Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010

Τα νεοελληνικά ντοκουμέντα #1 - Παραλιαρχία


(Κλικ για μεγέθυνση)

11 σχόλια:

 1. . Νομίζω οτι πάντα έτσι είμασταν...
  . Δεν είχαμε το 4X4, και τις τέντες made in China. Πήγαινε ο κόσμος με το λεωφορείο, και είχε μαζί του κανένα σεντόνι που το άπλωνε για λίγο ήσκιο σε κάποιο κλαδί. Θυμήσου την σκηνή στο έργο "Ευδοκία".
  . Αυτό που διέφερε ήταν οτι αυτοί που πηγαίναν στις θάλασσες ήταν πολύ πολύ λιγότεροι, ήταν πιό ήσυχοι, δεν κουβαλούσαν την αγένεια, το " ξέρεις-ποιός-είμαι-εγώ ;", και τον ...νεοπλουτισμό τους για επίδειξη.
  . Οι φτωχοί ήταν ...ανθρώπινοι ( ! ) και οι πιό εύποροι ήταν ευπρεπείς στο ρόλο τους.
  . Πέρα από αυτά, φαντάσου πώς θα είναι η παραλία όταν φύγουν . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν λέω εγώ ότι το χειρότερο που μπορείς να πεις στον Έλληνα δεν είναι το "μαλάκας" αλλά το "ΓΥΦΤΟΣ", μου βγάζουνε και γλώσσα!
  Κι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους ρωμά, η ελληνική γυφτιά είναι άποψη και τρόπος ζωής.
  Πολύ απλό να εφαρμοστεί:
  "Ενοχλώ τους πάντες για να προσέξουν πως υπάρχω. Έτσι πείθω τον εαυτό μου ότι είμαι σημαντικός"
  Η ειρωνία αυτής της φωτογραφίας ξέρεις ποια είναι; Ότι αυτούς τους τσαντιρόγυφτες, δε θα τους δέσει η αστυνομία για παράνομο ελεύθερο κάμπινγκ.. κάτι παιδιά που πήγαν διακοπές χωρίς 4x4 με τη σκηνή στην πλάτη, θα τους δέσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Γκιώνης

  Ίσως και να υπήρχε ένας υποσυνείδητος μεγαλύτερος σεβασμός προς το περιβάλλον, την ησυχία και την ηρεμία.
  Οι συγκεκριμένοι πάντως (προς τιμήν τους), είχαν μία μεγάλη σακούλα για σκουπίδια. Βέβαια το αν τελικά την πήραν μαζί τους, ή την "έκρυψαν" σε κάποιο δεντράκι πιο κάτω, δεν το μάθαμε ποτέ.

  @ ephee

  Εννοείται! Η αστυνομία και οι τοπικοί άρχοντες τα σέβονται τα ελληναρίστικα τσαντίρια. Τα φρίκουλα με τις σκηνές όμως θεωρούνται βρωμιάρηδες, άσχετα αν αφήνουν τον τόπο όπως τον βρήκαν, τον καθαρίζουν και δεν προκαλλούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωραίο, γουστάρω! Καλώς όρισες στο κλαμπ των δημιουργών μοτιβέισιοναλ πόστερς! Και πολύ μοτιβέισιον ρε παιδάκι μ' !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Διαγόρας ο Μήλιος

  Καλώς σας βρήκα. Το είχα καιρό στο μυαλό μου, και τελικά η αφορμή δόθηκε όταν βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή με μία φωτογραφική. Ευελπιστώ σε πολλές ακόμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Είστε όλοι σας υπερβολικοί και κακοί! Πιπέρι στο στόμα αυτές τις άγιες μέρες... Πρόκειται για μια σειρά από παρεμβάσεις του κράτους, προκειμένου να αναπτύξει το γνήσιο οικοτουρισμό και να πατάξει την καταστροφική επέλαση των ξένων τουριστών. Νομίζω ότι η καμπάνια θα λέγεται "Ελλάδα, πατρίδα του πολιτισμού. Ζήσε την σαν Έλληνας". Η δε μουσική που θα ακούγεται από την τέντα, στη διαπασών οπωσδήποτε, θα σκίζει την καρδιά κάθε καψούρη τυρέμπορα της αλλοδαπής (βλ. http://ellinaki.blogspot.com/2010/07/blog-post_26.html).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Το λαγωνικό

  ...φαίνεται από το χιλιόμετρο.

  @ Ό,τι δε σε σκοτώνει

  ...και η μυρωδιά από το τζατζίκι στο βαρέλι θα πλημμυρίζει ολόκληρη την παραλία. Τα'λεγα παλιότερα στην Φάνη-Πάλη αλλά δε με άκουγε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το Μπαμπάορουμ είναι αυτό; :):)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Hades

  λωλ! Θα μπορούσε. Δυστυχώς δεν είχαμε τον Οβελίξ μαζί μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...