Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009

Intermission #4

6 σχόλια:

 1. πολύ καλή παρουσίαση!
  Μπράβο Ελληνάκι.
  Έπρεπε να γίνει παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς, για να μάθουν να κάνουν μάθημα. Κάτι τόσο πολύπλοκο, γίνεται τόσο προσιτό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το κακο ειναι, αν διαβασεις μερικα μπλογκ(ς), οτι καποιοι δεν παραδεχοντια οτι υπαρχει κριση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ suncitizen

  ...ή απλά να το έδειχναν τα ΜΜΕ και να μην λέει ο κάθε δημοσιογράφος το μακρύ του και το κοντό του.

  @ exofthalmi

  Ο μέσος ατομικιστής Έλληνας, αγαπητή ευλογημένη, δεν δέχεται τίποτα που δεν ακουμπά το σπίτι του. Γι' αυτό και δεν μπορεί να εργαστεί συλλογικά προς κάποια θετική κατεύθυνση, και γι'αυτό δεν ενδιαφέρεται για την οργάνωση και τον μακρυπρόθεσμο σχεδιασμό των πραγμάτων γενικότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πάντως το ερώτημα είναι αφού βλέπανε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα είσπραξης των ποσών των δανείων, απο τους "ρίσκυ" δανειολείπτες, γιατί τα ξεκίνησαν; Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από μια σοβαρή οικονομία όπως της αμερικής..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σοβαρη....Αμερικανικη οικονομια και αλλα... παραμυθια για παιδια! Τι αλλο θα ακουσουμε; Ναι, οι πολιτικοι, εκει, βλεπετε, πασχιζουν για το καλο του κοσμου και οχι της τσεπης τους.... :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Suncitizen

  Αν υπήρχε ένα προβλέψιμο μοντέλο για μία σύνθετη αγορά όπως η συγκεκριμένη, αυτός που θα το είχε αναλύσει θα είχε γίνει εκατομμυριούχος. Μιλάμε για χιλιάδες εταιρίες, τράπεζες και καταναλωτές με συνεχή αλληλεπίδραση, οπότε δεν εκπλήσομαι που βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

  @ Elva

  Την έκαναν και οι πολιτικοί τη γκάφα τους στη συγκεκριμένη περίπτωση όταν ξεκίνησαν οι κρατικές επιχορηγήσεις στη Fannie Mae και Freddie Mac εν μέσω κατάρευσής τους.

  Όμως οι συγκεκριμένες αγορές ήταν αρκετά ανεξάρτητες από την εσωτερική αμερικάνικη πολιτική για να επηρεαστούν περαιτέρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...