Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009

60 λεπτά υποκρισίας

Οδηγώντας στην Αττική Οδό στο ύψος των Άνω Λιοσίων. Μόλις είχα ανεβάσει το τζάμι για να μη με πάρει η μπόχα από τη χωματερή, όταν ο εκφωνητής του ραδιοφώνου άρχισε να μου φουσκώνει το στήθος από περηφάνια. «Η Ελλάδα κατέχει παγκόσμια πρωτιά στις συμμετοχές για την ώρα της Γης. Περισσότεροι από 60.000 πολίτες, 437 δήμοι και κοινότητες, 1.107 επιχειρήσεις, 463 σχολεία, και 315 φορείς έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή». Φούσκωσα τόσο πολύ, που παραλίγο να βγει ο αερόσακος και να μου σκάσει στη μούρη.

437 δήμοι. Να το γράψω και ολογράφως να το χαρώ… Τετρακόσιοι τριάντα επτά δήμοι! Δηλαδή περίπου το 42% των δήμων ολόκληρης της χώρας έχουν τόσο μεγάλη οικολογική συνείδηση που έσπευσαν να δηλώσουν επισήμως συμμετοχή σε ένα συμβολικό γεγονός της μίας ώρας. Ωραία μέχρι εδώ. Όσον αφορά τους συμβολισμούς, τις δηλώσεις, τις συνεντεύξεις, το καμάρι και την περηφάνια, όλα καλά.

Εκεί που αρχίζω και σαστίζω κάπως είναι… η πραγματικότητα. Υποθέτω λοιπόν εγώ ο αφελής, ότι αν το 42% των ελληνικών δήμων διακατέχονταν από τόσο υψηλές ευαισθησίες για το περιβάλλον, η εικόνα της ελληνικής επικράτειας θα ήταν πολύ ως πάρα πολύ διαφορετική από τη σημερινή χαβούζα. Επίσης, υποθέτω ότι οι 3.035 παράνομες χωματερές που είναι διάσπαρτες σε όλη την Ελλάδα, θα ήταν δημιουργήματα μόνο του υπόλοιπου 58% των ελληνικών δήμων.

Η γκαουΐλα (σημ. μεταφρ. γκαουΐλα: το αποτέλεσμα εγκεφαλικής νευροπάθειας μετά από ένα «γκάου» ερέθισμα) συνεχίζεται όταν στους «πράσινους» 315 φορείς συναντάμε τη «Λέσχη Τετρακίνησης Ευβοίας», την «Αττική Λέσχη 4x4», μία σειρά από Νομαρχίες με βεβαρημένο περιβαλλοντικό ιστορικό και άλλα τέτοια σουρεαλιστικά.

Για να καταλάβω λοιπόν… Έχουμε μία χώρα, που έχει μερικούς από τους πιο αρνητικούς περιβαλλοντικούς δείκτες στην Ευρώπη, που ετησίως «τρώει» κατά μέσον όρο 70 πρόστιμα για περιβαλλοντικές παραβάσεις, που δεν διαθέτει Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ το υπουργείο που διαχειρίζεται το περιβάλλον είναι το Υπουργείο Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων. Η ίδια χώρα, όμως, έχει παγκόσμια πρωτιά στις δημόσιες και ιδιωτικές συμμετοχές για την ώρα της Γης. Εάν αυτό δεν εξασφαλίζει την αυτόματη πρωτιά και στο παγκόσμιο καραγκιοζιλίκι, τότε δεν ξέρω τι θα μπορούσε.

Κι όμως, αυτό το καραγκιοζιλίκι όπως και άλλα παρόμοια καραγκιοζιλίκια, πλαισιώνουν το ευρύτερο θεαθήναι της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας. Μία ακατάπαυστη ροή από συναισθηματισμούς, κουμπαριές, λαϊκισμούς και λόγια του αέρα που απέχουν κατά πολύ από τις αντίστοιχες πράξεις. Και το χειρότερο απ’ όλα; Όλοι είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας. Μολύνουμε τους υδροφόρους ορίζοντες, τσιμεντοποιούμε με τάχιστους ρυθμούς, καίμε δάση, πετάμε σκουπίδια όπου βρούμε, δυσκολεύουμε την πράσινη επιχειρηματικότητα, οδηγούμε το μουράτο SUV, έχουμε από ένα air condition σε κάθε δωμάτιο, αλλά δηλώνουμε με περηφάνια τη συμμετοχή μας στην ώρα της Γης.

Ως εκ τούτου, υιοθετούμε το εργόχειρον του κ. Πολσεμάνογλου και το σταμπάρουμε με δύναμη σε τούτο δω το χώρο. Και εις ανώτερα!23 σχόλια:

 1. Ελληνάκι δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω. Η διαφωνία σου έγκειται στο ότι ο νεοέλληνας είναι καραγκιόζης ή σστο ότι η ώρα της Γης είναι λάθος κίνηση. Υποθέτω στο καραγκιοζιλίκι του νεοέλληνος, απλώς με μπέρδεψε η εικόνα στο τέλος (τί σχέση έχει η κίνηση με τη μαλακία που κουβαλάει ο νεοέλληνας στο κεφάλι; Δηλαδή αν, ας πούμε, ο νεοέλληνας δεν τρώει πατάτες δε σημαίνει ότι η πατάτα είναι άσχημη, απλώς ότι δεν την προτιμάει ο συγκεκριμένος λαός).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάνο, η διαφωνία μου έγκειται στο show-off της υπόθεσης. Δεν μπορεί μία χώρα με τα μεγαλύτερα αρνητικά ρεκόρ σχετικά με το περιβάλλον να έχει τη μαζικότερη συμμετοχή δημόσιων φορέων. Αυτό δείχνει ότι είμαστε πρώτοι στα λόγια και πάτος στις πράξεις.
  Από εκεί και πέρα, δεν βρίσκω κάτι μεμπτό σε τέτοιες εκδηλώσεις μέσω των οποίων ο κόσμος μαθαίνει για περιβαλλοντικά θέματα, αλίμονο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μια ανούσια ενέργεια όπως οι ευχές της πρωτοχρονιάς και των γιορτών, όπως οι διάφορες ημέρες για τα ζώα, τη γη, το περιβάλλον τη γυναίκα, κλπ, που τους θυμόμαστε μόνο μια μέρα και όλη την υπόλοιπη χρονιά συνεχίζουμε την πεπατημένη.

  Δεν είναι τυχαίο που έσπευσε να την αγκαλιάσει και διατυμπανίσει η κυβέρνηση των λιγνιτών, του λιθάνθρακα και δυνητικά της πυρηνικής ενέργειας. Τζαμπαμάγκες που νομίζουν ότι βάφουν αυγά με πορδές.

  Μια μέρα σαν την 28 Μαρτίου θα είχε νόημα αν η αποχή από το ρεύμα ήταν κλιμακούμενη και με κάποια δημιουργικότητα , αν πχ φέτος ήταν 2 ή παραπάνω ώρες, αν ορίζονταν και δεύτερη ή τρίτη μέρα τη χρονιά, ώστε η συνεχής αύξηση του χρόνου να μας ωθούσε και σε έναν τρόπο ζωής διαφορετικό για το πώς θα περάσουμε αυτό το αποηλεκτρικοποιημένο χρονικό διάστημα.

  Αν οι, θεσμικές-πλέον, περιβαλλοντικές τεχνοκρατικές οργανώσεις WWF & Greenpeace που θέλουν να αντικαταστήσουν υποχρεωτικά τη χολέρα με πανούκλα (τις ενεργοβόρες μεν αλλά ακίνδυνες λάμπες πυράκτωσης με τις χαμηλής κατανάλωσης αλλά τοξικές και με ακτινοβολία) ξέφευγαν λίγο από την μονοδιάστατη σκέψη του μάρκετινγκ των δημόσιων σχέσεων και του τεχνοκρατισμού, θα ξαναθυμόντουσαν ίσως τις μέρες του αγνού και πρωτοπόρου οικολογικού κινήματος και θα πρότειναν αποτελεσματικότερες και πιο δημιουργικές προτάσεις από την 1 ώρας συσκότιση, η οποία θα μπορούσε να γίνει και υπό μορφή παιχνιδιού μια φορά τη βδομάδα, ίσως και μια φορά την ημέρα ίσως και για 2 ώρες την ημέρα, να βιώσουμε ξεχασμένες αισθήσεις, να δούμε τον κόσμο και τους γύρω μας με άλλα μάτια, υπο τη φλόγα του κεριού, του φεγγαριού, των άστρων….

  Ασφαιρα πυρά είναι, αυτή η ενέργεια δεν διαφέρει σε αποτελεσματικότητα από μια λιτανεία για τον εξορκισμό του κακού (κλιματική αλλαγή στην προκειμένη). Ηδη υπάρχει και αντικίνημα που λέει ανάψτε τα πάντα αυτή τη μέρα. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να μην κάνω τιποτε, να περασω εκείνη την ώρα όπως κάθε άλλη, ούτε παραπάνω ούτε καθόλου φώτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στην αρχη οταν δεν ηξερα την μεγαλη συμμετοχη των Νεοελληνων η κινηση αυτη δε μου φανηκε και τοσο κακη. Μετα ομως οταν ειδα την υποκρισια της επισημης Ελλαδας αλλαξα γνωμη και τωρα δεν σκοπευω να ακολουθησω τη κινηση που προτεινουν!
  Αρκετη...συσκοτιση εχουμε ηδη γυρω μας, εγω θα ελεγα ας αναψει και κανενας χριστιανος,(ή μη)τα φωτα, μπας και δουμε τη τυφλα μας! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Φούσκωσα τόσο πολύ, που παραλίγο να βγει ο αερόσακος και να μου σκάσει στη μούρη."
  ROFLMAO!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "αυτό το καραγκιοζιλίκι όπως και άλλα παρόμοια καραγκιοζιλίκια, πλαισιώνουν το ευρύτερο θεαθήναι της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας"

  δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα.
  Οσο για τους δήμους ας κοιτάξουν τα χάλια των περιοχών τους και να αφήσουν το παπαριλίκι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εκείνο το ιβέντ με το ταυτόχρονο πήδημα για να... κουνηθεί ο άξονας της Γης το θυμάσαι;
  Πλάκα πλάκα κάπως έτσι αρχίζει να εισβάλλει στο μυαλό μας (και των παιδιων, αυτο ειναι το χειροτερο!) η Εξουσία με τη καθοδήγηση των ανθρώπινων μαζών.
  Σε λίγο θα μας πούνε "κάνε τούμπες ανάποδες" να σωθεί το περιβάλλον και μεις θα κάνουμε.
  Είναι υπέροχο για τον εγωϊσμό μας να πιστεύουμε ότι ΕΜΕΙΣ και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ευθυνόμαστε για τη κατάντια...
  Ρε δε πανε για βρουβες...

  -->>αν δεν εχεις κεφι, ελα να μελετηξεις μια ιστοριούλα! εγγυωμαι για ενα χαμογελο τουλαχιστον:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πες τα καλέ μου άνθρωπε…
  Για ακόμα μία φορά βάζεις σε γραμμές τις σκέψεις μου… Σε ευχαριστώ!
  @ Tyler Durden & Elva: Με καλύψατε…
  Τα σέβη μου σε όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Στα συμβολικά πρώτοι! Στα πρακτικά 100 χρόνια πίσω από τα βόδια.

  Όσο λειτουργούμε σαν κοπάδι και όχι σαν μονάδες έτσι θα συμπεριφερόμαστε και με τέτοια θα φουσκώνουμε από περηφάνεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. AΞΙΖΕΙ-

  στις 17.55' (ντάλα ήλιος, με γυαλιά ηλίου κυκλοφορούσα) το Σάββατο (ημέρα της Γης ντε) η οδός Παναγούλη (απο σταθμό μετρό Δ.Πλακεντίας προς Σταυρό) ήταν ΦΩΤΑΓΩΓΗΜΕΝΗ (κύριος οίδε από ποιά ώρα)

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

  ποιός είναι ο υπεύθυνος φορέας γιά την φωταγώγηση των οδών ? Δεν θα εκπλαγώ αν βρίσκεται μέσα στο πλήθος που ανέφερες ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. > Στην αρχη οταν δεν ηξερα την μεγαλη συμμετοχη των Νεοελληνων η κινηση αυτη δε μου φανηκε και τοσο κακη. Μετα ομως οταν ειδα την υποκρισια της επισημης Ελλαδας αλλαξα γνωμη και τωρα δεν σκοπευω να ακολουθησω τη κινηση που προτεινουν!

  Έλβα δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Επειδή δηλαδή ο επίσημος κρατικός φορέας (λέγε με και νεοελληνική κυβέρνηση) είναι υποκριτικός αυτό σημαίνει ότι εσύ δεν πρέπει να ακολουθήσεις αυτή την κίνηση; Αν η επιλογή σου να μη συμμετάσχεις στην ώρα της Γης είναι καθαρώς δική σου απόφαση (για τους δικούς σου λόγους) το καταλαβαίνω. Αλλά να μου λες ότι δεν το κάνεις διότι το νεοελληνικό κράτος υποκρίνεται νομίζω ότι είναι παράλογο.

  Το νεοελληνικό κράτος υποκρίνεται σε πάρα πολλά πράγματα. Π.χ. διαφημίζεται ως ο ένδοξος απόγονος των Ελλήνων (απλώς ρίξε μια ματιά σε διαφημίσεις ή προβολή της Ελλάδος στο εξωτερικό, το 100% αυτών έχουνε αρχαία μέσα τους) και συγχρόνως δε δίνει καν κονδύλια για προστασία και αναστήλωση αρχαιολογικών χώρων. Σύμφωνα με το δικό σου το σκεπτικό τότε, δε θα έπρεπε κανείς να επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους.

  Για εμένα αυτό δεν είναι σκεπτικό. Νομίζω ότι όλες αυτές οι "αντι-ώρα της Γης" κινήσεις κάνουνε περισσότερο κακό παρά καλό. Αν υπάρχει έστω και μια ελπίδα να αποκτήσει οικολογική συνείδηση ο νεοέλληνας είναι κινήσεις σαν κι αυτή. Βλέπεις ο νεοέλληνας αρέσκεται στα εύκολα. Αν του πεις για παράδειγμα να κλείνει τα φώτα αν δεν είναι στο δωμάτιο ή να μην αφήνει τη βρύση να τρέχει όταν ξυρίζεται, δε θα το κάνει. Αν του το περάσεις σιγά σιγά, ως συμβολική κίνηση, λίγο λίγο κάθε φορά, ίσως και να αρχίσει να το σκέφτεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @Pano Konstantinidi

  Eιναι ξεκαθαρα υποκριτικο,
  για εμενα, οταν χωρες, μαζι και η Ελλαδα, χωρις σεβασμο στο περιβαλλον,
  χωρις οικολογικη συνειδηση,
  υποδομη για ανακυκλωση κλπ. να συμμετεχουν σε
  'πανηγυρια' που σκοπευουν
  στον εντυπωσιασμο! Αν δεν σου αρεσει το σκεπτικο μου λυπαμαι,αλλα για εμενα
  ειναι αρκετο στο να με αποτρεψει να δεχτω να με κοροιδευουν χωρες που ενω εχουν δυνατοτητα για εναλλακτικες πηγες ενεργειας, αδιαφορουν εγκληματικα με αποτελεσμα τα νοσοκομεια να γεμιζουν απο αρρωστους με χιλια δυο αναπνευστικα προβληματα! Η γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να ξεχωριζουμε τις ειλικρινεις απο τις ψευδο-διαμαρτυριες εντυπωσιασμου και φυσικα εννοειται οτι αυτο δεν ισχυει μονο για την οικολογια, ουτε φυσικα ειναι αποκλειστικα και μονο
  ...προνομιο της Ελλαδας!
  Αν δεν σου αρεσει το σκεπτικο μου λυπαμαι, αλλα δεν θα μαθω,εγω,ως πολιτης τον καθε αναισθητο Νεοελληνα τι να κανει στη καθημερινη του ζωη! Τοσα και τοσα ταξιδια κανουν πολλοι,χαθηκε να ξεσηκωσουν
  και κατι...ΚΑΛΟ απο χωρες του εξωτερικου που σεβονται
  και προστατευουν το περιβαλλον; Τελος, να πω οτι δεν ειναι μονο οι πρωτοβουλιες τυπου 'Ωρα Γης' που παζουν ρολο,αλλα και οι πολιτικες επιλογες μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Έλβα το θέμα είναι ότι όταν κάνεις κάτι το κάνεις πάνω από όλα για τον εαυτό σου, όχι για τους άλλους... τέλος πάντων, είναι φανερό ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις επί του θέματος, ας το αφήσουμε εδώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Πες τα χρυσόστομε!
  Άθελα μου έγραψα ένα ποστ καρμπόν με το δικό σου! Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ Tyler Durden

  Ορθώς λαλείς.

  @ Rodia

  Φήμες λένε ότι από του χρόνου θα γίνει υποχρεωτική η διδασκαλία των έργων του Paulo Coelho, ώστε να αναπτυχθούν νέες τεχνικές ευχολογίας και συμπαντικής αρμονίας.

  @ Atron

  Νομίζω στην Ελλάδα λειτουργούμε σαν μονάδες κοπαδιού. Δηλαδή ως ατομικιστές οχλαγωγοί. Ένα σπάνιο κοινωνικό φαινόμενο που πιθανόν να μη συναντάται σε άλλα σημεία του πλανήτοι.

  @ ser

  Αυτό που λες αποκλείεται να συνέβη. Ο Δήμος Χαλανδρίου μετείχε στην ώρα της Γης, οπότε αποκλείεται να έκαναν κάτι τέτοιο.. :S

  @ Elva + Panos

  Από τη στιγμή που κάποιος είναι ούτως ή άλλως περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένος, δεν χρειάζεται την ώρα της Γης για να σβύσει τα φώτα. Τα σβύνει κάθε μέρα και προσέχει την κατανάλωσή του ούτως ή άλλως. Άρα de facto θα μετείχε στο χθεσινό γεγονός και χωρίς να το ήξερε.

  Από εκεί και πέρα, εμένα προσωπικά με ενοχλεί όταν η υποκρισία προέρχεται από δημόσιους φορείς οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να αναλαμβάνουν ευθύνες για δράση και όχι για μία ώρα να το παίζουν περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι και τις υπόλοιπες 364 μέρες και 23 ώρες να έχουν καθαρά αντί-περιβαλλοντική στάση.

  @ kotsiosp

  Τα μεγάλα πνεύματα αγαπητέ, δημιουργούν μεγάλα συγγράματα. (οκ τώρα μπορώ να κατέβω από το καλάμι...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ellinaki

  > Από τη στιγμή που κάποιος είναι
  >ούτως ή άλλως περιβαλλοντικά
  >συνειδητοποιημένος, δεν χρειάζεται
  >την ώρα της Γης για να σβύσει τα
  >φώτα.

  Σωστό αυτό. Η διαφορά είναι ότι στην καθημερινότητα αυτό δεν έχει κανέναν απολύτως αντίκτυπο στον μέσο νεοέλληνα. Με μια οργανωμένη κίνηση όμως περνάς ένα μήνυμα (χωρίς να κάνεις κάτι διαφορετικό όπως είπες αφού αυτή είναι η καθημερινότητά σου) και ίσως (πρόσεξε λέω ίσως διότι έχω χάσει σχεδόν κάθε ελπίδα με το νεοέλληνα) να αρχίσουνε κάποιοι να αλλάζουνε γνώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ellinaki
  εκεί είναι Δήμος Αγ.Παρασκευής (σύνορα)
  αυτοι μάλλον δεν υπέγραψαν....lol

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Παρέλειψες να πεις οτι έχουμε και την πρωτιά (πίσω απο τους Ολλανδούς αν δεν κάνω λάθος) στη σπατάλη νερού (χωρίς να είμαστε όμως Ολλανδία). Αλλά τώρα που σβήσαμε τα φώτα, ποιός μας πιάνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ ser

  Ακόμα καλύτερα! Εκτός από το γεγονός ότι ο δήμος Αγ. Παρασκευής συμμετείχε, κάθε τόσο έβγαινε και ο δήμαρχος στον ΣΚΑΙ και μίλαγε για τη σπουδαιότητα αυτού του γεγονότος :)

  @ ανεστης

  Μετά τη θεαματική συμμετοχή όλων αυτών των δημόσιων φορέων, δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανένα. Είμεθα πρώτοι στο σεβασμό στο περιβάλλον. ΤΕΛΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ellhnaki, esy pou anagkazese na anexese tous ellhnares me to na tous katkrineis pou apofasisan na symetasxoun kai na perasoun ayto to polu omorfo mhnyma gia thn sothria tou planhth kai na einai mesa stis protes theseis symmetoxon pagkosmios se kanei k esena klasiko ellhnara!!! einai mia kinhsh pou tha eprepe na thn xeirokrothsoume, oi ellhnes einai laos pou den exei paideia pano se themata oikologias kai genika sterhte paideias me thn kinhsh ayth loipon oi polites ths xoras edeiksan pos isos exei arxisei na tous endiaferei h sothria tou planhth... pragmatika an h ellada htan oi teleytaia xora se symmetoxes pistebo pos k pali kati arnhtiko tha ebriskes na peis! neoeelhna stamata na gkriniazeis, stamata na ta katakrineis ola, kai stamata na symperiferese san... ellhnaras!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Αγαπητή Μαρία,

  Καλώς ήρθες και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Κάνε σε παρακαλώ τον κόπο να ξαναδιαβάσεις το post γιατί μάλλον κάνεις άτοπο χώσιμο. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Το παραπανω σχολιο το θεωρουσες ατοπο ; Δυστυχως συμφωνω.Ολα αυτα περι υποκρισιας τα ακουω βερεσε.Ηταν μια ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κινηση που ομως ειχε και ΠΡΑΚΤΙΚΟ αποτελεσμα.Τετοιες μικρες κινησεις ευαισθητοποιησης δεν βλαπτουν.Αν ρωτας εμενα,χρονια τωρα σβηνω την τηλεοραση απο το stand-by (ξερω,χ..κε η φοραδα,αλλα αυτο δεν ειναι απαντηση).Εχω βαλει πρασινες λαμπες.Προσπαθω να ανακυκλωνω.Και αντι να κραζεις τον Ελληναρα,δες και μερικα θετικα, πχ ειμαστε πρωτοι στην ευρωπη στην ανακυκλωση μπαταριων.Σε συμβουλευω να δεις ξανα την τρομερη διαφημιση του ΥΠΕΧΩΔΕ με τον Ελληναρα που διαμαρυρεται για τα παντα (μα,δεν υπαρχει ενας υπευθυνος ?) αλλα ο ιδιος κανει ακριβως τα αντιθετα .Αντι να καυτηριαζεις , εν αδικω εδω, απλα do the right thing...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. @ Homer Simpson + Maria

  Ωραία. Τουλάχιστον ξεκαθαρίσαμε ότι δεν έχει bug το blogger, οπότε όντως απαντάς αυτά που γράφεις.

  Ας το πάρουμε το θέμα από την αρχή λοίπον. Maria παίζεις κι εσύ άμα θέλεις... (αν και περιέργως εξαφανίστηκες)

  α) Δείξε μου ΕΝΑ σημείο στο post στο οποίο εκφράζω την αντίθεσή μου στη συγκεκριμένη κίνηση.

  β) Δείξε μου ΕΝΑ σημείο στο post που ασκώ κριτική στους Έλληνες πολίτες που έλαβαν μέρος σε αυτή την κίνηση.

  Απάντηση (για να μην μπαίνετε στον κόπο): Δεν υπάρχουν πουθενά.

  Και για να το κλείνουμε το θέμα Homer Simpson, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπαίνει κάποιος εδώ και να ασκεί κακή κριτική ή να διαφωνεί έντονα με κάτι που έχω γράψει.

  Συφιλιάζομαι όμως όταν εσκεμμένα είτε παραποιούνται τα γραφόμενά μου, ή μπαίνουν τσιτωμένοι τύποι/ες από το πουθενά, και μου προσάπτουν ταμπέλες που ουδέποτε έχω αναρτήσει στο κούτελό μου. Δεκτόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...