Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Intermission #56 (39,1% edition)


Παρά την επικρατούσα πεποίθηση του «λαού», οι πολιτικοί από μόνοι τους δεν μπορούν να επιμερίζονται το 100% της ευθύνης των πράξεών τους, δεδομένου ότι ο βασικός στόχος ενός επαγγελματία πολιτικού είναι να εκφράζει κάποιο συγκεκριμένο λαϊκό ρεύμα. Διαφορετικά δεν θα ήταν πολιτικός, αλλά τεχνοκράτης ή επιστήμονας. Στις κρίσιμες ώρες που διανύει η χώρα μας, ο κ. Σαμαράς που παίζει ρώσικη ρουλέτα με την εθνική οικονομία, προκειμένου να υπερασπιστεί τον άκρατο και παραληρηματικό υπερπατριωτισμό του, δεν είναι μόνος. Γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο παράλογος και αν φαίνεται σε ένα λογικό κοινό, παράλληλα συσπειρώνει ένα παράλογο εκλογικό σώμα.


Ο κ. Σαμαράς, και ο κάθε πολιτικάντης επιπέδου Σαμαρά, το ξέρουν καλά αυτό το παιχνίδι. Και όσο υπάρχει ένα κομμάτι της λαϊκής βούλησης που στηρίζει οποιοδήποτε επικοινωνιακό, εθνικό ή ψευτοϊδεολογικό τέχνασμα που χρησιμοποιεί ο κάθε τελειωμένος πολιτικάντης, στο κοινοβούλιο και στα υπουργικά συμβούλια θα συνεχίζουμε να βλέπουμε τελειωμένους πολιτικάντηδες. Όταν η επικρατούσα λαϊκή βούληση αποφασίσει να σοβαρευτεί, να μορφωθεί και να λειτουργήσει υπεύθυνα, τότε θα δούμε αλλαγές και στο πολιτικό επίπεδο.

6 σχόλια:

 1. Είναι θλιβερό αλλά για να είμαι ειλικρινής το περίμενα χειρότερο.

  Μπορούμε να μάθουμε την πηγή?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Σαμαράς, αγαπητό μου ελληνικάκι, δεν παίζει με καμία εθνική οικονομία. Ούτως ή άλλως η 6η δόση θα αργήσει πολύ ακόμα και δεν αναφέρεται άμεσα σε μισθούς (μετά την πρωτοχρονιά θα έρθει η θηλιά, τώρα είναι η προπαγάνδα). Ο Σαμαράς απλά νοιάζεται για την επικοινωνιακή του αντίσταση απέναντι στους κατακτητές. Έτσι, δεν έλεγε μέρος της αριστεράς; Περί χούντας και ξενικής κατοχής; Ε, λοιπόν, ο Σαμαράς ασκεί "αντίσταση", μπας και κρατήσει κανέναν ψηφοφόρο μετά τη συγκυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σιγά τη ρώσικη ρουλέτα. Θέατρο παίζουν όλοι τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Aint democracy a bitch?

  Καλώς ή κακός η φήφος κάθε καθυστεριμένου είναι το ίδιο βαριά με την δικιά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον αν μαζί με την ψηφοφορία για το αν πρέπει ο Σαμαράς να στείλει την επιστολή ή όχι να υπήρχε κι άλλη μία "κάλπη": "Εχει καμμία λογική η απάιτηση των Ευρωπαίων για αποστολή προσωπικών επιστολών από τους πολιτικούς αρχηγούς;"
  Διότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον προσωπικά αντιμετωπίζω ένα παράδοξο. Από τη μια μεριά θεωρώ άνευ οποιουδήποτε νοήματος και λογικής (πέραν του να "τσαλακώσει" την χώρα) την Ευρωπαϊκή απαίτηση που δεν δέχεται το αυτονόητο, ότι την χώρα την δεσμεύει η εκάδτοτε κυβέρνηση της που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει μια τεράστια κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και από την άλλη αφού πλέον φέραμε έτσι τα πράγματα, ώστε να "έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι" πιστεύω ότι οι επιστολές είναι "αναπόφευκτες".
  Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά η Ευρώπη κάνει ό,τι μπορεί για να φουντώσει το αντιευρωπαϊκό ρεύμα στην Ελλάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...