Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009

Δια την πάταξην των κουκουλοφόρων του περιβάλλοντος!

Δύο μόλις ημέρες πριν γιορτάσουμε την «ένδοξη» επανάσταση κατά του οθωμανικού ζυγού, έρχεται το σχέδιο ενός Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο γιορτάζουμε τις ένδοξες Πολιούχους του έθνους˙ την Αγία Αδιαφάνεια και την Αγία Σπατάλη. Ο λόγος για το σχέδιο του Π.Δ., δημιουργίας κ. Μαρκογιαννάκη, που δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Βρίσκω Δουλειά» του Ελεύθερου Τύπου της 23/3/09, και αφορά την πρόσληψη 1.300 Αγροφυλάκων.

Υπάρχουν δύο θέματα σχετικά με το συγκεκριμένο Π.Δ. Καταρχάς, φαίνεται να μην είναι ξεκάθαρος ο ορισμός των εννοιών «οικονομική κρίση», «οικονομικές θυσίες», «περιορισμός της δημόσιας σπατάλης», κλπ για την Κυβέρνηση. Διαφορετικά, δεν χωράει στο μυαλό ενός απλού ανθρώπου η ανάγκη πρόσληψης 1.300 Αγροφυλάκων εν μέσω μίας περιόδου όπου μιλάμε για πάγωμα μισθών, αύξηση φορολογίας και συλλογικές θυσίες. Πόσο μάλλον όταν παραμένουν διαχρονικά κενά σε λειτουργικότερες θέσεις όπως νοσηλευτές, πυροσβέστες, κλπ.

Κατά δεύτερον, το συγκεκριμένο Π.Δ. ενώ αναφέρεται στην πρόσληψη Αγροφυλάκων, διαβάζοντάς το, θα νόμιζε κανείς ότι αναφέρεται στην πρόσληψη Πυρηνικών Φυσικών για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, με «εικονικά» δικαιολογητικά και προσόντα που όχι μόνο περιπλέκουν τη διαδικασία πρόσληψης, αλλά δημιουργούν και ενδιαφέροντα ερωτηματικά.

Για παράδειγμα στο άρθρο 1, παρ. η, διαβάζουμε: «Να έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία και να πιστεύουν σε γνωστή θρησκεία που δεν εμποδίζει την εκτέλεση των καθηκόντων τους», σε αντίθεση προφανώς με τους άθεους (που εννοείται ότι απαγορεύεται να έχουν οικολογική συνείδηση) και τους Έλληνες πολίτες γενικότερα που δεν έχουν αφοσίωση στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αλλά στο Tao-te-ching και την Ολιγαρχία.

Για δεύτερο παράδειγμα, στο τέλος όλων των δοκιμασιών, εξετάσεων και βαθμολογιών βάσει προσόντων, δεσπόζει μία όμορφη συνέντευξη, στην οποία, ανεξάρτητα από τους επιτυχόντες όλων των προηγούμενων σταδίων, θα κληθούν 3.900 άτομα, από τα οποία τελικά θα επιλεχθούν οι 1.300 «τυχεροί». Αυτό σημαίνει, με πολύ απλά λόγια, ότι στην «απίθανη» περίπτωση που το σύστημα είναι αδιαφανές (λέμε τώρα), οι βαθμολογίες μπορούν να ανέβουν ή να κατέβουν κατακόρυφα ανάλογα με τις ανάγκες των προαποφασισμένων επιτυχόντων, ασχέτως των αρχικών συγκεντρωμένων μορίων. Επίσης σημαίνει, ότι αν υπάρχουν 10.000 επιτυχόντες, με κάποιο μαγικό τρόπο (που δεν ορίζεται), οι 6.100 θα αποκλεισθούν από το στάδιο της συνέντευξης. Επειδή, όμως ζούμε σε μία χώρα όπου η διαφάνεια είναι διάχυτη παντού, τέτοια φαινόμενα αποκλείεται να συμβούν, ειδικά στο στάδιο της συνέντευξης που σίγουρα θα διεξάγεται από δίκαιους, αντικειμενικούς και ευυπόληπτους βαθμολογητές, βεβαίως βεβαίως.

Τέτοιου είδους Π.Δ. ή Υπουργικές Αποφάσεις δεν είναι ούτε πρωτοφανή, ούτε σπάνια φαινόμενα. Πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε σε μία άτυπη προεκλογική περίοδο. Αυτό όμως που είναι πρωτοφανές, είναι το συνεχιζόμενο θράσος που διακατέχει τα σημερινά Υπουργεία που δεν διστάζουν να διαιωνίζουν την αδιαφάνεια και τις αλόγιστες δαπάνες, χωρίς κυρώσεις.

Στην τελική, δεν υπάρχει κάποια νομική παρατυπία σε αυτό το Π.Δ., εκτός από την κατάφωρη παραβίαση της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου, της 27ης Νοεμβρίου 2000, για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία, (ΕΕ L303 02/12/2000) και του Άρθρου 13 του ελληνικού συντάγματος, περί θρησκευτικής ελευθερίας. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Επίσης δεν υπάρχει και κάποια κοινωνική ή οικονομική παρατυπία, αφού στη γλώσσα του λαϊκισμού, 1.300 οικογένειες θα αυξήσουν το εισόδημά τους εν μέσω κρίσης. Το γεγονός, όμως ότι το εισόδημα αυτό θα πληρώσουμε οι υπόλοιποι 9.998.700, δεν δείχνει να είναι μέρος του συνεχιζόμενου ευφυούς οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησής μας.

Αλλά ας μην διαμαρτυρόμαστε όλη την ώρα. Αν μη τι άλλο, σύντομα η ελληνική ύπαιθρος θα γεμίσει από 1.300 Χριστιανούς, εθνικόφρονες με σπουδαία επικοινωνιακά προσόντα, που θα καταδιώκουν τους περιβαλλοντικούς παραβάτες. Είμαστε ή δεν είμαστε πολύ μπροστά;

15 σχόλια:

 1. Τί να κάνουνε οι άνθρωποι; Βλέπουνε ότι θα χάσουνε τις εκλογές και σου λέει πώς θα μαζέψουμε ψήφους; Θα κάνουμε προσλήψεις. Αλλά τί προσλήψεις; Όχι ό,τι να 'ναι, μην πάρουμε κάποιον που δεν είναι Έλληνας και δε μας ξέρει, ας πάρουμε τους δικούς μας... δοκιμασμένο κόλπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα εννοείται ότι η Επανάσταση δεν ήταν ένδοξη ή μάλλον δεν έγινε καθόλου,φυσικά τι σκατά κουλτουριαραίοι είμαστε αν δεν το πιστεύουμε...;και φυσικά εμείς οι κουλτουριαραίοι με προστάτη και οδηγό την κ.Ρεπούση κατέχουμε πάντα όλη την αντικειμενική αλήθεια και γελάμε με τον γνωστό ειρωνικό τρόπο που μας δίδαξε ο σύντροφος Στρατούλης σε οτιδήποτε "εθνικιστικό" που σαφώς είναι φασιστικό και φυσικά ψέμα...
  Καλημέρα και χρόνια πολλά για την διπλή εορτή (όχι σε σένα βέβαια αφού δεν γιορτάζεις Α τίποτα από τα δύο,εμείς οι μυαροί ΧΟ γιορτάζουμε και τα δύο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Panos

  Θα μπορούσαν να σκεφτούν πιο έξυπνες τακτικές, αλλά αυτό πια; Πλέον το πράγμα έχει καταντήσει, η κάθε νεοεκλεχθείσα κυβέρνηση να ξοδδεύει τουλάχιστον 2 χρόνια για να συμμαζέψει τις προεκλογικές ανοησίες της προηγούμενης...

  @ basik

  Καλό! Έπρεπε να γίνει αυτό τίτλος

  @ Owain Glyndwr

  Είσαι ολίγον εκτός θέματος; Ούτε γνωρίζω την κ. Ρεπούση, ούτε με αφορούν οι "κουλτουραίοι", ούτε αμφισβήτησα πουθενά την επανάσταση. Για έναν στημένο διαγωνισμό γράφω στον οποίο αποτυπώνεται ολόκληρη η νοοτροπία του σπουδαίου σύγχρονου έθνους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ισως μαζι με τις ανοιξιατικες μυρωδιες, τις κολεξιον (με κουκουλα) κλπ μυρισε και εκλογες γι αυτο σπευδουν οι χριστιανοι προς αποκαταστασιν των
  'ημετερων' οι οποιοι ακολουθουν το ρηθεν 'κρατα με να σε κρατω, ν ανεβουμε το βουνο',η αλλιως διορισε με για να παρεις τη ψηφο μου! Παγεια τακτικη, αλλα το timing δεν τους βγηκε καλο,ειδικα εν μεσω οικον. κρισης..Βεβαια κατι τετοια
  'κωλύμματα' δεν ισχυουν γι αυτους! Μονο για οσους δεν τους ψηφιζουν! :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν σχολιάζω τον διαγωνισμό γιατί δεν έχω να προσθέσω κάτι,αλλά ανήμερα της επετείου της Επανάστασης η ειρωνία είναι τουλάχιστον ανοίκεια φίλτατε,το ένδοξη σε παρένθεση είναι ειρωνία.Η Ρεπούση είναι η κυρία που της αρέσει ο "συνωστισμός".
  Όσο για το περί χριστιανών σχόλιο του προφανώς άθεου του το γυρίζω το αντίθετο αποδεικνύεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Elva

  Ή αλλιώς, βυσμάτωσέ με να σε βυσματώσω, και οι δυο μαζί να βυσματώσουμε τη χώρα...

  @ Owain Glyndwr

  Τα εισαγωγικά της "ένδοξης" επανάστασης, αναφέρονταν στο μυθολογικό μέρος της σημαντικότατης κατά τ'αλλα εξέγερσης του 1821. Μην αρχίσουμε πάλι το παιχνίδι "Εγώ είμαι πιο Έλληνας από σένα" γιατί είναι ανούσιο.

  Η αθεΐα ή η θρησκευτικότητα του καθενός, ποσώς με ενδιαφέρουν, όπως δεν πρέπει να ενδιαφέρουν και εσένα. Κυρίως με ενδιαφέρει η τήρηση των νόμων του Συντάγματος και των ευρωπαϊκών οδηγιών που έχουμε δεσμευτεί να τηρούμε ως Κράτος - μέλος της Ε.Ε. Εγώ προσωπικά θίγομαι ως Έλλην πολίτης όταν βλέπω το ίδιο το Κράτος να παρανομεί, αλλά και να μας κάνει ρεζίλι στον υπόλοιπο κόσμο, υπό τις πιέσεις μικροκομματικων συμφερόντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πρώτα το κάψιμο των δασών έπειτα η πρόσληψη αγροφυλάκων. Το κράτος τελικά ενεργεί με ολίγον τι καθυστέρηση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. και αναρωτιέμαι εγώ -

  δεν θα μπορούσαν αυτές οι θέσεις να καλυφθούν με μετατάξεις ?
  Αρκετοί θα περισσέψουν από την ΟΑ.
  Επίσης σε πολλές άλλες υπηρεσίες πλεονάζει προσωπικό.

  Και φυσικά πολλές υπηρεσίες πλεονάζουν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ελληνάκι

  > Θα μπορούσαν να σκεφτούν πιο έξυπνες τακτικές

  Αν ήτανε έξυπνοι θα μπορούσανε, ναι. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους (όσο τους έχει απομείνει).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ναι για τα περισσότερα θέματα της ζωής μου δεν με ενδιαφέρουν τα θρησκευτικά πιστέυω του άλλου αλλά ορισμένες φορές αυτά εξηγούν κάποιες συμπεριφορές αδιαμφισβήτητα.
  Τώρα διαβάζοντας τις Εμμονές πραγματικά γελούσα!Κατ'αρχάς το blog αυτό είναι αυτό που δηλώνει...εμμονές και μακράν απέχει της αλήθειας σε πολλά θέματα,άσε που κουβαλάει την γνωστή απαξίωση,μηδενισμό και άκρατη εγωπάθεια πολλών ομοϊδεατών του...Δηλαδή η Επανάσταση κρίνεται από το τι έγινε την 25η Μαρτίου ή από το ποιόν του Γερμανού;έλεος!τίποτε άλλο παρά την λύσσα του δεν εξυπηρετούσε αυτή η ανάρτηση του "Ροϊδη".Η ημερομηνία εορτασμού είναι συμβολική!Δηλαδή γιατί λυσσάτε τόσο πολύ πια μ'αυτό;και από ιστορικής απόψεως η ανάρτηση έμπαζε αφού αποκρύπτει πολλά στοιχεία και κυρίως την Κύρηξη της επανάστασης από τον Γερμανό στην Πάτρα και από τον ηγούμενο στο γνωστό μοναστήρι,μην αναφέρω ότι σε όλες τις περιοχές οι Επίσκοποι κήρυξαν την Επανάσταση...μην αναφέρω την συμπεριφορά των δυτικών επισκόπων στα νησιά...να αναφέρω και τι λέει ο Μακρυγιάννης για τα μοναστήρια και την επανάσταση ή μήπως δεν θα είμαι political correct;
  Και μιας και είμαι "Ουαλλός" για δείτε πότε οι Ουαλλοί,οι Άγγλοι,οι Σκώτοι ποιες ημερομηνίες και πως γιορτάζουν τις εθνικές τους εορτές,αυτοί οι "δυτικοί" και "πολιτισμένοι" όπως πολλοί δυτικολάγνοι τύπου "Ροϊδη" και Ροϊδη (έβριζε έβριζε όσο ζούσε,πριν τα κακαρώσει έτρεχε πίσω απ'τους παπάδες κι αυτός να τον κοινωνήσουν...καλά έκανε βέβαια και η κριτική του σε αρκετά σημεία δίκαιη ήταν αλλά ιδεοληψίες είχε κι αυτός).Οπότε άλλη φορά αγαπητέ μου να μην υιοθετείς αβίαστα τον κάθε "Ροϊδη".Ευτυχώς εσύ είσαι από τους άθεους και "διεθνιστές" που μιλιούνται κάπως,γιατί στους χώρους σας οι περισσότεροι κυκλοφορούν με κουκούλες και γκασμάδες για να ξυλώσουν εκκλησίες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και πριν πεις εσύ κάτι για να σε προλάβω να πω εγώ κι αν κάνω κριτική και στους άχρηστους κηφήνες που το παίζουν "Ελληναράδες" και κ... με τον κάθε Λιακόπουλο και Ρασσιά,πράγμα που κάνουν καθαρά και μόνο για να αισθανθούν ποιο καλά με τον ευατό τους, αλλά και σε κάτι φανατισμένους ιδεοληπτικούς που νομίζουν ότι είναι ορθόδοξοι ή χριστιανοί γενικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Φαίνεται ότι η ανάρτηση στις Εμμονἐς πείραξε αρκετούς, όπερ και σημαίνει ότι λέει αλήθειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @owain glyndwr

  κατ' αρχας το μπλογκ του ροϊδη μονο για γελια δεν ειναι.... και οτι αντιρρησεις εχεις μπορεις να τις διατυπώσεις εκει (ο ροϊδης φανταζομαι θα χαρει να σου απαντήσει) μιας και εδω είμαστε πλεον εκτος θεματος

  οι παπαδες παντου και πάντοτε δηλώνουν υποταγή στον εκάστοτε δυνάστη. η σχέση τους με τον Σουλτάνο,η προδοσια του 1430 στη Θεσ/νίκη, ή η ξεφτιλιστική τους σταση απεναντι στον Χιτλερ το αποδεικνυουν.
  για το 21 σε παραπέμπω στον σκαρίμπα (ξέρω - ξερω : ο στρατευμένος, ο κομμουνιστής....)

  τέλος, καλό θα ειναι να μην βάζουμε σε ενα καζάνι όλους τους ανθρώπους... ο λιακόπουλος ειναι ανεκδιήγητος, δεν το συζητάμε. ο ρασσιάς μπορει να ειναι 12θειστης (όπως εσυ εισαι χριστιανος) αλλα δεν βλέπει ελλοχιμ, ουτε θεωρεί οτι ο πολιτισμος των μαγιας ειναι ελληνικος. επομενως η παραταξη των δυο ονοματων ειναι αν μη τι άλλο, άστοχη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Giorgos

  Είναι στα πλαίσια της "ανακυκλώσιμης οικονομίας". Καταστρέφω κάτι ώστε να βρω λόγο να γίνουν ρουσφέτια για να μπαλώσουν το κακό, κλπ κλπ.

  @ Ser

  Και πώς θα στηριχθεί ο κομματικός μηχανισμός της χώρας; Διότι για τον κρατικό μηχανισμό, έχουμε δει πως δουλεύει. Ο κομματικός όμως δουλεύει άψογα.

  Το θέμα πλέον κατ' εμέ είναι απλό. Εφόσον η οποιαδήποτε κυβέρνηση και τα φυσικά της πρόσωπα δεν έχουν ποινικές κυρώσεις για κακοδιαχείριση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων αγαθών, ο κάθε πολιτικός μπορεί να "ασελγεί" πάνω στο κράτος με κάθε τρόπο. Αφού μέσα σε 1-2 τετραετίες αυτός και οι δικοί του άνθρωποι θα εξασφαλίσουν αυτά που εμείς παλεύουμε μία ζωή, δεν χρειάζεται να ευαισθητοποιηθούν παραπάνω. Οπότε γιατί να τους νοιάξει αν 1300 νέες θέσεις εργασία επιβαρύνουν κι άλλο τον προϋπολογισμό και αμβλύνουν περισσότερο το πρόβλημα του πλεονάζοντος δημόσιου προσωπικού;

  @ Owain Glyndwr

  Τον Ροΐδη (τον blogger) μπορεί κάποιος να τον χαρακτηρίσει εμπαθή, αλλά όχι και ψεύτη. Δεν έχω διαβάσει ποτέ ανάρτησή του με ψευδή ή ανυπόστατα στοιχεία.
  Το πρόβλημα με τους συμβολισμούς, είναι αυτό που ανέκαθεν "κυνηγούσε" την εκκλησία. Ότι, δηλαδή, για χάρη του συμβολισμού αποκρύπτουμε είτε πραγματικά ιστορικά γεγονότα, είτε επιστημονικές αλήθειες, ή γενικά καταστάσεις που ήταν εναντίον των συμφερόντων της εκκλησίας. Και πάλι θα προτιμούσα να μην επεκταθώ στο συγκεκριμένο, διότι είμαστε εκτός θέματος. Άλλωστε, με καλύπτουν τα γραφόμενα της noctua, και όπως είπε και η ίδια, την κριτική για τα γραφόμενα του Ροΐδη μπορείς κάλλιστα να την ασκήσεις στο blog του Ροΐδη.
  Απλά μία παράκληση, που στην έχω ξανακάνει. Όταν απευθύνεσαι σε μένα, δεν είναι απαραίτητος ο δεύτερος πληθυντικός (Πχ "εσείς οι διεθνιστές"), όπως δεν είναι απαραίτητο να συμπεραίνεις και σε ποιους χώρους ανήκω. Και απαντώντας και στο συμπληρωματικό σου σχόλιο, δεν είχα κάποια πρόθεση να σε αποκαλέσω Λιακόφιλο ή να σε παρομοιάσω με γνωστούς ομοϊδεάτες του φημισμένο τηλεβιβλιοπώλη. Οπότε ας κρατήσουμε αυτή τη μη-γενίκευση σε αμοιβαίο επίπεδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...