Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ανταπόκριση από την πορεία

UPDATE - 22:15 στο τέλος!!!

Το ελληνάκι πάντα πιστό στην ανένταχτη πορεία του, αποφάσισε για σήμερα να πάει ενάντια στο ρεύμα και να γυρίσει το παρόν ιστολόγιο σε… (drum rolllllll) δημοσιογραφικό! Ω ναι! Καθώς οι σύντροφοι δημοσιογράφοι πάνω στον συνδικαλιστικό τους οίστρο, αποφάσισαν για άλλη μία φορά να μην καλύψουν τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις, αποφάσισα κι εγώ να φορέσω το βρώμικο σακάκι τους. Άλλωστε είναι γνωστό το παράπονο από διάφορο κόσμο για την έλλειψη σωστής και αντικειμενικής κάλυψης των διαδηλώσεων κατά τις ημέρες πανελλαδικών απεργιών.

Μάλιστα, θα το πάω ένα επίπεδο παραπάνω και θα χρησιμοποιήσω την διορατικότητά μου για να περιγράψω ακριβώς τα γεγονότα όπως αυτά θα συμβούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και αν πέσω έξω, υπόσχομαι ότι απόψε το βράδυ θα αναρτήσω μία φωτογραφία μου ανάποδα.

Στις 11:00 ξεκινάει η μεγάλη συγκέντρωση όλου του νορμάλ κόσμου στο Πεδίο του Άρεως. Το ΠΑΜΕ πιστό στο κομπλεξικό του σύνδρομο θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια μακριά από τους μικρομεσαίους conformists. (Ο λόγος που το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ γενικότερα κατεβαίνουν σε διαφορετικές πορείες είναι σαφέστατος και αναλύεται ξεκάθαρα στο σχετικό 10.000σέλιδο παράρτημα του μανιφέστο του κόμματος). Η συγκέντρωση θα είναι όντως μεγάλη αν και το τελικό ακριβές νούμερο δεν θα το μάθουμε ποτέ. Οι διαδηλωτές θα κάνουν λόγο για 200.000 άτομα, ενώ η αστυνομία για 50.000. Στην πραγματικότητα θα είναι γύρω στους 100-120.000.

Αφού θα έχει ξεκινήσει η πορεία, κάποια στιγμή θα σκάσουν μύτη κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες που θα αρχίσουν να πετάνε πέτρες και μολότωφ στις παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ θα απαντήσουν ρίχνοντας δακρυγόνα προς πάσα κατεύθυνση. Για την ακρίβεια θα ρίξουν 1-2 εναντίον των μπαχαλάκηδων και καμιά 100στη στην κύρια μάζα της πορείας.

Θα επικρατήσει ένταση. Μπαχαλάκηδες, πιτσιρίκια, ασφαλίτες και παλικάρια θα γίνουν μαλλιά κουβάρια και θα αρχίσει ένας άτακτος πετροπόλεμος, και ένα άτακτο κυνηγητό. Τα ΜΑΤ θα αρχίσουν να βαράνε ότι βρίσκουν μπροστά τους, θα προχωρήσουν σε τυχαίες συλλήψεις, διάφοροι περαστικοί θα τραβάνε με τα κινητά, το indymedia και το twitter θα πάρουν φωτιά. Η αδρεναλίνη θα ρέει τόσο κάτω από τις κουκούλες, όσο και κάτω από τα κράνη. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι θα ενώσουν και πάλι την πορεία για να συνεχίσουν.

Στο μεταξύ το ΠΑΜΕ, θα κάνει μία πάνω-κάτω τη Σταδίου χτυπώντας ταμπούρλα, ανεμίζοντας καδρόνια, κάνοντας αλυσίδες και βηματίζοντας κατά τα πρότυπα του Κόκκινου Στρατού και δεν θα αφήνει κουνούπι να μπει στο μπλοκ του. Μετά θα αποχωρήσει πάλι σε πλήρη τάξη, και θα προχωρήσει σε εσωτερική σύσκεψη διάρκειας δύο μηνών για την αποτίμηση της σημερινής του δράσης.

Η κυρίως πορεία θα τελειώσει μετά από κάποια ώρα και αφού θα έχει πέσει μία αξιοσέβαστη ποσότητα ξύλου και δακρυγόνου. Όλη μέρα το διαδίκτυο θα πάρει φωτιά από αγανακτισμένους που θα παρομοιάζουν την Αθήνα με την Τρίπολη και την Βεγγάζη και εκκλήσεις να κατεβούνε όλοι στους δρόμους. Στη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας θα πραγματοποιηθούν και άλλες μικρότερες συγκεντρώσεις από διάφορες συνιστώσες συνιστωσών της ευρύτερης Αριστεράς, με τα αντίστοιχα μικροεπεισόδια.

Το απόγευμα θα μαζευτούν έξω από τη ΓΑΔΑ 200-300 άτομα της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης ζητώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Στο τέλος της ημέρας, εκτός από τους περισσότερους συλληφθέντες, θα έχουν απελευθερωθεί γενικότερα και:

  • 500 κιλά ληγμένη δακρυγόνος ουσία CS (ορθοχλωροβενζαμαλονονιτρίλη)
  • 500 κιλά βενζίνη
  • 1 τόνος αδρεναλίνη
  • 1 μεγατόνος χριστοπαναγίες και γενικότερα μπινελίκια
  • 10 μεγατόνοι παπαρολογία (οι μισοί από αυτούς σε διάφορα πολιτικοποιημένα ιστολόγια, φιλοκυβερνητικά και αντικυβερνητικά)

Η κυβέρνηση θα κάνει δηλώσεις του στυλ: «Η απεργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, αλλά και η δημόσια περιουσία πρέπει να προστατεύεται», αν και στην ουσία θα προτιμούσε να δηλώσει: «Μα πόσες εκφοβιστικές συλλήψεις, και πόσο ξύλο πρέπει να ρίξουμε για να μην ξανακατέβει ο κόσμος στους δρόμους;»

Οι διάφοροι εκπρόσωποι των διαδηλωτών θα κάνουν δηλώσεις του στυλ: «Σήμερα ο λαός με την μαζική συμμετοχή του έδειξε ότι δεν τρομοκρατείται από την κρατική καταστολή», αν και στην ουσία θα ήθελαν να δηλώσουν: «Μα γιατί δεν κατεβαίνουν και οι υπόλοιποι 4.900.000 Αθηναίοι στους δρόμους;»

Και αφού κυβέρνηση και «επανάσταση» πετάξουν τις κορώνες τους, θα ξημερώσει η Πέμπτη, που επί της ουσίας δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά από την Τρίτη. Κάποιοι θα έχουν «φορτώσει» ακόμα περισσότερο, κάποιοι θα ξερνάνε ακόμα τα σωθικά τους από τα ληγμένα δακρυγόνα, κάποιοι θα πάνε στα γραφεία τους και θα περιγράφουν με πάθος τα τεκταινόμενα της πορείας, και κάποιοι απλά θα προσπαθούν να δουν πως θα βγάλουν τα έξοδα του μήνα. Ενδεχομένως κάποιοι να σκάσουν μύτη και εδώ για να με κατηγορήσουν ως «απαθημικροαστοβολεμενοπουζεισταβορειαπροαστειακαιπουλαεινεοφιλελευθερηρητορικη». Αλλά η συμφωνία είναι συμφωνία. Αν δεν γίνουν έτσι όπως τα είπα, η ανάποδη φωτογραφία θα τοποθετηθεί ακριβώς εδώ…

!!! UPDATE !!!

Τελικά δεν κατάφερα να προβλέψω αυτό....


Ως εκ τούτου, οφείλω να τηρήσω μία υπόσχεση....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...