Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

...τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί

Δύο μέρες πριν την πρωτομαγιά, η ελληνική «δημοκρατία», το «σπουδαίο» πολιτικό ήθος, και η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, εμπνέουν όλους τους «μεγάλους» πολιτικούς, τους καρεκλοκένταυρους και τους «επίσημους» απατεώνες του πολιτεύματός μας να κάνουν τρικούβερτο γλέντι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στο ίδιο κοινοβούλιο που από την ίδρυσή του και μετά, είδε όλα τα εκτρώματα αυτού του τόπου μαζεμένα να το κατασπαράζουν.

Τα ίδια λαμόγια που λίγο πριν την κατάρρευση της εξουσίας τους το 2003, ψήφιζαν τον Νόμο-ντροπή περί ευθύνης Υπουργών (Ν.3126/2003), σήμερα παρουσιάζονται ως καταγγέλλοντες και μιλάνε για απονομή δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα όμως, αποφεύγουν να αναφερθούν στη Διεθνή Σύμβαση Ποινικού Δικαίου για τη Διαφθορά, που σύμφωνα με το άρθρο 28.1 του Συντάγματός μας έχουν υπερνομοθετική ισχύ και ως εκ τούτου έχουν ήδη ενσωματωθεί στην Ελληνική νομοθεσία (νόμοι 3560/2007 και 3666/2008). Διότι γνωρίζουν ότι αύριο που θα είναι κυβέρνηση, θα πρέπει να έχουν και αυτοί τα προνόμια του νόμου-ντροπή ώστε να παρανομούν χωρίς κυρώσεις. Έτσι σφιχταγκαλιάζονται όλοι μαζί, εχθροί και φίλοι, και πίνουν στην υγειά της κοινωνίας, που πάλι θα τους δώσει ψήφο στα τυφλά.

Δύο μέρες πριν την πρωτομαγιά, ο κομματικός φασισμός τρίζει τα δόντια του στους, κατά τ’ άλλα, ελεύθερους τη συνειδήσει βουλευτές, και προειδοποιεί πως οποιαδήποτε παρέκκλιση από την επίσημη κομματική γραμμή θα έχει σοβαρές επιπτώσεις! «Αθωώστε και προστατέψτε τους εγκληματίες μας, αρκεί να μην χάσουμε την καρέκλα».

Δύο μέρες πριν την πρωτομαγιά, μία ξεφτιλισμένη πολιτική στάση, άνευ προηγουμένου, εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μία απαθούς κοινωνίας που έχει πολωθεί ανάμεσα σε ψεύτικα σύμβολα και ανόητους μέντορες. Τα ραδιόφωνα έχουν γεμίσει με διαφημιστικά σποτάκια διαφόρων οργανώσεων για την «αφύπνιση του εργαζόμενου» κατά του Κεφαλαίου που ως γνωστόν είναι «υπεύθυνο για όλα τα κακά». Οι αφίσες φόρεσαν τα κόκκινά τους και στις πόλεις ετοιμάζεται το καθιερωμένο πανηγύρι, που φέτος προσφέρει και ένα ξένοιαστο τριημεράκι για απόδραση.

Οι μεν κάνουν το πανηγύρι τους μέσα στο κοινοβούλιο και οι δε κάνουν το δικό τους στα οδοφράγματα. Όλοι μαζί, «επαναστάτες», απατεώνες, αγράμματοι και λαμόγια στήνουν το γλέντι που πάλι στο τέλος θα διασύρει ολόκληρη την κοινωνία και ολόκληρο το πολίτευμα.

Δύο μέρες πριν την πρωτομαγιά, και ενώ η παρανομία και οι Ελληναράδες πολιτικοί πετσοκόβουν τα θεμέλια της αξιοπρέπειας του πολιτεύματός μας, οι αριστεροί υποκριτές συνεχίζουν να ζουν στο δικό τους ονειρικό κόσμο. Ίσως θα έπρεπε να τους υπενθυμίσει κάποιος ότι οι συγκρούσεις των κοινωνικών τάξεων για τις οποίες μίλαγε ο Καρλ, προϋποθέτουν την ύπαρξη κράτους και στοιχειωδών κοινωνικών δομών που, παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν στη χώρα μας. Ίσως θα έπρεπε κάποιος να τους πει ότι στην Ελλάδα, οι μάχες δίνονται ακόμα προκειμένου να υπάρξει Κράτος. Να κατανοήσουν ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις στην Ελλάδα είναι θεσμικές και όχι ταξικές. Οι ταξικές αδικίες είναι καθαρά δημιουργήματα της έλλειψης Κράτους και πλήρους δυσλειτουργίας όλων των θεσμών που το απαρτίζουν. Και για να διορθωθεί επιτέλους αυτό το απαρχαιωμένο σύνθημα σε κάποιον εξαρχειώτικο τοίχο, το μίσος είναι θεσμικό και όχι «ταξικό».

Μία υπενθύμιση στους «επαναστάτες της ντουντούκας» που μεθαύριο θα κατέβουν στους δρόμους και θα πολεμήσουν τους ανεμόμυλούς τους... Για να γίνει κάποιος πραγματικός επαναστάτης, πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα ρεαλιστής και να αναγνωρίζει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας του. Μόνον έτσι «χτυπάει» στα σωστά σημεία. Διαφορετικά, όπου και να χτυπάει, οι άλλοι θα συνεχίσουν να κάνουν το γλέντι τους με τις παλάμες τους ανοιχτές προς όλους μας.

...κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές.

8 σχόλια:

 1. I rest my case...

  Πάντως να ξέρεις οι οχτροί είναι οι Εβραίοι, οι ενδογήινοι, οι φονιαδεςτωνλαωναμερικανοι και εμείς επιβιώνουμε επειδή η παναγία είναι μητέρα όλων και ειδικότερα των Ελλήνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φίλε Άτρον, δεν τα λες σωστά. Γιατί;

  Όλοι οι λαοί από τους Έλληνες πήραν τα φώτα, είναι κλώνοι-κακέκτυπα. (Εκτός από τους Εβραίους, αυτοί είναι του Σατανά. Αποδιώξανε και σκοτώσανε το Τζίζας "Papadopolous" Χριστό.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πάντα εύστοχος! Δυστυχως τα κομματόσκυλα της αριστεράς δεν τα ενδιαφέρει η ουσία και τις όποιες αξιόλογες φωνές φροντίζουν να τις κρατούν στο περιθώριο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μα καλά, τόση διαφθορά, τόση λεηλασία, τόσος εμπαιγμός, τόσος κυνισμός από τους πολιτικούς προς τους πολίτες, κι ο Ρωμιός ακόμα να αηδιάσει, να αγαναχτήσει; Επιτέλους, τι πρέπει να του συμβεί, για να δεί πέρα από τη μύτη του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κόκκινοι, πράσινοι, μπλε το ίδιο είναι όλοι. Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα ότι ζεις σε μια κοινωνία βολεμένων· γιατί να τους ενδιαφέρει ο Παυλίδης και το Βατοπέδι, ή έστω η Siemens; Αφού οι ίδιοι είναι υπέυθυνοι γι' αυτό.

  Μου αρέσει που κάθεσαι και το πολέμάς, που προσπαθείς να ξυπνήσεις τον κόσμο μέσα από τα γραπτά σου. Αλλά μην ξεχνάς ότι δεν μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σε κάποιον περισσότερο από όσο μπορεί να δει. Και οι περισσότεροι νεοέλληνες δεν μπορούνε να δούνε πέρα από το βόλεμά τους (και μια θέση στο δημόσιο). Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για ποιά αριστερά μιλάμε ρε παιδιά; Κανονικά στις εκλογές θα έπρεπε να υπήρχαν 3 ψηφοδέλτια.Τα λαμόγια Α τα λαμόγια Β και τα λαμόγια Γ τα οποία πηγαίνουν δεξιά και αριστερά κατά πως φυσάει ο αέρας.Και όλοι μαζί μας κάνουν τους "επαναστάτες της ντουντούκας".
  ...μοιράσαν δώρα οι οχτροί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλημέρα. Είναι άλλη μια πλευρά ενός παλιότερου άρθρου, ότι δηλαδή δεν υπάρχει νόημα στους όρους "αριστερά" και "δεξιά", ειδικά στην ελληνική πολιτική. Είναι θολά καθορισμένοι ρόλοι, που χρησιμεύουν μόνο στο να προκαλούν tribal συμπεριφορές: "Δικοί μας και δικοί τους."

  Δυστυχώς, το θεσμικό πρόβλημα που περιγράφεις έχει κοινωνικά, κι όχι πολιτικά αίτια. Δηλαδή αν άλλαζαν όλοι οι αιρετοί άρχοντες στην Ελλάδα αύριο, οι καινούριοι θα συμπεριφέρονταν το ίδιο: ντουντούκες και λαμόγια, όλοι περιφρονώντας το πολίτευμα και τη νομιμότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Atron + Buglicker

  ...και φυσικά λόγω του βύσματός μας τόσο με παναγια όσο και με τζίζας, όλοι οι άλλοι λαοί μας φθονούν. Αμ τα λέει ο τηλε-βιβλιοπώλης αλλά ποιος τον ακούει!!!

  @ Tyler Durden

  Και φυσικά η νεκροφιλία τους σπάει κόκκαλα. Πως και πως περιμένουν τον Τενέζο να μπει νοσοκομείο ή να πεθάνει. Εκεί να δεις πορείες. Μέχρι τότε όμως μούγκα!

  @ Αγησιάς

  Ο μέσος Ρωμιός, κάνει τόπο στην οργή γιατί κατά βάθος τον βολεύει η διαφθορά, οπότε κάνει τα στραβά μάτια... μέχρι να ξαναέρθουν εκλογές, να γίνουν τα σχετικά ρουσφέτια και να ευδοκιμήσουν μερικές ακόμα χιλιάδες νοικοκυριά.

  @ Panos Konstantinidis

  Οι ηλίθιοι όχι μόνο είναι ανίκητη αλλά και η λογική δεν μπορεί να πιάσει από πουθενά τη βλακεία.

  Δεν γράφω μόνο μπας και ανοίξει κάνα μάτι. Γράφω για να μην αρχίσω να σπάω και να καίω. Πως λέει το γνωμικόν: "Ας βάλω τα γέλια για να μην με πάρουν τα κλάματα".

  @ tiktos

  Ναι. Και να υπάρχει και Ζονγκ, όπου αν εκλεχθεί να βγούμε όλοι στους δρόμους και να καννιβαλιστούμε μέχρι ολικής αυτοκαταστροφής :)

  @ polyvios

  Η μνήμη σου με εξέπληξε!! :)

  Κι όμως δε μπορεί. Θα πάρει 2-3 γενιές ή κάτι, αλλά σιγά σιγά όλο και κάτι θα αλλάξει. Πού θα πάει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...