Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Fasistopithecus Hellenaris

Σοκ έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα, και ιδιαίτερα σε παλαιοντολόγους και ανθρωπολόγους, η επανεμφάνιση ενός είδους που εθεωρείτο εξαφανισμένο πολλά εκατομμύρια χρόνια. Ο λόγος για τον Fasistopithecus Hellenaris ο οποίος εικάζεται πως έζησε την ίδια περίοδο με τον Australopithecus Robustus, και αποτελεί έναν μακρινό ξάδελφο του είδους μας. Το συγκεκριμένο γεγονός, έστρεψε όλα τα βλέμματα των παλαιοντολόγων στη χώρα μας, αφού το είδος επανεμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, και για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε αυτό το περίεργο πλάσμα, από κοντά, μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον!

Το ελληνάκι, σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα, έχει την τιμή να σας παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα διεξοδικών επιστημονικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας.

1. Ανατομικά Χαρακτηριστικά

Εκ πρώτης όψεως, ο Fasistopithecus Hellenaris δε διαφέρει ιδιαίτερα με τον Homo Sapiens, γεγονός που συγχύζει την επιστημονική κοινότητα, δεδομένου ότι την εποχή που το συγκεκριμένο είδος έζησε στον πλανήτη, η ανθρώπινη μορφολογία έμοιαζε περισσότερο με αυτή του πιθήκου.


Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγαλύτερη σύγχυση, δεδομένου ο όγκος του εγκεφάλου, αρχικά φαινόταν παρόμοιος με αυτόν του Homo Sapiens, δηλαδή περίπου στα 1550 κ.εκ. Τελικά όμως, μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι στην πραγματικότητα ο Fasistopithecus Hellenaris, ενώ εξωτερικά έχει παρόμοια κρανιακά χαρακτηριστικά, στην ουσία, μόνον τα 350 κ.εκ. εντός του κρανίου καταλαμβάνονται από τον εγκέφαλο, ενώ τα υπόλοιπα 1200 κ.εκ. χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση αέρα προκειμένου να αποφεύγεται η υπερθέρμανση των νευρώνων κατά την εκτέλεση πολύπλοκων εγκεφαλικών λειτουργιών, όπως το βάδισμα, η αναπνοή, η ούρηση, κλπ.

2. Κοινωνικά Χαρακτηριστικά

Ο Fasistopithecus Hellenaris συναντάται κυρίως σε αγέλες. Οι μετακινήσεις στο περιβάλλον του, δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη ανάγκη ή κάποιο μοτίβο, καθώς αδυνατούν να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους μεταξύ τους. Αυτή η αδυναμία επικοινωνίας είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό του είδους, που όπως θα δούμε στη συνέχεια, δημιουργεί προβλήματα. Ως εκ τούτου, δεν είναι σπάνιο πολλές φορές να συναθροίζονται και να κουνάν χειροποίητα εργαλεία ως ένδειξη αλληλοστήριξης και σεβασμού μόνο προς το δικό τους είδος, προσπαθώντας να μεταφέρουν μηνύματα σε άλλα είδη.


3. Πολεμικές Τεχνικές

Η χαρακτηριστική αδυναμία του Fasistopithecus Hellenaris να επικοινωνήσει με παραπλήσια είδη, τον ανάγκασαν να εξελίξει τις πολεμικές τεχνικές του προκειμένου να προστατευθεί από όντα περισσότερο νοήμονα. Εδώ, σε μία σπάνια φωτογραφία, μπορούμε να δούμε μία χαρακτηριστική αγέλη Fasistopithecus Hellenaris, με αυτοσχέδια όπλα, ενώ ετοιμάζεται να «επικοινωνήσει» με Homo Sapiens.


Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα που παρατηρείται στους Fasistopithecus Hellenaris, είναι η διατήρηση της επίδειξης του φαλλού ως σύμβολο εκφοβισμού. Είναι γνωστό, ότι πολλές πρώιμες ανθρώπινες κοινότητες όχι μόνον λάτρευαν τον φαλλό ως σύμβολο γονιμότητας, αλλά τον χρησιμοποιούσαν και ως μέσον εκφοβισμού στη μάχη· μία τακτική που συναντάται ακόμα και σε πιο σύγχρονες φυλές του Αμαζονίου και της Αφρικής.

Επειδή όμως η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει ρητά την επίδειξη φαλλού σε δημόσιους χώρους, ο Fasistopithecus Hellenaris αναγκάστηκε να υιοθετήσει μία νέα τακτική που προσομοιάζει στην καθεαυτό πράξη. Συγκεκριμένα, αντί για τον φαλλό του, ο Fasistopithecus Hellenaris προτάσσει το δεξί του χέρι, υπονοώντας την προέκταση του φαλλού του, όπως φαίνεται σε άλλη μία σπάνια απαθανάτιση αγέλης.


4. Τέχνη και Πολιτισμός

Παρά τη γενικότερη ακατανόητη και θορυβώδη συμπεριφορά, ο Fasistopithecus Hellenaris φαίνεται πως έχει κάνει προσπάθειες και έχει καταφέρει να κατακτήσει τεχνοτροπίες ζωγραφικής και πρώιμης αποτύπωσης αντικειμένων. Ένα παράδειγμα της τέχνης του φαίνεται εδώ:
Προσέξτε την απλότητα του σχεδίου, σε συνδυασμό με την αποτύπωση της πολεμικής τεχνικής που περιγράφτηκε πιο πάνω.

Εκτός από τη ζωγραφική, ο Fasistopithecus Hellenaris, έχει καταφέρει να φτάσει και σε κάποια στοιχειώδη πρώιμα στάδια γραφής. Η συμβίωσή του με τον Homo Sapiens φαίνεται πως τον έχουν διδάξει ορισμένες τεχνικές, και έτσι πολλές φιλότιμες προσπάθειες γραφής είναι διάσπαρτες και εμφανείς σε αρκετές αγέλες. Ένα παράδειγμα φαίνεται εδώ:


Ταυτόχρονα, έχουν βρεθεί και δείγματα γραφής, σε συνδυασμό με τη ζωγραφική, όπως αυτό που ακολουθεί πιο κάτω. Προσέξτε το βαθύτερο νόημα στον Λόγο, αλλά και την έμφαση στη χρήση μίας από τις 100 λέξεις που χρησιμοποιούν κατά κανόνα οι αγέλες του είδους.


5. Συμπεράσματα

Αν και η απότομη επανεμφάνιση του Fasistopithecus Hellenaris αμφισβητείται, δεδομένου ότι υπάρχουν ίχνη συνεχούς κατοίκησης στη χώρα μας τα τελευταία 3,5 εκατομμύρια χρόνια, η επανεμφάνιση του είδους σε τόσο μαζικό αριθμό θεωρείται ένα σημαντικό ανθρωπολογικό συμβάν. Η επιστήμη θα συνεχίσει τις παρατηρήσεις, έως ότου συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία για αυτόν τον μακρινό μας ξάδελφο, που ενδεχομένως με τη σειρά του μας βοηθήσει να κατανοήσουμε ακόμα περισσότερο την διαδικασία της εξέλιξής μας από τον πίθηκο.

39 σχόλια:

 1. Πάρα πολύ ενδιαφέρον.Μήπως θα έπρεπε να βάλουμε μερικούς σε κλουβιά, σε κάποια εργαστήρια που έχω υπόψιν?Για χάρη της έρευνας πάνω από όλα και κυρίως να κατανοήσουμε, πώς ένας τόσο μικρός εγκέφαλος επιτρέπει σε αυτά τα όντα τη μίμηση της συμπεριφοράς του Homo sapiens sapiens,η οποία ως γνωστό απαιτεί την ταυτόχρονη λειτουργία και συντονισμό πολλών κέντρων του εγκεφάλου.

  Ποιός ξέρει.Ίσως στο μέλλον να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση για να διδάξουμε σε πιθήκους π.χ να αγοράζουν τσιγάρα ή σε κατσίκες να παίζουν μπάσκετ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ Ελληνάκι

  Δεν μπορούσες να γράψεις άρθρο που να συμφωνώ περισσότερο. Εξαιρετικό.

  @BioLogos

  Αν εκπαιδεύσουμε πιθήκους σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εργαστηριακής παρατήρησης των φασιστοειδών, το μόνο που θα ξέρουν πολύ καλά να κάνουν είναι να διώχνουν τους χιμπατζήδες και τις μαϊμούδες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ BioLogos

  Την ίδια σκέψη έκανα και εγώ αγαπητέ! Είναι μία μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουμε διεξοδικά τον τρόπο που ο εγκέφαλος καταφέρνει και εξελίσσει τέτοιου είδους λειτουργίες, που υιοθετεί μόνο από τη συμβίωση.

  @ Mandarin

  Στην υπηρεσία της επιστήμης. Πάντα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμφωνω 101%! ;)

  Μονο παραθετω,με την ευκαιρια, ενα πολυ γνωστο κλασσικο Γερμανικο αντι-φασιστικο τραγουδι απο το συγκροτημα 'Die Ärzte' (The doctors). Μεγαλη επιτυχια, εκει, λογω των στοιχων, που αξιζουν!Enjoy!

  Schrei nach Liebe (Cry For Love)


  ''You are really dumb,
  which is why you're doing so well.
  Hate is your attitude,
  your blood boils constantly.
  Everything needs to be explained to you
  because you really don't know anything,
  most likely not even what attitude means!

  Your violence is only a silent cry for love,

  your combat boots long for tenderness,
  you have never learned to articulate yourself,
  and your parents never had time for you ... ohhh... asshole!

  Why do you have fear of caressing, what's the meaning of all this nonsense?
  under the laurel wreath with acorns, I know your heart beats,
  and romanticism is only grey theory for you,
  between 'Störkraft' and den 'Onkelz' (nazi bands) is a 'Kuschelrock LP'!(Cuddle rock, a soft rock compilation franchise)

  Your violence is only a silent cry for love,
  your combat boots long for tenderness,
  you have never learned to articulate yourself,
  and your parents never had time for you ... ohhh... asshole!

  Because you have problems that interest nobody,
  because you have fear of intimacy you are a FASCIST!
  You don't have to project your self-hate on others,
  so nobody notices what a lovely man you are ... ohhh...

  Your violence is only a silent cry for love,
  your combat boots long for tenderness,
  you have never learned to articulate yourself,
  and your girlfriend never has time for you ... ohhh
  Asshole, asshole, asshole!''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το θέμα δεν είναι η ακροδεξιά, το θέμα είναι να δούμε γιατί υπάρχει άνοδος αυτή την εποχή. Σίγουρα κάποιοι το κάνουνε από ιδεολογική πλευρά, οι λιγότεροι νομίζω, αλλά οι περισσότεροι έχουνε εισχωρήσει εκεί από ανασφάλεια. Κακή οικονομική κατάσταση (που διαρκεί δεκαετίες), μηδενικό κράτος και εσωτερική πολιτική, δυσβάσταχτοι φόροι... υπάρχουνε πολλοί λόγοι, κυρίως οικονομικοί. Αν υπάρχει ευημερία ο φασισμός περιορίζεται, αν όχι τότε εξάπτεται.

  Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να πολεμηθεί είναι το αίτιο, όχι το αιτιατό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. "You are really dumb,
  which is why you're doing so well."

  Καταπληκτικός στίχος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εισαι απαιχτος και ευρυματικοτατος. Ολα τα λεφτα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Χρόνια τώρα παρακολουθώ τις εξελίξεις της Παλαιοντολογίας σχετικά με τους ανθρωπίδες. Το είδος μου είναι γνωστό. Είναι επίσης χαρακτηριστικό στο είδος τούτο, σύμφωνα πάντα με τους υποστηρικτές της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, ότι αυτό το είδος διαφέρει ως προς το πεπτικό του σύστημα, γιατί αρέσκεται στον κανιβαλισμό. Όχι κανιβαλισμό για αύξηση δυνάμεων (με μυστικιστική λογική), αλλά για την αποδυνάμωση των αντιπάλων. Πώς το αρσενικό λιοντάρι τρώει τα μικρά του; Έτσι, κι αυτός το είδος αρέσκεται να επιτίθεται σε όποιον διαφέρει (ομοφυλόφιλοι, μουσουλμάνοι, μετανάστες κλπ).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πολύ ευστοχο κειμενο.

  Ειχες δει την ταινια die welle?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Χα χα, πολύ καλό. Έχω όμως 2 απορίες:

  1. Πού οφείλεται το γεγονός ότι η επιθετικότητα του είδους αυτού προς τον Homo Sapiens είναι μικρότερη απ' αυτήν προς ομοφύλους τους σε γειτονικά κράτη; (πχ Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία);

  2. Πώς ο εν Ελλάδι κατοικών Homo sapiens sapiens δεν κατάφερε να κάνει κουμάντο το είδος αυτό, τη στιγμή που έχει πολλαπλάσιες εγκεφαλικές δυνατότητες;

  Με τιμή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ενδιαφέρον κείμενο ομολογουμένως. Βέβαια αν μπορούσες να συμπεριλάβεις και τις υποκατηγορίες πέραν της γενικής θα ήτο υπέρτατον, αλλά θα μιλάγαμε διά διδακτορικήν εντριβήν πλέον. Να προσθέσω ότι άμα τη εμφανίσει του συγκεκριμένου -κατ' εμέ- δεινοσαύρου προκύπτει το συμπέρασμα ότι επρόκειται για ιδεολογικώς τροποποιηθέν ον άνευ πολιτκών θέσεων (ως εσφαλμένως πιστεύεται και θρυλείται) το οποίο μπαμπουινοειδώς επιτίθεται κυρίως εις (κατά πολύ) μικροτέρας αγέλας προς επιβεβαίωσιν της απουσίας εγκεφάλου (και φαλλού συνήθως).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @Mandarin

  Συμφωνώ...κι όχι μόνο θα διώχνουν τα έτερα συμπαθή ζωάκια, αλλά θα φωνάζουν παράλληλα συνθήματα του τύπου "έξω οι ξένοι χιμπατζήδες" σε στύλ "dey tewk ar jaorbs" (they took our jobs).

  Διαφωνώ ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός τους ή κάτι τέτοιο...απλά είναι της μόδας και στην επικαιρότητα και προφανώς, προβάλλονται περισσότερο από τα ΜΜΕ.Να ναι καλά κι αυτοί οι μπετωμένοι εγκέφαλοι για την υπερπροβολή που τους κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. .... η επανεμφάνιση ενός είδους που εθεωρείτο εξαφανισμένο πολλά εκατομμύρια χρόνια.

  Η ανωτέρω επιστημονική παρατήρηση έίναι λανθασμένη.
  Απλώς τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια αύξηση του πληθυσμού του είδους αυτού που ενδημεί στην Ελληνική πανίδα από μακροτάτου χρόνου.
  Ίσως δε το εις την πρώτην φωτογραφίαν εμφανιζόμενον χαρακτηριστικόν δείγμα του είδους να ανήκει εις μιαν μεταλαγείσαν υποομάδα η οποία προσπαθεί να αρθρώσει έναρθρον λόγον δια των τσιρίδων του .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Να βάλουμε το προστατευόμενο αυτό είδος σε κάποιον υδροβιότοπο στις Πρέσπες για να τονωθεί ο τουρισμός μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ Elva

  Ενδιαφέρον! Δεν το ήξερα.

  @ Kameleon

  Merci

  @ Panos Konstantinidis

  Νομίζω είναι ένα από τα κλασσικά παραδείγματα που ο ξεκάθαρος ένοχος είναι η έλλειψη σωστής παιδείας. Εάν έχεις μία στοιχειώδη καλλιέργεια, αλλιώς αντιμετωπίζεις τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις. Η έλλειψη παιδείας, άλλωστε είναι σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη ανασφάλειας.

  @ Lina

  Τα καμώματά τους με εμπνέουν. Εγώ δεν κάνω κάτι!

  @ ο δείμος του πολίτη

  Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν η επιστημονική γνώση εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα. Συγχαρητήρια δια το εύρημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ cynical

  Όχι, αλλά είναι μέσα στην to-see λίστα.

  @ P=NP

  1. Εικάζεται ότι ο Fasistopithecus Hellenaris περιέχει μία ορμόνη που ονομάζεται "τσαμπαμαγκιόλη". Η ορμόνη αυτή είναι υπεύθυνη για συμπεριφορές σαν αυτή που αναφέρεται και η οποία επί της παρούσης βρίσκεται υπό εξέτασην.

  2. Θα σας παραπέμψω σε έναν από τους θεμελειώδεις νόμους της ανθρώπινης βλακείας (για τους οποίους θα ακολουθήσει σχετικόν post εις το εγγύς μέλλον), ο οποίος δηλώνει ρητά: "Η βλακεία είναι ανίκητη".

  @ Hades

  Βεβαίως, βεβαίως. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι βασικό χαρακτηριστικό της κοινωνικής αντίληψης του είδους. Υπάρχουν θεωρίες που συνδέουν τη συγκεκριμένη μπαμπουνοειδή τακτική με εγκεφαλικά κέντρα που απλά "ξεχνούν" να ενεργοποιηθούν κατά την ωρίμανση, και τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταστολή τέτοιων τακτικών.

  @ αθεόφοβος

  Έχετε απόλυτο δίκαιον. Όμως η έρευνα ξεκίνησε αρχικώς ως καθαρά κοινωνιολογική, οπότε δεν λάμβανε υπόψη απειροελάχιστα δείγματα του γενικότερου πληθυσμού. Άλλωστε οι βιολόγοι είχαν την πεποίθηση ότι η εξαφάνιση του είδους θα ήταν θέμα λίγων χρόνων, βάση της εξέλιξης των ειδών. Δυστυχώς έπεσαν έξω.

  @ pølsemannen

  Εξαιρετική ιδέα! Εάν βρίσκαμε και ένα νησάκι στη μέση, θα ήταν ακόμα πιο γραφικό. Με τα εισητήρια για τις βαρκούλες, ενδεχομένως να κλείναμε σημαντικό ποσοστό του εθνικού ελλείματος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Eξαιρετικό...
  Διαχρονικόν... (μόνο οι μουτσούνες αλλάζουν) και
  Συλλεκτικό

  Τόσο που το τοποθέτησα στ΄αλώνια σε θέση περίοπτον, να έχω να αντρέχω ευκαιρίας δοθείσης (π.χ με το που θα ανεβαίνει στον άμβωνα ο άνθιμος)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Χαιρετώ τον...εν αλωνίω συνάδελφον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. g

  Τη δική σου άδεια, ελησμόνησα, να την ζητήσω...
  Πες πως την έδωσες.... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Πέρασα να πω ένα γεια και έπεσα σε ένα υπέροχο ποστ.

  Καλησπέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. @ ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ

  Ωωω! Μα δεν ήταν ανάγκη!

  @ gpointofview

  Καλώς ήλθατε.

  @ doctor

  Καλημέρα doc. Πού χαθήκατε εσείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Παρότι η μελέτη των ειδών δεν είναι το φόρτε μου, τολμώ να εισφέρω την άποψη (και να συμφωνήσω με τον αθεόφοβο) ότι το εν λόγω είδος ουδέποτε εξαφανίστηκε αλλά εικάζεται ότι η διαίωνιση του πέρασε απαρατήρητη για κάποια χρονικά διαστήματα, εξαιτίας της προς το παρόν ακατανόητης, ελλείψει ικανού εγκεφάλου, δυνατότητας του να μιμείται το είδος homo sapiens (όπως αναφέρει και ο BioLogos), προς το οποίο συγγενεύει ανατομικά, και τον οποίο μηχανισμό φέρεται να ενεργοποιεί αμυντικά, προς το σκοπό εξασφάλισης της επιβίωσης, ιδίως σε περιπτώσεις στέρησης ή απώλειας της αγέλης. Η παρατήρηση άλλωστε έχει αποδίξει ότι με τη δημιουργία - ή ενδυνάμωση - της αγέλης, ο μηχανισμός καταστέλλεται και το εν λόγω είδος αναλαμβάνει τα τυπικά πρότυπα κοινωνικής συμπεριφοράς του, οπότε γίνεται λόγος για επανεμφάνιση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Στις ορμόνες του Fasistopithecus Hellenaris ξεχάσατε να αναφέρετε και την Ετσιθελίνη και την Αιπσηλόνη...
  Επίσης θέλω να πω πως... ΠΡΟΣΚΥΝΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @ ESKARINA

  Είναι μία ενδιαφέρουσα άποψη, την οποία σας ενθαρρύνω να αποστείλετε στο Bernard Price Institute for Palaeontological Research!

  @ Βρομιστεράκι

  Έχετε απόλυτον δίκιο. Οι νέες πληροφορίες και τα αποτελέσματα των παρατηρήσεων όμως είναι τόσα πολλά σε καθημερινό επίπεδο, που ακόμα και η ίδια η επιστημονική κοινότητα αδυνατεί πολλές φορές να καταγράψει.

  Ειδικά για την Ετσιθελίνη και την Αιπσηλόνη εικάζεται ότι έχουν πάψει να έχουν τη μορφή ορμόνης, και έχουν καταλάβει μόνιμα εγκεφαλικά κέντρα στο συγκεκριμένο είδος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Μετά από την εξαιρετική σας διατριβή, νομίζω ότι σας αξίζει μία έδρα στο Φλάντζειο Πανεπιστήμιο της Τζατζουφιάς. (http://flantzasuniversity.blogspot.com/)
  Θα εισηγηθώ πάραυτα, εις τον Πρύτανη-Δόκτορα-Τερματοφύλακα-Πρωθυπουργό και εσχάτως Προφήτη Φλάντζα.

  (εγώ γιατί δεν σας έχω εις τον ποστορουφιάνο του blogger? Παράλειψις μεγίστη, θα έλεγα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. @ antidrasi + sex

  Τα λόγια σας με συγκινούν. Θα ήτο μεγάλη τιμή δια το άτομόν μου μία θέσις εις το σεβαστόν τούτο ίδρυμα, ειδικά στην έδρα της Ανθρωπολογίας που μελετώ χρόνια τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. @ odromos

  Ευχαριστούμε. Ελπίζουμε η επιστημονική τούτη γνώση να σας φάνηκε χρήσιμη δια τον εμπλουτισμό των γνώσεών σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. afhste tis bourdes peri akrodexias vgalte tis parwpides sas kai tis klise aristeristikes ermhneies sas.
  pro 10tias oute kan tha stekomouna na asxolhthw me thn xrysh avgh oute vevaia kai me thn kseftilismeni ellhnikh aristera, para to oti parousiasthke eidika h 2h ws "trendy" epilogh gia tous neous. twra me thn athens voice
  kai paliotera me th rhgas ferraios.
  vlepw me sybatheia th xrysh avgh kai to laos fysika epeidh apla zw sto kentro ths athinas kai blepw ta miliounia ths anatolhs pou exoun eisvallei sthn geitonia mou.
  an htan 5-10 100, tha htan geitones kai filoi.
  einai xiliades omws kai anekselegtoi fermenoi apo ena eleeino anthellhniko kratos pou tous ekmetallevetai kata to dokoun, opote kai exthroi, opws kai to idio to kratos pou tous fernei skopimws.
  an dexeste na steiloume tous misous lathrometanastes sta voreia proasteia ths athinas, tote lynetai kai o ratsismos mou kai h sybatheia mou pros th xrysh avgh. aftostigmi.
  den xerw vevaia an ta "kousouria"
  afta ta apokthsete meta eseis...oi "proodefikoi" katoikoi amarousiou, filothehs kai lykovrisis...lol

  ante apo kei exypnakhdes pou thelete na peisete kai kosmo oti oi paTRIWTES ellhnes" einai anegefaloi kai eseis eiste oi politismenoi thewrhtikoi.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. @ orygma

  Καταρχάς έχω αμφιβολίες για τον πατριωτισμό σου, δεδομένου ότι γράφεις σε greeklish, άρα προσβάλεις ευθέως και την ελληνική γλώσσα.

  Κατά δεύτερον δεν είμαι ούτε αριστερός, ούτε αριστεριστής. Πέφτεις στην ίδια παγίδα που πέφτούν και οι αριστεροί. Δηλαδή όταν ακούς ή διαβάζεις μία γνώμη με την οποία διαφωνείς, τείνεις αμέσως να της κρεμάσεις την ταμπέλα του "αντίπαλου" στρατοπέδου. Όταν για παράδειγμα ένας αριστερός ακούει μία φιλο-καπιταλιστική ιδεά, κρεμάει αμέσως στον άλλο την ταμπέλα του νεοφιλελεύθερου, και όταν ένα φασιστάκι (σαν του λόγου σου) ακούει μία ανθρωπιστική ή διεθνιστική άποψη, κρεμάει αμέσως στον άλλο την ταμπέλα του αριστερού. Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη γενίκευση είναι λάθος και αδικεί κυρίως τον "ταμπελοποιό".

  Κατά τρίτον, μένω και εγώ κέντρο. Δεδομένου μάλιστα ότι έβγαλες το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι μένω Β.Π ή ότι είμαι αριστερός, και βάσει αυτού έγραψες όλο αυτό το άσχετο κατεβατό, μου δίνεις το δικαίωμα να μην σε λάβω και πολύ στα σοβαρά, άρα δεν υπάρχει λόγος να σου απαντήσω και ανάλογα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ελληνάκι, αν σε λέγανε "Ξενάκι" θα 'χες προβλημα μ'αυτούς! Μιλάς εκ' του ασφαλούς μου φαινεται.. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ελληνακι,
  καλύτερα "τσάμπα" μάγκας, παρά έμμισθος... Ε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. @ Marshal

  Ο ορισμός του "ελληνακίου" στο header δε νομίζω ότι με εξασφαλίζει ιδιαίτερα ;)

  @ Τσάμπα μάγκας

  ..και αυτό προκύπτει από πού ακριβώς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Τον Homo Boselvikus anarchomarxistus θα θελα να σε δω να γραψεις που 40 χρονια τα κανανε πλακακια <με την δημοκρατια του προλαταριατου του ΠΑΣΟΚ....

  Αλλα δεν εχει νοημα να ριξεις λασπη εκει που ο βοθρος και η σαπιλα της αριστερας αναβλυζει μαζι τη βρωμα και δυσωδια του fasistopithicus hellinaris toy LAOS kai ND .εκει ανηκεις και εσυ


  πρωην συντροφος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Φίλε Ελληνάκι, το κείμενο είναι πανέξυπνο και συγχαρητήρια. Αλλά, αν σοβαρευτούμε λίγο, θα δούμε ότι δεν είναι και κανένα αποτελεσματικό όπλο. Απευθύνεται σε όσους συμφωνούν εκ προοιμίου. Αυτοί θα γελάσουν, θα ανταλλάξουν μεταξύ τους περαιτέρω αστεία (όπως έγινε ήδη), και μετά;
  Θα το διαβάσει και κανένα φασιστάκι και θα βρίσει. Εξίσου αναμενόμενο.

  Αν το διαβάσει ένας που δεν έχει πάρει ακόμη θέση, ούτε φασίστας ούτε αντιφασίστας, αυτός τι έχει να ωφεληθεί;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. @ Πέπε

  Δεν γράφω πάντα σοβαρά δοκίμια αγαπητέ. Ενίοτε το ρίχνω και στον χαβαλέ. Έχω και disclaimer ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Για οσους δεν το εχουν υποψην τους:
  Το Τρίτο Κύμα ήταν ένα πείραμα πάνω στη φύση του φασισμού και των αιτίων της υποστήριξής του από απλούς ανθρώπους, που έγινε τον Απρίλιο του 1967 σε ένα γυμνάσιο του Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια από το δάσκαλο Ρον Τζόουνς (Ron Jones). Αν και ξεκίνησε σαν απλή άσκηση πειθαρχίας, το πείραμα προς το τέλος του ξέφυγε από τον έλεγχο, και τέλειωσε με πρωτοβουλία του δασκάλου με έναν διδακτικό, όσο και οδυνηρό τρόπο.
  http://sakisv.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...