Τρίτη, 9 Ιουνίου 2009

Δάκρυα συγκίνησης για το πολιτικό μήνυμα της αποχής!

Σχεδόν το 50% του εκλογικού σώματος απείχε από την εκλογική διαδικασία, διαμαρτυρόμενο για την κατάντια του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Από χθες σύσσωμο το πολιτικό σύστημα νοιώθει σοκαρισμένο, φοβισμένο και ταπεινωμένο καθώς το μήνυμα της αποχής ελήφθη με το πιο σκληρό τρόπο.

Για την ακρίβεια, τα πρώτα κόμματα αρνήθηκαν να γιορτάσουν ή να κάνουν οποιαδήποτε θετική δήλωση καθώς η ηγεσία τους ντρέπεται να εμφανιστεί στον ελληνικό λαό με τα μούτρα ψηλά. Το ΠΑΣΟΚ πενθεί για το 36%, η ΝΔ για το 32% ενώ το ΚΚΕ δήλωσε, ότι δεν μπορεί να εκλάβει το 8% ως θετικό, δεδομένου ότι το πολιτικό μήνυμα της αποχής ήταν ισχυρότερο.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνονται καθόλου χαρούμενοι γιατί όπως δήλωσε και 80άρης ψηφοφόρος, πρώην πρασινοφρουρός : «Με τέτοιο μεγάλο ποσοστό αποχής, δεν μπορούμε να μιλάμε για νίκη καθώς το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Ακόμα και το ΠΑΣΟΚ να ανέβει στην εξουσία, το 50% των πολιτών δεν εγκρίνει τη γενικότερη πολιτική στάση των κομμάτων. Αρνούμαι λοιπόν να γιορτάσω. Μάλιστα ένα ρουσφετάκι που ετοίμαζα για την κόρη μου λέω να το ακυρώσω. Πρέπει να σεβαστώ το 50% της αποχής».

Οι δε 1,655,636 ψηφοφόροι της ΝΔ αισθάνονται πολύ στεναχωρημένοι γιατί θεωρούν ότι το 32,29% που έλαβε το κόμμα τους είναι ντροπιαστικό και δεν μπορούν να καταπιούν το γεγονός ότι οι μισοί Έλληνες δεν εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική. Από την άλλη όμως, βρίσκουν μία παρηγοριά στο γεγονός ότι τελικά οι ίδιοι δεν είναι τόσο στόκοι όσο νόμιζε το 50% του ελληνικού πληθυσμού, δεδομένου ότι το τελευταίο κατάφερε και τους έδωσε ποσοστό άνω του 30%. Σε περίπτωση ολικής συμμετοχής, το ποσοστό αυτό θα ήταν 15%, άρα απεφεύχθησαν τα χειρότερα. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός κ. Καραμανλής αισθάνθηκε βαρύτατη πολιτική ευθύνη για την απαξίωση των πολιτικών από τους πολίτες λόγω σκανδάλων, διαφθοράς και κακοδιαχείρισης και δήλωσε: «Συγνώμη. Δεν θα το ξανακάνουμε».

Τέλος, τα μικρότερα κόμματα εξέφρασαν μία ανακούφιση για την μεγάλη αποχή καθώς φοβόντουσαν ότι αν τελικά οι Έλληνες ψήφιζαν κατά συνείδηση, ενδεχομένως να ανατρεπόταν ριζικά το πολιτικό σκηνικό και τελικά κάποιες νέες πολιτικές δυνάμεις να καλούνταν να συμμετέχουν στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό της χώρας, πράγμα το οποίο θα ταρακουνούσε τη βολική σαπίλα του τόπου.

Μετά από αυτή τη λαμπρή μέρα της δημοκρατίας και της μαζικότατης αποχής ως πράξη πολιτικής διαμαρτυρίας, τα 4,734,969 των Ελλήνων που δεν ψήφισαν, μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για δύο βασικούς λόγους. Α) Μετέφεραν το μήνυμα της αποστροφής τους προς την πολιτική με τόσο δυνατό τρόπο που όλοι οι πολιτικοί νοιώθουν τις καρέκλες τους να τρίζουν. Β) Έκαναν όμορφο μαυρισματάκι.

Σοβαρό Υ.Γ.1: Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική ΔΕΝ αλλάζει, αλλά θα κάνει αλλαγές. Δηλαδή, ο Υπουργός Τάδε, θα γίνει Υπουργός Δείνα, ενώ ο Δείνα θα αναλάβει το Υπουργείο Τάδε.

Σοβαρό Υ.Γ.2: Η αποχή εκλήφθηκε από τα μεγάλα κόμματα ως υπαίτια για τα χαμηλότερα ποσοστά τους και τίποτα παραπάνω (προφανώς στα μαθηματικά δεν είναι και τόσο καλοί). Μόνο ορισμένα στελέχη έκαναν το γνωστό λαϊκό γλείψιμο στα παράθυρα των καναλιών και μίλησαν για την αποχή «ως σοβαρό μήνυμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη», ότι «ο λαός κουράστηκε και εμείς το βλέπουμε» κλπ κλπ. Και μετά γύρισαν χαρούμενοι σπίτια τους έχοντας καθαρή και τη συνείδησή τους.


12 σχόλια:

 1. Ενώ και ο ΣΥΝ αποδείχτηκε πόσο λάθος πολιτική ακολουθεί εδώ και ενα χρόνο, και καταποντίστηκε, κυριολεκτικά, σε πέμπτο κόμμα!!! Κρίμα ούτε οι μετανάστες ούτε και τα 15 χρονα ψηφίζουν...
  Πρέπει να αλλάξουμε το εκλογικό σώμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλη η Ελλάδα είναι μπεεεεεεε, είναι μπεεεεεεεεεεε, μπε, μπε, μπεεεεεεεεεε! :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μ'αρέσει εντωμεταξύ που τους "απέχοντες" τους θεωρούν συμπαγές σωματίδιο και ψάχνουν να βρουν που ανήκουν!!!
  Ούτε στα νήπια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θαρρώ πως ξεκάθαρα διαστρεβλώνεις την αλήθεια: δεν υπάρχουν ΠΡΩΗΝ πρασινοφρουροί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

  Αν ο ΣΥΝ άφηνε τα λουλουδάκια και σταματούσε να κυνηγάει την πεταλουδίτσα της επανάστασης πλάλωντας στα πολύχρωμα λειβάδια, ενδεχομένως να είχε αποσπάσει και κάτι παραπάνω

  @ Atron

  Το 45% είναι μπεεε, το 50% είναι μουυυυυ και το υπόλοιπο 5% πρέπει να τους ανεχόμαστε.

  @ Βρομιστεράκι

  Σιχαμός και αηδία σκέτη...

  @ patsiouri

  Να δεις που θα ειναι τουσατανατα ουυυυ σιξ σιξ σιξ... ουυυ σιξ σιξ σιξ!

  @ buglicker

  Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το σημείο έμπαζε το κείμενο, αλλά έπρεπε να το ποστάρω στα γρήγορα. Ευχαριστώ για τη διάσωση της ιστορικής αλήθειας. Τα υπόλοιπα όμως είναι πραγματικά και μη διαστρεβλωμένα. Αλήθεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. παραλιοφροσύνη...

  δεν το είπα εγώ αλλά είναι πετυχημένο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σερ:
  Απ'ότι θυμάμαι σε ενδιαφέρει το θέμα των πατεράδων που διεκδικούν την επιμέλεια των παιδιών τους.
  Εχει γράψει σχετικό πόστ η μπλόγκερ Rain και νομίζω πως χρειάζεται συμβουλές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Όπως τραγουδούσαν και οι Pink Foyd:
  "I have become comfortably numb". Μόνο οι "χαβαλέδες" έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση π.χ. οι κυνηγοί.
  Αν τα πρόβατα που στις ευρωεκλογές αισθάνονται πιο ελεύθερα ψήφισαν (3.5 εκατομμύρια από αυτά) τους δύο κλεφταραίους σκέψου στις βουλευτικές τι έχει να γίνει. Ρε δεν μας σώζει τίποτα. Ο Μπούλης (Κωστάκης) ανάμεσα στην μάσα και το playstation αναρωτιέται τι πρέπει να μας κάνει ακόμα για να μήν τον ψηφίσουμε. Οσο για την αποχή από την στεναχώρια τους βάψαν τις βουλευτικές τους Lexus μαύρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επειδή μπορεί να παρεξηγηθώ με αυτά που θα πω -αν και όχι από πολύ κόσμο- να ξεκινήσω λέγοντας ότι ούτε εμένα μου αρέσει ο Πλεύρης. Όπως και κάποιοι άλλοι που βγήκαν και είναι της ίδιας ιδεολογίας από την ανάποδη.
  ΑΛΛΑ άμα χαλάει αυτούς όλους που τώρα κράζουν, ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
  Δεν είναι δυνατόν ένας τύπος που δε συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες, παραχωρώντας σε άλλους την επιλογή των αρχόντων του, ΜΕΤΑ το αποτέλεσμα να κράζει και να κλαίει και να ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ τη δημοκρατία ότι δε λειτουργεί όταν βγαίνουν τέτοιοι στη βουλή. ΕΣΥ φιλαράκι τι έκανες δηλαδή για να μη βγουν οι όποιοι ακραίοι; Έπινες μοχιτάκι και φρεντοτσίνο; Ή μήπως ρακί στο εναλλακτικό αγωνιστικό ελεύθερο κάμπινγκ κάποιας βραχονησίδας; Σκάσε και κολύμπα τώρα...
  Α επίσης να προσθέσω ότι όποιον τον ενοχλούν οι ακροδεξιοί, θα πρέπει να τον ενοχλούν ΕΞΙΣΟΥ και οι ακροαριστεροί. Αλλά που..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Προφανώς δεν πηγαίναν σε σένα αυτά ε..
  Στους επαναστάτες διαμαρτυρόμενους του (_|_) πήγαιναν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ ser

  Πετυχημένο!

  @ Ptomas

  Αρχίζω να πιστεύω πλέον ότι όλες αυτές οι πολιτικάτζες βάζουν στοιχήματα του στυλ: "θα αποκαλέσω όλους τους Έλληνες μαλάκες δημοσίως, αλλά πάλι θα πάρω πάνω από 30% στις επόμενες εκλογες"... προφανώς αρκετά στελέχη της ΝΔ κερδίζουν.

  @ Prophet Estarian

  Πλέον θα είναι η πρώτη ερώτηση σε κάθε αγριο νιάτο / επαναστάτη / πολιτικοποιημένο πριν από κάθε περαιτέρω συζήτηση... "εσύ ψήφισες;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...