Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009

Οι νόσοι του ελληνικού Δεσοξυριβοζουνουκλεϊκού Οξέος!

Το ελληνάκι, σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα, αποκαλύπτει τον κατάλογο των ασθενειών που πλήττουν μόνο το ένδοξο ελληνικό DNA! Ο Π.Ο.Υ. έχει ανεβάσει τις συγκεκριμένες ασθένειες σε επίπεδο πανδημίας (επίπεδο 6) πολλά χρόνια τώρα, αλλά το θέμα ουδέποτε απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες ασθένειες ουδέποτε θεωρήθηκαν απειλή για το ελληναρίστικο γίγνεσθαι της χώρας. Επίσης, ο Π.Ο.Υ. ουδέποτε θεώρησε απαραίτητη την ανάληψη εκτάκτων μέτρων δεδομένου ότι το ελληνικό DNA συναντάται μόνο στο 0,2% του συνολικού πληθυσμού του πλανήτη, οπότε είτε ζήσει, είτε ψοφήσει, ο υπόλοιπος πλανήτης ποσώς θα νοιαστεί.

Τα ντοκουμέντα είναι σοκαριστικά, καθώς ο αναγνώστης δεν θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει συμπτώματα που ενδεχομένως αφορούν οικεία του πρόσωπα, αλλά και τον «άνθρωπο της διπλανής πόρτας» (sic). Ιδού η λίστα των τοπ 10 του τρόμου:

1. Πρωτίτιδα του Μυοκαρδίου (ΠΜ)

Η συγκεκριμένη ασθένεια έχει αναλυθεί εκτενώς εδώ.

2. Οξεία Μαμακίαση (ΟΜ)

Στα πρώιμα στάδια χτυπάει κυρίως τις ηλικιακές ομάδες 18-20, ενώ συχνές είναι και οι περιπτώσεις μέσων (ηλικίες 21-26) και προχωρημένων σταδίων (ηλικίες 26 – 35). Χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα του ασθενούς να απεμπλακεί οικονομικά, ηθικά, φυσικά και εγκεφαλικά από τους γονείς του παρόλο που νομικά και βιολογικά θεωρείται ενήλικας. Ως αποτέλεσμα, παρατηρούνται μεγάλες περίοδοι ανωριμότητας που συνδυάζονται με βλακώδη συμπεριφορά, κυρίως εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, καθιστώντας τον οργανισμό του ασθενούς περισσότερο ευάλωτο σε άλλες ανάλογες ασθένειες.

3. Ύστερο-Κατοχικό Σύνδρομο (ΥΚΣ)

Αποτελεί μετάλλαξη του ιού που προκαλεί το Κατοχικό Σύνδρομο (ΚΣ) και χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα του οργανισμού να ξεπεράσει το ΚΣ παρόλο που έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 3 γενιές από τα τελευταία επιβεβαιωμένα κρούσματα του ΚΣ, και τουλάχιστον 60 χρόνια από την ίδια την Κατοχή. Η επιστήμη παρά τις επίμονες έρευνες δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

4. Κομματοσκυλική Λύσσα λόγω ΑΝΙΑς (ΚΛΑΝΙΑ)

Μεταδίδεται κυρίως μέσα στο οικογενειακό ή το πανεπιστημιακό περιβάλλον και πολλές φορές εντείνεται με το πέρασμα των χρόνων. Η ΚΛΑΝΙΑ, σύμφωνα με νέες έρευνες, ενδεχομένως να είναι ένα νέο είδος ψυχικής διαταραχής, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι αποκτάται από άτομα που λόγω της ανίας τους για τη ζωή γενικότερα, καταφεύγουν στην μικροπολιτική, το γλείψιμο, τον εξευτιλισμό και τον λανθάνοντα συνδικαλισμό προκειμένου να εξασφαλίσουν σταθερό εισόδημα και κοινωνική ισχύ χωρίς κόπο, εργασία και κόστος.

5. Μοδοπάθεια Ομοιογενούς Τιρανομιλανώματος (ΜΟΤ)

Η ΜΟΤ πρωτοεμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με το ΥΚΣ και χαρακτηρίζεται από την εμμονή του ασθενούς να ντύνεται, και να αξιολογεί τη μόδα βάσει των πεποιθήσεων ασθενών του ΥΚΣ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία ομαδική, ομοιόμορφη εμφάνιση, με στοιχεία που θεωρητικά προσεγγίζουν τις τάσεις μόδας στο Μιλάνο της Ιταλίας, αλλά σε περιβάλλον Τιράνων της Αλβανίας. Η ΜΟΤ είναι περιοδική ασθένεια, με συχνότητα μίας περίπου εβδομάδας και κορύφωση το βράδυ του Σαββάτου. Παρόλαυτα, σε ορισμένα αστικά κέντρα όπως η Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, η Άρτα, το Ηράκλειο κ.α., η κορύφωση παρατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η ΜΟΤ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη ανάμεσα στις γυναίκες, αλλά και στους άντρες, κυρίως φοιτητές εξωτερικού, μέλη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, καθώς και μπουρτζόβλαχους αστικών περιοχών.

6. Κρετινοειδής Λανθάνουσα Αντίληψη Αξίας Ψήφου (ΚΛΑΑΨ)

Προσβάλει τους ένδοξους απόγονους των Ελ σχεδόν στο σύνολό τους και χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα ενός ψηφοφόρου να κρίνει σωστά τα πολιτικά, ακαδημαϊκά και νοητικά προσόντα των υποψήφιων βουλευτών, και οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως αποτέλεσμα το έργο της εκάστοτε κυβέρνησης ή τοπικού άρχοντα κρίνονται και αξιολογούνται από τον ασθενή μόνο μέχρι και τη μέρα πριν από τις επερχόμενες εκλογές. Η ΚΛΑΑΨ παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση κατά την ημέρα των εκλογών και ως αποτέλεσμα οι ίδιοι ανίκανοι πολιτικοί αναλαμβάνουν και πάλι θέσεις ευθύνης.

7. Δυσφορία Αναμονής στην Ουρά (ΔΑΟΥ)

Η ΔΑΟΥ είναι μία σοβαρότατη ψυχική νόσος που εκτός από το κέντρο της αντίληψης και της νόησης του εγκεφάλου, προσβάλλει και τη νοημοσύνη των ανθρώπων που βρίσκονται πλησίον του ασθενούς. Συγκεκριμένα, η ΔΑΟΥ χαρακτηρίζεται από την ανικανότητα του ασθενούς να κατανοήσει ότι σε μία γραμμοειδή στοίχιση ανθρώπων ή οχημάτων: α) Ο προπορευόμενος άνθρωπος έχει προτεραιότητα δεδομένου ότι βρίσκεται στην στοίχιση περισσότερο χρόνο από τον ασθενή, και β) Το προπορευόμενο όχημα έχει άλλο όχημα μπροστά του, που έχει άλλο όχημα μπροστά του, κ.ο.κ. και ως αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων γίνεται υποχρεωτικά σε μία σειρά. Η συγκεκριμένη ανικανότητα, οδηγεί τον ασθενή σε συμπεριφορές που συναντώνται στις προνηπιακές ηλικίες, προκαλώντας μία γενικότερη ανούσια άνοδο της πίεσης και της φωνητικής έντασης.

8. Διαταραχή Ανούσιας Γνώσης της Προσωπικότητας (ΔΑΓΠ)

Εμφανίζεται συνήθως σε άτομα που έχουν παρουσιάσει στο παρελθόν σημάδια της ΟΜ, του ΥΚΣ και της ΚΛΑΝΙΑ, και χαρακτηρίζεται από τη συνεχή και επαναλαμβανόμενη φράση: «Ξέρεισποιοσείμεγώρε» ακολουθούμενη από ένα ερωτηματικό. Εμφανίζεται επίσης κατά τη διάρκεια έντονου αντίλογου, συνήθως λόγω έλλειψης επιχειρημάτων, όπου κατά την αύξηση της αδρεναλίνης εκκρίνονται και άλλες ελληναρίστικες δευτερογενείς ουσίες που προκαλούν την ΔΑΓΠ.

9. Τηλεμαλάκυνση

Η Τηλεμαλάκυνση είναι η σταδιακή μείωση αντίληψης, λόγω απανθράκωσης και ομαδικών αυτοκτονιών των νευρώνων του εγκεφάλου, μετά από εκτενή έκθεση του οπτικού νεύρου και του έσω ου σε αποκωδικοποιημένα ραδιοτηλεοπτικά κύματα. Είναι μία ασθένεια που αποδεδειγμένα προσβάλλει το γονιδίωμα και άλλων λαών παρόλο που δεν έχουν το ένδοξο ελληνικό DNA, αν και το τελευταίο παρουσιάζει μία ευαισθησία σε συγκεκριμένα συμπτώματα. Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η μιζέρια, η τρομοϋστερία, η κιτσαρία και η θεοποίηση δημοσιογράφων πασχόντων από ΔΑΓΠ, είναι μερικές από τις ελληνικές ιδιαιτερότητες της ασθένειας. Η Τηλεμαλάκυνση προσβάλλει όλες τις ηλικίες και όλα τα φύλα αδιακρίτως.

10. Το Σύνδρομο του Ελληναρά Οδηγού

Χαρακτηρίζεται από μία γενικότερη απάθεια προς τη ζωή τόσο του ίδιου του ασθενούς, όσο και προς αυτή των άλλων συνανθρώπων του, καθώς και της ευρύτερης αντίληψης ότι ένα μηχάνημα με τέσσερις ρόδες, που στρίβει, φρενάρει και κορνάρει, αποτελεί την προέκταση ενός πέους... του ασθενούς για την ακρίβεια. Η ασθένεια έχει καταπολεμηθεί ανά καιρούς με χαλαρούς νόμους, ανυπαρξία της τροχαίας και λάδωμα για την απόκτηση άδειας οδήγησης, χωρίς αποτελέσματα όμως. Η έκδοση του Λεξικού του Ελληναρά Οδηγού, αποτέλεσε μία αρχική προσπάθεια καταπολέμησης της συγκεκριμένης ασθένειας, ωστόσο εκφράζονται φόβοι για την ανικανότητα ανάγνωσης του συγκεκριμένου λεξικού, δεδομένου ότι το IQ των ασθενών εμφανίζεται ιδιαίτερα χαμηλό.

* * *

Ο Π.Ο.Υ. έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα για τη σοβαρότητα των συγκεκριμένων ασθενειών, ενώ έχει αναφερθεί ότι παθήσεις όπως η σχιζοφρένεια, η μαζική υστερία και η βλακεία, εκτός από τον υπόλοιπο κόσμο, μολύνουν και το ελληνικό DNA, πολλές φορές μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση. Οι προειδοποιήσεις αυτές, ουδέποτε είχαν κάποια επίσημη ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά. Ανεπίσημες πηγές πάντως, επιβεβαιώνουν ότι σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο για την υγεία, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε: «Σιγά τον Οργανισμό. Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, ο Π.Ο.Υ. έτρωγε βελανίδια».

20 σχόλια:

 1. χαχαχαχχα! φοβερό! Σχετικά με ελληνικό DNA δες και αυτό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μετά από σχολαστική έρευνα στο DNA μου κατάλαβα ότι ανήκω σε αυτούς που χρίζουν βοηθείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο Ελληνάκι!
  Περιγράφεις άριστα την Ελληνική παθογένεια.
  πολύ καλή ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εντάξει, τις ασθένειες τις εντοπίσαμε, τη θεραπεία να δούμε ποιός θα βρει! Άσε, που αμφιβάλλω αν οι ασθενείς αναγνωρίζουν την ασθένειά τους ή αν θέλουν να θεραπευθούν .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Tyler Durden

  χαχαχα...άψογο!

  @ tiktos

  Η αυτογνωσία πάντα ήταν ένα καλό αρχικό στάδιο θεραπείας. Περαστικά :)

  @ suncitizen @ Panos

  Ευχαρισθώ!

  @ Αγησίας

  Νομίζω πως ισχύουν και τα δύο τελευταία που είπες.

  @ ser

  Άλλοι αρρωσταίνουν, άλλοι πονάνε ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αχ σ’ευχαριστώ γιατί μου δίνεις άλλη μια ευκαιρία για κράξιμο!! :p
  Η ΟΜ νομίζω πως μπορεί να συνεχιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες πάντως…

  Το ΥΚΣ είναι απλά άλλη μία απόδειξη πως ζούμε στο παρελθόν μας. Εδώ δυσκολευόμαστε να ξεπεράσουμε γεγονότα που έγιναν 800 γενιές πίσω, στις 3 θα κολλήσουμε;;;

  ΜΟΤ:
  Διάλογος με κοριτσάκι (12 χρονών)
  Κοριτσάκι: Εσύ γιατί δεν βάφεσαι; Εντύπωση μου κάνει;
  Εγώ: Μα να βαφτώ στις 10 το πρωί για να πάω σουπερμάρκετ (όχι ότι βάφομαι το βράδυ, αλλά άλλο θέμα);;;
  Κοριτσάκι: Ναι! Εμείς έτσι κάνουμε…
  Εγώ : …. (σε μερικά επιχειρήματα δεν ξέρεις τι να πεις)

  Το πιο γαμάτο της ΔΑΟΥ είναι να είσαι στο εξωτερικό να έχει μια σχετική ουρά στο ταμείο και οι ελληνάρες όχι μόνο να γκρινιάζουν αλλά να σχολιάζουν και τους άλλους τους «φλώρους» που περιμένουν τόσο υπομονετικά (γιατί ξέρεις, αν διαμαρτύρεσαι φυτρώνουν άλλα 4 χέρια στην κοπελιά στο ταμείο και εξυπηρετείσαι πιο γρήγορα!)

  Τελικά η τηλεμαλάκυνση ίσως να είναι το νο1 πρόβλημά μας (ναι σε κάθε αρρώστια που παρουσίαζες τα ίδια έλεγα). Και μάλιστα η τηλεμαλάκυνση συνδυάζεται με την ΔΑΓΠ γιατί ο ελληνάρας νομίζει πως ξέρει τα πάντα (γιατί τα έχει δει στην τηλεόραση φυσικά) και έτσι το παίζει ακόμη πιο έξυπνος (άσχετο που τα ξέρει όλα διαστρεβλωμένα).. Και μετά ακούς ό,τι να’ναι και σου πέφτουν τα αυτιά…

  Όσο για την θεραπεία.. Λέω να μην προτείνω κάτι γιατί θα με πείτε κακιά :p

  ΥΓ: Τελείως άσχετο αλλά είδα στον ύπνο μου ότι ο ΣΚΑΙ έβαζε συνέχεια ντοκιμαντέρ και συζητήσεις για την αθεΐα και πως είχες κι εσύ εκπομπή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ iocaste

  Να προτείνεις θεραπεία!

  Για το όνειρο τί να πω;; Λες να κινούμε στα χνάρια του πιτσιρίκου;; :S

  @ zaphod

  Να'σθαι καλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Α χα χα χα χα χα χα!!!!!!
  Πρόσθεσε και το ΑΠΟΑΣ, δηλαδή Αδυναμία Παραδοχής Οποιουδήποτε Ανωθεν Συμπτώματος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πω πω, τι έγραψες, ελληνάκι! Κορυφαίο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. χαχαχα εξαιρετική ανάλυση!!! πας για Νόμπελ Ιατρικής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ patsiouri

  Σωστόν!

  @ Χάρης

  Ευχαριστώ. Ήταν της στιγμής το φλας!

  @ Nikos-Manchester

  Ευχαριστώ. Έννοια σου και το ετοιμάζω το paper.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ ellinida

  Ευχαριστώ. Καλώς ήρθες :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Έτσι ακριβώς είναι Ελληνάκι! Τουλάχιστον έχουμε το "γνῶθι σεαυτόν"! Την οξεία ρουφιανίτιδα δεν είδα που μας ταλαιπωρεί αιώνες τώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Manolaos

  Σημαντική ασθένεια επίσης! Προσπάθησα να περιοριστώ στο τοπ τεν, γιατί αλλιώς θα έγραφα ακόμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πλάκα έχει αλλά να μην μπερδεύτε την αμορφωσιά και τον απτισμό με τον ηρωικό Ελληνικό εθνικισμό που έφτιαξε την σύγχρονη Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αναρωτιέμαι τι σε ενοχλεί περισσότερο: οι όποιες "νόσοι" του "ελληνικού dna" ή το ότι και εσύ από το ίδιο "dna" προέκυψες;

  Καλή η αυτοκριτική, αλλά όταν δεν συνοδεύεται από αυτοεκτίμηση τότε δεν υπάρχει ισορροπία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...