Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Photoshop-άδες με στολή


Μέχρι πρόσφατα, τις φωτογραφίες από κακοποιημένα πρόσωπα συλληφθέντων, συνήθως τις βλέπαμε από κάποιον δημοσιογραφικό ή «περαστικό» φακό. Εξ’ ου και η αλλεργία της αστυνομίας απέναντι σε οποιοδήποτε φωτογραφικό μέσο μπορεί να καταγράψει πρόσωπα ή σκηνές που την εκθέτουν.

Με την δημοσίευση των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, μάθαμε όμως ότι αυτό το σκηνικό αλλάζει. Η ίδια η ΕΛ.ΑΣ. βγάζει φωτογραφίες από κακοποιημένους συλληφθέντες χωρίς πολλές σκέψεις. Μάλιστα οι γελοίες προσπάθειες επικάλυψης τραυμάτων με photoshop επιπέδου δημοτικού, δείχνουν την όλη προχειρότητα αλλά και το θράσος αυτής της ενέργειας.

Η ΕΛ.ΑΣ. επί της ουσίας δεν κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε χρόνια τώρα. Σε πλήρη διάσταση με τους δημοκρατικούς θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις Συμφωνίες του Ελσίνκι και εν τέλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε ένα ιδεατό Κράτος δικαίου, συνεχίζει να βιαιοπραγεί, να καταπατά θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και να αντιμετωπίζει το έργο της σαν ένα παιχνίδι βεντέτας μεταξύ παρακρατικών συμμοριών χωρίς ίχνος επαγγελματισμού. Η διαφορά είναι ότι παρά τις πρόσφατες επισημάνσεις του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μέσα στο αστυνομικό σώμα δρουν ανενόχλητα ακροδεξιά στοιχεία, παρά το γεγονός ότι οι εγκληματικές ενέργειες της συμμορίας της Χρυσής Αυγής συνεχώς αποσιωπούνται, η ΕΛ.ΑΣ. έχει αποκτήσει ξαφνικά το αυθαίρετο δικαίωμα να προκαλεί όχι μόνον τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.

Στην εποχή διόγκωσης των άκρων, εάν το Κράτος υποτίθεται ότι προφυλάσσει την αντικειμενική μετριοπάθεια των δημοκρατικών θεσμών και της Δικαιοσύνης, τότε μέχρι στιγμής χειρίζεται αυτή την διόγκωση με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Η επένδυση στην άγνοια και το «μούδιασμα» των αντανακλαστικών της κοινής γνώμης, δεν οδήγησε ποτέ σε θετικά αποτελέσματα. Και φυσικά,  εδώ ισχύει ότι ισχύει στην ήδη αυξανόμενη κοινωνική κατρακύλα προς την φασιστοποίηση κάθε έκφρασης στον δημόσιο λόγο και βίο, που έχει χιλιοειπωθεί μέσα από το παρόν ιστολόγιο: Μόνο η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών μπορεί να αποτρέψει την εκτίναξη του φασισμού. Ούτε η μονόπλευρη ανάγνωση της πραγματικότητας, ούτε η μονιστική αντίληψη στη χρήση βίας. Για κάθε έκνομη πράξη που διαβάλλει ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους θεσμούς, δημιουργείται ένας πυρήνας αντίδρασης που εν καιρώ θα χρησιμοποιήσει τα ίδια ακριβώς όπλα.23 σχόλια:

 1. Η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι οι τραυματισμοί είναι αποτέλεσμα "δυναμικής παρέμβασης". Σίγουρα στο παρελθόν υπήρξαν περιστατικά βίας της ΕΛ.ΑΣ., μήπως όμως πρέπει να περιμένουμε ένα πόρισμα, μία έρευνα, κάτι τέλος πάντων, πρωτού βγάλουμε συμπεράσματα για "κακοποιημένους συλληφθέντες"; Μπορούμε να τσουβαλιάσουμε όλα τα περιστατικά της ΕΛ.ΑΣ. λόγω παρελθοντικών κακοποιήσεων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και δεν μπορούμε να τσουβαλιάζουμε. Η κακοποίηση στο πρόσωπο όμως δεν κολλάει στη λογική "δυναμικής παρέμβασης". Η άσκηση βίας για την ακινητοποίηση ενός επικίνδυνου ατόμου που οπλοφορεί δεν συνάδει με μπουνίδια στο πρόσωπο!

   Και σε κάθε περίπτωση, εάν η αστυνομία έχει πλήρη επίγνωση και δικαιολογία για την εν λόγω "δυναμική παρέμβαση" δεν είχε κανέναν λόγο να photoshopάρει.

   Διαγραφή
  2. Εγώ διαβάζω εδώ ότι οι αστυνομικοί απειλήθηκαν με όπλο. Το τί επακολούθησε δεν το γνωρίζουμε, είναι πολύ πιθανόν όμως να επήλθε συμπλοκή μεταξύ τους, με αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό των δραστών. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν πας "με το σπαθί στο χέρι", αλλά χειρίζεσαι όλα τα μέσα (θεμιτά και αθέμιτα) προς σύλληψη των δραστών.

   Για το photoshop που αναφέρεις· πώς μπορούμε να σιγουρευτούμε ότι είναι photoshop;

   Διαγραφή
  3. Εννοείς δηλαδή ότι υπό την απειλή όπλου, κάποιος/οι Rambo κατάφεραν και με περίτεχνες μπάτσες αφαίρεσαν τα όπλα από τους συλληφθέντες μέχρι να τους συλλάβουν; Ή ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν την σωστή εκπαίδευση να περνάνε χειροπέδες σε κάποιον που έχουν ακινητοποιήσει;

   Σχετικά με τo photoshop, είναι τόσο εμφανής η επεξεργασία της εικόνας, που αρχικά εγώ νόμιζα ότι έγινε με Paint. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και τα metadata στα αρχεία εικόνας. Δες και εδώ ειδικά προς το τέλος.

   Διαγραφή
  4. Εννοείς δηλαδή ότι υπό την απειλή όπλου, κάποιος/οι Rambo κατάφεραν και με περίτεχνες μπάτσες αφαίρεσαν τα όπλα από τους συλληφθέντες μέχρι να τους συλλάβουν;

   Αυτό ακριβώς εννοώ. Στην προσπάθειά τους να τους συλλάβουν, παίξανε ξύλο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των δραστών. Βεβαίως και αυτό που λέω είναι εικασίες, δε γνωρίζουμε τί ακριβώς έγινε πριν γίνει κάποιου είδους ανάκριση, αλλά τουλάχιστον δε βγάζω βιαστικά συμπεράσματα.

   Για το photoshop κι εμένα μου φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε το paint, γι' αυτό και σε ρώτησα συγκεκριμένως για το photoshop και όχι αν έχουν υποστεί επεξεργασία (για τη μία είναι ολοφάνερο αυτό). Είναι τόσο πρόχειρη η δουλειά που μου φαίνεται λίγο απίθανο να έγινε επίτηδες. Με τον ψηφιακό αναλφαβητισμό πολλών στο δημόσιο τομέα δε θα μου έκανε εντύπωση αν μάθαινα πως έγινε από κάποιον που έπαιζε με τις φωτογραφίες για την πλάκα του.

   Διαγραφή
  5. Όσον αφορά το photoshop. Κατ' αρχάς το foto forensics μου δείχνει άλλα metadata για την τελευταία φωτογραφία από αυτή που παραθέτεις στον σύνδεσμο του lifo. Για παράδειγμα μου δείχνει ημερομηνία τροποποίησης την 2013:02:02 12:28:32 ενώ ο σύνδεσμος που παράθεσες 2013:02:02 12:44:28. Ποιό είναι άρα γε το σωστό;

   Δεύτερον η ημερομηνία τροποποίησης από μόνη της δε λέει απολύτως τίποτα για το αρχείο. Κάνε ένα απλό πείραμα αν θέλεις. Τράβα μία φωτογραφία από το κινητό σου και γύρισέ την 90 μοίρες (rotate 90 degrees) θα δεις ότι αλλάζει η ημερομηνία τροποποίησης! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αλλάξει η ημερομηνία επεξεργασίας χωρίς να έχεις πειράξει στην ουσία την φωτογραφία. Δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα παρά μόνο αν έχουμε τις αυθεντικές φωτογραφίες, τις συγκρίνουμε και δούμε αν και που αυτές πειράχτηκαν.

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ε το ellinaki εχει κανει καμμια 100 συλληψεις και ξερει απ αυτα , ετσι συμπερανε οτι τα σημαδια εγιναν κατοπιν εορτης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ ωραίο άρθρο. Μόνο που νομίζω ότι αναφέρεται μόνο στο 1/3 της όλης ιστορίας η οποία συνοψίζεται: Κακώς διέπραξαν τις ληστείες, καλώς συνελήφθησαν, κακώς κακοποιήθηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είχα σκοπό να περιγράψω όλο το στόρι. Τα δύο πρώτα κομμάτια είναι αυτονόητα για τα οποία έχω ξοδέψει αρκετό γράψιμο στο παρελθόν. Αναφέρθηκα στο νεώτερο τρεντ.

   Διαγραφή
 5. Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop cs4. Μόνο σε μία έχουν αφαιρέσει τα properties, στις υπόλοιπες 3, αν τις κατεβάσετε, φαίνεται ακόμα στα properties με τι μηχανή έχουν τραβηχτεί (η μία είναι με κινητό) και σε τι πρόγραμμα έχουν επεξεργαστεί. Δεν έχει φυσικά καμία σημασία το πρόγραμμα, τα γράφω μόνο γιατί ελπίζω να μπορούν να χρησιμοποιηθούν νομικά... Πηγή: www.lifo.gr , για εμενα καμια σημασια δεν εχει ειναι γνωστες οι πρκτικες της ΕΛ.ΑΣ επισης οι πρωτες ανακοινωσεις δεν μιλουσαν για μεγαλη αντισταση , και φυσικα δεν επικροτω τις ενεργειες των συλληφθεντων ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΈΝΩΝ βασανιστηρια ομως σε ευνονουμενη πολιτεια δεν πρεπει να γινονται ανεκτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα μπορούσαν να τους χτυπήσουν σε άλλα σημεία που στις φωτογραφίες θα καλύπτονταν από τα ρούχα αν ήθελαν να το κρύψουν. Ακόμα και στην κακοποίηση πάσχει το ελληνικό δημόσιο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγω προσωπικα απορω που καταφεραν να τους συλλαβουν κι ολας. Προφανως οι "τρομοκρατες" μας ειναι πιο ανικανοι κι απο την αστυνομια μας (θελει προσπαθεια αυτο...).
  Στην Αμερικη βεβαια θα ηταν ηδη νεκροι (κανενας αστυνομικος δε διακινδυνευει με ληστες που οπλοφορουν ποσο μαλλον με καλασνικοφ).
  Οτι τις φαγανε τις φαγανε, τωρα τις φαγανε κατα τη συλληψη? μετα? μπορει και κατα τη φωτογραφιση, μιας και ειναι προφανες οτι η επεξεργασια των φωτο κρυβει τα χερια που τους κρατανε με το ζορι ωστε να φωτογραφηθουν.

  Το οτι η αστυνομια μας εχει χοντρα θεματα παντως ειναι δεδομενο. Ασορτι με την υπολοιπη χωρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φίλε μου σε παρακολουθώ και μου αρέσει το μπλόγκ σου.
  Στην συγκεκριμένη όμως ευκαιρία επέτρεψε μου να σου πω μια άλλη γνώμη.
  Έχουμε να κάνουμε με ποινικούς, με τρομοκράτες βαριά οπλισμένους.
  Με επιθετικά όπλα, που χρησιμοποιούνται σε μάχες πεζικού.
  Η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ με τις φωτογραφίες, έχει πολύ συγκεκριμένο στόχο, και αυτός είναι να δείξει "ποιά θα είναι η τύχη όσων παίζουν με το νόμο". Grosso modo. Έτσι το ερμηνεύω εγώ.
  Ναι, πράγματι δεν σεβάστηκαν ανθρώπινα δικαιώματα κλπ.
  Λίγο όμως με ενδιαφέρει να ξεχωρίσω αυτή την περίπτωση, όταν ζω σε μια χώρα που κανένα δικαίωμα δεν είναι σεβαστό απέναντι σε πιο σημαντικές αυθαιρεσίες. Τι να σου απαριθμήσω τώρα, τα ξέρεις και τα σχολιάζεις καθημερινά.
  Όχι δε με ενοχλεί το ξύλο που έφαγαν, δε με ενοχλούν αυτές οι φωτογραφίες. Με ενοχλεί η υποκρισία και ο στρουθοκαμηλισμός.
  Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις ως κοινωνία. Να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Ποιά αστυνομία και ποιά δικαιοσύνη θέλουμε ή δεν θέλουμε. Με ειλικρίνεια και δίχως προκαταλήψεις.
  Διαφορετικά αν δεν αποφασίζουμε, αν συνεχώς υπεκφεύγουμε πίσω από επικλήσεις δικαιωμάτων και νόμων, αν δεν αντιμετωπίσουμε τις δικές μας ευθύνες ως σύστημα, για την επικράτηση και τη γενίκευση της ανομίας εις το όνομα του....Τσέ, τότε στρώνουμε το χαλί σε φαινόμενα Χρυσής Αυγής και διαιώνισης της βίας.
  Με λίγα λόγια, θα κρύβουμε συνεχώς την πραγματικότητα κάτω από το χαλάκι, και θα "πληρώνουμε" τη δράση περιθωριακών σχηματισμών, στη θέση της λογικής και των προτεραιοτήτων μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ελληνάκι, ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω πότε και υπό ποιες συνθήκες έπεσε το ξύλο. Προσωπικά μου μοιάζει αστείο ο αφοπλισμός ενός κακοποιού να μπορεί να γίνει με το "σεις και με το σας" και η αντίσταση του κακοποιού προφανώς θα έχει τις συνέπειες της. Το να τους πλάκωσαν στο ξύλο μετά την σύλληψη και μετά να τους έβγαλαν φωτογραφία μου φαίνεται μάλλον ανόητο. Και τέλος πάντων αν ήθελαν θα μπορούσαν να τους δείρουν πιο ... διακριτικά.
  Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Με αφορμή τους "4" υπάρχει σε όλο το διαδίκτυο και όχι μόνο μια εστίαση στο αν έφαγαν ξύλο ή όχι και πότε. Από μόνη της αυτή η εστίαση δείχνει κάτι. Την ευαισθησία μας στην τήρηση του νόμου; Στην περίπτωση σου "ναι" διότι έχεις αποδείξει εγγράφως αυτή την ευαισθησία και σε άλλες περιπτώσεις. Δεν είναι όμως όλοι... "ελληνάκι". Αυτό που στην ουσία γίνεται είναι μια προσπάθεια πάλι οι "μπάτσοι" να ανδειχθούν στους κακούς της υπόθεσης και "τα καημένα τα παιδιά" να παρουσιασθούν σχεδόν σαν θύματα. Και ατυχώς αυτή η διαδικασία ( και ανάλογες της) που έχει ακολουθηθεί και στο παρελθόν είναι κομμάτι της διαδικασίας που γέννησε και τους "4". Προφανώς αυτή η διαδικασία πέραν της στάσης της κοινωνίας απέναντι σε φαινόνμενα βίας περιλαμβάνει συμπεριφορές και διδαχές γονέων, δασκάλων, φίλων, καθοδηγητών.
  Δεν "καίγονται" από το τίποτα και σε τόσο άσχημο βαθμό τα μυαλά των ανθρώπων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μαζι σου.
  Μια χώρα που σέβεται τους ανθρώπους συμπεριφέρεται με σεβασμό ακόμα και στους χειρότερους. Σκέψου πως αντιμετώπισε η Νορβηγια τον Μπρειβικ, άντε τώρα να αποκτήσουν οι ακραίοι δεξιοί επιχειρήματα ενάντια του Νορβηγικού κράτους. Τόσο απλά.

  Παρολο που θεωρώ την ολη κίνηση των συγκεκριμένων αναρχικών άστοχη και επικίνδυνη, δεν τους θεωρώ Μπρειβικ σε καμία περίπτωση. Ειδικά μια τέτοια εποχή που έχει χαθεί το μέτρο, αυτά τα άτομα πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Eλληνάκι..... καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε πως προηγήθηκε η "επαναστατική" (μην ξεράσω) δράση και μετά τα μπουκέτα. Καλώς η κακώς αυτό έγινε. Σε διαβάζω και νομίζω πως τα συγκεκριμένα υποκείμενα αντιδρούσαν εκ των προτέρων στις επικείμενες φάπες. Αναδρομική επανάσταση. Κάτι σαν τους φόρους σήμερα.Αν δεν παρακολουθούσα καιρό θα σε παρεξηγούσα. Συνφωνώ απόλυτα με το Firiki2010
  Λες "Μόνο η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών μπορεί να αποτρέψει την εκτίναξη του φασισμού. Ούτε η μονόπλευρη ανάγνωση της πραγματικότητας, ούτε η μονιστική αντίληψη στη χρήση βίας. Για κάθε έκνομη πράξη που διαβάλλει ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους θεσμούς, δημιουργείται ένας πυρήνας αντίδρασης που εν καιρώ θα χρησιμοποιήσει τα ίδια ακριβώς όπλα."
  Τους αστυνομικούς μπορώ να τους εκλάβω ως ανήκοντες στους πυρήνες αντίδρασης; Προηγήθηκε η οχι η δράση των καλοζωισμένων μεν ,εγκεφαλικά βλαμμένων δε,"παιδιών";
  Τα συγκεκριμένα μπουμπούκια από την γλωσσάρα που έχουν και επιδεικνύουν προβάλλοντας ότι αηδία κουβαλάνε στον καμένο εγκέφαλό τους ως προχώ άποψη, δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία για μαντέψεις το τί μπορεί να οδήγησε στις φάπες. Το ένα από αυτά δήλωσε πως είναι "αιχμάλωτος πολέμου". Το συγκεκριμένο τυπάκι εκτός από επαναστάτης για λύπηση είναι και ψευταράκος και δειλός. Με μια γλώσσα ΝΑ και πάλι στην δίκη του Γρηγορόπουλου έλεγε πως όσοι τον εμπλέκουν σε αναρχικές εκδηλώσεις είναι συνομωσιολόγοι.Ο πατέρας του άλλου απειλεί θεούς και δαίμονες και όποιον ακούμπησε το βλαστάρι του με θάνατο. Τώρα για το ότι το βλαστάρι του έπαιζε τον Che με πραγματικά κουμπούρια καμία ντροπή. Μιλάμε για ξεχαρβάλωμα.
  Λοιπόν αν έπεσε ξύλο χωρίς να συντρέχει λόγος επιβολής της τάξης, κακώς και συμφωνώ μαζί σου. Και πρέπει να διερευνηθεί. Αν όχι καλώς (Και με την γλωσσάρα που έχουν δεν μου μοιάζει και απίθανο). Για σένα πάλι αυτό είναι απίθανο και μάρτυρας σου το κακό Photoshop. Επίσης οι αστυνομικοί έπρεπε να έχουν διαβάσει πιο μπροστά Ζαμπούνη. Αλλά για μένα το σημαντικότερο , αλλά μάλλον αυτονόητο για σένα είναι ότι εδώ έχουμε κάτι τυπάκια που φτύνουν την κοινωνία κατάμουτρα, που πασάρουν την σαπίλα των εμμονών τους ως επανάσταση, που ανακαλύψανε με κυνισμό μόλις στα 20 τι φταίει με την κοινωνία, και βουτήξανε τα άρματα για να την ελευθερώσουν, και εμείς καθόμαστε να καταπίνουμε την καμήλα και διυλίζουμε το κουνούπι. Αναρωτήθηκες για το τρεντ του photoshop ως αποτέλεσμα του τρεντ της στάσης απέναντι σε τέτοια πράγματα ανάλογης με την δική σου. Σκίζουν τα ρούχα τους όλα τα δήθεν προχώ μπλογκ για την κατάντια της ελληνικής αστυνομίας. Για τις φασιστικές και ψυχανώμαλες λογικές που τρέφουν τέτοιες "παρέες" κουβέντα. Μα αυτά είναι αυτονόητα. "Καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται" (Πραγματικό ξερατό)
  Μια χώρα ολόκληρη αγωνίζεται να ανταπεξέλθει με αξιοπρέπεια στην σκληρή πραγματικότητα και έχουμε κάτι κακομαθημένους και προπάντων καλοζωισμένους με καμένο από ιδεοληψία εγκέφαλο, να κουνάμε το δάχτυλο στην κοινωνία για το τί είναι επανάσταση και αντίδραση. Από συνδικαλιστές, φασισταριά με μαύρα μπλουζάκια, μέχρι αριστερούς και αναρχικούς για κλάματα. Και εγώ πρέπει να ασχολούμαι για τις φάπες που φάγανε. Δεν προλαβαίνω αδερφέ. Sorry. Δεν με αγγίζει ο "αγώνας" τους και ούτε τα παθήματά τους. Παλεύω να τα φέρω βόλτα με αξιοπρέπεια. H όλη κατάσταση και η κουβέντα που στήνεται γύρω από τέτοια θέματα χειροτερεύει περισσότερο την θέση μου μέρα με την μέρα. Είναι όλοι τους εχθροί μου. Και συμπάθια για κανέναν τους δεν τρέφω. Και μεταξύ μας χέστικα τι πήγε στραβά στην ανατροφή τους.Να πάνε σε ψυχολόγο. Έχω και εγώ τα ψυχολογικά μου. Δεν βούτιξα τα κουμπούρια. Οι αναρχικοί και αριστεροί ξέρουν πολύ καλά πως τον φασισμό δεν τον εκτρέφουν τόσο τα χαμηλά στρώματα όσο κυρίως τα μεσαία. Ξεχνούν όμως ότι είναι τα ίδια που εκτρέφουν τους ιδίους.
  Άντε και μια επέτειο για τα μπουμπούκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δυστυχώς, σκεπτόμενοι άνθρωποι στηρίζουν το Δένδια που στηρίζει τους βασανιστές της ΕΛΑΣ. Και έχουν ταυτιστεί με τις θέσεις του για "τρομοκράτες" χωρίς καν να σκέφτονται το "φερόμενους" (που ποτέ δεν είπε ο Δένδιας ως δικαστής Ντρεντ) και πως η Δικαιοσύνη τελικά αποδίδει χαρακτηρισμούς και ιδιότητες.
  Ενοχλούμαι να βλέπω φιλελεύθερους να αποτάσσονται τις φιλελεύθερες κατακτήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ταυτίζονται με τη φασίζουσα βία της ΕΛΑΣ επειδή ταυτίζονται με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. Βλέπουν τα βασανιστήρια και δεν ενοχλούνται αρκεί να εκτεθούν οι αριστεροί και όποιος διαφωνεί με το "μνημόνιο"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. nikos4 Φεβρουαρίου 2013 - 4:51 μ.μ.

  σωστός φίλε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Το ότι δημοσίευσαν την φωτογραφία "φτιαγμένη" με φώτοσοπ δεν είναι εκεί που βλέπω εγώ την είδηση. Αν κοιτάξουμε την φωτογραφία... όχι εγώ που δουλεύω Αντόμπι Φώτοσοπ επαγγελματικά, καθημερινά, επί 23 χρόνια... -οι απλοί άνθρωποι αν κοιτάξουν την φωτογραφία αυτή και την ποιότητα της δουλειάς που έγινε από τον ...φωτοσοπίστα, και την απόφαση να δημοσιευτεί, θα καταλάβουν αμέσως ότι το πρόβλημα μας δεν είναι με τα γουρούνια, ούτε με τους φασίστες, ούτε με τους αναρχικούς, κλπ... Το πραγματικό και κυρίως πρόβλημα, που φτάνει παντού σε πλάτος και σε βάθος, περιγράφεται σφαιρικά με μια μόνο λέξη: ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ. Παντού. (...αν θέλεις δύο λέξεις αντί μία, βάλε "διανοητική καθυστέρηση")

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. αστυνομία και ναζί το ίδιο μαγαζί, μπάτσοι είστε δούλοι μέχρι το μεδούλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ωραιο ,συνεχιζω
   μπατσοι μουνια βρειτε μια δουλεια ή πισω στα χωρια

   Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...