Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: "Μαζί τα φάγαμε"

Έμαθες τι βγήκε στη φόρα για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;

1) Ένα αναλυτικό πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης που μπορείς να βρεις εδώ και το οποίο κρίνει παράνομες όλες τις επιχορηγήσεις που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το διάστημα 1999-2010. Έχει ενδιαφέρον ολόκληρη η ανάγνωσή του, αλλά αν θέλεις να μπεις στο ζουμί, πήγαινε κατευθείαν στις σελίδες 40-52 όπου μπορείς να δεις που ακριβώς πάνε τα δικά ΣΟΥ λεφτά.

2) Ένα δημοσίευμα του kozan.gr το οποίο σύντομα αναδημοσιεύτηκε και στο capital.gr εδώ, και στο οποίο αναφέρθηκε η Καθημερινή με άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη εδώ.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξέρεις πως αντέδρασε; Καταρχήν επιτέθηκε προσωπικά στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κάνοντας λόγο για ξένα συμφέροντα, προβοκάτσια, ανικανότητα, κλπ και φυσικά σε δεύτερο χρόνο απείλησε με κινητοποιήσεις κάνοντας την γνωστή της κατάληψη στους «διακόπτες».

Ο «αγανακτισμένος κόσμος», η αντιπολίτευση, η αριστερά, οι «Δεν πληρώνω», όλοι αυτοί που ζητάνε να πληρώσουν αυτοί που φάγαν τα λεφτά, και που ωρύονται για την απονομή δικαιοσύνης και τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, ξέρεις πως αντέδρασαν; Δια της σιωπής.

Ξέρεις γιατί όλοι αυτοί αντέδρασαν δια της σιωπής; Ίσως επειδή έχουν κολλήσει τόσο πολύ σε ένα δέντρο-στόχο, που αρνούνται συνεχώς να δουν το δάσος. Ίσως επειδή αρνούνται πεισματικά να δεχτούν τις φωνές που εδώ και ένα χρόνο επιμένουν να λένε πως οι υπεύθυνοι για την κρίση είναι διάχυτοι σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό της κοινωνίας εκτός από τους 300 βουλευτές και μερικές δεκάδες πολιτικούς και επιχειρηματίες. Ίσως επειδή δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν το γεγονός ότι ο ελληνικός «συνδικαλισμός» που κόπτεται τόσο πολύ για τα εργασιακά δικαιώματα, δεν διαφέρει σε τίποτα από τις τοπικές μαφίες που δρουν ανεξέλεγκτα, με εκβιασμούς, τραμπουκισμούς και χρησιμοποιώντας τα χρήματα όλου του κόσμου.

Ίσως επειδή στην τελική η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αντιπροσωπεύει την βαθιά κομματοκρατία μέσα στον συνδικαλισμό και την ευρύτερη πολιτικοποιημένη εργατική τάξη που έρχεται αντίθετη σε οποιαδήποτε θετική αλλαγή, αναμασώντας ιδεολογίες από τη δεκαετία του '80. Τότε που μεσουρανούσε το «Τσοβόλα δώστα όλα» και τα πλήθη ζητωκραύγαζαν κάτω από τα μπαλκόνια.

Έτσι δε θα δεις ούτε γιαουρτώματα στον κ. Φωτόπουλο, ούτε πορείες διαμαρτυρίας έξω από τη Στουρνάρη 73-75, ούτε κάποιο ανεξάρτητο «ντοκιμαντέρ» που διεισδύει στα άδυτα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και ζητάει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της. Γιατί όταν ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους για οποιουδήποτε είδους διαμαρτυρία, είναι και τα πορτοκαλί καπελάκια μαζί του. Φωνάζουν τα ίδια συνθήματα, ρίχνουν τις μούντζες προς το ίδιο κτίριο, τρώνε τα ίδια δακρυγόνα από τα ΜΑΤ, άρα είναι λίγο λεπτό το ζήτημα. Και στην τελική πού ακούστηκε εργαζόμενοι να επιπλήττουν άλλους εργαζόμενους; Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου, μέρες που είναι!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...