Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Μπορείς τουλάχιστον να μην περιφέρεσαι στην κοινωνία που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου;

Αφήστε με να σας συστήσω σε μία σπουδαία κυρία του «δημοσιογραφικού» χώρου. Την Κα Στέλλα Καρατζίκη, η οποία έγινε πανελληνίως γνωστή με αυτό εδώ (κλικ για μεγέθυνση):


Η αηδία που προκάλεσε, που ανακούφισε πολλούς συμπολίτες μας από hangover και ενοχλητικά γαστρεντερικά υγρά, φαίνεται δεν σταμάτησε εκεί. Διότι το συγκεκριμένο κείμενο είχε αναρτηθεί αρχικά από τον Old Boy στο ιστολόγιό του, ως (προφανώς) ειρωνικό απέναντι σε θλιβερά, φασιστοειδή και ανόητα όντα όπως η Κα Καρατζίκη, η οποία προφανώς δεν έπιασε ακριβώς την ειρωνεία και δύο χρόνια μετά το αναδημοσίευσε (χωρίς πηγή φυσικά) ως αυτούσιο που εκφράζει την ίδια στο rodos-press.gr.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, ακόμα και πριν γίνει αντιληπτή η λογοκλοπή, και αντί το συγκεκριμένο τοπικό ειδησεογραφικό blog να ζητήσει συγνώμη, κάλυψε την Κα Καρατζίκη για το περιεχόμενο του άρθρου «της», αφού το κατέβασε πρώτα, στη βάση ότι... οκ δεν γράφει τίποτα παράλογο. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες και για αυτή την κάλυψη, οπότε μέσα σε λίγη ώρα κατέβηκε και αυτή η απάντηση.

Η ξεφτίλα όμως δεν έχει τελειωμό. Φαίνεται πως η Κα Καρατζίκη είχε αναδημοσιεύσει και άλλο άρθρο του Old Boy


...αλλά και δικό μου


...στον ιστότοπο www.verena.gr, με ελαφρώς παραποιημένο τίτλο τα οποία μέχρι πριν λίγη ώρα, και πριν το δεύτερο γύρο αντιδράσεων, μόστραραν περήφανα ως πνευματική ιδιοκτησία της Στέλλας. Δυστυχώς και αυτά τα άρθρα κατέβηκαν και οι σύνδεσμοι δεν είναι διαθέσιμοι.

Εκτός από το όνομα και το παρουσιαστικό της Στέλλας, δεν τη γνωρίζω προσωπικά. Ίσως μάλιστα την τιμάει περισσότερο που μπορεί και κάνει την λανθάνουσα λογοκλοπή της για να εκφράσει την αρρωστημένη αντίληψή της επώνυμα, σε αντίθεση με εμένα και τον Old Boy που γράφουμε ανώνυμα. Η Στέλλα όμως με ανησυχεί. Με ανησυχεί που με τόση ευκολία ξερνάει τον οχετό της και αναδημοσιεύει ξένα άρθρα απροκάλυπτα, ως η καθημερινή νοικοκυραία που ανησυχεί για τη χώρα της με τις σκέψεις άλλων.

Αγαπητή Στέλλα, εγώ προσωπικά ανησυχώ που κουτοπόνηροι μισάνθρωποι σαν του λόγου σου κυκλοφορούν πολλοί σε αυτή τη χώρα. Και δυστυχώς καμουφλάρονται με την «μετριότητα» του «απλού πολίτη» που διακαώς θέλεις να εκφράζεις. Ελπίζω όταν μεγαλώσει το παιδί μου να αποτελείς πενιχρή μειοψηφία. 

Ελπίζω κάποια μέρα, η ηρωίδα του βίντεο που ακολουθεί να είσαι εσύ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...