Καθησυχαστική ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Αστρολογίας, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις πνευματιστών, μέντιουμ, χαρτοριχτρών και καφετζούδων.
Οι αντιδράσεις αφορούσαν απόφαση του Υπουργείου νωρίτερα αυτό το μήνα, όπου επέτρεπε σε μαθητές να μην παρακολουθούν το μάθημα της Αστρολογίας με μία απλή υπεύθυνη δήλωση των γονιών τους, χωρίς να δηλώνουν το λόγο. Το ΥΠ.Ε.Π.Α. αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την απόφαση ύστερα από πολυετείς πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία διαλαλεί κάτι ακατανόητα πράγματα περί ατομικών δικαιωμάτων και διαχωρισμού Ανθρώπων – Ζωδίων.
Αντίστοιχες πιέσεις ασκούν άνθρωποι της επιστήμης και των γραμμάτων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι εκλείψεις δεν επηρεάζουν την ηθική και πνευματική καλλιέργεια των ανθρώπων ούτε και τη σύσταση των νευρώνων τους. Παρόμοιοι κύκλοι άλλωστε έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι η ονομασία του συγκεκριμένου Υπουργείου είναι ίσως το μεγαλύτερο παράδοξο στην ιστορία της ανθρώπινης νόησης μετά την έννοια του «απείρου».
Η ανακοίνωση του ΥΠ.Ε.Π.Α. καθησύχασε τους αντιδρώντες, αλλά και το πανελλήνιο, καθώς διαβεβαιώνει ότι η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την υποχρεωτική φύση του μαθήματος, ούτε επηρεάζει τη σκοταδιστική παιδεία που επιτυχώς παρακολουθούν τα απανταχού ελληνόπουλα εδώ και περίπου 17 αιώνες. Πιο συγκεκριμένα το ΥΠ.Ε.Π.Α ζήτησε ταπεινά συγνώμη από τους αντιδρώντες και υποσχέθηκε ότι και αυτό τον αιώνα, η οργάνωση, η δομή και η καλλιέργεια των μελλοντικών Ελλήνων θα συνεχίσει να διακατέχεται από δεισιδαιμονίες, παραλογισμό και τα σοφά διδάγματα της Αστρολογίας. Ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι οι στενοί δεσμοί Κράτους και Αστρολόγων είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της Κυβέρνησης όσο και αν αντιδρούν κάποιες παρασιτικές Ανεξάρτητες Αρχές, αργόσχολοι ακαδημαϊκοί κύκλοι, ανόητοι επιστήμονες και επικίνδυνοι λογικοί άνθρωποι.
Μετά την ανακοίνωση, λύθηκε και το τελευταίο πρόβλημα της ελληνικής παιδείας. Απομένει το παραδοσιακό βουντού την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς προκειμένου οι μαθητές να φωτιστούν και να διαπρέψουν στη μάθηση, το πνεύμα και την ανάπτυξη κριτικής σκέψης όπως άλλωστε κάνουν τα τελευταία χρόνια.