Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Intermission #71 (Δήλωση edition)


Δήλωση συντεχνιακής μη-συμμόρφωσης

Εγώ το ελληνάκι, διπλωματούχο Μηχανολόγο Αεροναυπηγό Μηχανικό, μέλος του ΤΕΕ και πάντα τυπικό προς όλες τις εισφορές προς το ΤΣΜΕΔΕ εδώ και 12 χρόνια, δηλώνω υπεύθυνα ότι δεν με ενδιαφέρει να διατηρήσω κανενός είδους προνόμιο σε σχέση με ασφαλισμένους άλλων κλάδων, επαγγελμάτων και ειδικοτήτων. Γνωρίζω ότι μέχρι πρόσφατα, οι εισφορές μου πήγαιναν σε ένα υγιές ταμείο, το οποίο θα μου εξασφάλιζε ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη για εμένα και την οικογένειά μου, αλλά αναγνωρίζω ότι σε μία περίοδο ευρύτερης οικονομικής ύφεσης, δεν θα ήταν κοινωνικά δίκαιο να αποτελώ εξαίρεση από οποιαδήποτε συλλογική κοινωνική προσπάθεια. Ως εκ τούτου, και παρά τη γενικότερη μιζέρια και καταστροφολογία, θεωρώ την ένταξή μου στον ΕΟΠΥΥ ως μία κοινωνικά δίκαιη και εξορθολογισμένη λύση που στόχο έχει την μακροπρόθεσμη επιβίωση του εν λόγω ασφαλιστικού φορέα για τη συνέχιση ασφαλιστικών παροχών σε περισσότερους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, εκτός του κλάδου των μηχανικών.

Επίσης θα παρακαλούσα στο εξής, τα «λαϊκά» κόμματα της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς και διάφορους μαυρογιαλούρους πολιτικάντηδες των υπολοίπων κομμάτων να μη δρουν υπέρ των συμφερόντων της συντεχνίας των μηχανικών, ή οποιασδήποτε άλλης συντεχνίας, όπως έκαναν για τους δημοσιογράφους, αλλά υπέρ της ευρύτερης κοινωνίας και των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν δράση και ευθύνη συλλογική και όχι συντεχνιακή.


32 σχόλια:

 1. +1, από να διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που πληρώνει εδώ και 9 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μέλος του ΤΕΕ από το 2003.
  Προσυπογράφω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ αρκεί να είναι από την πλειοψηφία της κοινωνίας δίκαιες οι περικοπές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επίσης προσυπογράφω, πληρώνοντας 30+ χρόνια. Και θα ήθελα πολύ να μάθω, ποιό ποσοστό των εσόδων του ΤΣΜΕΔΕ είναι από εισφορές των μελών του και ποιό από εισφορές υπέρ τρίτων - για τους δημοσιογράφους το μάθαμε. Όσο για τις λοιπές συντεχνίες των ΔΕΚΟ, να μην ισχυρίζονται ότι είχαν υψηλές κρατήσεις, γιατί εμείς τις πληρώναμε και όχι αυτοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. +1 από διπλωματούχο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (συνάδελφο polyviou), μέλος ΤΕΕ από το 2007.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. +1 από Μηχ Μηχ 1981.
  Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει γιατί οι ψοφοδεείς πολιτικοί (δικηγόροι στη πλειοψηφία) επιβάλλουν τη παρουσία δικηγόρου όταν πουλάς ακίνητο; Καλά όταν αγοράζεις, το καταλαβαίνω, αλλά όταν πουλάς, γιατί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν είμαι μέλος του ΤΕΕ, αν ήμουν Ελλάδα θα ήμουν πάντως μέλος ενός από τα "ευγενή ταμεία". Αλλά συμφωνώ 1000%.
  Χτύπησε πολύ άσχημα αυτό με τους δημοσιογράφους. Δείχνει καθαρά μία από τις αιτίες του συνολικού προβλήματος: ο εαυτούλης μου. Δεν πα να πεινάνε όλοι, να μην έχει κανένας σύνταξη, να πάνε όλα κατά διαόλου. Αν εγώ είμαι εντάξει, δε με νοιάζει τίποτα άλλο. Γκρεμίζεται το σύμπαν; Άσ'το να γκρεμίζεται, αλλά αν αρχίσουν να με παίρνουν τα σκάγια, τότε θα ξεσηκωθώ για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Μετά ας συνεχιστεί το γκρέμισμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν και δεν ανήκω σε καμιά από τις κατηγορίες των επαγγελματιών οι οποίες κατάφεραν να εξαιρέσουν τα ταμεία τους από τον ΕΟΠΥΥ. Θέλω να βάλω μια παράμετρο στην κουβέντα που δεν πολύ-ακούγεται: Εμείς οι εργαζόμενοι στο Χ κλάδο ή επιχείρηση αποφασίσαμε κάποια στιγμή να ιδρύσουμε ένα ταμείο με δικά μας λεφτά (κρατήσεις από τον μισθό μας) συν τις εισφορές από τον εργοδότη μας ώστε να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σύνταξη από δικό μας ταμείο συν όποιες άλλες παροχές μπορούσε να δώσει το ταμείο. Από που και ως που θα έπρεπε ο κάθε υπουργίσκος να μπορεί να «βάλει χέρι» σε αυτά τα χρήματα; Είναι του δημοσίου; ΟΧΙ. Οι ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές μου είναι ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ που βάζω εγώ στην άκρη για μένα, όχι του κράτους. Με την ίδια έννοια τα χρήματα που δίνω σε μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία είναι ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά. Έχει βάλει ποτέ χέρι το δημόσιο στα χρήματα των ιδιωτικών ασφαλιστικών; Γιατί να μπορεί να το κάνει στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων; Μας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι οι εισφορές στο ταμείο μας είναι δημόσια χρήματα, όχι δεν είναι, είναι ιδιωτικά χρήματα στα οποία δεν θα έπρεπε να μπορεί να βάλει χέρι ο κάθε υπουργίσκος.

  Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι οι εν λόγω επαγγελματικές κατηγορίες δρουν συντεχνιακά για τα επαγγελματικά συμφέροντά τους και είναι υπεύθυνες για πολλά κακά και στρεβλώσεις, πολλά μέλη τους δε, έχουν συμβάλει ταμάλα στη διαφθορά και την φοροδιαφυγή . ΑΛΛΑ για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων τους, πολύ καλά έκαναν και κατάφεραν να τα εξαιρέσουν από τον ΕΟΠΥΥ και εξηγούμαι:
  Το σκεπτικό του κου Στουρνάρα είναι εντελώς λανθασμένο. Αντί να εξυγιάνει τα προβληματικά ταμεία επιστρέφοντας τα χρήματα που τους έχει αρπάξει το Δημόσιο, για να μην αναφερθούμε στην κομπίνα μαμούθ με τα δομημένα ομόλογα, αντί να πατάξει την εισφοροδιαφυγή του ΙΚΑ και την μαύρη εργασία, τις υπερτιμολογήσεις των ιδιωτικών νοσοκομείων, την διαφθορά στα δημόσια νοσοκομεία με τις συμβάσεις προμηθειών και τόσα άλλα, ρίχνει στη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ όποιο άλλο υγειές ταμείο έχει μείνει στη χώρα. Αντί να θεραπεύσει τις αιτίες που καταστούν τα προβληματικά ταμεία προβληματικά, εξαπλώνει το πρόβλημα και σε όποια υγιή έχουν απομείνει. Σκόπιμα βέβαια, όχι από βλακεία.

  Το δικό μου ταμείο ήταν το πάλε ποτέ ΤΑΠ-ΟΤΕ, ταμείο εύρωστο με εκπληκτικές παροχές. Το πρώτο χτύπημα το δέχτηκε όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να εντάξει στο ΤΑΠ-ΟΤΕ τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ που μέχρι τότε δεν είχαν ταμείο και μάλιστα να δίνουν λιγότερες εισφορές από αυτές έδιναν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Φανταστείτε τι «τρύπα» άνοιξε αυτό στον προϋπολογισμό του ΤΑΠ-ΟΤΕ. Αντί να φροντίσει να δημιουργηθεί ταμείο για να αρχίσουν να έχουν καλύψεις με υγιή οικονομικά τρόπο, τους φόρτωσε σε άλλο ταμείο. Από τότε άρχισαν τα προβλήματα και οι περικοπές στις παροχές, παρόλα αυτά ήταν ακόμα στα υγιή ταμεία. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε βέβαια όταν το έβαλαν στον ΕΟΠΥΥ.

  Παρουσιάζεται ως, αλλά δεν είναι, «κοινωνική αλληλεγγύη» αυτό που πάει να κάνει ο κος Στουρνάρας. Ισοπέδωση και καταστροφή λέγεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι, δεν αντιλέγω ότι κάθε κλάδος μπορεί να επιλέγει που και πως θα αποταμιεύει τις εισφορές του. Αυτό άλλωστε ήταν ανέκαθεν και το σκεπτικό τη δημιουργίας τόσων ταμείων. Μάλιστα, αν με ρώταγες εμένα προσωπικά, θα ήμουν υπέρ της ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικού φορέα.

   Τα προβλήματα όμως ξεκινάνε όταν κάποια ταμεία, είτε λόγω κακοδιαχείρισης, είτε άλλων παραγόντων, χρεοκοπούν. Και εκεί τίθεται θέμα δεοντολογίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, όσον αφορά τους ασφαλισμένους του που συνήθως δεν είναι οι κύριοι υπαίτιοι για την κακοδιαχείριση. Εκεί τί πρέπει να γίνει; Να κάνει ενέσεις ρευστότητας το Κράτος (όπως γίνεται στην Ελλάδα), ανοίγοντας άλλη μία μαύρη τρύπα στο δημόσιο ταμείο, ή να αφήσει χωρίς Ταμείο τους ασφαλισμένους;

   Η γνώμη που εκφράζω στην ανάρτηση είναι προσωπική. Και την εκφράζω υπό τις παρούσες συνθήκες. Δηλαδή την ώρα που βουλιάζει ολόκληρο το πλοίο. Κατ'εμέ, υπό τέτοιες συνθήκες, θα πρέπει να δρούμε πιο συλλογικά. Αυτό δεν αναιρεί το δίκαιο που εκφράζει το δικό σου σχόλιο.

   Διαγραφή
  2. Προσυπογράφω "Λαγωνικό". Εγώ, ως μισθωτός που πληρώνω στο ακέραιο τους φόρους μου και τις εισφορές μου και που το ταμείο μου, βάσει αναλογιστικής μελέτης, ήταν προ-PSI πλεονασματικό σε ορίζοντα 20ετίας, γιατί να χρηματοδοτήσω βιαίως συρόμενος στο κρεββάτι του προκρούστη τα πτωχευμένα από κακοδιαχείρηση Ταμεία; Μήπως και οι ασφαλισμένοι δεν είχαν μερίδιο ευθύνης (περίπτωση επικουρικού Γενικής Τράπεζας) που για σειρά ετών ψήφιζαν στις διοικήσεις των συγκεκριμένων ταμείων συνδικαλιστές με "προσωπικές ατζέντες"; Που παίζανε με μετοχούλες-φούσκες τα διαθέσιμα των συναδέλφων τους, τις εποχές πο δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα.

   Με ποιά λογική λοιπόν θα πληρώσω ΚΑΙ γι αυτό;;; Απαξιώνοντας και τις παροχές που έχω με τα χρήματά μου κατοχυρώσει;

   Δεν αρνούμαι τη προοπτική ενός ενιαίου ταμείου, αλλά κατόπιν μελέτης και όχι τσουβαλιάσματος για να κλειστούν οι τρύπες και κανένας υπαίτειος να ΜΗΝ πληρώσει. Εδώ ΔΕΝ είμαι αλληλέγγυος με κανέναν.


   ΥΓ. Αλήθεια, τί παροχές θα είχα αν τοποθετούσα όλες αυτές τις εισφορές 21 εργάσιμων ετών σε μια αξιόπιστη εταιρεία ιδιωτικής ασφάλισης; Ανατριχιάζω όσο το σκέφτομαι...

   Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  4. @Ελλινάκιο
   Για την χρεοκοπία και την κακοδιαχείριση κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν και το κυριώτερο (ζήσε Μάη μου) να επιστρέψουν τα κλεμμένα ή/και να γίνει δήμευση της περιουσίας των ενόχων.
   Σε τι διαφέρει επί της ουσίας η ένεση ρευστότητας που αναφέρεις με το να ρίχνουν στο ΕΟΠΥΥ τις εισφορές από τα υγειή ταμεία; Τρύπα εδώ, τρύπα και εκεί. Θεραπεία για τις αιτίες των τρυπών δε βλέπω παρά μόνο "ασπιρίνες" οι οποίες στο τέλος και αυτός είναι άλλωστε ο στόχος κατά τη γνώμη μου να μας σπρώξουν όλους στις ιδωτικές ασφαλιστικές.

   Διαγραφή
  5. σωστά αλλα σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε:
   α) να πληρώνετε απο τις εισφορές σας όλα τα κόστη λειτουργίας, γραφεία, προσωπικό, αναλογιστικές μελέτες κλπ κλπ
   β) να μήν έχετε ΚΑΝΕΝΑ θεσμοθετημένο κοινωνικό πόρο όπως αγγελιόσημα, ποσοστά επι δημοσίων έργων κλπ κλπ
   γ) Στην περίπτωση που πάει στραβά πχ το επάγγελμα εκλείπει απλά θα μείνετε με το πουλί στο χέρι.

   Με τις άνω προϋποθέσεις έχεις απόλυτο δίκιο.

   Διαγραφή
  6. Στο ΤΑΠ-ΟΤΕ δεν είχαμε τέτοια...

   Διαγραφή
 9. Φίλοι μου αφού πρώτα σας πω ότι δεν ανήκω στο ταμείο σας αλλά στο ΤΑΕ θα ήθελα να σας εκφράσω το σεβασμό μου για την θέση σας απέναντι στο θέμα,καθώς επίσης ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν ενάντια στο ατομικό συμφέρον τόσο υπάρχει ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Παρομοίως εγώ ο aldebaran Αγρονόμος-Τοπογράφος Μηχανικός Μsc και όλα τα συναφή, μέλος ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ απο το 1995, προσυπογράφω.
  Βρίζω το ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ εδώ και χρόνια. Αυτήν η ομφαλοσκοπία και η εσωστρέφεια μας έχει χαντακώσει διεθνώς. Από τα λεγόμενά σου κατάλαβα ότι ήσουν στην αλλοδαπή, ξέρεις επομένως τι ισχύει-ε'ιναι για άλλη ώρα αυτή η κουβέντα.
  Επίσης συμφωνώ και με την απάντηση που έδωσε το ελληνάκι στο λαγωνικό και εμμέσως στον spacefreak.
  Να συμπληρώσω ότι υπέρ του ΤΣΜΕΔΕ αποδιδόταν βάσει νόμου ποσοστό από δημόσια, έργα, μελέτες κλπ κάτι στο στυλ αγγελιοσήμου you know. Όλα αυτά συν το γεγονός ότι το ΤΣμΕΔΕ είχε ελάχιστες παροχές, συν τις υποχρεωτικές εισφορές δούλευες - δεν δούλευες καθώς και ελάχιστους συνταξιούχους αφού πολλοί μηχανικοί αξιοποιώντας τα μελετητικά και εργοληπτικά πτυχία στην κυριολεξία πέθαιναν δουλεύοντας, συνετέλεσαν στο να γίνει εύρωστο Ταμείο.
  Από την άλλη θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι στην απορία του spacefreak στο Υ.Γ. περί του πόσα θα έπαιρνε αν είχε επί 21 χρόνια ιδιωτική ασφάλιση. Μάλλον πάρα πολλά αν όλα πήγαιναν καλά. ¨Ενας συνάδελφος -τώρα είναι Αγγλία- που βούλιαξε το συνταξιοδοτικό του πρόγραμμα στα παράγωγα της LEHMAN Bros μπορεί και να έχει ένσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα κακώς κείμενα στα εσωτερικά του ΤΣΜΕΔΕ (τα ακούω και εγώ από συναδέλφους ΕΜΠ στον ΟΤΕ) είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση από αυτό που πάει να κάνει ο Στουρνάρας. Πίστεψε με δεν θα βελτιωθούν οι παροχές κανενός βάζοντας ένα ταμείο όπως το ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ, ούτε των μηχανικών ούτε των εργαζομένων που είναι ήδη στον ΕΟΠΥΥ. Ρώτα και μένα που ήμουν στο κάποτε ΤΑΠ-ΟΤΕ. Προς το χειρότερο οι δικές μας παροχές και προοπτικές για σύνταξη, προς το χειρότερο και γιαυτούς που ήταν ήδη στον ΕΟΠΥΥ.

   Διαγραφή
 11. Αυτό που κάνει ο Στουρνάρας είναι το κλασσικό διαίρει και βασίλευε:
  * Κάλυψε τους πραγματικούς ενόχους που άνοιξαν τις τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία.
  * Στρέψε την υπόλοιπη κοινωνία εναντίων αυτών που σου αντιστέκονται - οι δυστυχείς ασφαλισμένοι των άλλων ταμείων κόντρα στους "προνομιούχους" των "ευγενών" ταμείων (που μόνο ευγενή δεν είναι κατά τα λεγόμενα του adlebaran και συμφωνώ). Τα παπαγαλάκια στο φόρτε τους.
  * Κατηγόρισε όσους διαφωνούν ως κοιωνικά ανάλγητους - οπότε αυτόματα εσύ γίνεσαι ένας σύγχρονος Ρομπέν των Δασών.
  * Περίμενε λίγο και θα δεις τα "πτώματα" των "προνομιούχων" (τρομάρα τους) να περνάνε από μπροστά σου στην όχθη του ποταμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φίλε λαγωνικό έτσι όπως βαδίζουμε όλοι εν δυνάμει πτώματα είμαστε.. Εχεις δεί τους δείκτες γεννητικότητας; Πιστεύεις σοβαρά οτι υπάρχει ταμείο που να μπορεί υγιώς να σταθεί χωρίς να το χρηματοδοτού΄ν οι υπόλοιποι με κάποιο τρόπο;; Ξανασκέψου το.

  (Δε λέω οτι αυτό που πάει να κάνει ο Στουρνάρας είναι καλό, απλά λέω οτι η κατάσταση αν μείνει ως έχει πάει για πλήρη διάλυση. Μην τρέφεις αυταπάτες δηλαδή. Μονο οι δημοσιογράφοι και τίποτα άλλοι θα τα καταφέρουν να βυζαίνουν όλους τους υπόλοιπους.. Οι μηχανικοί χλωμό..)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Θα ήθελα να ξαναεπισημάνω (προηγήθηκε ο aldebaran αλλά απάντηση δεν έλαβε από το λαγωνικό ότι όλα αυτά τα ευγενή ταμεία (όπως πολύ καλά ξέρει) έχουν λαμβάνειν από κρατήσεις που γίνονται σε δοσοληψίες "υπέρ τρίτων". Αυτά ποιανού χρήματα είναι?

  Επίσης θεωρείται καλύτερο να συμμετέχει το ταμείο αυτό σε μία ΑΜΚ της ATTIKA (όπως ήδη έχει αποφασιστεί) και γιατί?

  Κλείνοντας θα ήθελα να να κάνω μία νύξη για την έννοια της "έμπρακτης αλληλεγγύης".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα κακώς κείμενα σε ένα ταμείο, δεν γίνεται να είναι ο κανόνας για τις ενέργειες που προωθεί ο Στουρνάρας, σε όλον τον ασφαλιστικό κλάδο. Από την άλλη αν το ΤΣΜΕΔΕ δεν σας αρέσει και θέλετε να το ρίξετε στον καιάδα του ΕΟΠΥΥ κάντε το, στο "χέρι" σας είναι. Τα υπόλοιπα ταμεία σε τι σας φταίνε;

   Όσο για την αλληλεγγύη, έχω μια άλλη οπτική προς το θέμα: Όταν ο γείτονας σου είναι άρρωστος, μπορείς να τον βοηθήσεις να πληρώσει τον γιατρό του (ένεση ρευστότητας άπαξ), μπορείς επίσης (και αυτό είναι η ουσιαστική βοήθεια) να του μάθεις πως να ζει υγειηνά για να μην ξαναρρωστήσει. Δεν μπορείς εσαεί να του πληρώνεις τον γιατρό και σε καμμία περίπτωση δεν θα τον βοηθήσεις κολλώντας και εσύ την ίδια αρρώσεια.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι δυστυχώς είμαστε πλέον όλοι άρρωστοι, και τον γιατρό τον περιμένεις απ' έξω...
   Κανένας δεν ζούσε υγιεινά... γι' αυτό φτάσαμε εδώ.
   Εγώ πάλι το βλέπω λίγο διαφορετικά. Όταν ένα μέρος του σώματος μας (πατρίδα) αρρωστήσει συμμετέχει όλος ο οργανισμός για την ίαση αυτού και εν συνεχεία δουλεύει ως ενιαίο σύνολο.

   Δυστυχώς νομίζω ότι η οσμή του χρήματος σε παραπλανεί..

   Υ.Γ. πρόσεξε την υγηεία και την ορθογραφία σου

   Διαγραφή
  4. Κάνεις λάθος:
   1ον δεν είναι/ήταν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία προβληματικά.
   2ον Δεν είναι συλλήβδην όλος ο πληθυσμός της χώρας διεφθαρμένος όπως πολύ εύκολα προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Υπάρχει πολύ μεγάλη μερίδα Ελλήνων που δεν έχει κλέψει ποτέ ούτε ευρώ. Μίλα για τον εαυτό σου λοιπόν. Χρόνια τώρα το υγιές κομμάτι της πατρίδας δίνει από περίσσευμά του για να σώσει το άρρωστο και ποιο το αποτέλεσμα;;
   3ον Αν θες να συνεχίσουμε την συζήτηση κόψε τα ειρωνικά σχόλια περί οσμών και ορθογραφίας.

   Διαγραφή
  5. Δεν ανέφερα πουθενά ούτε υπονόησα τίποτα για κλέφτες. Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια...Εγώ δυστυχώς αναφερόμουν στην διαχείριση που γινόταν και δεν ήταν η πρέπουσα.
   Όσον αφορά την πρώτη σου παρατήρηση ότι δεν είναι όλα τα ταμεία προβληματικά δεν νομίζω να έχω αναφέρει κάπου κάτι το αντίθετο, επομένως δεν καταλαβαίνω το λάθος ?
   Επίσης θα ήθελα μία διευκρίνηση αναφορικά με την όπως τεκμαίρεται από τα γραφόμενα σου άποψη: "ότι είναι οικονομικά εύρωστο είναι και υγιές ?"
   Το ΤΣΜΕΔΕ δηλ. ανήκει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας (μηχανικοί), όπως και στο ΤΣΑΥ (γιατροί)...(να μην αναφέρω άλλους ασφαλιστικούς φορείς) ενώ στον ΕΟΠΥΥ είναι το άρρωστο (αυτό που κατά τα λεγόμενα σου έκλεβε) και γι' αυτό έπεσε έξω.
   Σκέψου ποίοι ασφαλίζονται που...
   Λυπάμαι διαφωνώ

   Y.Γ Ως Student εξακολουθώ και δέχομαι όλες τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις...

   Να είσαι πάντα καλά

   Διαγραφή
 14. Εγώ θα ήθελα η δημόσια υγεία -τουλάχιστον- να είναι κοινή τόσο ως προς τις παροχές όσο και ως προς τις υποχρεώσεις προς όλους του Έλληνες.
  Θέλω όλοι να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, με διαδικασίες που σέβονται την αξιοπρέπειά σου καθώς και τις εισφορές που έδωσες.
  Πολύ είναι αυτό;
  Θέλω ακόμα και αν κάποιος είναι φτωχός και δεν έχει να πληρώσει να μην ψοφήσει στους προθαλάμους νοσοσκομείων.
  Πολύ είναι αυτό ;

  Αυτό δεν είναι δυνατό να συμβεί όσο υπάρχει ασφάλιση πολλών ταχυτήτων με ποικίλους όρους, προνόμια, εισφορές, απολαβές κλπ, με πατρίκιους και πληβείους;
  Αν θέλεις να σου παίρνουν πίπα στα νοσκομεία και λουξ σουίτα , πλήρωσε παραπάνω και πάρτην, αλλά να υπάρχει και το απλό τρίκλινο δωμάτιο .
  Ας πούμε για το ΤΣΜΕΔΕ ειδικά,θεωρώ απαράδεκτες τις παροχές του σε σχέση με τα όσα προσφέρει. Επίσης πρακτικά πηδάει κανονικά όλους τους μετά το 1993 ασφαλισμένους, υπέρ των παλαιών. Δηλαδή δεν υπάρχει δικαιοσύνη ακόμα και μεταξύ των ασφαλισμένων του ίδιου του Ταμείου.
  Αυτό με ενοχλεί όπως επίσης με ενοχλεί όλο το χάλι της ασφάλισης στην Ελλάδα. Επίσης το υγιές ΤΣΜΕΔΕ ξέρετε πόσο καιρό έχει να πληρώσει τους συμβεβλημένους γιατρους, με αποτέλεσμα όλοι να έχουν καταγγείλει τις συμβάσεις ;
  Τα ίδια σκατά ισχύει και για το πρώην ΤΣΑΥ (άλλο ευγενές ταμείο) το οποίο αφήνει απλήρωτους τους ίδιους ασφαλισμένους του,τους γιατρούς και φαρμακοποιούς !!! Οι γιατροί στην ουσία αλληλοεξετάζονται δωρεάν από ανάγκη και αλληλεγύη.
  Επομένως για τι σόι υγιή ταμεία μιλάμε ;
  Για τα Ταμεία των μεγάλων αποθεματικών που κύριος οίδε πως διαχειρίζονται από τα ΔΣ και των μηδενικών παροχών ;

  Επίσης μακάρι να διαψευσθώ, αλλά μην εκπλαγείτε αν μπουν στον ΕΟΠΥΥ και με την αναγκαία για την ενσωμάτωση απογραφή, σκάσει κανένα κανόνι για τα αποθεματικά τους .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα συμφωνήσω μαζί σου aldebaran, αυτό που ζητάς (ζητάμε) για τις παροχές και τον ενιαίο φορέα ασφάλισης με ισοκατανομή των εισφορών κλπ. Όπως είπε όμως και ο spacefreak αυτό πρέπει να γίνει κατόπιν μελέτης και όχι τσουβαλιάσματος για να κλειστούν άρον-άρον οι τρύπες και κανένας υπαίτειος να ΜΗΝ πληρώσει.

   Διαγραφή
 15. Ellinaki νομίζω ότι οι υπάλληλοι της Βουλής διάβασαν αυτό το ποστ. Και δε συμφωνούν καθόλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...