Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Άνοιξε το blog "Αθεΐα"

Εδώ και δύο μέρες έχει ανοίξει το συλλογικό blog «Αθεΐα» στη διεύθυνση www.atheia.gr, στο οποίο συμμετέχει και το ελληνάκι. Αντιγράφοντας από το «Περί του blog Αθεΐα» :

"Σκοπός του ιστολογίου μας είναι η διάδοση ιδεών σε θέματα που αφορούν την αθεΐα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Μας απασχολούν ζητήματα από την καθιέρωση του κοσμικού κράτους μέχρι τη φιλοσοφική διάσταση των θεολογικών ζητημάτων, ιδωμένα από αθεϊστική, σκεπτικιστική, ορθολογιστική ή και αγνωστικιστική σκοπιά. Επιθυμούμε να γίνουν αυτές οι ιδέες ευρύτερα γνωστές και προσιτές σε όσο τον δυνατόν περισσότερους ανθρώπους."

Παράλληλα λειτουργεί και ανοιχτό forum στη διεύθυνση forum.atheia.gr για διεξαγωγή συζητήσεων.

Ο αθεϊσμός δεν είναι ούτε δόγμα, ούτε θρησκεία (!), αλλά ούτε και μία ιδέα που αφορά μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων. Αφορά το σύνολο των ανθρώπων και την αντίληψη που διαμορφώνουμε για τον κόσμο και την ύπαρξή μας. Δεν υπάρχει πουθενά η «Βίβλος» της αθεΐας, όπως δεν υπάρχει η «Βίβλος» αυτών που δεν πιστεύουν στην κοκκινοσκουφίτσα και στον θεό Θωρ.

Έτσι, το blog «Αθεΐα» απευθύνεται στην ουσία σε όλους όσους δεν μπορούν να επαναπαύονται σε αντιφατικά δόγματα, μύθους και μεταφυσικές οντότητες, και επιθυμούν να διαβάσουν άρθρα ή να μοιραστούν ιδέες, χωρίς να υπάρχει το στοιχείο της κατήχησης σε κάποιου είδους ιδέα ή άποψη.

Όσοι πιστοί και άπιστοι, προσέλθετε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...