Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

Παρά-εκλογικά

Πράγματα που μου ανακατεύουν το στομάχι και εξαναγκάζουν τα χέρια μου να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση σε συνεχείς εντολές του εγκεφάλου να εκτοξεύσουν διάφορα αντικείμενα προς το μέρος της τηλεόρασης και λοιπών ΜΜΕ από τα οποία προβάλλονται οι διάφορες προεκλογικές καμπάνιες.

1. Η φράση πολιτικού: «Ο λαός ξέρει καλύτερα»

Ο λαός δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Γι’ αυτό το πιο πιθανό είναι να εκλέξει εσένα βουλευτή. Με άλλα λόγια, εφαρμόζεις το γνωστό πολιτικό κολπάκι «Πείσε τους ότι αυτοί είναι πιο έξυπνοι από σένα και αυτοί θα σε ψηφίσουν με μία αίσθηση βλακώδους αλαζονείας».

2. Η φράση πολιτικού: «Στις 4 Οκτώβρη, ο λαός θα αποφασίσει»

Έλα ρε! Σώπα! Τι σπουδαία πολιτική διαπίστωσις ήταν αυτή;! Τι φοβερό συμπέρασμα είναι τούτο, που για κάποιο λόγο το επαναλαμβάνουν όλοι, λες και κάνουν την πιο σημαντική πολιτική πρόταση;! Προς απογοήτευσή σου, στις 4 Οκτώβρη ο λαός ΔΕΝ θα αποφασίσει. Το 1/3 θα πάει για φρεντοτσίνους, ένα άλλο 1/3 θα φορέσει κασκόλ, αυτοκόλλητα και κονκάρδες και θα στηθεί στην τηλεόραση για να δει το ματς, και το άλλο 1/3 θα φορέσει τα καλά του, θα πάει στην εκκλησία να λάβει την ευλογία του παπά, και θα ρίξει στην κάλπη το φακελάκι που του έχουν ήδη δώσει τα διάφορα κομματόσκυλα με έτοιμο, σταυρωμένο ψηφοδέλτιο.

3. Η φράση πολιτικού: «Ο ελληνικός λαός… εκείνο και ο ελληνικός λαός… το άλλο»

Λοιπόν, για να το κλείνουμε το θέμα με τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός ποσώς ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου. Ο ελληνικός λαός κοιτάει την πάρτη του, πράγμα που σημαίνει ότι όσους λαγούς με πετραχήλια και αν του τάζεις, αν οι συγκεκριμένοι λαγοί με πετραχήλια δεν αφορούν τον κάθε ψηφοφόρο ξεχωριστά, δεν αξίζεις για βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Να φύγεις να πας αλλού, σε τίποτα κουτοφράγκικα κοινοβούλια!

4. Οι ανάγκες του… λαού

Δεν υπάρχει πιο απογοητευτικό θέαμα από κάτι ραδιοφωνικές εκπομπές ή διαδικτυακούς τόπους όπου οι πολίτες καταθέτουν τις προτάσεις και τις απορίες τους προς τους πολιτικούς της νέας κυβέρνησης. Ό,τι του κατέβει του καθενός, το καταθέτει ως επίσημη πολιτική πρόταση. Ό,τι παπαριά απασχολεί μόνον αυτόν και την ιδιωτική προσωπική του ζωούλα, σκάει σαν μία βρωμερή κουράδα στον βόθρο της δήθεν λαϊκής επιθυμίας. Χωρίς ίχνος συλλογικής σκέψης ή έστω λαμβάνοντας υπόψη και ενδεχόμενα σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την κοινωνία στο σύνολό της. Είναι ο ένας συμβασιούχος; Θεωρεί βασική προτεραιότητα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Έχει η άλλη γκόμενο φαντάρο; Θεωρεί βασική προτεραιότητα την μείωση της στρατιωτικής θητείας. Έχει ο άλλος ένα θαλασσί Seat Cupra 2.0 TSI του 2008; Ρωτάει αν θα υπάρξουν φοροαπαλλαγές για τους κατόχους των θαλασσί Seat Cupra 2.0 TSI του 2008. Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή.

5. Τα φυλλάδια που στουμπώνουν στους βόθρους

Τόνοι χαρτιού με γλοιώδεις φάτσες και ασήμαντα βιογραφικά κατακλύζουν τις πόλεις και τα χωριά. Ορισμένες συμβουλές προς τα υποψήφια μοντέλα. Καταρχήν, το γεγονός και μόνο ότι επιλέγεις αυτή τη αντιπεριβαλλοντική μέθοδο για να προβάλλεις την περσόνα σου, εξασφαλίζει την αυτόματη διαγραφή από τις προτιμήσεις μου. Δεν χρειάζεται να διαβάσω ούτε τις θέσεις σου, ούτε το βιογραφικό σου. Είσαι κλασσικός βρωμιάρης Ελληναράς. Το κατάλαβα. Κατά δεύτερον, όσον αφορά το βιογραφικό, το ότι διετέλεσες πρόεδρος της ΠΑΣΠ ή της ΔΑΠ ή της ΠΟΥΤΣΕΣΜΠΛΕ στη φοιτητική σου ζωή, δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Μάλλον, για την ακρίβεια, μου λέει ότι αντί να σπουδάζεις και να καλλιεργείς την προσωπικότητά σου, προτιμούσες να επενδύεις στην καριέρα σου ως κομματόσκυλο, πράγμα που δεν σε τιμάει. Κατά τρίτον, η ολικώς ρετουσαρισμένη χαμογελαστή μουτσούνα που στηρίζεται στο χέρι με το ελαφρώς ανασηκωμένο μικρό δαχτυλάκι είναι πλέον μπανάλ. Δεν υποδηλώνει ούτε πνεύμα, ούτε ενδιαφέρον, ούτε αγωνιστικότητα. Κατά τέταρτον, το ότι έχεις φωτογραφία δίπλα στον Γιωργάκη ή τον Κωστάκη την ώρα που εγκαινιάζει το 62ο Νηπιαγωγείο Γουαδαλαχάρας πάλι δεν μου λέει τίποτα. Έχω κι εγώ μερικές τέτοιες που απλά έτυχε να βρίσκομαι στο λάθος μέρος την λάθος ώρα.

6. Οι σύγχρονες ψηφοθηρικές μέθοδοι

Namely, τα sms, οι κλήσεις από πολιτικά γραφεία, τα friend requests στο facebook και τα ελαφρώς ξεπερασμένα spam e-mails. Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει να καταλάβεις ότι όσο πιο ενοχλητικός γίνεσαι, τόσο περισσότερο αυξάνεις τις πιθανότητές σου να μην σε ψηφίσω;

7. Οι «νικητές» νεοδημοκράτες

Πόσο ρεντίκολο, πόσο ξετσίπωτος, πόσο καραγκιόζης και πόσο εκτός πραγματικότητας μπορείς να είσαι, όντας υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και να μιλάς για νίκη της ΝΔ στις εκλογές; Εντάξει, καλός ο αέρας της αυτοπεποίθησης, αλλά ενδεχομένως θα ήθελες να προσλάβεις έναν άλλο επικοινωνιολόγο. Πιο ρεαλιστή ας πούμε, ένα πράγμα. Δύο χαμηλωμένα κεφάλια (το πάνω και το κάτω) θα έτρεφαν περισσότερη κατανόηση.

8. Οι «ανανεωτικοί» πασόκοι

Όπου ακούς πολλά δανέζικα τυριά, κράτα και μικρό καλάθι.

9. Το σουρεάλ σύνθημα του ΚΚΕ

…που λέει : «Αυτοί δεν αλλάζουν. Άλλαξε εσύ!». Υπονοώντας ότι το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που συνεχώς αλλάζει τα τελευταία 100 χρόνια… Το πιάσατε;

10. Το μεγαλυτερότερο έγκζιτ πολ έβερ!

Οι τιτάνες των τηλεοπτικών καναλιών και των εταιριών δημοσκοπήσεων, ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε την Κυριακή γύρω στις 8:30 το απόγευμα να γνωρίζουμε όλοι το εκλογικό αποτέλεσμα με καταμετρημένο μόλις το 10% των συνολικών ψήφων. Έτσι δε θα χρειάζεται να καταμετρηθεί το υπόλοιπο 90%, οι εφορευτικές επιτροπές θα μπορούν να πάνε για κανά ποτό και η νέα κυβέρνηση θα έχει ορκιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα ώστε από τη Δευτέρα να πιάσει δουλειά. Ένα γεγονός που θα μας αφήσει επιτέλους να κοιμηθούμε, αφού μέχρι τώρα στις εκλογές, όλοι είχαμε ολονύκτια αγωνία για την κυβέρνηση που θα μας ξημέρωνε την επόμενη των εκλογών.19 σχόλια:

 1. δήθεν το ΠΑΣΟΚ για περιβαλλοντιούς λογους δεν θα έβγαζε φυλλάδια και φέιγ βολάν, κλπ και εγώ σήμερα καθάριζα το δρόμο μπροστά από το σπίτι μου από πασοκικά φυλλάδια που τα σκόρπισαν κάποιοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα 4 πρώτα, εκτός από πολιτικούς, περιγράφουν και τον Λαζόπουλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενα καλο εχουν οι εκλογες που ξέχασες να το γράψεις!!

  Το μαξιμουμ που θα δουμε τον μπουμπουκο ειναι 1φορα/κανάλι!


  Γιεεεεε!


  Περι λαου κτλ τι να πω, τα έλεγα και στον hades. Στις δημοκρατίες "κυβερνουν" οι χειροτεροι. Αν η δημοκρατια σου ειναι σωστη, τοτε οι χειροτεροι ειναι μια χαρα. Αν ειναι για τον μελεουτσο τοτε έχεις θέματα.

  Οπως έλεγε και ο Γιακουμάτος όταν του την είπαν για κάτι κοτσανες που έλεγε (δεν θυμαμαι ρε γμτ) "ο κόσμος που με ψηφίζει ΓΙ ΑΥΤΑ με ψηφιζει"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εκλογές είναι θα περάσουν.
  Καλό βόλι!και όσοι το ρίξουν δαγκωτό να τους βγει άκυρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Tyler Durden

  Δεν διαπιστώνω κάτι τέτοιο. Και εδώ στα νότια έχει γεμίσει χάρτινους πράσινους ήλιους. Αντάρτικο λέμε!

  @ Elias

  Γεγονός :)

  @ Zaphod

  Δεν είναι τυχαίο που έχω την αρχοντομουτζουνάρα του στο ανάλογο banner ;)

  @ habilis

  ...και να μην τους κάτσει το ρουσφέτι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχώς και τα 10 σου σχόλια είναι εύστοχα κι αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως αφού έτσι είναι ο μέσος έλληνας, τέτοιοι πολιτικοί του αξίζουν νομίζω. Δείξε μου τον πολιτικό σου να σου πω ποιος είσαι!


  Τώρα ξέρεις...Καρατζαφέρης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @Ελληνάκι
  Το 9 με συγκλόνισε! Όσο για το 6, μου ήρθε μια ουρανοκατέβατη λύση που δεν την περίμενα ούτε κι εγώ. Αφήνω μόνιμα τον 3χρονο γιο μου να σηκώνει το τηλέφωνο, ο οποίος απαντάει όλο χαρά:
  - Εμπρόοοσσςς! Εγώ είμαι εδώ με το μπαμπάκα, τη μαμάκα και την Ελενίτσα μας (η 15 μηνών αδερφή του) και βλέπουμε το γορίλα (Mazoo and the Zoo) και εγώ παίζω κιθάρα και χορεύουμε και μετά θα πάμε και μία μικρή βολτίτσα και...

  Όπως καταλαβαίνετε, οι κλήσεις εκ ΝΔΣΟΚ τρώνε απίστευτη γείωση! Το κλείνουν οι καραγκιόζηδες στα 8 δεύτερα.

  @Elias
  Προσπαθούσα να προσδιορίσω τι μου θύμιζαν τα 4 πρώτα, και μου έδωσες τελεσίδικη απάντηση. Thanks!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μου τη δίνει που όλοι αυτοί οι... (μπεεε μπεεε) ψηφοφόροι νομίζουν πως θα λυθεί το πρόβλημά τους αν έχουν περισσότερα χρήματα.

  Πώς θα κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους (με περισσότερα αυτοκίνητα και μηχανάκια παρκαρισμένα στα πεζοδρόμια, αφού και οι συμπολίτες τους θα έχουν πιο πολλά χρήματα που θα τα... επνεδύσουν ανάλογα);

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ένας λαός που αποτελείται στην πλειοψηφία από κλέφτες και καταφερτζήδες, θαυμάζει και ψηφίζει αντίστοιχους πολιτικούς. Κάθε συζήτηση (στην TV, στα καφενεία ή οπουδήποτε αλλού) για σκάνδαλα, μίζες κλπ, είναι απλά για ξεκάρφωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ακόμα ένα πόστ που στυπάει το καρφί στο κεφάλι. Συμφωνώ απολύτως με όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ Kameleon

  Τώρα χέζεις!

  @ Batcic

  Τί φαεινή είναι τούτη; Λέω να πάρω το ανήψι για λίγες μέρες σπίτι μου :)

  @ Μεγαλοκοπέλα

  Δεν έχεις προσέξει ότι το μέλημα όλων είναι η οικονομία; Βέβαια, η οικονομία όπως τη νοούν οι περισσότεροι, δηλαδή πως θα φοροαπαλλαχθούν, θα πάρουν αυξήσεις και θα μειωθεί το κόστος ζωής. Καμία σχέση με την εθνική οικονομία δηλαδή.

  @ apogonos

  Εγώ απορώ γιατί η πλειοψηφία γκρινιάζει. Αφού έχει ακριβώς τις κυβερνήσεις που γουστάρει και της αξίζουν.

  @ Panos

  Welcome back!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. κι ομως αγαπητό ελληνάκι

  υπάρχει άνθρωπος που ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο υπήρξε συνδικαλιστής 5 έτη, έγινε αντιπρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, εργαζόταν επί 5 έτη σε καθημερινή βάση (και του κλέβαν και ένσημα) και πήρε πτυχίο στα 5 έτη (Οκτώβριο με 1 μάθημα παρακαλώ)

  απλά γιά την καταγραφή.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ ser

  Είμαι φαν των λαμπρών εξαιρέσεων. Θα είχε ενδιαφέρον αν κάποια στιγμή τις μάζευα και έκανα λεύκωμα. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εδώ κι εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ωραίο κειμενάκι, και αν μου επιτρέπεις μερικές χιουμοριστικές ενστάσεις ή συμπληρώσεις:
  -ΚΚΕ: άλλαξε εσύ, για να αλλάξει και κάποιος εδώ πέρα (υπονοούμενο ότι δεν αλλάζει ούτε αυτό, αλλά ως γνωστόν φταίει μόνο ο δικομματισμός και η πλουτοκρατία. Α, και το αντεργατικό προτσές με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις)
  -ΠΑΣΟΚ: το καλάθι είναι σουηδικό (είχε κάνει και εκεί μετανάστης ο Ζορζ). Μάλλον ξεκάρφωμα διότι θα δώσει και τα σώβρακά μας στους αμερικάνους.
  -ΝΔ: δεν τα έχομε γαμήσει όλα, είμεθα κοντά όμως. Εμπιστευτείτε μας.
  -ΛΑΟΣ: τι θα ήθελε να ακούσει ο λαός σήμερα; Ζητείστε μας τι θέλετε να σας πούμε...
  -ΣΥΡΙΖΑ: ντάξει, για τρίτο κόμμα λέγαμε, ας πιάσουμε το 3% μπας και μπούμε και μετά ξαναβλέπουμε. Τα μαχαίρια ακονήσατε...
  Ααααα, επίσης οι τρισαγαπημένοι μου Οικολόγοι: ίσως το μοναδικό κόμμα που έχει ένα και μόνο έν ααντικείμενο (το περιβάλλον) και τα κάνει λίαν επιεικώς σκατά μέχρι και σε αυτό που θεωρητικά ξέρει καλύτερα. Ως διαλαλώ όταν υπάρχει σχετική κουβέντα, ο ΣΚΑΪ μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθησία έχει, και απείρως σοβαρότερες θέσεις.

  ΥΓ. Μην ξεχνάμε τον διαχρονικό Χάρυ Κλυνν: η "Αποκάλυψη" ήταν... εκλογοπροεκλογικός δίσκος με μηνύματα που μένουν άσβεστα! Ιδίως στα περί λαού... :):):)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Προλίγου συζητούσα με φίλη ότι το ΚΚΕ έχει τα πιο πετυχημένα και ωραία συνθήματα και λέγαμε, δεν είναι αδικία άλλα συνθήματα να μας αρέσουν και αλλού να ψηφίζουμε;...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Hades

  Θα συμφωνήσω με τις θέσεις σας :)

  @ Greek Rider

  Ναι. Το ΚΚΕ ανέκαθεν το είχε αυτό το πρόβλημα και νομίζω ότι προβληματίζεται πολύς κόσμος με το συγκεκριμένο θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ellinaki
  Καταρχήν να παραδεχτείς ότι είναι πολύ σημαντική κατάκτηση το γεγονός ότι ακόμα ερωτάται η γνώμη του λαού.
  Θα μπορούσαμε να είχαμε ένα "ελέω Θεού αυτόκλητο Σωτήρα - Πεφωτισμένο" που θα έκανε ότι τον φώτιζε η κεφάλα του και δε θα ρώταγε κανένα. Θα ήτο ο γενικός αντιπρόσωπος του Θεού (ή του κεφαλαίου, ή του Κόματος) επι της γής.
  Κατά τα άλλα, σίγουρα η γνώμη του λαού δε λαμβάνεται εντελώς υπόψη, αφού τα ποσοστά των εκλογών δεν αντιστοιχούν σε έδρες στη βουλή, επειδή τα κόματα είναι ανίκανα να συνεργαστούν.
  Τέλος, θα συμφωνήσω ότι ο Ελληνικός λαός, στη μεγάλη του πλειοψηφία, κοιτάζει την πάρτη του, αδιαφορώντας για το σύνολο και το κράτος. Ζει παρασιτικά, λόγω τριτοκοσμικής μικρόμυαλης σκέψης του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ψωμιάδης, Παιδεία, Ελευθερία. Μήπως καλύφτηκαν όλα τα κόμματα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ suncitizen

  Εννοείται. Είναι μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις. Ποιος θα περίμενε όμως ότι η μετεξέλιξη της δημοκρατίας θα έδινε δύναμη σε ανεύθυνους ανθρώπους;

  @ basik

  Ωραία ονομασία κόμματος παρεπιπτόντως!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...