Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Intermission #70 (Πάτος edition)

Κράτος που συλλαμβάνει "Παστίτσιους" και αφήνει ανενόχλητους τύπους σαν τους παρακάτω δεν έχει καμία θέση, όχι μόνο στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αλλά σε ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο. Κράτος ξεφτιλισμένο, κράτος ξοφλημένο.


----------


12 σχόλια:

 1. Δεν υπάρχουν σχόλια που λέει και εδώ πέρα (μέχρι να πατήσω δηλαδή το δημοσίευση.). Είπαμε, ο Παστίτσιος μπορεί να προκαλέσει ξεσηκωμό που θα οδηγήσει σε απειλή κατά της έννομης τάξης και της ανθρώπινης ζώης. Oh wait.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαντήσεις
  1. Δεν ξέρω από νομικά, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω μέχρι που πρέπει να φτάσει κάποιος για να γίνει μήνυση αυτεπάγγελτα.

   Διαγραφή
 3. Είχακι εγώ μια εμπειρία προχτές, αλλά δεν φάνηκε τόσο σαν Intermission -μάλλον σαν Prelude.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για να σωθεί τίποτα (αν σώζεται), άμεση ανακήρυξη κάθε φασιστικού κόμματος/οργάνωσης ως παράνομης. Δεν είναι ότι δε δίνουν αφορμές ρε γαμώτο. Και δε λέω μόνο για εμετικές θέσεις-ιδέες-λόγους. Εδώ με επίσημες ανακοινώσεις δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίσουν μια παράνομη δραστηριότητα (ξύλο σε όποιον κρίνουν αυτοί ότι πρέπει να φάει ξύλο, πρόκληση φθοράς με το έτσι θέλω και με βουλευτικό back up).
  Για μένα η πρώτη φωτογραφία είναι πιο σοβαρή και αν ήμουν κράτος με κάποιο μίνιμουμ επίπεδο λειτουργίας, θα έστελνα κάποια κοινωνική υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος. Τέλος.
  Ο δεύτερος είναι ένα θρασυδειλάκι που γκούγκλαρε μαχαίρια και έκανε ποστ μια φωτοφραφία. Είμαι σίγουρος ότι όχι απλά δεν έχει βάλει-βγάλει-τελειώσει-σκουπίσει (αφού δε λερώνει γιατί θέλει σκούπισμα;) μαχαίρι σε άνθρωπο ποτέ αλλά μάλλον δεν έχει βάλει-βγάλει-τελειώσει και τίποτα άλλο σε καμιά άλλη τρύπα. Είναι άχρηστος μόνος του. Το θέμα είναι ότι μπορεί εύκολα να γίνει όχλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  2. Όσο και να μιλάς σωστά, το πρόβλημα είναι ότι η πραγματική δημοκρατία υπάρχει μόνο όταν έχουν φωνή όλοι, ακόμα και αυτά τα ζώα. Και η δημοκρατία απαιτεί την λύση να την δώσει η κοινωνία όχι με απαγορευτικούς νόμους αλλά με ανατροφή των γενεών και αίσθημα συλλογικής και προσωπικής ευθύνης στο διπλανό μας και στον εαυτό μας. Αυτό το τεστ έχει άραγε η κοινωνία μας την δυνατότητα να το περάσει, ή θα ταμπουρώσουμε την ανικανότητα μας πίσω από απαγορευτικούς νόμους που για να προστατέψουν την δημοκρατία θα την καταλύσουν; Εδώ μας θέλω!
   υγ. Συμφωνώ ότι η φωτογραφία του παιδιού είναι πολύ πιο τρομακτική, στις επεκτάσεις της, από την φωτογραφία του μαχαιριού το οποίο δεν είναι παρά υποκατάστατο πέους.

   Διαγραφή
 5. Εννοείται ότι έχεις δίκιο think. Αλλά νομίζω ότι είμαστε πολύ χαμηλά για να είναι ρεαλιστικό αυτό και φοβάμαι ότι τώρα η κοινωνία δεν είναι σε θέση να περάσει το τεστ γιατί τώρα ειδικά είναι ο κόσμος περισσότερο από ποτέ ευάλλωτος στο λαϊκισμό. Δεν είναι τυχαία η άνοδος της συγκεκριμένης φασιστικής ογράνωσης αυτή την περίοδο και όχι νωρίτερα.
  Όταν ο άλλος φωνάζει "κλέφτες" προς τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, άποψη που σίγουρα συμμερίζεται σχεδόν το 90% του πληθυσμού τώρα και πιθανότατα είναι και σωστό, δεν είναι αυτή τη στιγμή ικανός ο πολίτης να αναγνωρίσει το λαϊκισμό και όλα όσα κρύβονται από πίσω. Δεν καταλαβαίνει ότι ο άλλος το φωνάζει ακριβώ επειδή ξέρει ότι θα είναι αρεστό στους περισσότερους (ο ορισμός του λαϊκισμού, το κατ'εξοχήν εργαλείου του φασισμού).
  Αν δεν κάνω λάθος, φασιστικά και νεοναζιστικά γκρουπάκια θεωρούνται παράνομα στις περισσότερες χώρες και δε νομίζω ότι η δημοκρατία τους είναι σε κίνδυνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φυσικά και δυστυχώς έτσι είναι. Άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να κρύψει κανείς ένα ψέμα είναι ανάμεσα σε δύο αλήθειες, και τον φασισμό ανάμεσα σε οργή για πράγματα αληθινά. Στην Γερμανία απαγορεύεται δια ροπάλου οτιδήποτε έχει σχέση με ναζί ή νεοναζί. Στην Ιταλία υπάρχουν φασίστες ελεύθερα, και στον τύμβο του Μουσολίνι καίει αιώνια φλόγα με βιβλίο επισκεπτών. Σε άλλες χώρες επιτρέπεται ο λόγος αλλά απαγορεύεται η πράξη -δηλαδή μπορούν να υπάρχουν, αλλά την στιγμή που πέφτει η πρώτη γροθιά ή αναποδογυρίζει ο πρώτος πάγκος μπαίνουνε μέσα άμεσα... Το μυστικό που κρατάει τις δημοκρατίες εκείνες είναι η σωστή αστυνόμευση: κάτι που από την Ελλάδα λείπει ποικιλοτρόπως και για πολλά πράγματα...

   Διαγραφή
 6. άμα διαβάσετε το άρθρο μου στο τρέχον τεύχος του The Books' Journal θα διαπιστώσετε πως η ελληνική (ναζίζουσα) δικαιοσύνη δεν θεωρεί όλα αυτά αδικήματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εγώ έχω μόνο μία σοβαρή απορία: Σας μοιάζει για "γιός" αυτό το παιδί στην πρώτη φωτογραφία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...