Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

ΠΑΜΕ... να φύγουμε!

Ως γνωστόν, οι ακραίες πολιτικές θέσεις είναι επικίνδυνες. Όχι μόνο επειδή συνεχώς τείνουν να αποσταθεροποιήσουν την οποιαδήποτε κοινωνική ισορροπία (αν και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό δεν είναι κακό), αλλά επειδή, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, προσφεύγουν σε φτηνές αντιλήψεις αμάθειας και εύκολης λαϊκής κατανάλωσης.

Η ακατάσχετη μπουρδολογία, που σε καθημερινή παρακολούθηση μπορεί να μειώνει το IQ ενός μέσου ανθρώπου με ρυθμό μίας μονάδας / ημέρα δεν είναι μόνο προνόμιο της ακροδεξιάς. Όσο περνά ο καιρός, και οι θέσεις της ακροαριστεράς συνεχίζουν να απομακρύνονται από τη σημερινή εποχή και την πραγματικότητα, φαίνεται πως οι άνθρωποι που προσπαθούν να κρατήσουν την ακροαριστερά στα πόδια της, χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνάσματα με της ακροδεξιάς για τον ίδιο σκοπό.

Δεν θέλει και πολύ κόπο η συγκεκριμένη μέθοδος. Βρίσκεις έναν καθολικό αόρατο εχθρό και πάνω του προσάπτεις οτιδήποτε κατεβάζει η κούτρα σου, ένα πρωινό που ξυπνάς κακόκεφος. Είναι μία μέθοδος, άλλωστε, που χρησιμοποιεί πολύς κόσμος και για το προσωπικό του ξέσπασμα. Βέβαια, τα προσωπικά κολλήματα επηρεάζουν μόνο τον άμεσο κοινωνικό περίγυρο. Όταν όμως ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος «στραβοξυπνάει», τότε υπάρχει θέμα. Πόσο μάλλον όταν η υπόλοιπη κοινωνία δίνει βήμα και προσοχή σε «κακόκεφους» καραγκιόζηδες.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι «στραβοξύπνησε» και το ΠΑΜΕ (για άλλη μία φορά) την προηγούμενη εβδομάδα. Αναδημοσιεύω από τον Ριζοσπάστη (3/3/2010, σελ. 21):


Αντιδράσεις για δενδροφύτευση

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δενδροφύτευση που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο Πέμπτη στην περιοχή Βρανά του Μαραθώνα, που υπέστη σοβαρές καταστροφές από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μαραθώνα σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία και μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση ονόματι «Green Belt». Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε Μεσόγεια και Λαυρεωτική, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής (ΝΑΣ) μαζί με τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Μαραθώνα και Νέας Μάκρης (ΔΑΚ) έχουν καταγγείλει τη συγκεκριμένη ενέργεια και καλούν κατοίκους, μαθητές και τις οικογένειές τους να μη συμμετάσχουν στην δενδροφύτευση.

Εχει σημασία να δούμε ορισμένα πράγματα για τη δράση της ΜΚΟ που συμμετέχει στη συγκεκριμένη δράση. Η «Green Belt» (αποτελεί παρακλάδι της διεθνούς ΜΚΟ) έχει ως χορηγούς το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το Ιδρυμα Λάτση, χαρακτηριστικό τού από ποια σκοπιά βλέπει την επίλυση των προβλημάτων για τα οποία δηλώνει ότι κόπτεται. Στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο αναφέρεται ως χορηγός της η πρεσβεία των ΗΠΑ, το Ιδρυμα Λάτση, η εταιρεία BOEING, o ΣΚΑΪ και ο ΣΠΑΠ, ενώ μέχρι τις 14 Μάρτη θα προχωρήσει σε ανάλογες πρωτοβουλίες δενδροφύτευσης σε Κηφισιά και Πεντέλη (Καλλιθέα και Κοκκιναρά). Πρόεδρος της «Green Belt» είναι ο Βασίλης Ξυπολυτάς, υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και δημοτικός σύμβουλος στην Κηφισιά.

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε Μεσόγεια και Λαυρεωτική, αναφέρεται: «Καταγγέλλουμε τη χρησιμοποίηση των μαθητών και εκπαιδευτικών για την προπαγάνδα της αμερικάνικης πολιτικής. Δεν έχουν το δικαίωμα αυτοί που καταστρέφουν τον πλανήτη, που σκοτώνουν γυναικόπαιδα, που γέμισαν τα Βαλκάνια με απεμπλουτισμένο ουράνιο, που δημιούργησαν εκατομμύρια τερατογενέσεις ρίχνοντας βόμβες "πορτοκαλί παράγοντα", που βομβαρδίζουν στο Αφγανιστάν και το Ιράκ με βόμβες Λευκού Φωσφόρου, που δεν υπέγραψαν τη Συμφωνία του Κιότο και προωθούν παγκοσμίως τα γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, να ζητούν άλλοθι για την πολιτική τους. Κανένας μαθητής, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος, κανένας πολίτης, όργανο της Αμερικάνικης Προπαγάνδας και των ΜΚΟ που χρησιμοποιούνται ως "κολυμπήθρα του Σιλωάμ", για να κτίζουν το ανθρωπιστικό και φιλοπεριβαλλοντικό τους προσωπείο οι ιμπεριαλιστές και οι κυβερνήσεις τους».

Από την πλευρά τους, στην κοινή ανακοίνωσή τους, η ΝΑΣ, η ΔΑΚ Μαραθώνα και η ΔΑΚ Ν. Μάκρης επισημαίνουν: «Στην εκδήλωση αυτή κανένας κάτοικος της Αττικής και πολύ περισσότερο οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας δεν έχουν καμία δουλειά». Και αναφέρουν ότι εκείνοι που «άφησαν τους μετασχηματιστές με το κλοφέν να μολύνει το έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Σχοινιά όταν εγκατέλειψαν τη βάση», «έρχονται στην περιοχή σαν προστάτες του περιβάλλοντος»...


Ενώ, δύο μέρες μετά, έρχεται και η επικύρωση της συγκεκριμένης επιτυχημένης επιχείρησης (Ριζοσπάστης 5/3/2010, σελ.28):ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Γύρισαν την πλάτη τους στη φιέστα της δενδροφύτευσης

Αμερικάνικη πρεσβεία, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση και ο δήμαρχος Μαραθώνα μετέφεραν μαθητές από σχολεία της Νέας Ιωνίας για να γίνει η εκδήλωση...

Την πλάτη τους γύρισαν στον δήμαρχο του Μαραθώνα Σπύρο Ζαγάρη, στον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Β. Σπέκχαρντ και τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Green Belt» οι μαθητές του Λυκείου στο Βρανά Μαραθώνα, αλλά και εκπαιδευτικοί, στη δενδροφύτευση που είχαν προγραμματίσει για χτες στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, μετά από γενική συνέλευση που έκαναν μαζί με τους καθηγητές και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην εκδήλωση δενδροφύτευσης. Άλλωστε, τέτοιες δραστηριότητες που γίνονται στο όνομα της εθελοντικής «κοινωνικής» προσφοράς, κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Το αντίθετο μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν βούτυρο στο ψωμί για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και άλλων ύποπτων δράσεων.

Χαρακτηριστικό του φιάσκου της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος, ο Αμερικανός πρέσβης και η ΜΚΟ, με κοινή τους απόφαση, μετέφεραν στο Μαραθώνα μαθητές από δύο σχολεία της Νέας Ιωνίας...

Την ίδια στιγμή, κλιμάκιο από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε Μεσόγεια και Λαυρεωτική, τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Ανατολικής Αττικής (ΝΑΣ) μαζί με τη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Μαραθώνα (ΔΑΣ) και τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Νέας Μάκρης (ΔΑΚ) παραβρέθηκε στο χώρο της συγκέντρωσης, μοιράζοντας ανακοινώσεις που καλούσαν μαθητές και καθηγητές, αλλά και πολίτες του Μαραθώνα να μη γίνουν όργανα της αμερικανικής προπαγάνδας και των ΜΚΟ. Εκείνους που χτίζουν το φιλο-περιβαλλοντικό τους προφίλ με σκοπό να χειραγωγήσουν και ενσωματώσουν τη νέα γενιά σε κινήσεις που δεν απαντούν στα πραγματικά προβλήματα, που δε δίνουν πραγματική διέξοδο.


Δε νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Άλλωστε, πώς ακριβώς μπορεί να ξεκινήσει κανείς τον οποιονδήποτε συλλογισμό πάνω σε ένα κείμενο το οποίο αναφέρεται στην «φιέστα» της δενδροφύτευσης; Μπορεί; Δεν μπορεί!

32 σχόλια:

 1. Με άλλα λόγια: Σε πολιτική ομηρεία τα ...δέντρα του Μαραθώνα !!!...

  Καλημέρα ελληνάκι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έξω τα όργανα του Ιμπεριαλισμού, της Αντίδρασης και της Πλουτοκρατίας από τα πεύκα!

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΧΛΩΡΟΦΥΛΛΗ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι δα.
  Χρειάζονται και παραχρειάζονται σχόλια. Και χαιρετίσματα αγωνιστικά χρειάζονται.
  Να τα στείλω λοιπόν κι εγώ στους καλλιεργητές-δημότες κι ευαίσθητους πολίτες μαραθώνα και όλους όσους τους οργανώνουν εναντίον των κακών πολυεθνικών που θέλουν να καταστρέψουν το περιβάλλον και νας μας πεθάνουν, εμάς του αθώους μέσω, αυτού,

  Γι΄αυτό οι κάτοικοι μαραθώνα που δεν είναι στο ΔΣ των πολυθνικών ούτε μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά απλά ζώα, από τα πολλά που διαθέτει ο "λαός" να πάνε εκεί που δεν τους ξέρουν να πουλήσουν μερικά ακόμα καθρεφτάκια και χαντρούλες στους ιθαγενείς
  και οι οργανωτές πατερούληδες και σωτήρες τους, όπως τους έπεισαν να μην πάνε να φυτέψουν δέντρα, ας δοκιμάσουν μήπως τους καταφέρουν και να ασφαλίσουν όλους τους τζαμίλ που απασχολούν παράνομα σαν δούλους, ας δοκιμάσουν μήπως κι εκείνοι τους πείσουν ότι τα σκατά που έχουν γεμίσει τα χωράφια τους και καταλήγουν στα πιάτα και τις βρύσεις μας, σκατά παραμένουν είτε είναι αμερικάνικης είτε ρωσικής κατασκευής.
  Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κι εκείνοι και οι υποστηρικτές τους ανεκδιήγητοι παραμένουν και ως τέτοιοι αντιμετωπίζονται, απ΄όποιον του αρέσει να βλέπει τον ορίζοντα και πέρα από τις παρωπίδες.

  Συγνώμη για το ύφος, αλλά τουλάχιστον για πράγματα που είμαι σε θέση να γνωρίζω από πρώτο χέρι, από τους ίδιους τους "τζαμίλ" και κάμποσους κατοίκους μαραθώνα, δεν μπορώ να ακούω μαλακίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Eπανέρχομαι γιατί με φούντωσες πρωί πρωί :) κι επειδή ξέχασα να σ΄ευχαριστήσω που με αφορμή όλα αυτά κατανόησα και γιατί οι "οργανωτές" αυτοί, δεν ψήφισαν ναι στο νομοσχέδιοα για την ιθαγένεια των τζαμίλ. Προφανώς γιατί μόνο εκείνοι δεν υπάκουσαν και πήγαν να δεντροφυτέψουν. :)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Θανάσης Ξ.

  Καλημέρες. Σιγά μη την γλύτωναν και αυτά!

  @ Conko

  Έτσι! Κάπα κάπα Ε. Το κόμμα σου βλαστέ!

  @ ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ

  Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες. Αλλά γιατί πρέπει να μπλέκουμε 500 πράγματα σε ένα; Δηλαδή είτε η δενδροφύτευση είναι υποκριτική είτε όχι, ποιος σώας τας φρένας άνθρωπος θα αντιδρούσε;

  Ας μην χάνουμε τη μπάλα. Οι κοινωφελείς δράσεις είναι θετικές εξ' ορισμού. Το αν προέρχονται από λαμόγια ή είναι μέσα ξεπλύματος χρήματος, ή απλά δημόσια σχέση βάσει υποκρισίας, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

  Κάπως έτσι χάνονται τα δίκια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το να χάσω καημένε εγώ το δίκιο μου, μικρό το κακό.:))
  Αρκεί που το βρήκαν οι κάτοικοι του Μαραθώνα και προστάτεψαν το περιβάλλον τους από την "καθοδηγούμενη και με σκοπό το κέρδος ανάπτυξη".

  Καλό σκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ'ΑΛΩΝΙ

  Δε νομίζω ότι βρήκαν κανένα δίκιο. Το σκηνικό είχε κάτι κομματόσκυλα του ΠΑΜΕ, που έδιναν φυλλάδια σε παιδάκια για να τα μοιράζουν στον κόσμο. Η δενδροφύτευση προχώρησε μια χαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Απίστευτο" πήγα να γράψω και μετά λέω: Για κάτσε ρε, ΚΚΕ είναι αυτό, τι "απίστευτο";
  Είναι απλά υπέρβαση και ξερίζωμα της λογικής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ ανέστης

  Ναι. Εντωμεταξύ, όταν το είδα σκέφτηκα "πω πω λαβράκι! Θα γράψω ποστ". Και μόλις το έκανα, δεν είχα τί να γράψω. Δηλαδή, ακόμα και η εισαγωγή περριτή μάλλον ήταν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ασχέτως του ότι το ΚΚΕ είναι όντως ένα «θέατρο του παραλόγου» (ολάκερο, μαζί με το θίασο), δεν θα διαφωνήσω με το χαρακτηρισμό «φιέστες» για τις δήθεν «αναδασώσεις» τύπου ΣΚΑΪ.

  Περισσότερα σχετικά, εδώ:

  http://green-attack.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Φίλε ellinaki,


  Ασχέτως των διαφωνιών(*) σου με το ΚΚΕ, η συγκεκριμένη τοποθέτησή του είναι ολότελα σωστή.

  Αυτό που γράφεις στο σχόλιό σου (
  "Ας μην χάνουμε τη μπάλα. Οι κοινωφελείς δράσεις είναι θετικές εξ' ορισμού. Το αν προέρχονται από λαμόγια ή είναι μέσα ξεπλύματος χρήματος, ή απλά δημόσια σχέση βάσει υποκρισίας, είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα".) καταρρέει αμέσως, αν στη θέση του Δήμου Μαραθώνα και της "Green Belt", βάλουμε το ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή!

  Βλέπεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά;...


  Τα λέμε.


  (*) Σύμφωνα με όσα γράφεις στο πρώτο-πρώτο σου ποστ: "[...] Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε κεντρο- λοξο- πλαγιαστο- πισινός, ούτε αναρχικός".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κατ' αρχήν είναι γνωστό πασίγνωστο ότι τα αμερικανοτραφή δένδρα αποτελούν απειλή (ιμπεριαλιστικά γαρ) για το ευαγές ελληνικό έθνος. Οπότε προς τι η απορία;

  Διαφημίσεις: Έναν λαθρομετανάστη μην τολμήσει να τον στείλει κανείς πίσω, παρόλο που αποδεδειγμένα πλέον ως οικονομία δεν αντέχουμε άλλο. Αλλά αυτά τα γαμ***να αμερικανικά δέντρα θερίστε τα διότι είναι μιαρά.
  (επιστρέφουμε στο κανονικό μας πρόγραμμα)

  Αυτό που δυστυ-χέστα-τα έχει διαστρεβλωθεί εδώ και χρόνια είναι ότι ο φασισμός δεν είναι πολιτική ιδεολογία. Ούτε καν πολιτική θέση είναι. Ο φασισμός είναι τρόπος ζωής, είναι θέμα μυαλού. Όταν κάποιος βγαίνει και λέει ότι "μην κάνετε αυτό ή μην πάτε εκεί επειδή το λέω εγώ" είναι φασίστας, ανεξαρτήτως τι πρεσβεύει. Φασίστας μπορεί να είναι και ένας δεξιός και ένας αριστερός και ένας αναρχικός και ένας ακροδεξιός και ο οποιοσδήποτε ζών άνθρωπος. Φασίστας είναι κι αυτός που προωθεί τη σιχαμερή νοοτροπία ότι όποιος δεν συμφωνεί με 'μας είναι με τους άλλους (όπως πχ κατά κόρον έχει λεχθεί για το μεταναστευτικό). Φασίστας είναι κι εκείνος που για να εδραιώσει την ανηθικότητά του (βλ. κεκτημένα) κλείνει τον οποιονδήποτε δρόμο του καπνίσει κάνοντας μαρτύριο τη ζωή μερικών χιλιάδων άλλων και έχοντας και την απαίτηση να μην τολμήσει κανείς να αντιδράσει (επίσημος τε και μη). Όπως φυσικά φασίστας είναι κι ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι η πάσα αντίθετη ή κυρίως μη αρεστή άποψη είναι ντε φάκτο εχθρική άρα κατακριτέα άρα πρέπει να ριφθεί στον Καιάδα, ξεχνώντας ότι άλλο πράγμα το διαφωνώ και άλλο το είσαι λάθος.

  Και να σου πω και κάτι ακόμη; Που το είχα εδώ και καιρό κατά νου για σεντόνι: ο λόγος που αφενός είμαστε δικομανείς ως λαός, αφετέρου κάνουμε ό,τι μας καπνίσει ανά πάσα ώρα και στιγμή έχει να κάνει με το ότι είμαστε εν δυνάμει φασίστες σε πααααααααρα πολλά ζητήματα της καθημερινότητάς μας.
  Σκόρδο πέτυχες μιλάμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Φασισμός, Άδη, είναι το να θεωρείς ηθικό τον έλεγχο πληθυσμών βάσει της... οικονομίας.

  Σαφώς και δεν είναι δημοκρατικό το «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας». Το «όποιος είναι εναντίον μας, δεν είναι μαζί μας», όμως, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και, αν μη τι άλλο, εντελώς λογικό. Όταν κάποιος στρέφεται εναντίον του ανθρώπου, δεν μπορεί να μη θεωρείται εχθρός του.

  Αυτά επειδή έγραψες το σχολιάκι μόνο και μόνο για να διαφημίσεις τις περί μεταναστευτικού απόψεις σου.

  Συγγνώμη από το ιστολόγιο για την κατάχρηση χώρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ;;;;;;;;
  Πλάκα μου κάνεις!!!!! Πριν αλέκτωρ φώνησαι τρις μιλάμε...
  Να υποθέσω ότι με το.. σταμπάρισμά μου περί μεταναστευτικού έρχεσαι στα λόγια μου περί των μεθόδων που και ο οικοδεσπότης επί της ουσίας αναλύει;
  Το μεταναστευτικό το ανέφερα διότι είναι το πλέον χαρακτηριστικό εδώ και πάμπολλους μήνες, άσε που έχω γράψει προ πολλού ολάκερο σεντόνι (που σιγά μην είχες διαβάσει κιόλας) και μόνο από διαφήμιση δεν έχω ανάγκη. Πέραν τούτου όμως, δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερη περίπτωση, μιας και οι "κλασικές" απόψεις διατυμπανίζουν δεξιά κι αριστερά (κυρίως) πως όποιος τολμήσει να εκφέρει έστω την άποψη ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να "υιοθετήσουμε" όλους όσους θέλουν να έρθουν είναι αυτομάτως φασίστας (κεγαμό!)
  Λυπάμαι πολύ, αλλά τέτοιες απόψεις δεν τις ενστερνίζομαι με την καμία μιλάμε.
  Καλά κρασά, με κάλυψες τα μάλα. Υποθέτω ότι γνωρίζεις καλά την παροιμία με τη μύγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Στο εξής όταν πάτε εκδρομή στο δάσος να έχετε το νου σας. Βρίσκεστε στα σωστά λαϊκά πευκάκια ή μήπως πρόκειται για τα ιμπεριαλιστικά πευκάκια που φύτεψαν οι φονιάδες των λαών και τα μίσθαρνα όργανά τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. δεν έχω τίποτα να σχολιάσω αλλα θεώρησα σκόπιμο να σου πώ ότι αυτή τη φορά συμφωνώ μαζί σου
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @ Πότμος

  Ούτε εγώ θα διαφωνήσω στο γεγονός ότι κατά 90%, οι παρεμβάσεις του ΣΚΑΙ είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, παρά ουσιαστικού.

  Είναι γνωστό άλλωστε, ότι στο θέμα της δενδροφύτευσης προκειμένου να επισπευθεί οποιαδήποτε αναδάσωση, υπάρχουν επιστημονικές κόντρες, ακόμα και σε δασολογικό επίπεδο.

  Και πάλι όμως, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά για τα οποία διαμαρτύρεται το ΠΑΜΕ. Εάν είχαν επιστημονικές αντιρρήσεις, ενδεχομένως να τους έπαιρνε κάποιος και πιο πολύ στα σοβαρά.

  Υ.Γ. Δεν υφίσταται κατάχρηση του ιστολογικού χώρου. Η ελευθερία του λόγου είναι δεδομένη εδω.

  @ LeftG700

  Ακριβώς εκεί είναι το λεπτό σημείο. ΔΕΝ καταρρέει. Αν πίσω από μία θετική δράση κρυβόταν η Χ.Α., η κριτική απέναντι στην καθεαυτώ δράση πρέπει να είναι θετική, αλλά όχι και απέναντι στη Χ.Α.

  Βάσει του σκεπτικού της άμεσης απόρριψης μιας πράξης, επειδή απλά προέρχεται από άτομα ή οργανισμούς με τα οποία διαφωνούμε, δεν θα έπρεπε ποτέ να γίνεται τίποτα σε αυτή τη χώρα. Και με αυτό το σκεπτικό δεν μπορώ να συμφωνήσω.

  Δεν θα έπεφτε κανείς από τον ουρανό αν μάθαινε ότι το ίδρυμα Λάτση μετέχει σε κοινωφελή προγράμματα για να ξεπλένει βρώμικο χρήμα ή για να φοροαπαλλαγεί από ορισμένες δραστηριότητες. Αυτό όμως δεν αναιρεί τα ωφέλη της καθεαυτώ πράξης.

  @ Hades

  Αυτό το μπέρδεμα μεταξύ πολιτικών και οικονομικών συστημάτων συγχέει πολλές νοοτροπίες φαίνεται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @ Αταίριαστος

  Σωστά. Θα πρέπει τα αρμόδια δασαρχεία να σημαδεύουν ανάλογα τα δεντράκια. Είτε με σφυροδρέπανο, είτε με την αστερόεσσα.

  @ jomarch

  Χα! Εγώ είχα την αίσθηση ότι και τις προηγούμενες φορές συμφωνούσες, αλλά σου την έδινε το τουπέ μου ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Φίλε ellinaki,


  Υπάρχει ένα όντως λεπτό σημείο που νομίζουμε όμως ότι διαφεύγει από εσένα.

  Το ΚΚΕ καλούσε σε μποϊκοτάζ μιας κοινωφελούς δράσης στη βάση του ότι αυτή "ξεπλένει" τους κατ' εξοχήν ενόχους.

  Σύμφωνα με το σκεπτικό σου: Ο απόλυτος διαχωρισμός της δράσης από τον δρώντα ξέρεις πού καταλήγει; Nα καλέσεις -στο υποθετικό σενάριο της Χρυσής Αυγής- τους πολίτες σε συμμετοχή στη δενδροφύτευση υπό την ...αιγίδα της!

  Αν νομίζεις ότι αυτό είναι ΟΚ, πάμε πάσο!


  Τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Εμένα δεν θα με χάλαγε αν η Χρυσή Αυγή πήγαινε για δεντροφύτευση αντί να ρίχνει ξύλο σε μετανάστες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Η ανακοινώσεις είνα οι απολύτως φυσιολογικές αφού προέρχονται από το ανεκδιήγητο ΠΑΜΕ. Το ότι κάποιοι συμφωνούν με αυτές και βρίσκουν λογικά τα επιχηρήματα θα πρέπει να μας προβληματίζει.
  Αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που όχι μόνο δε ζήτησαν ποτέ συγνώμη για το δράμα που προκάλεσε η εφαρμογή της ιδεολογίας τους, και επιμένουν να μας επιβάλουν τον παράδεισό τους (που ως φαίνεται για μια φορά ακόμη θα είναι κόλαση)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @ LeftG700

  Ναι, το συγκεκριμένο παράδειγμα θεωρώ ότι είναι ΟΚ. Δεν θα ήταν ΟΚ, χιλιάδες άλλες δράσεις και ιδέες της Χ.Α., αλλά εγώ προσωπικά δεν θα ισοπέδωνα οποιαδήποτε θετική δράση βάσει του ιστορικού ή της συνεχούς δραστηριότητας μίας οργάνωσης.

  Βέβαια, το πιο πιθανό σε ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν ο κόσμος να έσκαγε τα δέντρα στα κεφάλια των χρυσαυγιτών, αλλά και αυτό υποθετικό είναι :)

  @ Αθεόφοβος

  Αν ποτέ συνέβαινε αυτό, σημαίνει ότι θα είχαν αλλάξει πάαααρα πολλά σε αυτή τη χώρα. Ενδεχομένως να μην υπήρχαν ήδη αυθαίρετα και η ύπαιθρος να είχε γεμίσει δάση ούτως ή άλλως.

  @ apogonos

  Δεν περιμένω πολλά. Είχα απλά μία ελπίδα, ότι όσο περνάνε τα χρόνια και οι γενιές, η Αριστερά αποκτά την ωριμότητα να πάει ένα βήμα έστω μπροστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Εγώ πάλι νομίζω πως οι πράξεις είναι το κριτήριο της αλήθειας. Ας μην κάνουμε δίκη προθέσεων πρίν δούμε τις πράξεις και τα αποτελέσματα τους.
  Αν η Χ.Α. πήγαινε να φυτέψει δέντρα, θα έδειχνε πως έχει ευαισθησίες, πως τα μέλη της βλέπουν πέραν της ιδεολογίας, πως νοιάζονται γιά το κοινωνικό σύνολο και πιθανώς να ακολουθήσουν και άλλες κοινωφελείς δράσεις.
  Εν τοιαύτη περιπτώσει βέβαια, δεν θα μιλάγαμε γιά την Χ.Α. Γι αυτό και κανένας δεν περιμένει την Χ.Α. να φυτέψει δέντρα και το παράδειγμα είναι μάλλον φαιδρό - αλλά έστω πως το έκανε. Δεν θα έπρεπε να δούμε την δενροφύτευση θετικά αρχικά, ενώ ψάχνουμε τους λόγους που γίνεται;

  Εδώ θυμήθηκα την κ.Αφροδίτη Αλ Σάλεχ που βοηθούσε μόνη της αρκετό καιρό τους μετανάστες και όταν το ΠΑΣΟΚ της έδωσε θέση γιά να βοηθήσει καλύτερα, (και γιά δικούς του επικοινωνιακούς λόγους βέβαια), έγινε σε μιά νύχτα "πουλημένη". Από ποιούς; Από εμάς που το μόνο που κάνουμε είναι να μουρμουράμε γιά όλα, προσφέροντας μηδέν λύσεις.

  Όπως είπε το ελληνάκι, αν είχε βγεί μιά έρευνα που έλεγε "μην φυτέψετε εδώ αλλά εκεί", θα ήταν μιά θετική κίνηση που θα έφερνε διάλογο. Το "μην βοηθάτε τους ιμπεριαλιστές στο φύτεμα", μάλλον τσίχλα στον εγκέφαλο μου μοιάζει.

  Και επειδή τελικά ο Dirty Harry είχε δίκιο γιά τις γνώμες, ας μιλάει όποιος κουράστηκε να κάνει κάτι. Από καθοδηγητές πήξαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Νομίζω σε αυτήν την χώρα, η προχειρότητα οδηγεί στο λάθος, και αυτό ακόμα σε μεγαλύτερα λάθη, μέχρι σε σημείου που και οι ευρωπαίοι (που μας εμπνεύστηκαν-κατασκεύασαν) να μην μπορούν να πιστέψουν το ίδιο τους το τέρας.
  Αυτή είναι η πρώτη ερμηνεία που μπορώ να δώσω.
  Η 2η είναι οτι οι ΤΥΠΟΙ ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και τι δημιουργούν και που δίνουν τα λεφτά, και ποιούς ελέγχουν 100%.
  Το οτι έχουμε δυνατότητες σαν λαός είμαι 100% σίγουρος, το θέμα είναι οτι δυτικο-φορεμένη "δημοκρατία" μας είναι σχεδιασμένη ωστε να παραμείνουμε στο σκοτάδι για πολλούς αιώνες ακόμα.
  Κανείς δεν ξέρει τι παίζεται ή τι έχει παιχθεί.
  Όλοι ψαχνόμαστε, να δούμε πρώτα πρώτα ποιοί εμείς οι ίδιοι είμαστε.

  Πιστεύω η χώρα θέλει ιδεολογικό ρεκτιφιέ, κάποιο βασικό χάρτη κοινών αξιών και κοινώς αποδεκτών αξιωμάτων, (όσο λίγα και αν είναι) στα οποία θα πρέπει να πειθαρχήσουμε, και να χτίσουμε εκεί πάνω.
  Βασικά πρέπει να ξεχάσουμε ότι ξέρουμε μιας και είναι τα περισσότερα ψέματα.

  Τέλος να πώ οτι χαίρομαι που βλέπω πως υπάρχουν έλληνες που ψάχνονται, που ζητούν το καλύτερο και δεν βλέπουν τον απόπατο σαν κεκτημένο κατόρθωμα.

  ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΛΕΩ ΟΜΩΣ!!!!!

  Το όλο πράγμα, είναι φοβερά ευαίσθητο, και μπορεί κάλιστα να οδηγήσει σε μισελληνισμό (αυτό που οι ξένοι πάντα ήθελαν δηλαδή).

  Εν ολίγοις, θέλει πολύ ευλογία από τον Θεό το πράγμα, για να πετύχει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ΚΚΕ δίνει παντού πολιτική χροιά. Τί είναι αυτοί οι άνθρωποι ρε γμτ, μάστιγα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Πάνο, η πλάκα είναι οτι μάστιγα, ξε-μάστιγα έχουν απόλυτο δίκιο...
  Στο Βελιγράδι, υπεύθυνοι της διοργάνωσης parade υπερ των γκέυ, ήταν ..... η ΣΟΥΗΔΙΚΗ πρεσβεία!!! Ναι καλα ακούσατε, οι ίδιοι τύποι που βομβάρδιζαν @ούστηδες και στρέιτ 10 χρόνια πρίν!!! Οι ίδιοι τύποι που ξήλωσαν 400,000 σέρβους από την Κράινα και 200,000 από το Κόσοβο, παραδίδουν τώρα μαθήματα πολιτισμού!!
  Εν πάσει περιπτώση, για τα δέντρα, δεν μπορεί ο κάθε τυχάρπαστος να σπέρνει όπου γουστάρει.

  Πρέπει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας να κάνει μια συνολική μελέτη για όλη την επικράτεια, και αν δεν φθάνουν οι ανθρώπινοι πόροι, βεβαίως να βοηθήσουν και σχολεία και ιδιώτες και ο κόσμος όλος.
  Αλλά να γίνει σε κλίμα οργάνωσης, συναίνεσης και όχι σε κλίμα ξενότροφοδοτούμενης μιζέριας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. @ Panos Konstantinidis

  Το ΚΚΕ, ζει τη χρονιά της μορμότας. Δηλαδή το 1917.

  @ pyrroscccc

  Δεν έχω να σχολιάσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...