Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τον Θοδωρή

Δηλώνουμε συμπαράσταση στον μοναχικό αγώνα ενός ανθρώπου - θύμα της ελληνικής διαφθοράς και των επιχειρηματιών-κοτζαμπάσηδων, που έχει αγνοηθεί επιδεικτικά τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τις πολιτικές δυνάμεις και οργανώσεις όλων των χώρων.

(Κλικ στο πόστερ και στο banner δεξιά, για περισσότερες πληροφορίες της υπόθεσης Τενέζου)

9 σχόλια:

 1. Η ικανότητα τόσο της κυβέρνησης και πολλών πολιτών στην Ελλάδα να αγνοούν ο,τι δε βολεύει έχει πια φτάσει σε επίπεδα κακού thriller.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Lalù

  ... και απ'ότι δείχνει, έχει γίνει και επικίνδυνη για την υγεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @lalú & @ellinaki

  ...για να μη πουμε οτι (η αδιαφορια) εχει γινει δυστυχως ...επιδημια! :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επειδή μου είπες να απαντήσω εδώ :
  Δεν "καίγομαι" για την υπόθεση Τενέζου. Απλά είδα τα εξής παλαβα!!!
  1. Ένας κάνει κατάληψη σε πεζοδρόμιο και ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ 66+ ΜΕΡΕΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ.
  Εμένα αυτό με πείραξε περισσότερο.
  2. Κάποιοι τον στηρίζουν χωρίς να δίνονται ακριβή στοιχεία σχετικά με τις δικαστικές του περιπέτειες.
  3. Όσοι τον στηρίζουν είναι απλοί άνθρωποι όχι δημοσιογράφοι ή δικηγόροι. Αυτό σημαίνει ότι είτε δεν ξέρουν να ψάξουν την υπόθεση είτε δεν ξέρουν τι να προσέξουν.
  4. Η γενική συμπαράσταση απέναντι σε καρτελ δεν σημαίνει ότι υπάρχει και καπνός στην φωτιά. Αντιθέτως μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Αν έστω αποδειχτεί ότι είναι "στημένος" μου λες πως θα στηρίξει ο κόσμος κάποια άλλη δυναμική κινητοποίηση.
  5.Όλοι παραθέτετε τα κείμενά του αλλά ουδείς έχει φτιάξει κάτι για να τον υποστηρίξει και να διελευκάνει την υπόθεση. Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση , αν έχει δίκιο. Θα πρεπε να την στηρίξετε και με δημοσιογραφική δουλειά. Ώστε να ακουστεί η πάσα αλήθεια.
  6. Το ότι έχεις μπλογκ δεν σε κάνει και γνώστη των γεγονότων. Πολλοί παρασύρεστε από την ψευδαίσθηση ότι έχετε σχόλια. Στην πραγματικότητα τα μπλογκς απασχολούν ούτε το 0,4% του ελληνικού λαού. Απλά περιχαρακώνεστε στην δική σας ετεροτοπία και περιμένετε να έρθουν οι άλλοι σε σας. Η διαμαρτυρία για τις φωτιές πέρσυ και η εκλογή Καραμανλη ένα μήνα μετά απαντά στην ιδιομορφία σας.
  Ειλικρινά ευχαριστώ για το χώρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σωτήριε,

  Καταρχήν, όσον αφορά την απεργία πείνας, υπάρχουν μελέτες που έχουν γίνει σε απεργούς πείνας που έχουν αντέξει μέχρι και 300 ημέρες. Μπορείς να βρεις μία περίληψη μιας τέτοιας μελέτης του European Journal of Neurology εδώ η οποία αφορά τις μαζικές απεργιες πείνας στις τούρκικες φυλακές την περίοδο 2000-2002.

  Η παρεξήγησή σου ίσως οφείλεται στο ότι ένας απεργός πείνας δεν καταναλώνει ΜΟΝΟ νερό. Πίνει και χυμούς, παίρνει και κάποια στοιχειώδη διατροφικά συμπληρώματα σε μορφή χαπιού, απλά για να συντηρείται, χωρίς όμως να καταναλώνει μπουκιά φαγητού. Κατα τη διάρκεια μίας εκτεταμένης περιόδου ασητείας, όπως θα διαβάσεις και στην έρευνα, ξεκινούν διάφορες δυσλειτουργίες του οργανισμού που μπορούν να γίνουν μη-αναστρέψιμες.

  Οπότε για να κλείνουμε και το θέμα της πραγματικής ή μη απεργίας πείνας του Τενέζου, δεδομένου ότι είναι εξακριβωμένη εργαστηριακά η συνεχής πτώση των λευκωμάτων του αίματός του, οι 67 ημέρες απεργίας πείνας δεν παρουσιάζουν σε μένα προσωπικά οποιαδήποτε καχυποψία για απάτη.

  Θα συμφωνήσω μαζί σου στο σημείο 4. Αν όντως αποδειχθεί απάτη, οι κινητοποιήσεις του κόσμου όντως θα είναι απρόβλεπτες. Όμως, δεδομένου ότι ο Τενέζος δημοσιεύει, και δείχνει από κοντά σε όποιον ενδιαφέρεται, τα στοιχεία που είναι υπέρ του, δεν μπορώ να δω την οποιαδήποτε απάτη.

  Όσον αφορά αυτά που αναφέρεις για bloggers, δημοσιογράφους κλπ. Καταρχήν εγώ ουδέποτε υποστήριξα ότι κάνω δημοσιογραφική έρευνα ή επίσημη δημοσιογραφική παρουσίαση. Είμαι ένας απλός συμπολίτης σου, που αρχικά απλά μου τράβηξε την προσοχή η όλη υπόθεση, και στη συνέχεια διαπίστωσα ότι ο αγώνας που δίνει ο Τενέζος μας αφορά όλους. Ενδεχομένως, η πλειοψηφία του κόσμου να μην αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα καρτέλ ή η σωστή λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη ζωή μας, αλλά στην ουσία μία τόσο κατάφωρη αδικία, και ένα ενδεχόμενο ξεσκέπασμα συγκεκριμένων συμφερόντων, εμένα με κινητοποιεί να αντιδράσω.

  Δεν γνωρίζω τί κάνουν οι υπόλοιποι bloggers ή αν δημιουργείται κάποιο κίνημα, ούτε με αφορά. Τα όσα γράφω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις, όπως οτιδήποτε άλλωστε στο blog μου. Θεωρώ όμως χρέος μου, σε περιπτώσεις όπου το Κράτος και τα ΜΜΕ εσκεμμένα αποσιωπούν παρανομίες, αδικίες και πρακτικές διαφθοράς, να μιλάω δυνατά για αυτές.

  Ως εκ τούτου μου είναι αδιάφορο και το 0,4% της κοινής γνώμης που παραθέτεις. Εάν με ενδιέφερε η πλειοψηφία, σημαίνει ότι θα έπρεπε να μιλάω τη γλώσσα των πρωινάδικων, και να γράφω τις υστερικές και μίζερες ανοησίες των δελτίων των 8 ή να κατέβαινα για βουλευτής.

  Δεν ασκώ δημοσιογραφικό λειτούργημα (μπλιαχ!), απλά θεώρησα προσωπικό μου χρέος, να κάνω γνωστή την υπόθεση Τενέζου, ακόμα και αν αυτό αφορά το 0,00004% των επισκεπτών των blogs.

  Κάτι άλλο... Πες ότι ο Τενέζος έχει άδικο και ότι το κλείσιμο της επιχείρησής του και ο πόλεμος εναντίων του έγιναν δίκαια και νόμιμα. Αυτό και πάλι δεν δίνει το δικαίωμα ούτε στο Κράτος, ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στην κοινή γνώμη, να κάθονται να παρακολουθούν απλά έναν τύπο που μένει σαν σκυλί στο πεζοδρόμιο της Πατησίων για 67 ημέρες και να τον αγνοούν επιδεικτικά. Είναι καθαρά ζήτημα κοινωνικής συνοχής, ευαισθησίας και θέμα της ύπαρξης ή μη κοινωνικού Κράτους Δικαίου.

  Εγώ όμως θα σε ξαναρωτήσω. Εσύ τί στοιχεία έχεις που αποδεικνύουν ότι η απεργία πείνας και τα αιτήματα του Τενέζου είναι απάτη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δέχομαι την άποψή σου για την απεργία, απλά όμως αναρωτιέμαι αν αυτό λέγεται απεργία πείνας - που σημειολογικά συγκινεί κόσμο - ή στέρηση συσσιτίου, που συνεπάγεται αλλες μορφές σέρησης τροφής. Εν κατακλείδει αν δεν το ονόμαζε απεργία πείνας πόσος κόσμος θα ενδιαφερόταν με την λογική "ένας συνάνθρωπός μας πεθαίνει στο πεζοδρόμιο". Μάλλον θα έπρεπε να ονομαστεί αλλιώς. Επαναλαμβάνω ότι απεργία πείνας κάνει ο απελπισμένος που δεν έχει άλλη επιλογή. Δεν εισπράττω κάτι τέτοιο. Επρόκειται απλά για μια καλοστημένη διαμαρτυρία άνευ οιασδήποτε πολιτικής θέσης. Γι αυτό και κανείς δεν ασχολείται.

  Θεωρώ δε ότι είσαστε όλοι λίαν ευκολόπιστοι σε κάθε εμφανισθέντα αναξιοπαθούντα. Ειδικά δε σε κάποιον ο οποίος δεν παρουσιάζει αδρά στοιχεία για την υπόθεσή του. Από όσα διάβασα άπαντες αναμασάτε τα ίδια τα κείμενά του. Ποιός εκτός από τον ίδιο υποστηρίζεί τα όσα λέει? Σαν επιχειρηματίας ανέλαβε κάποια ρίσκα, επένδυσε σε μια αγορά που λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο, εισήλθε με έναν "τσαμπούκαλιδικο" τρόπο σε αυτήν και ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΓΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΒΙΟ ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ για να ανταπεξέλθει στην λογική της αγοράς αυτής. Όμως οικονομικά ενήργησε αρκετά υπεροπτικά με αποτέλεσμα στην πρώτη δυσκολία η αγορά να τον "ξεράσει". Ακόμη και αν έχει δίκιο αυτό είναι ηθικό και όχι οικονομικό ή επιχειρησιακό. Ρωτώ: γιατί έχει δίκιο ο Τενέζος? Κυρίως γιατί κάνει απεργία πείνας. Αν τα γραφε σε μπλοκ όπως στο stopcartel ποιός θα αχολούνταν ????????

  Δέχομαι ότι ενδιαφέρεσαι σαν πολίτης και καλά κάνεις, δικάιωμα και υποχρέωσή σου. Θα προτιμούσα όμως στην θέση σου να ενεργούσα ποιο ερυνητικά, δημοσιογραφικά. Θα ήσουν πιο αντικειμενικός. Δεν πρόκειται για έναν αθώο μικρομεσαιο επιχειρηματία. Θεωρώ και γνωρίζω ότι την εν λόγω απεργία την κάνει για δικαστικούς λόγους. Εν πάσει περιπτώσει και δίκιο να έχει - αυτό η δικαιοσύνη θα το κρίνει - η απεργία πείνας είναι μια σοβαρότατη πολιτική διαματυρία. Δεν επιτρέπεται κανείς να την ξεφτιλίζει για ίδιον όφελος.
  Εύχομαι ειλικρινά να διαψευστώ πλην φευ! Ευχαριστώ για το χώρο σου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σωτήριε,

  Δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές, άμα όλοι λέμε ότι τα πάντα είναι διεφθαρμένα στην Ελλάδα, οπότε καλό θα είναι να είμαστε κι εμείς διεφθαρμένοι. Ούτε ο Τενέζος οφείλει να παίξει το παιχνίδι των καρτέλ στην αγορά της επιχείρησής του επειδή "απλά έτσι λειτουργεί η ελληνική αγορά". Υπάρχουν νόμοι, και υπάρχει η σχετική Ανεξάρτητη Αρχή που ονομάζεται Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία υποτίθεται ότι ελέγχει τέτοιου είδους παρανομίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε παρανομία τόσο από τα καρτέλ χάλυβα όσο και από την μεροληπτική λειτουργεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

  Δεν βρίσκω τίποτα κακό στο να διασκεδάζει κανείς σε κότερα και να ζει στην πολυτέλεια. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και για όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκτός αν αρχίσουμε να υιοθετούμε τις σαχλαμάρες της Αριστεράς περί κοινωνικής δικαιοσύνης βάσει Κεφαλαίου! Δεν απορώ άλλωστε γιατί η "κοινωνικά δίκαιη" κατά τ'άλλα Αριστερά δεν έχει δηλώσει συμπαράσταση στον Τενέζο. Ή μήπως πιστεύεις κι εσύ ότι οι πλούσιοι δεν έχουν δικαίωμα στην ισονομία;

  Ο Τενέζος δεν διαμαρτύρεται επειδή έκλεισε η επιχείρησή του, ούτε επειδή η αγορά "τον ξέρασε". Διαμαρτύρεται επειδή η συγκεκριμένη αγορά μέσα από παράνομες διαδικασίες, απέκλεισε την επιχείρησή του. Και η Επιτροπή Ανταγωνισμού αντί να κάνει το καθήκον της και να διεξάγει έρευνα με σχετικές ποινικές κυρώσεις, φαίνεται πως εθελοτυφλεί.

  Αυτό και μόνο αρκεί να κάνουν τον οποιονδήποτε να αγανακτήσει και να φτάσει στην ύστατη μορφή διαμαρτυρίας. Διότι το να παρανομούν συμπολίτες σου εις βάρος σου είναι ένα θέμα. Το να μη βρίσκεις το δίκιο σου όμως και το Κράτος να καλύπτει την παρανομία είναι άλλο... πολύ πιο σοβαρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Την παρανομία που αναφέρεις δεν την βεβαιώνει κανένας εκτός από τον ίδιο. Και οι ενέργειες του Εισαγγελέα είναι ερευνητικές.
  Αντιθέτως από σένα βρίσκω πάρα πολύ κακό στο να διασκεδάζει κανείς σε κότερα και να ζει στην πολυτέλεια, και όταν τα χάνει λόγω έλλειψης επιχειρηματικής λογικής, να κατηγορεί το κόσμο όλο. Οι νόμοι ισχύουν για όλους και για όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως λες. Και οι πλούσιοι έχουν δικαίωμα στην ισονομία, όχι όμως ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ στην οποία πατάει για να στηρίξει τις δικανικές του περιπέτειες. Σκεψου καλά τι σου λέω:
  ΑΝ ΔΕΝ ΈΛΕΓΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΝ, ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΑΘΙΑΣΜΈΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.
  Καταλαβαίνω ότι είδες έναν απελπισμένο άνθρωπο. Και εγώ. Αλλά πόσο βέβαιος είσαι για το δίκιο του? Μήπως επειδή ακριβώς απεργεί, όπως λέει, τον πιστέυεις? Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον πιστέυεις αλλά ότι ουσιαστικά όλοι κατηγορείται την κοινωνία για την αδιαφορία της... Από που και ως που και με ποιό δικαίωμα...

  Η συγκεκριμένη αγορά, που λες, κινείται ως αγορά. Επομένως λειτουργεί ανταγωνιστικά. Ειλικρινά πιστεύεις ότι ήταν τόσο μεγάλη η επιχείρηση του Τενέζου ώστε να κινητοποιήθηκε όλη η αγορά για να τον "πνίξει"? Σιγά τον επενδυτή που θα ανέτρεπε μια αγορά εκκατομυρίων. Δηλαδή όλες οι κατασκευαστικές στραφήκαν αμέσως στον Τενέζο και γιαυτό τρέξαν οι μεγαλοκαρχαρίες να τον φάνε? Ήμαρτον.

  Η όλη ιστορία δεν είναι απέναντι στο Κράτος, αλλά απέναντι στον ίδιο. Δέχομαι ότι μπορεί και να χει δίκιο. Αλλά και το δίκιο είναι αντικειμενικό για το νόμο. Είναι πολύ μικρό ψαράκι ο Τενέζος για να αποφασίσει να ασχοληθεί το καρτέλ μαζί του. Ότι έπαθε το παθε από πλεονεξία. Και τώρα που ζορίσαν τα πράγματα...
  Ευχαριστώ για το χώρο, συγνώμη για το μήκος και ευχομαι να διαψευστώ.
  Μια προειδοποίηση:
  Ο ΤΕΝΕΖΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΛΙΑ. ΜΗΝ ΠΟΡΩΝΕΣΤΕ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αγαπητέ Σωτήριε,

  Νομίζω πως η κουβέντα μας κάνει πλέον κύκλους, οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να την αναμασάμε.

  α) Ο Τενέζος ΕΧΕΙ στοιχεία υπέρ του. Μάλιστα αν περάσεις και τον δεις, μπορεί να στα δείξει και από κοντά (με εξαίρεση ίσως αυτά που περιλαμβάνουν συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, τα οποία έχει κάθε δικαίωμα να κρύβει).

  β) Όσο ανταγωνιστική και αν είναι μία αγορά, συνεχίζει να υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες που υποτίθεται ότι εποπτεύονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει διπλή παρανομία. Τόσο από την Αγορά, όσο και από την Ε.Α.

  γ) Ακριβώς επειδή κάνει απεργία πείνας, το Κράτος ή ο κάθε άσχετος, οφείλουν να δείξουν ενδιαφέρον. ΑΣΧΕΤΑ με το τι θα βγει στο τέλος, αν δηλαδή δικαιωθεί ή όχι. Καθαρά από θέμα κοινωνικής ευαισθησίας. Ακόμα και ο μεγαλύτερος απατεώνας που βάζει τον εαυτό του σε τέτοια δοκιμασία, δικαιούται την ΠΡΟΣΟΧΗ του Κράτους. Έστω αυτό μόνο. Εγώ προσωπικά θεωρώ πολύ πιο μεμπτή την αδιαφορία της κοινωνίας, παρά την πιθανή απάτη που ίσως κρύβεται πίσω από τον Τενέζο. Είναι σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Όχι συγκεκριμένα η υπόθεση Τενέζου, αλλα η στάση της κοινωνίας απέναντι σε παρόμοια φαινόμενα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...