Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Logistics

Όσο περνάει ο καιρός, και αυτά που καταχώναμε κάτω από το χαλάκι χρόνια τώρα, βγαίνουν όλο και πιο πυκνά και παχύρρευστα, η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να ζει στην κοσμάρα της. Μέσα στον πανικό μεν, αλλά στην κοσμάρα της δε. Και λέγοντας «κοσμάρα», αναφέρομαι στη διαιώνιση αυτής της σύγχυσης που έχει αυτός ο λαός, και αδυνατεί να δει έστω και τις στοιχειώδεις προτεραιότητες που πρέπει να έχει ως κοινωνία.

Σε συνέχεια του προηγούμενου post, όπου το ελληνάκι σε πρώτη παγκόσμια μετάδοση, διέδωσε την είδηση της χρονιάς, ήρθε η ώρα για τη λύση, με τη «σοβαρότητα» που της αρμόζει. Και η λύση είναι μία: Διάσπαση.

Από όπου και αν «σηκώσεις» την ιστορία αυτού του έθνους θα βρεις έναν εμφύλιο από κάτω. Επειδή λοιπόν, έχουμε φτάσει σε μία ωριμότητα Α, μπορούμε αυτή τη φορά να παρακάμψουμε τον εμφύλιο και να περάσουμε κατευθείαν στη διάσπαση, γλιτώνοντας και τα σχετικά έξοδα κηδειών σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Αφού είμαστε τόσο συγχυσμένοι που αδυνατούμε να παραδεχτούμε πόσο σκατά τα κάναμε και να κατανοήσουμε πόσο υπεύθυνοι και σοβαροί πρέπει να γίνουμε για να δουλέψουμε, μπας και περισώσουμε έστω και καμιά αξιοπρέπεια, ας διασπαστούμε. Για να είναι ο καθένας ευτυχισμένος στο κλουβί του.

Ως εκ τούτου, προτείνω η διάσπαση του ελληνικού κράτους να λάβει χώρα, βάσει των παρακάτω κατηγοριών.

Α) Υπερπατριώτες Ελληναράδες (συμπεριλαμβανομένων και των απανταχού Fasistopithecus Hellenaris)

Προφανώς συνεχίζουν να πιστεύουν ότι για όλα τα δεινά μας φταίνε οι ξένοι, ενώ οι απειλές εξ Ανατολάς και εκ Βορά κοντεύουν να ποτίσουν το DNA τους. Οι συγκεκριμένοι λοιπόν, μπορούν να χωριστούν σε δύο μέτωπα. Ένα ανατολικό και ένα βόρειο. Να πάρουν τα όπλα τους και να κάνουν γιούρια σε Τουρκία και FYROM/ Αλβανία αντίστοιχα να ξεδώσουν. Το πολύ σε 2-3 μέρες θα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα και θα ηρεμίσουμε μια και καλή από δαύτους.

Β) Το ΚΚΕ

Αυτό το κόμμα δεν υπάρχει. Μετά την πρόσφατη επιτυχία με τους τσαμπουκάδες σε 950 τουρίστες, και την οικονομική ζημιά στο τουριστικό μας προϊόν, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως δικαιούνται να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Ας χτίσουμε λοιπόν ένα τείχος, χωρίζοντας την Αθήνα σε Ανατολική και Δυτική, ας τους δώσουμε και καμιά έκταση κοντά στη Βουλγαρία για να θαυμάζουν από μακριά την πανέμορφη σοσιαλιστική αρχιτεκτονική των εργατικών μεγαθηρίων και να πάνε στην ευχή του Στάλιν για να βιώσουν τον υπαρκτό σοσιαλισμό που τόσο ποθούν. Ο τελευταίος να κλειδώσει την πύλη, και να μας επιστρέψει το κλειδί, προκειμένου να το λιώσουμε ευθύς αμέσως στο πρώτο καμίνι. Να διατηρήσουμε όμως μία συνδρομή στο Ριζοσπάστη, για να φτιάχνει το κέφι μας διαβάζοντας masterpieces σαν αυτό.

Γ) Οι δημόσιοι υπάλληλοι τύπου σταζζζζ (το «ζ» με γαλλική προφορά)

Για να εξηγούμαι. Αναφέρομαι σε αυτό το είδος δημοσίων υπαλλήλων που ουδέποτε δούλεψαν πάνω από 3-4 ώρες μέσα στο οκτάωρό τους, που παίρνουν ένα σκασμό επιδόματα και παρ’ όλ’ αυτά συνεχίζουν να γκρινιάζουν. Όπως και με τους ΚΚΕδες, μπορούμε να δώσουμε και σε αυτούς μία έκταση με μερικούς δημόσιους οργανισμούς, (ώστε να πάρουν μετάθεση και να μην γκρινιάζουν), ανεξάρτητους από την πραγματική λειτουργία του κράτους, και να συνεχίζουν να πιστεύουν ότι παράγουν έργο. Η μισθοδοσία θα γίνεται από το κράτος της Ανατολικής Ελλάδας (βλ. περίπτωση Β), σύμφωνα με τον οικονομικό σχεδιασμό αυτής. Δηλαδή, 1400 ευρώ βασικός μισθός και 1250 επίδομα ανεργίας. Η πτώχευση που θα επέλθει μέσα σε περίπου μία ημέρα, θα βαραίνει τις συνειδήσεις των Ανατολικών, οπότε λύθηκε και αυτό.

Δ) Τα κομματόσκυλα

I have a dream! Ένα τεράστιο γήπεδο, με τα κομματόσκυλα αμολημένα και κλειδωμένες τις πόρτες. Θα υπάρχουν και κέρινα ομοιώματα πολιτικών αρχηγών για την καθημερινή λατρεία / προσευχή καθώς και ανδροειδή που θα πουλάνε και καλά ρουσφέτι.

Ε) Τα Επτάνησα

Άσχετο, αλλά οι επτανησιώτες ζητάνε ανεξαρτησία εδώ και δεκαετίες. Μέσα στην αναμπουμπούλα ας τους απαλλάξουμε από αυτό το μαρτύριο που βιώνουν τα τελευταία 147 χρόνια.

ΣΤ) Οι χλιδάνεργοι

Όσοι δεν τους ξέρετε, μπορείτε να τους γνωρίσετε εδώ. Ας απομονωθούν όλοι Κολωνάκι, Μύκονο, Αράχοβα, για να σταματήσουν να βλάπτουν τόσο την οικονομία όσο και την αισθητική μας.

Ζ) Οι παπάδες και το ποίμνιο

Εξορισμός στο Άγιο Όρος και τοποθέτηση θαλάσσιων ναρκών περιμετρικά γύρω από το «πόδι». Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας που θα οδηγήσει σε κατακόρυφη μείωση του ελλείμματος.

Η) Οι υπόλοιποι (δηλαδή το εναπομένον 3%)

Έχοντας πλέον απαλλαχθεί από τις ανωτέρω παρασιτικές ομάδες, θα μπορέσουμε επιτέλους να εργαστούμε για την επανοικοδόμηση του κράτους μπας και τα παιδιά μας καταφέρουν να ζήσουν έστω και με μία στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

29 σχόλια:

 1. Καλημέρα σου ελληνάκι
  Μπορεί να μην υπάρχει ελπίδα, ευτυχώς όμως υπάρχει ένα πολύ καλό υποκατάστατο: το χιούμορ (και μόνο που γράφεις για κάτι έχει μια μικρούλα σπίθα ελπίδας, ας μην ξεχνάμε το Epitaph των King Crimson: when silence drowns the scream, confusion will be my epitaph)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για τους Ολυμπιακούς τίποτε;

  (να φύγουνε να πάνε αλλου!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ ηλιογράφος

  Αν χαθεί και το χιούμορ, θα πρέπει να πάρουμε τα όπλα.

  @ Zaphod

  Αυτοί ούτως ή άλλως πάνε για ομαδική αυτοκτονία του χρόνου που πάλι δε θα πάρουν τίτλο. Η φύσις έχει τρόπους να αυτορυθμίζεται αγαπητέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θέλω παράρτημα! Θέλω έκτακτη έκδοση! Θέλω κατηγορία για όλους εκείνους που ορκίστηκαν να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Αυτούς που το ορκίστηκαν (στον θεό τους που είναι και ο καλύτερος απ' όλους), τους πληρώσαμε και πληρώνουμε ΑΔΡΑ, τους αφήσαμε αμολητούς να κάνουν ό,τι θέλουν (ε αφου ορκίστηκαν) ... και δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Μόνο ζαρτινιέρες πέταξαν σε φουκαράδες και παντιλίκια έκαναν με τα μιζοδοτημέτα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα: Την Ελληνική Αστυνομία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Oυπς!

  Τι μου ήρθε τωρα!

  Λες η φύση να ...αυτορυθμίσει εμάς;;;

  ωχ αμαν αμαν

  Ρε τους Ελ ρε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Tsiroto

  Ναι το είχα έτοιμο το παράρτημα, αλλά μετά σκέφτηκα ότι οι περισσότεροι από δαύτους ανήκουν στην κατηγορία Α, κάποιοι στη Γ) και οι εναπομένοντες στην Δ).

  @ Zaphod

  Φυσικά και θα μας αυτορρυθμίσει. Το λέει και η επιστήμη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι υπόλοιποι Ελληνάκι μου ειναι νομιζω περισσοτεροι απο 3%, αλλα ξέχασες και μια αλλη κατηγορία, αυτη που ονομαζω εγώ ΛΑΜΟΓΙΑ.
  Ειναι παντός καιρού και επιπλέουν σαν τα σκατά και τους φελούς.
  Σ΄αυτούς ειδικά ονειρεύομαι πίσσα και πούπουλα αλλά Λούκυ Λουκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ρε συ ναι ωραία. Μέσα. Αλλά εμείς οι υπόλοιποι που θα μείνουμε;;
  Νομίζω ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια ωραία εναλλακτική. Ίσως και τα Γιάννενα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σιγά τα αυγά. Για το 3% που δεν έχει ούτε όραμα εξουσίας ούτε γνωρίζει πως να ελίσσεται ούτε πως να καλοπερνάει σε βάρος των υπολοίπων δεν αξίζει να αφιερώσουν τμήμα του ΕΛλαδιστάν. Εμείς είμαστε οι αποτυχημένοι του συστήματος γιατί δεν είχαμε το μυαλό και τις υπόλοιπες ικανότητες να κάνουμε έγκαιρα καμιά κομπίνα να βολευτούμε σαν γνήσιοι απόγονοι του ΜεγΑλέκου και θα το πληρώσουμε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και κατάλληλοι μόνο για να υπηρετούμε. Είμαστε μειοψηφία και στο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟτατο πολίτευμα μας οφείλουμε να σεβόμαστε την πλειοψηφία. Απλά πρέπει να εργαστούμε σκληρότερα και να αμειβόμαστε λιγότερο για να σηκώσουμε τα αυξημένα βάρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ρε εσύ με τους βλόκερς τι θα γίνει κι έχω πάρει ένα σωρό αγωνιώδη email από το πρωί; :))))))))))

  Υπερισχύουν κι γι΄αυτούς οι επιμέρους διαχωρισμοί ή θα πρέπει να γίνει ειδική πρόβλεψη;
  :))))))))))))))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ Lina

  Μα όλοι αυτοί απαρτίζουν τα λαμόγια, με εξαίρεση ίσως κάτι ελάχιστους Επτανήσιους ;)

  @ Prophet Estarian

  Τα Γιάννενα είναι καλή λύση. Έχουν και σκατόκαιρο που βοηθάει στη σοβαρή εργασία!

  @ Ptomas

  Νόμιζα ότι αυτό κάναμε έως τώρα. Εδώ μιλάμε δια επανάστασιν κύριε!

  @ Φοράδα

  Θα βάλουμε τους Δ.Υ. αλά σταζ να φτιάξουν μία επιτροπή με αρμόδιες υπο-επιτροπές, προκειμένου να αποφανθούν. Όταν βγει η απόφαση, το blogging πλέον θα είναι απαρχαιωμένο, οπότε δε θα έχει νόημα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΗΛΙΟΓΡΑΦΕ τι είπες τώρα... κομματάρα σε μουσική και φυσικά ΣΤΙΧΑΡΕΣ!!!

  ΕΛΛΗΝΑΚ μια ερώτηση... όσοι ανήκουν σε 2 κατηγοριες, πως θα επιλέξουν??? :P
  Πέρα από την πλακα έχουμε μια τάση σαν λαός προς την διάσπαση και αυτό δεν είναι καλο... να δούμε που θα μας βγάλει τώρα που όλοι είναι τσιτωμένοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μήπως αντί για Γιάννενα ή Θεσσαλονίκη, μπορούμε να κρατήσουμε τις Κυκλάδες (όχι όλες, κάποιες από αυτές);
  Αν όχι ψηφίζω Γιάννενα (όχι εξαιτίας του σκατόκαιρου), αλλά γιατί η Θεσσαλονίκη κάνει - σε όλους - περίεργους συνειρμούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Και οι Κρητικοί ζητάνε ανεξαρτησία, βάλε τους και αυτούς μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. rizospastis εγραψε:

  Ακινητοποίησαν και το πλωτό γκέτο «ΖΕΝΙΘ».

  --

  ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μου εφτιαξε τη μερα!

  3% ;;; πολλοι ειμαστε! παλι καλα. οσο ημουν στην Ελλαδα νομιζα οτι ημασταν λιγοτεροι, αρκετοι για να μαζευτουμε να παιξουμε ενα 5x5.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Dimos El Grec

  Το πιάσατε το νόημα του post βλέπω ;)

  Οι διχασμένες προσωπικότητας θα δίνουν τεστ φρονήματος και ανάλογα τα αποτελέσματα θα κατατάσονται στη σωστή ομάδα.

  @ ESKARINA

  Ναι, αλλά η θεσ/νίκη θα είναι άδεια πλέον, αφού όλοι οι "συνειρμοί" θα έχουν ενταχθεί σε κάποιο γκρουπ :)

  @ Panos Konstantinidis

  Αυτοί θα ζητήσουν ανεξαρτησία και στα σοβαρά ούτως ή άλλως, το 2012. Μπορείς να τους ενθαρρύνεις και εδώ.

  @ i

  Καταλαβαίνεις γιατί ομιλούμε για masterpiece;

  Υ.Γ. Μέσα στο 3% βάζω και την υποσχόμενη νεολαία κάτω των 7 ετών. Μόνο οι άλλοι θα κάνουν data massaging δηλαδίς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ακομη γελαω με το "πλωτο γκετο".... και μαλιστα τωρα γελαω ακομη περισσοτερο, γιατι θυμηθηκα οτι φετος η Εργατικη Εστια δινει εισητηρια για κρουαζιερες!

  ασφαλως προκειται για σατανικο σχεδιο της πλουτοκρατιας (μεσω και της σοσιαλιστικης κυβερνησης του πασοκ) ωστε να δημιουργηθουν γκετο ελληνων εργατων/υπαλληλων σε κρουαζιεροπλοια, τα οποια η πλουτοκρατια εχει συνεννοηθει να παρατησει στη μεση του πουθενα, μεχρι να πουν οι εργατες/υπαλληλοι "απεταξαμην τη συλλογικη συμβαση εργασιας".
  τωρα που το σκεφτομαι, εκτος απο την πλουτοκρατια, πρεπει να εχει βαλει το χερακι του και το ΔΝΤ, μερες που ειναι.
  σουπερ σατανικο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Mia kai milame gia proteraiotites, mipous ksixnati oti exoumi Eurovsion se liges bdoumads??! Poso thelou na kirdis ou Alkaious!!

  Oloi oi Ellines mia grothia! De masame apo kriseis kai diaspaseis. Edo exoume OPA!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @ i

  Να αποστείλετε επιστολή άμεσα στον Ριζοσπάστη. Το θέμα είναι σοβαρόν!

  @ aoua

  Αααα τί να σι που πιδάκι'μ. Μι τόσου καμάρ' που θα μας δώκει ου Αλκαίους, μπορεί κι να ιπανενωθούμ'!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Που ακριβώς προσυπογράφω;
  (αν και η αλήθεια είναι ότι όπως ορθά παρατήρησε ο zaph άφησες κάποια πραγματάκια απ'έξω. Βέβαια από την άλλη αν δεν τ'αφήνες, θα έπρεπε να έγραφες για κανά πενθήμερο, αλλά λέμε τώρα...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ειναι φοβεροί φασίστες
  είδες ? η εταιρεία φταίει που τους ξράτησε στα πούλμαν και πήγαν στα ξενοδοχεία χάρη στο ΠΑΜΕ

  ακούσατε και το τσίρκο τον Μαίλλη στο mEGA ?
  τι είπε το άτομο? αυτοί είναι ΦΑ-ΣΙ-ΣΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. @ Jim Slip

  Άμα έχεις πρακτικό μυαλό... ;)

  @ Hades

  (Ακριβώς. Άσε που δεν έχω και καλή σχέση με τη συγγραφή σεντονιών, σε αντίθεση με κάποιους κάποιους...)

  @ sir

  Τον τελευταίο καιρό, η τηλεόραση μου προκαλεί ψυχοσωματικές αντιδράσεις, οπότε την αποφεύγω. Μπορώ να φανταστώ όμως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. εχεις ακούσει για το "διαίρει και βασίλευε" ελληνάκι; πολύ βολική η πρότασή σου για το ΔΝΤ, ας φαγωθούμε λοιπον μεταξύ μας. Και μη μου πεις πως κάνεις χιούμορ, εχω καταλάβει το χιούμορ σου. Εσυ εντωμεταξύ είσαι βεβαια στο 3% των αδιάφθορων και αθώων, για να μην πω ο πρώτος μεταξύ αυτών...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. αν ειναι έτσι, οκ, τωρα που μου το εξηγησες το καταλαβα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Α, αυτό που νομίζεις δεν είναι τίποτε. Τώρα είμαι πεσμένος να σκεφτείς. Που να με έβλεπες όταν είχα πρωτοανοίξει το μαγαζί τι έγραφα. Να σκεφτείς ότι είχα αναγκάσει τον zaphod να προβεί σε διαμαρτυρία από το δικό του ότι δεν με προλαβαίνει... :):):)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Αρκετές φορές είστε και οι δύο εκτός συναγωνισμού. Πάντως και το σεντόνι έχει το δικό του στυλ. Ψήνεις το καφεδάκι, αράζεις όμορφα και ωραία, και διαβάζεις το σεντονάκι χαλαρά. Μέχρι να το τελειώσεις, έχει τελειώσει και ο καφές. Αντί για τάι τσι ένα πράγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...