Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009

Η δικτατορία του θορύβου

Ως λαός είμαστε φωνακλάδες. Έχουμε αυτό το πάθος, την πυγμή, και την εκφραστικότητα (και καλά…) οπότε όταν μιλάμε σε κοινωνικές συνευρέσεις, κατά κανόνα τείνουμε να μην δίνουμε και πολλή σημασία στην ακουστική άνεση του περιβάλλοντος χώρου. Για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν γίνει πολλές ανθρωπολογικές, βιολογικές και κοινωνιολογικές μελέτες, με σημαντικότερη απ’ όλες αυτή(1) που παρουσιάστηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Μελέτης και Προσπάθειας Κατανόησης του Ελληναριστικού Γονιδιώματος, και αποτελεί ίσως τη μοναδική σοβαρή προσπάθεια κατανόησης του φαινομένου. Στο παρόν άρθρο γίνεται μία προσπάθεια επέκτασης της συγκεκριμένης μελέτης προκειμένου να προκύψουν πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα σχετικά με τα γενικότερα ακατανόητα φαινόμενα θορύβου αλλά και τη σχέση τους με την καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δυστυχώς, το πρόβλημα της ακουστικής άνεσης στο ελλαδικό τοπίο δεν επικεντρώνεται μόνο στον φωνακλά Ελληναρά. Από το πιο απόμακρο χωριουδάκι, μέχρι το συνοικιακό σούπερ μάρκετ και κατά μήκος ολόκληρου του οδικού δικτύου, μία ποικιλία ανούσιων θορύβων εξαπλώνεται για να μας σπάει τα νεύρα από το πουθενά και να επιτίθεται στην ψυχική μας ηρεμία. Το αξιοσημείωτο με αυτούς τους θορύβους δεν είναι τόσο η ύπαρξή τους, όσο το γεγονός ότι είναι νόμιμοι. Μάλλον, για την ακρίβεια, δεν είναι παράνομοι. Με άλλα λόγια δεν μπορείς να καλέσεις το όργανο να συλλάβει τους ιθύνοντες διότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ακόμα και αν υπερβαίνουν το θεωρητικό όριο των -60dB(A).

Επειδή το συγκεκριμένο πλαίσιο θορύβων περιλαμβάνει ένα πλήθος διαφορετικών πηγών και εντάσεων, θα επιχειρήσουμε να παραμείνουμε στις τρεις βασικότερες κατηγορίες όπως αυτές προέκυψαν από τη βαρύτητα του συντελεστή «σ», στη σχέση(2):

Α = σ(E + ψ)dt

Όπου:
Α : Ακουστική άνεση (1/(Καμένοι νευρώνες/sec))
σ : Συντελεστής Σπασαρχιδισμού (1/ (Καμένοι νευρώνες)*dB(A))
Ε : Ένταση πηγής θορύβου (dB(A))
ψ : Ένταση θορύβου στομαχιού κατά τη φάση αναγούλας (dB(A))


Κατηγορία 1 – (Θόρυβος κατά την τέλεση βουντού και παγανιστικών τελετών) (σ = 0,96)

Παρά την έλευση του ευρωπαϊκού διαφωτισμού και την επίσημη λήξη του μεσαίωνα, η ελληνική επικράτεια παραμένει υπό την πλήρη κατοχή ρασοφόρων προυχόντων που συνεχώς αναγείρουν ναούς με την οικονομική ενίσχυση των συντάξεων του γηραιότερου πληθυσμού και λοιπών ψυχωτικών πολιτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση τέλεσης διαφόρων ακατανόητων τελετουργικών μέσα στους συγκεκριμένους ναούς, πράγμα που φυσικά δεν είναι κατακριτέο δεδομένου ότι το Σύνταγμά μας κάνει εκτενή αναφορά στη θρησκευτική ελευθερία (χικ απ…). Τα προβλήματα παρουσιάζονται όταν το προσωπικό των συγκεκριμένων ναών θεωρεί ότι είναι πρέπον και ανθρώπινο να κρούει τα τύμπανα και τις καμπάνες στις 7:00 το πρωί κάθε Κυριακή, προκειμένου να αφυπνιστούν τα σώματα και οι συνειδήσεις όλων των κατοίκων σε ακτίνα μερικών εκατοντάδων μέτρων από τους καθεαυτό ναούς. Τα συμπτώματα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν: κακή διάθεση σχεδόν για όλη την Κυριακή, φασκέλωμα και βρισίδι προς νεόνυμφους, προσπάθεια λογικής ερμηνείας του γενικότερου παραλογισμού και άκαρπο διαπληκτισμό με τις τοπικές Αρχές.


Κατηγορία 2 – (Θόρυβος κατά τη διάρκεια ταξιδιού με ΚΤΕΛ) (σ = 0,98)

Όσο αξιοθαύμαστο είναι το μήκος του δικτύου μεταφορών των ΚΤΕΛ, άλλο τόσο είναι το επίπεδο αναισθησίας των οδηγών των συγκεκριμένων λεωφορείων ως προς την ακουστική άνεση των επιβατών τους. Υπάρχουν μάλιστα στοιχεία που σχετίζουν άμεσα τη διάρκεια ενός ταξιδιού με το συγκεκριμένο επίπεδο αναισθησίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι επιβάτες υποχρεώνονται στο βασανιστήριο της ακρόασης άγνωστων σκυλάδικων, σκυλο-ποπ ενορχηστρώσεων και τοπικών διαφημίσεων με επιρροές από την προ-προηγούμενη δεκαετία. Οι προσπάθειες εκλογίκευσης και συμμόρφωσης του οδηγού συνήθως καταλήγουν στην ακουστική συνθήκη ΔΕ.ΘΑ.Μ.Π.Ε.Ε.ΚΑ.ΛΕ.Μ. (Δε Θα Μου Πεις Εσύ Εμένα τι να Κάνω στο Λεωφορείο Μου) και περαιτέρω εκνευρισμό. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης κατηγορίας παρατηρούνται συνήθως κατά την άφιξη στον τόπο προορισμού και περιλαμβάνουν: ανούσιο ξέσπασμα νεύρων στον/ην γκόμενο/α, βαρηκοΐα, αντικοινωνική συμπεριφορά και δέσμευση περίπου 200.000 νευρώνων στην επ’ αορίστω απομνημόνευση άγνωστων σκυλάδικων, σκυλο-ποπ ενορχηστρώσεων και τοπικών διαφημίσεων με επιρροές από την προ-προηγούμενη δεκαετία.


Κατηγορία 3 – (Θόρυβος κατά την ομιλία τρίτου σε κινητό) (σ = 0,99)

Η συγκεκριμένη κατηγορία θα μπορούσε να αποτελεί υποκατηγορία της 2, αλλά καθώς το φαινόμενο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εκτός λεωφορείων, αποτελεί μοναδική κατηγορία. Ο λόγος που το συγκεκριμένο ζήτημα έχει τόσο υψηλό συντελεστή σπασαρχιδισμού, έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς, περιβαλλοντικής αναισθησίας αλλά και αυτά του φωνακλά Ελληναρά. Ταυτόχρονα, είναι ένα μη-προβλέψιμο φαινόμενο που περιλαμβάνει απότομη αύξηση της έντασης θορύβου ακόμα και πάνω από -75dB(A), συνεχιζόμενη λογοδιάρροια άνευ περιεχομένου (συνήθως σε υψηλό pitch και tempo) και την επανάληψη των φράσεων «έλα ρε μωρόοο» και «έλα ρε μαμάαα». Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν τάχιστο κάψιμο νευρώνων (τουλάχιστον 10.000/sec), τάσεις σχιζοφρένειας, ίλιγγο, και τάσεις βίαιας συμπεριφοράς.

Η σοβαρότητα των ανωτέρω κατηγοριών έγκειται στο συνδυασμό υψηλού «σ» και της αδυναμίας άμεσης μελλοντικής βελτίωσης, δεδομένου ότι ο νόμος δεν προβλέπει κυρώσεις ή συστάσεις για τα συγκεκριμένα θέματα όπως προαναφέρθηκε. Τα συγκεκριμένα παραδείγματα αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο την ματαιότητα που υπάρχει στην προσέγγιση της ελληνικής κοινωνίας πολιτισμικά αλλά και εξελικτικά (δεδομένου ότι χρησιμοποιώντας εξελικτικά κριτήρια, τα μέλη μίας κοινότητας με τόσο υψηλό συντελεστή σπασαρχιδισμού θα έπρεπε ήδη να έχουν εξαφανιστεί από την εξελικτική αλυσίδα).


Αναφορές

(1) ellinaki, The, “Shouting Hellenaras: There is an explanation”, 3rd Intl. Conference on Studying and Understanding the Hellenaristic Gene, 1 Sep 2008.

(2) Roberts et. al., “Introduction to balls-breaking Mathematics – A systematic approach”, London, 2007.


15 σχόλια:

 1. Τα references σου γαμούν και δέρνουν!! :D
  ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  Να προσθέσω στο 3, πως υπό ειδικές συνθήκες το σ του ανεβαίνει ακόμα και πάνω από το 1, έστω και αν σ<=1 .
  Είναι η φάση που είσαι στην εκπαίδευση στο στρατό, ή μετά από τρελλό σκοπέτο και πας για ύπνο. Ο δίπλα σου παίρνει τηλέφωνο τη γκόμενα. Δεν πάει έξω γιατί βαριέται. Και αρχίζει διάλογος του στυλ
  "έλα μωρό μου. ναι, εδώ. Κουρασμένος είμαι. Ναι εσύ τι έκανες;"
  "εε, γιατί βγήκες με αυτόν;"
  "ναι αλλά θυμάσαι τότε που αυτό και σου είπα το άλλο και μου είπες αυτό; αν έκανα και εγώ αυτό θα σου άρεσε;μμμ;μμ;"
  "ναι ε μωρό μου, ναι τι; τι θες τώρα; ναι,μμ" ...
  για κανα μισάωρο...
  παράνοια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kαι οι τρεις κατηγοριες που αναφερεσαι, περα απο το οτι ειναι ακρως εκνευριστικες,ειναι δυστυχως και αντιπροσωπευτικες της Ελλην. επικρατειας σε βαθμο κακουργηματος! :)
  Μηπως ομως θα επρεπε να συμπεριλαβεις και τους (αντιπαθεις)
  ταξιτζηδες,πραγμα που χειροτερευει αρκετα την-ηδη-χαλια κατασταση, αφου εκει προκειται για εκμισθωση,
  προκειμενου να μεταφερθει κανεις στον προορισμο του. Μηπως και εκει δεν ισχυει το: ''O,τι μουσικη μ αρεσει, αλλιως κατεβα''! Και να σου πω, αν και δεν χρησιμοποιω ταξι, θα επελεγα ευχαριστως το ..''κατεβα''! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παρακαλώ, ας ληφθεί υπόψη πως η συνθήκη ΔΕΘΑΜΠΕΕΚΑΛΕΜ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια διεκδίκηση της ατομικότητας του εκάστοτε οδηγού. Άλλωστε, γι' αυτό προφέρεται και "δε θα μπεε, καλέ μ'".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Διασκεδαστικό ποστ. Τα παίρνεις όντως τόσο πολύ στο κρανίο;

  Υπάρχει πάντα και ο γνωστός προστάτης της ηχητικής απομόνωσης, ο "Αη Ποντ" (βοήθειά μας) που βοηθάει με τα (2) και (3). Για το (1) είσαι σίγουρος ότι δεν είναι παράνομο το να περνάνε το όριο; Προσπάθησες να κάνεις καταγγελία; Νομίζω κάπου άκουσα ότι κάποιος δικαιώθηκε ενάντια στις καμπάνες, και κατέβασαν την έντασή τους. Εναλλακτικά, βάλε 1-2 μεγάλα ηχεία κι εσύ στο μπαλκόνι και κάνε αντικάλεσμα με AC/DC τις Κυριακές, ή ξεκίνα να απαγγέλεις τα post του Ροΐδη. :-)

  Πέρα από την πλάκα, θεωρείς αξιοσημείωτο το ότι δεν είναι παράνομο να μιλάει κάποιος στο κινητό (ενοχλώντας τους άλλους); Θα έπρεπε να είναι παράνομο; Δε νομίζω ότι είναι δουλειά του νόμου να μας προστατεύει από την αγένεια. Αν αποδείξεις ότι η ηχορύπανση από τσιρίδες σε τηλέφωνα είναι το ίδιο βλαβερή με π.χ. τον καπνό, τότε ναι να το απαγορεύσεις όπως το κάπνισμα, γιατί είναι κάτι παραπάνω από απλή αγένεια, είναι βλάβη. Αλλά όχι πριν. Διαφωνώ με το να απαγορεύεται οτιδήποτε επειδή απλά ενοχλεί ή εκνευρίζει ή θίγει τον οποιοδήποτε. Φυσικά, έχεις κι εσύ το δικαίωμα να πάς δίπλα σ'αυτόν που μιλάει στο κινητό και να φωνάζεις όσο θέλεις.

  Όσο για τα λεωφορεία, θα έλεγα ότι έχει δίκιο ο οδηγός, αν δεν ήταν κλειστή αγορά τα ΚΤΕΛ, και δεν του προστάτευε το επάγγελμά του το κράτος με νόμο. Αν απελευθερωθεί εντελώς η αγορά των υπεραστικών λεωφορείων, τότε ναι, θα είναι δικό του το λεωφορείο του. Όσο όμως το κράτος του δίνει ολιγοπώλιο, θα πρέπει να μπορεί να θέσει όρους, όπως οι συνθήκες των προσφερόμενων υπηρεσιών. Όλοι μαζί λοιπόν: λόμπυ για την απαγόρευση των σκυλάδικων στα λεωφορεία, στείλτε από ένα γράμμα στον υπουργό μεταφορών. :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Prophet Estarian

  Ω ναι... το έχω βιώσει...
  Τα references έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Περιμένω την ώρα που θα μπουν στην cache του google και... ποιος ξέρει τί κόσμος θα σκάσει στο βλογ.

  @ Elva

  Ο ένδοξος ταρίφας αποτελεί κατηγορία από μόνος του για πολλά θέματα. Του κρατάω την τιμιτική για κάποια άλλη φορά, ολόκληρη δική του.

  @ Buglicker

  Εύστοχη και σημαντικότατη παρατήρηση!

  @ polyvios

  Το επιστημονικόν αυτό άρθρο ήτο περισσότερο ανθρωπολογικόν, παρά νομικόν.

  Δεν είπα ότι είναι παράνομα όλα αυτά. Απλά τα χώνω στο θέμα της συγκεκριμένης αγένειας.

  Νομίζω πως στο κινητό μπορούμε όλοι να μιλάμε χωρις να δίνουμε σόου. Γιατί δηλαδή σε κάτι κουτοφράγκικες χώρες δεν ακούς τα κακαρίσματα και τα κουτσομπολιά σε δημόσιους χώρους;

  Εγώ πάντως κρατάω την ευλογιά του Άη Ποντ (βοήθειά μας) από το σχόλιό σου καθώς μπορεί όντως να αποβεί θαυματουργός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απλά ο ελληναράς δεν εχει μάθει να σέβεται τον προσωπικό χώρο των άλλων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αγαπητό ελληνάκι,

  επίτρεψέ μου να προσθέσω μία ακόμη βασική (κατά τη γνώμη μου) περίπτωση, τον ελληνοπρεπή κάγκουρα. Ο οποίος μέχρι και δάνειο θα πάρει, προκειμένου να εξοπλίσει το όχημά του με το σούπερ-ντούπερ ηχοσύστημα, το οποίο θα πρέπει να φέρει εις πέρας το (υψηλών ιδανικών) έργο ενεργοποίησης συναγερμού των παρκαρισμένων αυτοκινήτων που προσπερνάει.

  Ο συντελεστής σπασαρχιδισμού προβλέπεται μέτριος, εάν π.χ. κάθεσαι στην καφετέρεια και ο δρόμος για τον οδηγό-απόγονο του Αριστοτέλη είναι σχετικά άδειος. Ανεβαίνει όμως επικίνδυνα, με ενδεχόμενο μη αναστρέψιμης βλάβης νευρώνων, εάν τον πετύχεις στη διπλανή λωρίδα, και σε δρόμο με αφόρητη κίνηση, αφόρητη ζέστη, και το κλιματιστικό χαλασμένο.

  Στην περίπτωση αυτή φοβάμαι πως δεν σε σώζει ούτε ο ΕΛ πανάγαθος-παντοδύναμος.

  Για τις άλλες τρεις περιπτώσεις που αναφέρεις, επειδή τις πέρασα κι εγώ σα φοιτητής (συχνά κτελ, σπίτι δίπλα σε εκκλησία, χρήση λεωφορείου τιγκαρισμένου), οι προσωπικές μου λύσεις ήταν τούτες:

  1η περίπτωση: ωτοασπίδες.

  2η περίπτωση: walkman (τότε, τώρα mp3 κλπ).

  3η περίπτωση: διαλογισμός (ομμμμμμ).

  Οι δύο πρώτες πιάνουν εγγυημένα, η τρίτη όμως, μάπα! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ellinaki πραγματικά πρόκειται περί δικτατορίας.
  Έχω την ατυχία να μένω κοντά σε δρόμο που χρησιμοποιούν οι νεοέλληνες που προετοιμάζονται για τη F-1 και το WRC (στα όνειρά τους βέβαια) και με τα "φτιαγμένα" Saxo και "Ιμπιθα" παράγουν απίστευτο θόρυβο μέρα νύχτα.
  Αντίδραση 1: Σταμάτησα κάποιους για να τους πω ότι ενοχλούν και ότι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Απάντηση: Και ποιός είσαι εσύ, ο νόμος;
  Αντίδραση 2: Έκανα παράπονα στο αστυνομικό τμήμα (στο νόμο). Απάντηση: Τι μου λέτε, γίνονται τέτοια πράγματα; Θα το κοιτάξουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ξέχασα να εκφράσω το θαυμασμό μου για τα εκπληκτικά references.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Έχω μεγάλο πρόβλημα 1ης κατηγορίας. Μένω στα νότια προάστια της Αθήνας σε ήσυχη περιοχή. Μία ομάδα γερόντων της γειτονιάς προσπαθεί να αποχαρακτηρίσει το χωράφι μπροστά στο σπίτι μου που ανήκει στον Δήμο από χώρο πρασίνου για την ανέγερση Εκκλησίας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που ανήκουν στον χώρο της εκκλησιαστικής ακροδεξιάς έχουν πετύχει να θεμελιώσουν και άλλο ναό σε κοντινή συνοικία και προσπαθούν να κάνουν το ίδιο κοντά στο σπίτι τους. Προφανώς πιστεύουν καθώς η μέρα πλησιάζει πως έτσι θα εξασφαλίσουν θέση σε ξενοδοχείο Lux στον άλλο κόσμο. Έχουν πάρει και την ευλογία (αλλά ευτυχώς όχι το χρήμα) του τοπικού μητροπολίτη. Πιστεύεις οτι μπορώ να κάνω κάτι για να τους εμποδίσω ή να πουλήσω το σπίτι μου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. περι καμπάνας ο λόγος

  ο άτυχος ο θειός μου αποφάσισε να αφήσει την Αθηνα, να επιστρεψει στην επαρχία, να ανακαινίσει το πατρικό του και να αράξει....

  αμ δε!!! στα 10μ απο το σπίτι δεσπόζει περηφανα η μεγαλόχαρη εκκλησία της Αγ.Παρασκευης. κάθε πρωι χαρούμενα ηλεκτρονικά άσματα που περισσότερο θυμίζουν κιτς τσοπανοrave, ταρασσαν τον υπνο του καψερου μου θείου....

  χωμένος πολιτικά στα του Δήμου και ιδιαίτερα δραστηριος, το κηνυγησε, το πάλεψε, φοβερισε - παρακάλεσε, άκρη με τους παπαδες δεν εβγαλε...

  το σπίτι πλέον ενοικιάζεται...αν τυχόν κανεις ενδιαφερεται, ας ενημερωσει σχετικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ ser

  ...και γενικώς τον άλλο.

  @ Νάσος

  Η αλήθεια είναι ότι η περίπτωση του κάγκουρα που αναφέρετε έχει όντως μεγάλο συντελεστή σπασαρχιδισμού, αλλά έχει ταυτόχρονα μικρή χρονική διάρκεια. Εξαίρεση αποτελεί το κόλημα σε μποτιλιάρισμα όπου σύμφωνα με το νόμο του Μέρφυ, σε ένα μποτιλιάρισμα μήκους 2 χιλιομέτρων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κολήσεις πλάι-πλάι σε έναν κάγκουρα και για τα 2 χιλιόμετρα.

  @ apogonos

  Είμαι σίγουρος ότι η αστυνομία επενέβη άμεσα και τους έκοψε τον άερα... (πράγμα απίθανο δεδομένου ότι τα καγκούρια που περιγράφεις ενδεχομένως να είναι και μέσα στο αστυνομικό σώμα)

  @ Ptomas

  Να μην κάνεις τίποτα από τα δύο. Πάρε απλά ένα καλό ηχητικό σύστημα, εφοδιάσου με τη δισκογραφία της Diamanda Galas και άσε τον Βελζεβούλ να κάνει το θαύμα του.

  @ noctua

  Ναι, ο ptomas σκεφτόταν να μετακομίσει. Ίσως να ενδιαφέρεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Διατί δεν είσθε αληθινά αληθινός Ελληναρεύς;

  Διατί εμμέσως δεν εγκρίνετε την τόνωσιν της αγοράς των SUV από την Εθνικήν Κυβέρνησιν δια την καρατόνωσιν της οικονομίας; (Ξέρετε τι υπέροχα Ελληνικά άζματα και μουσική μπουφτα - μπουφτα βγαίνει από αυτά; μεγαλείο!)

  Ο ¨Ελλην έχει δυνατάς φωνητικάς χορδάς και αδύνατα ώτα.

  Εάν εσείς δεν έχετε τα αληθινά αληθινά Ελληνικά γονίδια να μεταναστεύσετε στην Ελβετία.

  Να μαζί με αυτούς εδώ.

  Ορίστε μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ellinaki, μήπως τελικά κάνεις λάθος; Μήπως υπάρχει δικαιολογία για όλον αυτό το θόρυβο;
  Υπάρχει μια παληά έκφραση που λέει ότι "η μ.... κουφαίνει". Αν αυτό στέκει επιστημονικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι νεοέλληνες απευθυνόμαστε στους άλλους με τον όρο "Μ.....", μήπως ο θόρυβος που αναφέρεις προκαλείται προκειμένου να μην εξαιρούνται και οι πολλοί λόγω της μ..... κουφοί από αυτό που οι ολίγοι άλλοι ακούν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ pølsemannen

  Έχετε απόλυτον δίκαιον και αν ημπορούσατε να με δείτε αυτή τη στιγμή, θα ημπορούσατε να δείτε το αίσθημα ντροπής που έχει κυριεύσει το πρόσωπόν μου.

  Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, όταν γράφω ένα ποστ, έρχεται ο σιξ σιξ σιξ και κυριεύει το πνεύμα μου.

  Στο επόμενο ποστ θα φροντίσω να περιβάλλω το πληκτρολόγιο με εικονίσματα , δικέφαλους αετούς και τον γαλανόλευκον σταυρόν ώστε να μην έχωμεν θέμα.

  @ apogonos

  Σημαντική διαπίστωσις! Ενδεχομένως, δεδομένου ότι μα*κία είναι περίσσια σε αυτό τον τόπο, δεν είναι τυχαίο που όλες αυτές οι περιπτώσεις δημιουργούν θορύβους σε 20 db(A) άνω του φυσιολογικού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...