπει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Να βλέπεις ακόμα κόσμο, αλλά και το ίδιο το Κράτος, να τιμάει άτομα σαν τον Κεντέρη και τη Θάνου, επειδή ντάααξ’ μπορεί να έπαιρναν απαγορευμένες ουσίες, και να μας έκαναν ρεζίλι διεθνώς, αλλά μία φορά μας έκαναν και υπερήφανους, οπότε κομμάτια να γίνει. Μην ξεχνάμε ότι πάσχουμε και από την γνωστή πρωτίτιδα. Ας ονομάσουμε καράβια, στάσεις τραμ και οδούς με τα ένδοξα ονόματά τους. Για να τους θυμούνται και οι ερχόμενες γενιές. Δηλαδή, να θυμούνται πως όσο λαμόγιο, κλέφτης και απατεώνας και αν είσαι, μπορείς και να τη βγάλεις καθαρή. Αρκεί να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες, είναι να σε συμπαθεί ο «κοσμάκης».

Να δίνεις το παράδειγμα σε παιδιά που σε θαυμάζουν. Να λες ρε παιδί μου, ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έγινε και τίποτα αν χάσεις την ψυχραιμία σου και χώσεις κάνα μπουκετάκι στον αντίπαλο. Αντι-αθλητικό μεν, αλλά ντάααξ’ δεν έγινε και τίποτα.

Κοινώς, να βρωμίζεις επισήμως το αθλητικό πνεύμα και τελικά να μην τρέχει και τίποτα. Σα να σου λένε ότι ανέκαθεν βρώμικο ήταν και αυτό, οπότε γιατί να διαφοροποιηθεί.

Το πιο σπαστικό όμως ξέρεις ποιο είναι; Ότι τώρα που όλα τα πρεζάκια θα στηθούν στις οθόνες για να καπνίσουν το όπιο του Μουντομπάσκετ, όλα αυτά περί αθλητικού πνεύματος και αθλητικού ιδεώδους θα πάνε στα αζήτητα, γιατί σημασία θα έχει το καμάρι για την Ελλαδάραγαμησεταολαταμουνιά, και όχι το καθεαυτό μπάσκετ. Οπότε περασμένα ξεχασμένα και τα μπουνίδια, περασμένα ξεχασμένα και τα βρισίδια, περασμένες ξεχασμένες και τα αντιδεοντολογικές και αντιαθλητικές πράξεις. Δεν αφορούν κανένα τελικά. Ούτε καν τον επίσημο αθλητικό φορέα μπάσκετ της Ελλάδας.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...