Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Ιδρυτική διακήρυξη των Απελπισμένων

«Υπάρχει μόνο ένα βήμα από τον φανατισμό στην βαρβαρότητα» -  Denis Diderot


Τώρα που οι αγανακτισμένοι κατάφεραν και πλημμύρισαν το εσωτερικό της Βουλής, και αφού η παράνοια κατέκλεισε τη χώρα, θέλω να οργανώσω τους «απελπισμένους». Αυτούς που σιχάθηκαν τις δυνατές φωνές, τον παραλογισμό και τα γουρλωμένα μάτια που βρίσκονται ολόγυρα σε κατάσταση έκστασης˙ εκτός εαυτού, με οπτικά νεύρα αποκομμένα από τον εγκέφαλο.

Απελπισμένους που δεν μπορούν να σταυρώσουν λέξη χωρίς να τους διακόψει κάποιος, πετώντας την εξυπνάδα του, αναζητώντας τσαμπουκά. Τέλος στον διάλογο. Τώρα μόνο τσαμπουκάς και όποιου οι νευρώνες αντέξουν. Τέλος και στην ησυχία. Μόνο φωνές, βρισίδια και βία.

Δεν χρειαζόμαστε πλέον άρτο και θεάματα. Το αντι-μνημόνιο έγινε το νέο όπιο του λαού. Ανάθεμα και αν ξέρει κανείς τι είναι το καθεαυτό μνημόνιο. Ανάθεμα και αν ενδιαφέρθηκε κάποιος έστω και από περιέργεια να μάθει. Ανάθεμα και αν έχει πλέον καμία σημασία. Λαοπλάνοι διάσπαρτοι  που μαγνητίζουν χωρίς σχεδόν καμία προσπάθεια. Μίλα για ξένους που φθονούν, μίλα για σκοτεινά συμφέροντα σε σκοτεινές γωνίες που επιβουλεύονται τον λαό. Μίλα για τον λαό. Λες και είναι κάποιος κακομοίρης χωρίς μοίρα στον ήλιο. Λες και μπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο να βγεις για καφέ μαζί του για να σου πει δυο τρία πράγματα για τον εαυτό του. Και ξέρεις ιστορικά ποιοι αναφέρονταν στον λαό ως μία ενιαία οντότητα, ε; Για ψάξτο λίγο στα βιβλία σου.


Δώσε κι άλλο όπιο. Μίλα για τα μαγικά λεφτά που θα πέσουν από τον ουρανό. Πάτα πάνω στην ημιμάθεια με την αλαζονεία που ακόμα και στην σάπια μεταπολίτευση, ουδείς πολιτικός τόλμησε να αναπτύξει. Δώσε ελπίδα στον ανέλπιστο.

Ξεφτίλισε κι άλλο τον αδύναμο. Μίλα του για χούντα, κυβέρνηση Τσολάκογλου, κακούς ανθρωποφάγους ξένους, την «μάνταμ Μέρκελ». Τρομοκράτησέ τον με φτηνή προπαγάνδα. Παρομοίασε τον Παπαδόπουλο με τον Παπανδρέου και τρίψτου την δήθεν δημοκρατία στα μούτρα μέχρι να απελπιστεί τελείως, να αρπάξει ένα περίστροφο και να τινάξει τα μυαλά του στη μέση της πλατείας Συντάγματος.

Λίγο όπιο ακόμα. Δώστου ένα εύκολο δίλημμα. Βάλε το νέο κορίτσι να κρατάει το πανό. «Ή εμείς ή αυτοί». Έλα που δεν ξέρεις ποιοι είναι αυτοί; Τα βλέπεις κάθε μέρα. Αυτοί είναι οι άλλοι, και εμείς είμαστε αυτοί που ντε φάκτο είμαστε μαζί σου. Είναι απλό το δίλημμα. Ή είσαι μαζί μας, ή εναντίον μας. Και αν είσαι εναντίον μας, εκείνος ο τυπάκος, ο λαός, που βγήκατε για καφέ τις προάλλες, θα στήσει κρεμάλες και θα σου δείξει ποιος είναι ο μάγκας. Αλήτη του συστήματος!

Μετά τις εκλογές, και αφού η Βουλή πλημυρίσει και πάλι με κουστουμαρισμένους αγανακτισμένους, θα οργανώσω τους απελπισμένους.  Θα κοιτάμε ο καθένας την πάρτη του, την οικογένειά του, το παιδί του και θα σιωπούμε περνώντας έξω από τη Βουλή. Θα χαζεύουμε το νέο δικομματισμό, και τα παλιά λαμόγια που εισχώρησαν και πάλι σε σημαντικά πόστα, ευελπιστώντας ότι ίσως τα παιδιά μας να έχουν την τύχη να ανατρέψουν αυτή τη σαπίλα και να καταφέρουν να χτίσουν ότι δεν υπήρχε ποτέ στη σύγχρονη Ελλάδα. Την ταπεινότητα και την ευθύνη.

Και να σου πω κάτι φιλαράκι; Ίσως και να σου απέκρυψα κάτι σκόπιμα. Μερικές φορές, ο λαός υπάρχει όντως ως μία οντότητα. Τις προάλλες σχολίαζε τα μπουκέτα του «φασίστα» στο «παλιοκουμούνι» στα καφενεία και σιγοψιθύριζε: «Ε, μεταξύ μας τώρα, τα ψιλοάξιζε εδώ που τα λέμε». 


26 σχόλια:

 1. Μαζί σου στους απελπισμένους κι εγώ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. να συμφωνήσουμε πως η απελπισία είναι ενα στάδιο πριν την επίγνωση του τίποτα που θα μας δώσει δυνατότητες δημιουργίας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προσυπογράφω. Είμαστε άραγε σαν κοινωνία ακόμη εδώ, στον πραγματικό χρόνο ή έχουμε φύγει ομαδικώς προς τα πίσω και κουτρουβαλάμε προς μια δυναμικού τύπου αμετροέπεια αναζητώντας τον πάτο του άπατου βαρελιού; Μέρα τη μέρα γυαλίζει όλο και εντονότερα το μάτι μας, προκρίνοντας την ανευθυνότητα όλων μέσω της συλλογικής ευθύνης και αγνοώντας επιδεικτικά πως αν δεν ήταν ο Διαφωτισμός, ακόμα σκλάβοι θα ήμασταν. Η κοινή λογική δεν βρίσκεται δυστυχώς πλέον εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μαζί σου κι εγώ!
  Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι πως μετά τις 18 Ιουνίου οι "απελπισμένοι" ούτε μόνο "τη πάρτη μας θα κοιτάμε", ούτε θα "σιωπούμε" , ούτε απλώς θα "ευελπιστούμε" απλώς. Θα είμαστε εμπράκτως απέναντι στο φανατισμό, την βαρβαρότητα και τον παραλογισμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγγνώμη ρε φίλε... Αλλά δεν θα προσυπογράψω. Διαφωνώ επί της αρχής στο όνομα, τι θα πει "Απελπισμένοι"; Το ίδιο το όνομα ακυρώνει αυτά που λες. Ακόμα και αν έχεις δίκιο, αν όντως δεν υπάρχει ελπίς, προτιμώ να ψάξω να την βρω κι ας μην υπάρχει.Ξέρεις τι λένε για την ουτοπία ε; Ότι όταν πλησιάζεις ένα βήμα, αυτή απομακρύνετε δύο, όταν κάνεις δύο αυτή απομακρύνετε τρία, αλλά σε κάνει να προχωράς. Αυτό θα κάνω κι εγώ. Θα υποστώ την απώλεια εισοδήματος, θα ζήσω με λιγότερα και θα ψάξω για τα περισσότερα. Το ξέρω, δεν τα έφαγα εγώ. Επιδόματα και επιδοτήσεις δεν πήρα, άλλοι τα έφαγαν αλλά δεν έχει σημασία, όσο και να φωνάξεις, όσους και να κρεμάσεις, δεν θα επιστρέψουν. Την ώρα που οι άλλοι θα μαζεύονται στις πλατείες, εγώ θα πηγαίνω να τους πουλάω λουκάνικα, ντουντούκες και σφυρίχτρες, την ώρα που οι άλλοι θα απεργούν εγώ θα δουλεύω, και αν βρω 2η ή 3η δουλειά ημιαπασχόληση, θα αιτηθώ αλλά μέχρι τότε, θα ζω με λίγα, κάπως σαν τους Freak Brothers του Shelton των οποίων έκλεψα την ταυτότητα. Πάντως, η ανάρτηση σου συμπληρώνει την προ λίγων ημερών δικιά μου ( http://mikro-trompaktiko666.blogspot.com/2012/06/e.html ) ,κυρίως χάρη στα καλύτερα εκφραστικά σου μέσα, και η παράγραφος "Ξεφτίλισε κι άλλο τον αδύναμο. Μίλα του για χούντα, κυβέρνηση Τσολάκογλου, κακούς ανθρωποφάγους ξένους, την «μάνταμ Μέρκελ»."

  Τρομοκράτησέ τον με φτηνή προπαγάνδα. Παρομοίασε τον Παπαδόπουλο με τον Παπανδρέου και τρίψτου την δήθεν δημοκρατία στα μούτρα μέχρι να απελπιστεί τελείως, να αρπάξει ένα περίστροφο και να τινάξει τα μυαλά του στη μέση της πλατείας Συντάγματος." απαντάει στο σχόλιο που μου έκαναν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το τελευταίο σκαλοπάτι πριν από την πράξη δεν είναι η αγανάκτηση αλλά η απελπισία. Τι θα είναι η πράξη εξαρτάται από την παιδεία του απελπισμένου. Θα δούμε πολλές πράξεις στο 2012, αλλά η απελπισία χωρίς παιδεία θα κάνει την πράξη τέλος αντί για αρχή. Μέσα από τα σκουπίδια στους δρόμους που βρίσκονται γύρω από το καλάθι των αχρήστων, από τα αυτοκίνητα που θα προσπερνάνε σε διπλή γραμμή οι περισσότεροι θα απελπιστούν γιατί κανείς πια δεν τους υπόσχεται εισόδημα. Αυτού του τύπου όμως η απελπισία μπορεί να μην είναι και τόσο απελπισία όσο το τελικό στάδιο του καρκίνου μιας κοινωνίας που ως το τέλος δεν θα παραδεχτεί την αρρώστια της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ελληνάκι εγώ από όσα διάβασα τον τελευταίο καιρό για το μνημόνιο δηλώνω απερίφραστα πως είμαι τέρμα μνημονιακιά!
  Το θέλω πως το λένε! Να εφαρμοστεί κι ας καούμε και τα χλωρά μαζί! Απελπισιά με πιάνει κάθε που το βλέπω να ξεμακραίνει!
  Είδα αυτό:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nxkBR_f_q4Y

  και απελπίστηκα περισσότερο γιατί εδώ τέτοιο φαινόμενο δημόσιου λόγου υπό τη σκιά μνημονίου δεν είδαμε και δε θα δούμε ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγαπητό "Ελληνάκι". Δεν είσαι μόνος. Σε παραπέμπουμε στα δύο τελευταία άρθρα του blog. Η άποψή σου θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Ευχαριστούμε εκ προϊμίου για το χρόνο σου.

  http://wp.me/2sF0z

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η διαφωνία μου είναι διπλή (απότομα το πήρα, αλλά δεν πειράζει προεκλογική περίοδος και η διαφωνία αποτελεί κατηγορία του διαλόγου, κι αν σφάλλω, σε παρακαλώ, διόρθωσέ με):
  α) ταυτίζεις το κίνημα των αγανακτισμένων με όλα τα στραβά του με τους φασίστες παραβλέποντας ότι κατάφερε να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κάθε πολιτικής σκέψης. Με τον τρόπο αυτό θα πρέπει να κατηγορήσουμε ως φασιστικές και τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, επειδή σε κάποια μπλοκ είχαμε επεισόδια με Χρυσά Αβγά ή αριστεριστές ή αντιεξουσιαστές...
  Καταλαβαίνω τις θες να πεις, αλλά όπως το γενικεύεις, εύκολα διαστρέφεται το νόημα και γενικεύεται ως φασιστική οποιαδήποτε λαϊκή κινητοποίηση ή αντίσταση.
  β) είναι όπιο λες το αντι-μνημόνιο και κανείς δεν το διάβασε (το κανείς βέβαια σχετικό). Ας πούμε ότι έχεις δίκιο και δεν το διάβασαν. Δεν το βίωσαν; Δε ένιωσαν τη καυτή ανάσα των μνημονιακών όρων οι μεσοαστοί με τόσους φόρους; Οι μισθωτοί που βιώνουν μειώσεις μισθών; Οι άνεργοι; Οι συνταξιούχοι; Γιατί πρέπει ακόμα να το διαβάσουν; Και τι θα γίνει αν το διαβάσουν; Θα υποταχτούν στη φυσική εξόντωσή τους;
  Και ας συμπληρώσω και τούτο: όλα τα μίντια (πλην ελαχίστων έντυπων και ηλεκτρονικών) είναι ταυτισμένα με τα μνημόνια για διάφορους λόγους. Γιατί αυτά δεν επέλεξαν να τα δημοσιοποιήσουν; Μήπως επειδή θα εξοργίσουν ακόμα περισσότερα άτομα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α) νομίζω το έχουμε εξαντλήσει το συγκεκριμένο θέμα οι δυο μας. Μην του αλλάξουμε κι άλλο το κέρατο :) Είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ για αυτό που συνέβη τον τελευταίο χρόνο.

   β)Δεν μπορείς να βιώσεις κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί. Η οριζόντια περικοπή μισθών ήταν στα πλαίσια ανικανότητας της κυβέρνησης να οργανώσει σωστότερα τις δημόσιες δαπάνες. Από τα 67 μέτρα του Μνημονίου ΙΙ, μόνο τα 2 αφορούν σε περικοπές μισθών.

   Διαγραφή
  2. Και κάποια μιλούν για απολύσεις, για κλείσιμο νοσοκομείων ή σχολείων, για αποκρατικοποιήσεις, άλλα για πρόσθετους φόρους/τέλη κλπ. Μην το περιορίζεις έτσι. Μέτρα κι αυτά είναι του μνημονίου βιωμένα. Δηλαδή η επιβολή φόρων, οι κειώσεις μισθών, το κλείσιμο σχολείων κλπ μπορούσαν να γίνουν πιο ανώδυνα; Δηλαδή αντί για παρά φύσιν βιασμός να γίνει κατά φύσιν;
   Και τελικά που βάζουμε τη λαϊκή νομιμοποίηση;
   Μάλλον σου διέφυγε το ερώτημα για τα μίντια.

   Διαγραφή
  3. Αχκμχ! Τα "μνημόνια" καθορίζουν τα θεμιτά αποτελέσματα με αριθμούς. Το πως φτάνουμε στα αποτελέσματα (απολύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων ή σχολείων, αποκρατικοποιήσεις, πρόσθετους φόρους/τέλη κλπ) το αποφασίζει η Ελληνική ...κυβέρνηση (αν είχαν κόψει 100.000 δημόσιους υπάλληλους πριν 2 χρόνια πόσα σχολεία ή/και φάρμακα θα είχαν σωθεί σήμερα;)

   Διαγραφή
  4. Ναι, οι οποίες απολύσεις ουδέποτε έγιναν, ώστε τελικά να πήξουμε στους φόρους ώστε μην τυχόν και ακουμπήσουμε χέρι στο αδυσώπητο τέρας που λέγεται Κράτος.
   Άστο βρε Δείμο μου. Πληρώνουμε την άρνηση του πελατειακού κράτους να ακουμπήσει τους πελάτες του με περισσότερους φόρους και στραγγάλισμα της αγοράς. Πληρώνουμε την ΜΗ εφαρμογή του μνημονίου. Ευτυχώς που έρχεται το νέο ΠΑΣΟΚ να μας σώσει.

   Διαγραφή
  5. Το πρόβλημά μας σαν χώρα έχει σαφείς συνιστώσες:

   α. μαζική φοροδιαφυγή
   β. έλλειψη παραγωγικής βάσης
   γ. αντιπαραγωγικό και υπερμεγεθες δημόσιο
   δ. πελατειακό πολιτικό σύστημα
   ε. γενικευμένη κυριαρχία της ανομίας και της αυθαιρεσίας
   στ. διαφθορά που διαπερνά καθέτως τη κοινωνία
   ζ. κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες
   η. γιαλαντζί αστική τάξη
   θ. πολιτισμική υστέρηση

   Δείμε, βλέπεις το μνημόνιο πουθενα μέσα σε αυτά;;;;

   Ακόμα και αν το καταργούσαμε δεν θα είμαστε καταδικασμένοι; Και πόσο ηλίθιοι είμαστε να νομίζουμε ότι θα μας ανέχονται αενάως να ταξιδεύουμε στη πρώτη θέση; Εγώ αν ήμουν οι συνεταίροι μας, θα μας πέταγα εκτός αμαξοστοιχίας ως λαθρεπιβάτες...

   Διαγραφή
  6. Δηλαδή, θες να πεις ότι θα χρεοκοπούσαμε όλοι μας χωρίς το μνημόνιο; Μα φυσικά. Με δομικά προβλήματα στο ευρώ, έναν κανιβαλιστικό καπιταλισμό όπου το τραπεζικό σύστημα επιτίθεται στα κράτη, πώς να μην έχουμε προβλήματα;
   Στα επιμέρους έχουμε σημαντικές διαφορές στη σοβαρότητα (πχ η φοροδιαφυγή αθροιστικά δεν φτάνει την μαύρη τρύπα του τραπεζικού συστήματος). Μάλιστα οι φόροι που το κράτος χάριζε είναι πολύ περισσότερο από εκείνους που έκλεβαν οι μεσοαστοί.
   Το δε πελατειακό σύστημα δε με αφορά, υπό την έννοια ότι δεν το στήριξα ως τέτοιο ποτέ μου, αφού ποτέ μου δεν είχα πελατειακές εξαρτήσεις.
   Τι σημαίνει δε πολιτισμική υστέρηση είναι ένα μεγάλο θέμα που αξίζει να το δούμε μετεκλογικά.
   Το ζητούμενο είναι θα συνεχίσουμε με τα ίδια υλικά που υπερασπίζονται το σύστημα και διαφοροποιούνται στα λόγια (ΝΔΣΟΚ, λαός, φιλελεύθεροι) ή θα αναζητήσουμε μία διαφορετική λογική;

   Διαγραφή
  7. Δήμο, το πελατειακό σύστημα σε αφορά αμέσως και ευθέως γιατί χάνεις λεφτά επειδή το κράτος δεν εφάρμοσε τα μνημόνια για να μην πάρει λεφτά από τους πελάτες του. Σου είπε και το Ελληνάκι ότι "Πληρώνουμε την ΜΗ εφαρμογή του μνημονίου", αλλά εσύ τον ονειροπαρμένο σου χαβά...

   Διαγραφή
  8. Ούτε τα δομικά προβλήματα στο ευρώ, ούτε η "επίθεση των αγορών" είναι η πρωτεύουσα αιτία της χρεοκοπίας μας. Και αυτά να μην υπήρχαν, πάλι το φαλημέντο θα έρχονταν μαθηματικώς. Το πρωτογενές Δημοσιονομικό έλλειμμα (και το γεννεσιουργό του: τριτοκοσμικού χαρακτήρα κράτος) είναι το σημαντικότερο. Όταν εισπράττεις/παράγεις 7 και πληρώνεις 10, πώς λέγεται;

   Διαγραφή
  9. Δημήτρη, το δέχομαι αυτό που λες (αν και δεν εννοούσα κάτι τέτοιο). Σύμφωνοι, έχεις δίκιο.

   spacefreak, ακόμα κι έτσι να είναι (που μάλλον δε διαφωνώ, απλά βάζω και τα άλλα δίπλα) πάλι έχουμε ανάγκη να αλλάξουμε την πορεία του κράτους. Και το ερώτημα είναι σε τι μορφή.

   Διαγραφή
 10. Κουράγιο, δυστυχώς ξαναγυρίζουμε στα ίδια τα λάθη, όλα για το δημόσιο εστω και αν προσληφθούν όλοι και ο μισθός πάει στα 100 ευρώ. αρκει να μην πειράξουν τους πελάτες. Απορώ με ποιο κριτήριο τελικά ψηφίζουμε; παραμυθιαζόμαστε ακόμα ή θέλουμε να παραμυθιαστούμε; ή εφόσον καταστραφήκαμε εμείς να καταστραφούν και οι άλλοι. Έχω ακούσει και τις 2 απόψεις. Με δε θα υπάρχει τίποτα στο σουπερ μάρκετ να πάρεις να λέω. ε και; και τώρα δεν έχω αλλά μετά δεν θα μπορεί να πάρει και ο άλλος. το κλασικό ανέκδοτο με τη κατσίκα είναι τόσο πραγματικό. Και ότι κατηγορίες γίνονται για τους άλλους ισχύουν για τους ίδιους σε πολλαπλάσιο βαθμό. Ποιος τους είπε ότι είμαστε μαζί. Πάλι εκτός κλίκας θα είμαι.. δυστυχώς όμως αυτό το φαγοπότι δε θα είναι τόσο γλετζέδικο όσο το πρώτο και δε θα έχει ευτηχή κατάληξη όπως δεν είχε και το πρώτο τελικά.

  Και ο πόλεμος επικοινωνίας; ποσοι ανθρωποι είναι απο πίσω.... δεν πέφτει τίποτα κάτω, δεν βγαίνει βίντεο χωρίς να παραποίηθεί σε χρόνο dt.

  Απορώ με αυτούς που απλώς προτείνουν λύσεις, εφικτές λογικές, που θέλουν μια κοινωνία ποιο δίκαιη, πολίτες ποιο δίκαιους, που θα σέβονται τα δικαιώματά σου, το δικαίωμα σου στην εργασία. ορίστε μιλάμε πια για δικαίωμα στην εργασία που μερικοί λίγοι επειδή οι πολλοί δεν συμμετέχουν κυρρήσουν απεργία. Δε διαφωνώ με την απεργία, εχεις δικαίωμα αλλά εχει δικαίωμα και ο αλλος. με τη βία που δεν είναι μόνο τα μπουκέτα που πέσανε καταπατείς τα δικαιώματα έτσι. Είναι μόνο τα μπουκέτα φασισμός;
  Απελπισία πραγματικά θα με είχε πιάσει να προσπαθώ να πείσω για το αυτονόητο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αν θεωρείς “ελληνάκι” τον μαλακισμένο που χωρίς ελπίδα και προοπτική συμμετέχει σ' αυτή την γελοία διαδικασία την βαπτισμένη ελληνικές εκλογές σαν κλάδο και εξέλιξη των απελπισμένων, παρακαλώ να με δεχθείς στη παρέα σου και στον πολιτικό σου σχεδιασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ελληνάκι, νομίζω οτι τον υποτιμάς λίγο τον ελληνικό λαό. Λες και όλοι οι υπόλοιποι λαοί διακατέχονται από ταπεινότητα και ευθύνη, και μόνο εμείς είμαστε οι κουτοπόνηροι κοντόφθαλμοι μικροαστοί.
  Λειτουργούμε απλώς ως μπερδεμένοι και σαστισμένοι, όπως θα λειτουργούσε κάθε homo sapiens μετά από χρόνια πλύσης εγκεφάλου, παραπληροφόρησης και πολιτιστικής υποβάθμισης.

  Απαξιείς τις εκλογές, απαξιείς το αποτέλεσμά τους, αλλά δε σε βλέπω να προτείνεις και τίποτε πιο εφικτό. Ακόμη και αυτή η μικρή ανατροπή της 6ης Μαϊου είναι δείγμα οτι οι έλληνες προσπαθούν. Μπορεί να μην έχουν βρει το σωστό τρόπο, αλλά προσπαθουν και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσεις. Εαν γράφεις σε αυτό το blog για να προσφέρεις, να ξέρεις οτι με απαισιοδοξία, κυνισμό και απαξίωση δεν καταφέρνεις να προσφέρεις και πολλά.

  φιλικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν κρίνω από την τελευταία σου πρόταση, υποθέτω πως είσαι νέος επισκέπτης στο blog, οπότε καταρχάς καλώς ήρθες!

   Δεν απαξιώ τις εκλογές. Απαξιώ τις επιλογές του κόσμου. Εδώ και τέσσερα χρόνια (πριν δηλαδή γίνει trendy το μνημόνιο) προτείνω τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να μας απασχολούν. Μάλιστα πριν ένα μήνα τοποθετήθηκα και ως προς την ψήφο μου με εκτενή αιτιολόγηση.

   Κατ' εμέ δεν είναι προσπάθεια το να βλέπει κάποιος λύση ανάμεσα ανάμεσα σε μία λαϊκή δεξιά και ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Ούτε να παίρνει τέτοια ποσοστά η Χρυσή Αυγή και οι Καμμένοι Έλληνες. Αυτό λέγεται κατάντια. Λέγεται παραίτηση από κάθε πολιτική και δημιουργική σκέψη.

   Διαγραφή
  2. "Δεν απαξιώ τις εκλογές. Απαξιώ τις επιλογές του κόσμου." Δεν νομιζω οτι, μετα απο αυτο το σχολιο, χρειαζεται καποια προσπαθεια να καταλαβεις γιατι η οπτικη σου ητταται και μενεις απελπισμενος.

   A jeremiad is a long literary work, usually in prose, but sometimes in verse, in which the author bitterly laments the state of society and its morals in a serious tone of sustained invective, and always contains a prophecy of society's imminent downfall.

   Διαγραφή
 13. Εγώ βλέπω άτομα στον περίγυρο μου να στρέφονται στη Χρυσή αυγή...δεν ξέρω πλέον πως ή αν θα μπορώ να συνεχίσω να επικοινωνώ μαζί τους σ' ανθρωπινό επίπεδο.

  Η κοινωνία έχει αποκτηνωθεί πλήρως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Απλά χυδαίο. Για άλλη μια φορά η απόλυτη αλήθεια κατέχεται απο το πλαστελληνάκι και πλασάρεται ως "έξυπνος" αντίλογος στη "βλακεία" των πολιτών αυτής της χώρας. Μια χώρας η οποία αν έχει να επιδείξει μια στοιχειώδη υγειή αντίδραση και κοινωνικά αντανακλαστικά που -επιτέλους!- λειτούργησαν, είναι αυτή που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 2 χρόνια. Για πρώτη φορά ο κόσμος αντέδρασε, βγήκε στο δρόμο, φώναξε (ναι φώναξε -μην ταράζεσαι!), συζήτησε, προβληματίστηκε και στο τέλος ψήφισε για να προσφέρει την αρχή του τέλους σε ένα σάπιο διπολικό πολιτικό σύστημα με όχημα ένα κόμμα της αριστεράς (και δεν είμαι καν συριζαίος όπως θα ξέρεις) και θα έπρεπε, τουλάχιστον, να δείξεις στοιχειώδη σεβασμό. Baby steps -δε λέω.
  Όταν ένας άνθρωπος ο οποίος πρέπει να γράψει απλά και μόνο για να διαφωνήσει, να απαξιώσει, να υποτιμήσει, να χλευάσει τους ανώριμους έλληνες (ο οποίος είναι κατά των ταμπελών και δεν καπελώνεται κι ο ίδιος όπως έχει πει), φτάνει στο σημείο να εξισώνει τα γιαούρτια με τα τσεκούρια, τους χρυσαυγίτες με τους αγανακτισμένους και να τολμάει να λέει για έναν άνθρωπο ο οποίος έδωσε τέλος στη ζωή του στο Σύνταγμα ότι πιάστηκε κουτός όταν του πρόσφεραν το νέο "οποιο", καταντάει από βλάκας, επικίνδυνος βλάκας και χάνεται ακόμα και ο δικός μου σαρκασμός για την αυταρέσκεια του και τη δημόσια καταμέτρηση των hits του ιστολογίου του. Η αλήθεια είναι ότι δε θα μπορούσα να σκεφτώ ιδανικότερο ιδρυτή των απελπισμένων..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...