Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Μία είδηση που ΔΕΝ θα διαβάσεις σήμερα

Εκτεταμένα επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους πορείας στη μνήμη των τριών νεκρών της Marfin Bank που έχασαν τη ζωή τους πέρυσι τέτοια ημέρα. Η αστυνομία κάνει λόγο για 100.000 διαδηλωτές, ενώ οι οργανώσεις που έλαβαν μέρος μιλάνε για τουλάχιστον 200.000.

Την πορεία διοργάνωσαν συνδικάτα, αριστερές οργανώσεις, ανεξάρτητα κινήματα, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπήρχε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τις νεολαίες τους.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της βίας και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ουδετερότητα της Πολιτείας στο συγκεκριμένο περιστατικό αφού ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι υπεύθυνοι, ενώ υπάρχουν μεγάλες υπόνοιες για εσκεμμένη αδράνεια στην απονομή δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Της πορείας είχε προηγηθεί εκτεταμένη αφισοκόλληση κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων με συνθήματα όπως «5 Μαΐου 2010: Ημέρα μνήμης», ή «Παρασκευή, Αγγελική, Επαμεινώνδα θα ζείτε πάντα στις καρδιές μας».

Φήμες που μιλάνε για γιαούρτωμα του κ. Τσίπρα από παρευρισκόμενους διαδηλωτές για την περσινή του στάση στο συμβάν, δεν επιβεβαιώνονται.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...