Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Intermission #16 (Διαύγεια edition)

Ποιες είναι εκείνες οι αναμνήσεις που αναπολείς με νοσταλγία, που τις περιβάλλει ένα ζεστό όμορφο συναίσθημα και πολλές φορές σχηματίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου; Είναι η ανάμνηση ενός όμορφου σπιτιού που έμενες, ή το «περιβάλλον» μέσα σε αυτό; Είναι ένα mp3 player που αγόρασες, ή αυτά που ένοιωσες με τη μουσική που έπαιζες; Είναι ένα αυτοκίνητο που αγόρασες ή τα ταξίδια που έκανες με αυτό; Είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο που έμεινες, ή τα συναισθήματα και οι αισθήσεις που είχες όταν ξύπναγες σε ένα απόμακρο και άγνωστο μέρος που δεν μίλαγαν τη γλώσσα σου; Είναι ο άνθρωπος που κάποτε ερωτεύτηκες, ή οι στιγμές που ζήσατε;

Ποιες είναι εκείνες οι σκέψεις που κάνεις για το μέλλον και σε ηρεμούν; Ένα ιδιόκτητο σπίτι ή η αίσθηση της ασφάλειας; Μία σταθερή δουλειά ή απλά η αίσθηση της σιγουριάς; Μία ευτυχισμένη οικογένεια ή απλά η αποφυγή της μοναξιάς;

Στην αναζήτηση της ευτυχίας, έχουμε αναλωθεί σε πλασματικές ανάγκες, νευρωτικές αναγνώσεις ψυχολογικών βιβλίων και βιαστικούς ασπασμούς Ζεν φιλοσοφιών, ξεχνώντας να θέτουμε τις σωστές ερωτήσεις που αναπόφευκτα οδηγούν σε σωστές απαντήσεις.

9 σχόλια:

 1. Kαλησπερα @ellinaki

  Πολυ ομορφη αναρτηση και φυσικα ολοι ξερουμε τις απαντησεις, ασχετα αν δεν οδηγουν παντα στο να θεσουμε τις σωστες...ερωτησεις και να αναθεωρησουμε,(γιατι οχι;), τα περι ζωης και αξιων μας! ;)


  Καλο βραδυ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Στην αναζήτηση της ευτυχίας, έχουμε αναλωθεί σε πλασματικές ανάγκες, νευρωτικές αναγνώσεις ψυχολογικών βιβλίων και βιαστικούς ασπασμούς Ζεν φιλοσοφιών, ξεχνώντας να θέτουμε τις σωστές ερωτήσεις που αναπόφευκτα οδηγούν σε σωστές απαντήσεις."

  “Your blog play tricks on my mind… that’s all I can say, but there’s a lot I am thinking…”

  Επαναλαμβάνομαι… αλλά τι να κάνω αφού μου συμβαίνει ρε "ελληνάικι"

  Τις ζαλισμένες καλημέρες μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Elva

  Ευχαριστώ και καλημέρα!

  @ Chi

  οκ.. Θα φροντίσω να βάλω προειδοποίηση περιεχομένου στο ιστολόγιο για mind tricks :p

  Καλημέρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ ξέρω ότι όποιος αναζητά την ευτυχία τελικά τη χάνει. Η ευτυχία έρχεται μόνη της μέσα από την τοποθέτηση κι επίτευξη μικρών στοχων (σαν σκάλα) προς ένα κεντρικό στόχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. η αναζήτηση της ευτυχίας έπεται της αναζήτησης ανθρώπων. Κανα φανάρι κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτά έπρεπε να σκεφτόμαστε Ελληνάκι μου αλλά βλέπεις έχουμε να ...κυνηγήσουμε τους λογαριασμούς του μήνα, να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε το εμβόλιο στο παιδί, να χωρέσουμε τις απαραίτητες 36 ώρες στο 24ωρο, να βγάλουμε νεο πρόεδρο, να σώσουμε τη χώρα απ' την πτώχευση, να πάρουμε μέρος στη διαβούλευση, ..τόσες υποχρεώσεις δηλαδή...
  (κι έτσι αναβάλλουμε τα όντως σημαντικά χάρη στα όντως ανούσια)..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ ο δείμος του πολίτη

  Σίγουρα τη χάνει σε όποιον γίνεται εμμονή.

  @ Κλείτωρ

  Τη σήμερον ημέρα, θες προβολέα και πάνω.

  @ Θανασης Ξ.

  Κανείς δεν είπε ότι όλα αυτά είναι σε μία σειρά. Από την άλλη και οι ευθύνες είναι προσωπικές επιλογές. Γενικώς μαλλιά κουβάρια :)

  @ Prophet Estarian

  Εδώ άφησες εσύ πολιτίκ ποστ, δε θα άφηνα εγώ φιλοσοφικό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ευτυχία, πολλές φορές, κοστίζει περισσότερο απ’ όσο αξίζει.Γι'αυτό αναλωνόμαστε σε πλασματικές ανάγκες.
  Ίσως επειδή θέλουμε το κάτι παραπάνω απ'αυτό που έχουμε και δυνόμαστε να φτάσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...