Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα


Εάν η Χρυσή Αυγή έπρεπε να βγει στην τηλεόραση δύο φορές για να «καεί», τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει επιτέλους να γίνει κυβέρνηση. Να πανηγυρίσουν, να μιλήσουν για την επερχόμενη ευρωπαϊκή επανάσταση, να γεμίσουν κόκκινες σημαίες τα μπαλκόνια και αμέσως μετά την ορκωμοσία, να πάει ο κάθε Υπουργός στο πόστο του. Και όταν ο νέος Υπουργός Οικονομικών δει τα νούμερα, να συζητήσει με τον σύντροφο Αλέξη και το επικοινωνιακό τους επιτελείο, για την τεχνική που θα εφαρμόσουν προκειμένου να εκτελεστεί η μεγαλύτερη και πιο περίτεχνη κωλοτούμπα που θα έχει γνωρίσει ποτέ, όχι μόνον η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Ο νέος ΥΠ.ΟΙΚ. θα πρέπει να δει πως θα πάρει πίσω τις υποσχέσεις για επιστροφή μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 (τότε που το κόμμα του δεν έβλεπε κάτι κακό στην οικονομία και έταζε 100.000 προσλήψεις στο Δημόσιο), αλλά και με τι κονδύλια θα κρατικοποιήσει τον ΟΤΕ. Θα πρέπει να βρει τρόπους να σταματήσει την μαζική εκροή κεφαλαίων προς το εξωτερικό ώστε να μπορεί έστω να έχει ένα υποτυπώδες διαχειριστικό κεφάλαιο για τις δαπάνες των τραπεζών που στοχεύει να κρατικοποιήσει. Ίσως να χρειαστεί να φορέσει και γραβάτα για πρώτη φορά για να πάει στην Ευρώπη και να ζητήσει σκυφτά και ταπεινά τη συνέχιση της δανειακής σύμβασης ώστε η μισθοδοσία και οι ευρύτερες υποχρεώσεις του Δημοσίου για τον Ιούλιο να κινηθούν ομαλά. Θα πρέπει να σκεφτεί έναν πιο ευφάνταστο τίτλο για τη λέξη «Μνημόνιο». «Εθνικό σχέδιο σωτηρίας» ίσως, ή κάτι τέτοιο.

Προτιμώ να δω την μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία της ανθρωπότητας παρά την Αθήνα να καίγεται πάλι, και την οικονομία να σαμποτάρεται με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο. Θέλω να βρεθεί επιτέλους η νεοελληνική Αριστερά προ των ευθυνών της, είτε για να ωριμάσει, είτε για να απομυθοποιηθεί επιτέλους αυτή η πενταήμερη εκδρομή διάρκειας δεκαετιών.

Πολύς κόσμος που θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ έχει μία απλή, αλλά ταυτόχρονα μηδενιστική δικαιολογία για την ψήφο του: «Χειρότερα από ότι είμαστε δεν γίνεται, οπότε ας δοκιμάσουμε το διαφορετικό και ας πέσουμε στο γκρεμό». Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι μπορούμε να είμαστε δέκα φορές χειρότερα και ας πάμε στο ξεγύμνωμα της ελληνικής κοινωνίας που πρέπει επιτέλους να συντελεστεί. Εάν δεν μπορούμε να κρίνουμε την σοβαρότητα ενός πολιτικού λόγου και δεν μπορούμε να διακρίνουμε ανάμεσα στην αναλυτική σκέψη και σε γελοίες, ανόητες δηλώσεις και παθιασμένους μορφασμούς άνευ έμπρακτης ουσίας, τότε αν θέλουμε όντως να τιμήσουμε την Δημοκρατία μας, οφείλουμε να ευχόμαστε όλοι να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως η κοινωνία μας τίμησε τον σάπιο δικομματισμό τριάντα χρόνια τώρα χωρίς να πάρει πρέφα τίποτα, τότε δεν βρίσκω το λόγο γιατί ξαφνικά θα έπρεπε να κατανοήσει το νέο είδος δικομματισμού που έπεται ή γιατί ο Τσίπρας εκφράζει το πολιτικό σύστημα που παλεύουμε να ξεφορτωθούμε. Δεν βρίσκω το λόγο να ενοχλείται από την αφισσοκρατία στους δρόμους και τους Μαυρογιαλούρους που οργώνουν την Ελλάδα και εισπράττουν σημαιοστολισμένα παιδάκια και ανθοδέσμες εν έτει 2012.

Ο λόγος που εν τέλει εύχομαι να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός. Να δούμε ακριβώς από πού κρατάει η σκούφια μας και να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους ότι νοοτροπίες αιώνων δεν αλλάζουν με μιας επειδή μας έδωσαν για λίγο το δικαίωμα δίπλα στη γαλανόλευκη να ανεμίζει και η μπλε σημαία με τα κίτρινα αστεράκια. Ούτε επειδή αλλάξαμε λογότυπο και χρώματα σε μερικά βαθιά συντηρητικά και λαϊκίστικα κόμματα. Όπως συμβαίνει στην προσωπική ζωή του καθενός, έτσι και ολόκληρες κοινωνίες μπορούν να έχουν μία ελπίδα ωρίμανσης μόνο αν τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. 


30 σχόλια:

 1. Κανετε λάθος στην παραγραφο που λέτε ότι θα ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατι λέμε ότι δε γίνεται χειρότερα. Η λογική των ψηφοφόρων του είναι ότι γίνεται καλύτερα.
  Κι εγώ όπως κι εσεις ελπίζω σε κυβέρνηση Συριζα. Εγω βέβαια θέλω να πετύχει ενω εσεις να αποτύχει. Το δικό μου είναι λίγο πιο υγιές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι. Είπα "πολύς κόσμος που θα...". Αναφέρθηκα στους υπόλοιπους από αυτούς που αναφέρετε.

   Μην με παραφράζετε. Δεν δήλωσα ότι θέλω την αποτυχία της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Δήλωσα ότι θέλω η κοινωνία να σταθεί ενώπιον των ευθυνών της.

   Διαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Αυτή η μανία να κατατάσσουμε όσους λένε την γνώμη τους ευθέως... Μάλλον εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια. Η έννοια του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ δεν υφίσταται πλέον στη χώρα..

   Διαγραφή
 3. Και εγώ θα ήθελα να ήθελες να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει όσα πετύχει για τον ελληνικό λαό και όχι για να ηττηθεί επειδή τα οικονομικά στοιχεία είναι αυτά που είναι. Η πραγματική δύναμη κάθε λαού και η οικονομία του (με την σωστή ετυμολογία της λέξης) είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. Πιστέυω ότι οποιοδήποτε κόμμα εκτός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (και ΧΑ) έχει ηθικό πλεονέκτημα να ανασυντάξει την οικονομία (δηλ. το ανθρώπινο δυναμικό). Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ότι θα το πετύχει αλλά θέλω τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει. Αντιθέτως δεν πιστεύω ότι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ θα μπουν καν στον κόπο επειδή είναι και ήταν πάντα βαθιά διαπλεκόμενοι με τις διάφορες ενχώριες και ξένες ολιγαρχίες.

  Η κοινωνία εκθρέφει και τους πολίτες και τους πολιτικούς και αναθέτει στους τελευταίους την εκπροσώπιση της. Συμφωνώ δεν βγάζουμε και τα καλύτερα φρούτα σε αυτόν τον τόπο. Ας ξεκινήσουμε από κάπου όμως. ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είναι πισωγύρισμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί η εναλλακτική στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι μόνο ΝΔ/ΠΑΣΟΚ;

   Διαγραφή
  2. Αν μου επιτρέπετε, εγώ κατάλαβα ότι τις περισσότερες φορές που γράφει ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο του ο/η grasshopper, εννοεί όλα τα κόμματα πλην ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΧΑ.

   Διαγραφή
  3. Ο συριζα δηλαδή θα πείσει του δημοσίους υπαλλήλους να δουλέψουνε; Χα χα, πολύ γέλασα σήμερα!

   Διαγραφή
  4. Σε καλό να σου βγεί :)
   Η εναλλακτική σε ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα φυσικά, όπως του Μάνου που υποστηρίζεις. Η διαφορά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυνατότητα να κυβερνήσει ενώ ο Μάνος όχι (σύμφωνα με τα ποσοστά που δίνουν οι πολίτες).
   Οι πολίτες, εμείς, πρέπει να αναζητήσουμε εναλλάακτική στα πρώην κυβερνώντα κόμματα, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, και όχι το αντίστροφο που με ρωτάς. Εγώ δεν είμαι κοντά σε όσα πρεσβεύει ο Μάνος φερ ειπείν και αν και δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την άνοιξη νομίζω είναι καλυτερη επιλογή από ΝΔ/ΠΑΣΟΚ.

   Διαγραφή
 4. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει ( με τη προϋπόθεση βέβαια ότι βγαίνει κυβέρνηση ), τότε αποτυγχάνει ΠΛΗΡΩΣ και ΤΕΛΙΚΩΣ και όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εκτός από την Ελλάδα σαν κράτος φυσικά. Γι' αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ να πετύχει για να σωθούμε ΟΛΟΙ. Κι όταν λέμε να πετύχει εννοούμε 'κανονικά', δηλ. μέσα στο ευρώ, με ενός αλλου είδους 'μνημόνιο΄ κτλ κτλ κτλ. Μήπως λοιπόν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ και η 'λογική' ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο 'τρικ' του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου; Μήπως ; Λίγη υπομονή και θα μάθουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πνεύμα που διαπνέει το κείμενο,αντιμετωπίζει το εκλογικό αποτέλεσμα ως αφορμή συλλογικής ψυχοθεραπείας.
  Να είναι άραγε οι εκλογές-εκτός των άλλων-και εργαλείο ψυχανάλυσης?
  Το μέλλον θα δείξει.
  Εκτιμώ πάντως πως ούτε τα στελέχη ούτε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προθέσεις αυτοχειριασμού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η πλάκα (αν μπορεί κανείς να βρει γέλίο στην εθνική τραγωδία) είναι ότι ακόμα ο Ρωμιός δεν έμαθε τι εστί Μαυρογιαλούρος και τώρα πάει να χάψει τον SuperMarvogialouros(TM) μονοκόμματο... Την κολοτούμπα δεν την βλέπω. Θα δώσουν την χαριστική βολή στην Ελλάδα πριν παραδεχτούνε ότι πουλούσανε μπαρούφες -το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα 15 λεπτά φήμης, και μετά να γίνουνε μάρτυρες/ήρωες για κείνους που πάντα θα παραμείνουν φασίστες με ενδυμασία αριστερού...

  Η Ελλάς ψηφίζει φασισμό σε δύο διαφορετικά και ελκυστικά χρώματα και συσκευασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι φασισμός; Δεν το βλέπω καθόλου.

   Διαγραφή
 7. Όσοι περιμένουν κωλοτούμπες θα απογοητευτούν.
  Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα απο το να χαθείς στο βωμό της παγκόσμιας επανάστασης παίρνοντας μαζί σου όσο το δυνατόν περισσότερους ταξικούς εχθρούς.
  Τα παιδιά μας θα διαβάζουν στα σχολικά βιβλία για τους ήρωες της επανάστασης του Σύριζα ("ωραίοι σαν Έλληνες")και θα δακρύζουν.
  Τα ονόματα του Τσίπρα, του Λαφαζάνη, του Παπαδημούλη, του Φωτόπουλου και της Κατσέλη, θα γίνουν τραγούδι στα χείλη των παιδιών σε όλο τον κόσμο.
  Ακριβώς όπως ο σύντροφος Μουγκάμπε, οι αδελφοί Κάστρο, ο Πολ Πότ, η οικογένεια Κιμ Ιλ Σούνγκ, οι Σοπράνος, ο Λάκυ Λουτσιάνο και ο Ρομπέν των Δασών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δυστυχώς το τιμημα θα είναι μεγάλο. Δεν περιμένει κανείς κωλοτούμπες για να διασκεδάσει ή να χαρεί. Ο στόχος είναι κοινός για όλους, απλά πιστέυω ότι με τη διγλωσσία (τριγλωσσία και βάλε), τα "ΘΑ", το τεράστιο κράτος όχι απαραίτητα κοινωνικό ή να εξυπηρετεί την κοινωνία, την διαίωνιση της κάθε κλίκας δεν πρόκειται να ορθοποδήσουμε Και το επιχείρημα σε αυτό ειναι ότι τα είδαμε. είδαμε τον κρατισμό, τον συγκεντρωτισμό και τις κλικες να μεγαλουργούν εις βάρος των απέξω, τις επιδοτήσεις να γίνονται κατανάλωση αντί ανάπτυξη. Αλλά το αποτέλεσμα ποιο είναι. Οτι είμαστε με δεκανίκια και δε μπορούμε να σταθούμε ορθιοι. Αυτό ακριβώς θέλει να συνεχίσει με το προγραμμά του και ο σύριζα.
  Η αριστερά πρέπει να κατανοήσει ότι το κοινωνικό κράτος δεν είναι να γίνουμαι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι ούτε όλες οι επιχειρησεις κρατικές. Δεν είδα καμία απεργία η διαμαρτυρία για τα μέτρα ασφαλείας στις επιχειρήσεις που χάνονται άνθρωποι, και ακόμα περισσότερο δεν είδα το να πηγαίνει να ζηταει το λόγο από τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις αργασιακές σχέσεις. Δυστυχώς έχει μείνει σε φαντάσματα του παρελθόντος. Δεν πιστεύω στις ιδεολογίες, πιστεύω στις λύσεις με κοινή λογική.
  Έχετε πάει στην επιθεωρηση εργασίας να καταγγείλεται εργοδότη να δείτε τι θα σας πει.
  Γιατί μη μου πείτε ότι τώρα που έχουμε εναν τεράστιο κρατικό μηχανισμό εξυπηρετούμαστε ως κοινωνία και ως πολίτες. Θα συμφωνήσω ότι ίσως πρέπει τελικά να βγει, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι το πάθημα θα γίνει μάθημα. δεν έμαθε 30 χρονια θα μάθει σε 2 μήνες. Ίσως αν πρέπει να φτάσει τελείως στον πάτο. Για όλα βέβαια φτάει το μνημόνιο που δεν εφαρμόστηκε ποτέ τελικά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Συμφωνώ με Panos X που γράφει : "...Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει ( με τη προϋπόθεση βέβαια ότι βγαίνει κυβέρνηση ), τότε αποτυγχάνει ΠΛΗΡΩΣ και ΤΕΛΙΚΩΣ και όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εκτός από την Ελλάδα σαν κράτος φυσικά..."
  Ο σχολιαστής βέβαια, φοβάται το ενδεχόμενο αυτό, ενώ εγώ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να συμβεί επειδή ξέρω καλά και το ΄χω δεύτερο δέρμα, πως η Ελλάδα είναι μια κουρελαρία με συνδετικές ίνες το λαό της.
  Να τελειώνουμε λοιπόν με αυτό. Ή να ξαναγενηθεί απ΄το μηδέν (πράγμα δύσκολο γιατί μιλάμε για γενοκτονία ως προϋπόθεση) ή να προσαρτηστεί σε κάποια πολιτισμένη χώρα της Δύσης ως τόπος διακοπών, χωρίς βουλή, πολιτικούς, κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και να θυμίσω ότι ο Μαυρογυαλούρος στο τέλος είδε τα λάθη του και δε τόλμησε να τα βάλει με τους υπόλοιπους. αλλά αυτός που μεγαλουργούσε από πίσω ήταν ο Γκρούεζας. Οι οποίοι παραμένουν αναξάρτητα κυβέρνησεις. Και βέβαια τώρα κάποιοι άλλοι άφησαν το ένα καράβι για να πάνε σε άλλο που υπόσχεται ποιο πολλά και δε προτιθεται να τους κόψει τη χαρά. Μαντέψτε που πήγανε οι συγχρονοι του Γκρούεζα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι γνωστές αρλούμπες του ελληνακίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αν εκλεγεί θα ωριμάσει Ελληνακι υποχρεωτικά και ας ελπίσουμε και ότι θα πετύχει για το καλό όλων μας.
  Τώρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποιος άλλος, δεν έχει ορθολογική απάντηση. Μια μικρή μεταβολή στις αρχικές συνθήκες είναι αρκετή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Και αν βγει πρώτο κόμμα πιστεύετε ότι θα θέλει να κυβερνήσει, ή θα κρυφτεί πάλι στη σιγουριά της ανέξοδης αντιπολίτευσης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μπράβο Κωστή, πολύ σωστός άλλη μία φορά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Is Greece in need of a cheap rush?
  (Εξώφυλλο του έγκυρου Bananberg. Επαναλάβετε γρήγορα 127 φορές και απαντήστε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Για να "απομυθοποιηθεί η πενταήμερη εκδρομή διάρκειας δεκαετιών" απαιτείται δυστυχώς η πλήρης φτωχοποίηση του τόπου και η καταστροφή των προοπτικών του. Είναι πολύ ακριβό τίμημα για να θέλουμε πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Και πέραν αυτού αρνούμαι να υποταχθώ στον εκβιασμό που υπονοείς ότι γίνεται όταν γράφεις " Προτιμώ να δω την μεγαλύτερη κωλοτούμπα στην πολιτική ιστορία της ανθρωπότητας παρά την Αθήνα να καίγεται πάλι, και την οικονομία να σαμποτάρεται με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο...." Γιατί στο μυαλό πολλών ψηφοφόρων αυτός ο εκβιασμός "παίζει" : "Κάντε με κυβέρνηση αλλιώς θα καίω την Αθήνα και δεν θα αφήνω να λειτουργήσει τίποτα!" Εγώ αυτό το λέω νταβατζηλίκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας παρακαλώ σταματήστε να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καιει την Αθήνα. Γελάει ο κόσμος. Κάποιος που εχει κατέβει σε πορία εστω και μια φορά από το 2009 ξέρει ότι δεν καίει ο Συριζα την Αθήνα. Οι υπολοιποι που ειναι στο δρόμο θεωρούν τους πιο ηρεμους και φλώρους τους Συριζαίους. Ας μην το λέμε αυτο σας παρακαλώ γιατι η αφέλεια ειναι επικίνδυνη.

   Διαγραφή
 18. Παντως για να`χουν πεσει ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ, κατ`αυτον τον τροπο πανω στον Συριζα, σημαινει οτι ο Σαμαρας εχει δωσει απιστευτο κω...εχμμμμ

  ελεος δηλαδη,,,Ολος ο διεθνης τυπος και "προσωπικοτητες" σκιζονται μη και δεν βγει ο Συριζα

  Μεχρι και τελευταια στιγμη...

  Α να δουμε τι θα δουμε απο μεθαυριο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εμένα ρε παιδιά (να πω την αμαρτία μου) μου φαίνεται ότι και οι ευρωπαίοι φίλοι και "φίλοι" μας, ΘΕΛΟΥΝ να βγει ο Τσίπρας μπροστά, για να πάρουν ΚΑΙ την δική του υπογραφή. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η βροχή δηλώσεων από όλους αυτούς τους μαλάκες (?) και των "προκλητικών" (ηλίθιων για κάθε λογικό ον κατά τη γνώμη μου), δημοσιευμάτων με προτροπές και παρεναίσεις υπέρ Σαμαρά.
  Στο τέλος θα τους λείπει μόνο του Κασιδιάρη....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ένα σκεπτικό παραφροσύνης το όλο κείμενο αγαπητέ.
  Οι εκλογές δεν είναι λουνα παρκ.
  Έκτος από το μέλλον σου που προφανώς δεν σε ενδιαφέρει κριμένος
  πίσω από το laptopaki σου, καμαρώνοντας με τα εφηβικού παροξυσμού κείμενα σου. Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται και το μέλλον των παιδιών μας άλλα και ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας που δεν έχει την πολυτέλεια να χαβαλεδιάζει με το blog του, γιατί πολύ απλά κινδυνεύει να μείνει ΧΩΡΙΣ ρεύμα και στέγη.
  Αυτοί λοιπόν οι "αδύναμοι" άνθρωποι δεν έχουν το περιθώριο της λάθος επιλογής και εμείς σαν "ισχυροί" κοινωνικά οφείλουμε να τους προστατεύσουμε λαμβάνοντας υπόψιν και αυτούς στην ψήφο μας.
  Έτσι σε παραπέμπω στο γνωστό Αποφθέγμα...

  Η ηλιθιότητα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα δυο φόρες, με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες αντιλήψεις, και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Σεβαστή η γνώμη σου, αλλά - επέτρεψέ μου - άδικη.
  Αν θες, στη λογική του ΣΥΡΙΖΑ των 100.000 προσλήψεων μπορούμε να αντιπαραθέσουμε την ύψιστη παπαριά του Μάνου για 400.000 απολύσεις την πρώτη κιόλας ημέρα διακυβέρνησης από τον ίδιο (λέμε τώρα).
  Και επειδή η επιλογή πολιτικής πλατφόρμας από το λαό δεν γίνεται - και δεν πρέπει να γίνεται - με βάση ποιος λέει τις μεγαλύτερες μαλακίες (άρα οδηγούμαστε σε αυτόν που λέει τις μικρότερες) το μόνο "φτηνό" αν θες επιχείρημα που μπορώ να σου αντιπαρατάξω είναι πως δεν μπορούμε να καταργούμε κάτι πριν το δούμε. Ούτε να θεωρούμε εαυτόν ως παντογνώστη που έχει μαντέψει το προδιαγεγραμμένο σχέδιο που πρόκειται να ακολουθηθεί. Κάτι τέτοια μόνο οι ΚΚέδες τα γνωρίζουν (από αρχαιοτάτων χρόνων, κληρονομικό χάρισμα το λένε). Και μη το εκλάβεις ως ειρωνεία στο πρόσωπό σου, στους ΚΚόχι απευθύνομαι.
  Πρόκειται για μια συμπεριφορά ηττοπάθειας, ανθρώπων που αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε ένα σύστημα που (νομίζουν ότι) δεν αλλάζει και πιστεύουν πως ο καθένας απλά είναι συνεχιστής της πολιτικής του προηγούμενου, χωρίς διαφορές.
  Τότε ας καταργήσουμε εντελώς τις εκλογές, μιας και ούτε οι πολιτικοί σχηματισμοί, ούτε τα πρόσωπα που τους απαρτίζουν έχουν τη θέληση ή είναι ικανοί να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους ή έστω να προσπαθήσουν.

  Πριν από λίγο πήγα και ψήφισα. Και δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αν αυτό κατάλαβες. Δεν πιστεύω όμως πως πρέπει να συνεχιστεί αυτό το θνησιγενές μνημόνιο, όχι επειδή δεν είχαμε ανάγκη από μνημόνιο (πάντως όχι αυτό), αλλά επειδή έτσι όπως σχεδιάστηκε και υλοποιείται δεν θα μας οδηγήσει ως χώρα και λαό πουθενά, εκτός από το γκρεμό. Τον γκρεμό που υποτίθεται προσπαθούμε να αποφύγουμε με δαύτο. Επίσης αν πιστεύεις πως η συνέχιση αυτού του μνημονίου χωρίς καμία διαπραγμάτευση μπορεί να μας οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση θα ήθελα να μου το πεις. Θα χαρώ πολύ να διαβάσω έστω και από έναν ότι αυτό το πράμα θα μας σώσει.

  Κανείς νοήμων άνθρωπος δεν θέλει να μας χαρίσουν τα δανεικά ή να ζωθούμε φισεκλίκια και να παριστάνουμε τους επαναστάτες που αρνούνται να πληρώσουν. Αν μου ζητήσεις όμως να επιλέξω μεταξύ του να πάρουν οι δανειστές τα λεφτά τους λίγους μήνες ή χρόνια αργότερα και του να σταματήσουν οι έλληνες να αυτοκτονούν, να τρέφονται από κάδους, να λιποθυμούν στα σχολεία ή στην καλύτερη να εγκαταλείπουν τη χώρα, τότε θα σου απαντήσω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ το δεύτερο.

  Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να κυβερνήσει (το θεωρώ απίθανο) θα ρίξει πολύ νερό στο κρασί του. Τόσο, που δεν θα είναι πια κρασί, αλλά νερό. Θα ήθελα όμως όλοι εμείς που μαντεύουμε την …προδιαγεγραμμένη πολιτική του, να μη το ρίξουμε στα περί «πουλημένης Αριστεράς». Εκτός από άδικο, είναι ψέμα…

  “Αιρετική” η άποψη μου, αν θες τη σβήνεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...