Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Τα πορτοκαλί καπελάκια

Μπροστά σε μία επικείμενη αλλαγή της ζωής σου, μπορείς να αντιμετωπίσεις την εν λόγω αλλαγή με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

α) Χρησιμοποιείς το μυαλό σου. Ενημερώνεσαι, βάζεις τα πράγματα κάτω, τα ζυγιάζεις, τα αναλύεις, και προσαρμόζεσαι με τέτοιον τρόπο ώστε να συνεχίσεις να ζεις και να ελίσσεσαι μέσα στο νέο περιβάλλον.

β) Χρησιμοποιείς το μυαλό σου. Μέσω του διαλόγου, προσπαθείς να βρεις μία συμβιβαστική λύση, ώστε να δεις με ποιον τρόπο θα συνεχίσεις στο νέο περιβάλλον.

γ) Χρησιμοποιείς έναν σωρό από πέτρες και τις φωνητικές σου χορδές. Για την ακρίβεια, αρχίζεις να χτυπιέσαι, να πετάς πέτρες προς κάθε κατεύθυνση, γκαρίζοντας ακατανόητα πράγματα, δημιουργώντας ηχορύπανση, προσβλέποντας ότι οι εξελίξεις θα παγώσουν προς όφελός σου.

Για κάποιο λόγο, τα α) και β) δεν τα έχουμε μάθει και πολύ καλά στην Ελλάδα, οπότε για να μην κουράζουμε και πολύ το μυαλό μας, κατά κανόνα καταφεύγουμε στο γ). Κάπως έτσι και η Χρυσή Αυγή – Παράρτημα ΓΕΝΟΠ, αποφάσισε να εφοδιαστεί με πέτρες και να προειδοποιήσει ευθέως έναν-έναν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ότι αν τολμήσουν και προχωρήσουν στην πώληση μεγαλύτερου ποσοστού της ΔΕΗ σε ιδιώτες, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Νίκος Φωτόπουλος είναι γνωστός για τις ισορροπημένες, και δημοκρατικές μεθόδους που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για να λύσει τα ζητήματά του. Κατέβασμα των διακοπτών, βίαιες διακοπές συσκέψεων, τσαμπουκάδες σε συνάδελφους και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα.

Ο κ. Φωτόπουλος όμως, αυτή τη φορά φρόντισε να εκβιάσει τρομοκρατήσει το ελληνικό Κοινοβούλιο, εκμεταλλευόμενος μάλιστα τους συναισθηματικούς του δεσμούς με το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Έστειλε, λοιπόν, sms στους πράσινους βουλευτές, αλλά και της ευρύτερης Αριστεράς, στο οποίο προειδοποιεί ότι εφόσον αυτοί εγκρίνουν τα επερχόμενα αναπτυξιακά προγράμματα για την απελευθέρωση ενέργειας, «θα ματώσουμε» (sic!).

Το εκβιαστικό συντροφικό sms, έχει ως εξής (αντιγράφω από σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας):

«Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε "καημένη αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες...".
Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής τής ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι' αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας».

Φυσικά το μήνυμα πίσω από αυτή την συναισθηματική ανάμνηση όπου κάποτε ο κ. Φωτόπουλος χόρευε τσάμικα με τους συντρόφους του βαθέως ΠΑΣΟΚ, καθώς ο πρώτος έβλεπε το βόλεμά του να ξανοίγεται μπροστά του, είναι ξεκάθαρο. Προφανώς, η Χρυσή Αυγή – Παράρτημα ΓΕΝΟΠ, προειδοποιεί, ότι εφόσον το ελληνικό Κοινοβούλιο προχωρήσει στην απελευθέρωση της ενέργειας, θα αποφασίσει και θα διατάξει όλη η χώρα να βυθιστεί στο σκοτάδι, με τον ίδιο τρόπο που οι φορτηγατζήδες αποφάσισαν και διέταξαν την διακοπή μεταφορών αγαθών και καυσίμων.

Παλιότερα, τέτοια φαινόμενα θα με ανησυχούσαν. Θα με έβαζαν σε προβληματισμό για το επίπεδο της Δημοκρατίας μας, αλλά κυρίως για την ωριμότητα του συνδικαλιστικού κινήματος. Πλέον όμως, είναι τόσο ξεκάθαρη η λύσσα και η μανία που έχουν διάφοροι βολεμένοι καρεκλοκένταυροι, που μόνο αισιοδοξία μπορώ να δω μπροστά μου. Όταν τόσα χρόνια, δεκάδες παρασιτικές ομάδες του Δημοσίου ξεζούμιζαν τα δημόσια ταμεία και χόρευαν τσάμικα σε πανάκριβα ξενοδοχεία, ολόκληρη η υπόλοιπη κοινωνία καθόταν και κοιτούσε σαν χάνος. Τώρα που τα πράγματα αλλάζουν αναπόφευκτα προς κάτι διαφορετικό, οι βολεμένοι ξεσηκώνονται.

Οι συνδικαλιστές των 180 κιλών βγαίνουν στα κανάλια και ορύωνται ότι θα πεινάσουν από τις αλλαγές που θα ωφελήσουν όχι μόνο την οικονομία αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Δεν ξέρω για τις μεγαλύτερες γενιές, αλλά στη δική μου γενιά που είναι και η πιο ενεργή παραγωγικά, άνθρωποι με μυαλό και όρεξη για δουλειά πεινάνε κυριολεκτικά. Επειδή στις θέσεις που θα έπρεπε να βρίσκονται έχει γίνει μακροχρόνια κατάληψη από τους βολεμένους. Και αν ήταν 180 κιλά θα ντρέπονταν να βγουν στα κανάλια και να φωνάζουν ότι πεινάνε. Μία στοιχειώδη αξιοπρέπεια την έχουν.

Επειδή λοιπόν αυτή η στοιχειώδης αξιοπρέπεια φαίνεται πως λείπει από πολλούς δήθεν «αγωνιστές» που έχουν βολευτεί χρόνια σε μία σάπια κατάσταση, και πληρώνονται από τα δικά μου λεφτά για να πίνουν φραπέ και να εκβιάζουν βουλευτές, περιμένω πως και πως πότε θα κατεβάσουν τους διακόπτες. Να ανάψουμε κεράκια, να ρομαντζάρουμε και να γιορτάσουμε την ώρα και τη στιγμή που θα πάνε στον αγύριστο. Ίσως να βρουν μία άλλη κοινωνία για να εκβιάζουν.


27 σχόλια:

 1. Ο Φωτόπουλος και ο κάθε Φωτόπουλος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα οτι κατάφεραν δυστυχώς να καταστήσουν τον συνδικαλισμό απωθητικό για τους περισσότερους πολίτες.
  Το επόμενο στάδιο θα είναι να τον παραδώσουν σε τίποτα τύπους σε στύλ Χόφα με την γνωστή κατάληξη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το έχω ξαναπεί και το επανλαμβάνω : είσαι αισιόδοξος άνθρωπος. Σοβαρά πιστεύεις ότι θα καταφέρουμε να ξεφορτωθούμε κάτι τέτοιους τύπους, τόσο εύκολα;

  Από την άλλη πλευρά, δια τι εξανίστασαι; Αν το καλοσκεφτείς όλη η ελληνική κοινωνία είναι ένα σύνολο εκβιασμών, στους οποίους και το κράτος δεν είναι αμέτοχο. Το υποσύνολο εκβιασμών που αφορά τη ΔΕΗ, απλώς ακολουθεί την πεπατημένη, που ακολούθησαν οι τελωνειακοί (και φάγαμε το χαράτσωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ), οι δημοσιογράφοι (και το ασφαλιστικό ταμείο τους διασώζεται από τη (συγ)χώνευση) και άλλοι πολλοί. Όποιος μπορεί εκβιάζει, κι αν η απειλή είναι μεγάλη (διότι το μέγεθος μετράει), πετυχαίνει.

  Και το ξεκούδουνο (όχι και τόσο) που μου ήρθε στο μυαλό συνειρμικά (read at your own risk) : Πάει μια κυρία στον οδοντογιατρό. Μπαίνει στο ιατρείο, θρονιάζεται στην πολυθρόνα, ανοίγει το στόμα και μόλις ο γιατρό σκύβει από πάνω της, τον βουτάει από ... τα μπαλάκια, λέγοντας του "Γιατρέ δεν θέλετε να πονέσουμε τώρα ε;".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. > άπως έτσι και η Χρυσή Αυγή – Παράρτημα ΓΕΝΟΠ

  Κορυφαίος παραλληλισμός :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πιο βαθύ που φαντάζεσαι φλώρε4 Αυγούστου 2010 - 9:54 π.μ.

  Για την ταμπακιέρα θα μας πεις κάτι;
  Πρέπει να πουληθεί το 40% του παραγωγικού κομματιού της δημόσιας ΔΕΗ στην RWE, μέσω ελλήνων αεριτζήδων;
  Πρέπει να αυξηθεί η τιμή της κιλοβατώρας;

  Α,ρε παπαγαλάκια του κλουβιού!
  Νομίζετε ότι η νέα Εξουσία θα σας ταίσει κανναβουράκι αν γλύφωντας,έρπωντας και αποπατώντας θα της κάνετε τα θελήματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ αθεόφοβος

  Είχε ενδιαφέον μία δήλωσή του που έλεγε για μαζική συμπαράσταση του ελληνικού λαού. Εκτός από προεδράρα, έχει και τηλεπαθητικές ικανότητες.

  @ ESKARINA

  Όχι δεν θα τους ξεφορτωθούμε εύκολα. Αλλά για να λυσσάνε τόσο, σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

  Δεν ενίσταμαι ακριβώς. Απλά παρατηρώ πως σταδιακά αρχίζουμε και φτάνουμε στα άκρα, οπότε αναγκαστικά κάτι θα βγει από αυτό.

  @ Panos Konstantinidis

  Ήταν τελείως αυθόρμητος και στιγμιαίος.

  @ Βαθύς φλώρος

  Δεν κατάλαβα λέξη. Όταν γράψεις μία πρόταση με επιχειρήματα και στοιχεία, χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς, μπορεί και να σου απαντήσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας δεν είναι σίγουρο ότι θα ρίξει τις τιμές. Στη χώρα όπου ζω το ρεύμα διανέμεται αποκλειστικά από διάφορες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες (και ελάχιστες μικρές), οι οποίες όμως δεν ανταγωνίζονται η μία την άλλη. Φτιάχνουν ένα καρτέλ και αποφασίζουν από κοινού πού θα πάνε τις τιμές. Φυσικά και μπορεί μια πανίσχυρη και αδιάφθορη επιτροπή ανταγωνισμού να σπάσει τα καρτέλ, όμως εδώ η Γερμανία και η Βρετανία δεν τα κατάφεραν, θα τα καταφέρει η Ελλάδα που στον ελεγκτικό τομέα δεν έχει ούτε ισχύ ούτε έλλειψη διαφθοράς; Δεν ξέρω.

  Επίσης, αν είναι να απελευθερωθεί η αγορά, η κυβέρνηση θα έπρεπε να ανεβάσει την τιμή της κιλοβατώρας, αλλιώς δεν θα συμφέρει σε άλλες εταιρείες να μπουν στο παιχνίδι. Το ερώτημα είναι: γιατί είναι φτηνό το ρεύμα της ΔΕΗ; Πες το ένα είδος κοινωνικής πολιτικής στις πλάτες των μετόχων της ΔΕΗ, όμως προς όφελος όλων των καταναλωτών.

  Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τον απαράδεκτο και χυδαίο εκβιασμό των συνδικαλιστών. Δυστυχώς έχουν μείνει ακόμα στον 20ό αιώνα (όπως άλλωστε και οι πολιτικοί (και όπως άλλωστε και οι ψηφορόροι τους)).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και αυτό το θέμα το αντιμετωπίζει ο κόσμος με μια βαθιά και καταθλιπτική... κούραση.

  Κούραση γιατί πάλι το σκατό αυτοί θα το φάνε και κατάθλιψη για την εικόνα που περιγράφεις, των στρουμπουλών συνδικαλιστών / πολιτικών / insert-appropriate-fuckwit-here που κλαίνε για την πείνα τους και μαίνονται υπέρ των δικαιωμάτων του ίδιου κόσμου που γαμάνε ασύστολα.

  Το Παράρτημα ΓΕΝΟΠ δεν πάει πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ελληνάκι καλημέρα..

  Η πράσινη ΓΕΝΟΠ μετατρέπει σκόπιμα, ένα τεχνικό ζήτημα σε 'πολιτικό'. Ο εκπρόσωπός της βγαίνει στα κανάλια (πού πας καραβάκι), μιλά για 'πατρίδες', για 'εθνικές σημασίες', για 'συμφέρον του καταναλωτή'. Απ' την άλλη, αναρτά στο site της ΓΕΝΟΠ προειδοπόίηση, την οποία ..στέλνει κι όλας με sms στους ..βουλευτές !!
  Οι βουλευτές απ' την άλλη τον στηρίζουν. Η περιβάλλοντος δηλώνει αντίθετη. Ο Ρέππας επίσης. Η Κατσέλη δηλώνει μεγάλη ευαισθησία απέναντι στη ΔΕΗ.
  Φώς φανάρι, καμιά σύγκρουση δεν θα γίνει, θα επιδιωχθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις (τα μέτρα ίσης αξίας), που βέβαια θα αφήσουν τν ΓΕΝΟΠ άθικτη, και θα επιβαρύνουν όλους τους υπόλοιπους..

  ΥΓ οτι ήσουν και παπαγαλάκι δεν το περίμενα :)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ bambola nera

  Εάν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ήταν πιο ψύχραιμοι και πολιτισμένοι, θα μπορούσαν να παρουσιάσουν στοιχεία από περιπτώσεις όπου η απελευθέρωση της ενέργειας δεν οδήγησε σε μείωση των τιμών, ή γενικότερα τα επιχειρήματά τους για την ΜΗ απελευθέρωση από επαγγελματική άποψη.

  Εγώ δεν στέκομαι τόσο στο αν η απελευθέρωση θα οδηγήσει σε θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα, όσο στο καθεατό εκβιαστικό υφάκι. Ούτε 10χρονα!

  @ 50ft queenie

  Κάπως έτσι απαξιώνεται όχι μόνο η πολιτική, αλλά και ο συνδικαλισμός.

  @ Θανάσης Ξ.

  Εννοείται. Ο βαθύς πασόκος δεν ξεπασοκίζει τόσο εύκολα. Όσο υπάρχουν ακόμα μέσα στην κυβέρνηση "σύντροφοι" και όχι υπουργοί, δεν θα είναι εύκολη καμία μεταρύθμιση.

  Υ.Γ. Ναι, πολύ πετυχημένο το παπαγαλάκι. Πάντως, οποτε ακούω για παπαγαλάκια, μου έρχεται αυτό στο μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αποκλειστικός σκοπός των επιδιώξεων της «Τρόικας» είναι να παραδοθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.
  Καμία απολύτως σχέση και πουθενά στο Μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά για πωλήσεις Μονάδων της ΔΕΗ. Το θέμα των πωλήσεων Μονάδων τίθεται από...«συγκεκριμένους κύκλους» μέσα από την ίδια τη χώρα εδώ και καιρό, από ιδιώτες που εποφθαλμιούν τον πλούτο που δημιούργησε η ΔΕΗ και θέλουν να τον αποκτήσουν για να κερδοσκοπούν μέσω των λογαριασμών 7.500.000 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.

  Η όποια πώληση Μονάδων της ΔΕΗ καμία απολύτως επίπτωση και σχέση δεν έχει με το Δημόσιο Χρέος της χώρας. Η ΔΕΗ αναπτύσσεται συνεχώς μόνη της και στηρίζεται στις δικές της οικονομικές δυνάμεις. Η πιστοληπτική της ικανότητα είναι πολύ υψηλή και πάντοτε προσέλκυε τις τράπεζες που ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τη ΔΕΗ.

  Τα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από την πώληση της Μονάδων της, θα εμφανισθούν ως «έκτακτα κέρδη» που μπορεί να διανεμηθούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στους Μετόχους, από τους οποίους το Δημόσιο κατέχει το 51% και οι ιδιώτες το 49%.

  Τα έκτακτα κέρδη που θα προκύψουν από την πώληση Μονάδων της μπορεί να αποφέρουν κάποιο οικονομικό όφελος στο Δημόσιο, αλλά στα επόμενα χρόνια θα μειωθούν κατακόρυφα τα συνολικά ετήσια μερίσματα που θα εισπράττει το Δημόσιο ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ.

  Η σημαντική μείωση του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ – εάν γίνει αποδεκτή η απαίτηση της «Τρόικα» – θα αποστερήσει από τους οικιακούς καταναλωτές και τις ελληνικές επιχειρήσεις την «ασπίδα προστασίας» που παρέχει η ΔΕΗ σε περιόδους ενεργειακών και οικονομικών κρίσεων.

  Η πώληση του 40% των λιγνιτικών Μονάδων και των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ δεν θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό για να πέσουν οι τιμές του ρεύματος, γιατί οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χαμηλότερες μεταξύ και των 15 χωρών της ευρωζώνης.

  Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ γίνεται με κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια. Είναι ενδεικτικό των διαθέσεων των «ανταγωνιστών» της, ότι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που έχουν θεσπισθεί για να στηρίζουν τους πολύτεκνους και τους νησιώτες των μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.

  Η επιδιωκόμενη πώληση λιγνιτικών Μονάδων αποβλέπει στο να περάσουν αυτές σε ιδιώτες, που θα μπορούν, έτσι, να αυξήσουν την χονδρική τιμή και τελικά τη λιανική τιμή ρεύματος προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Έτσι, οι σημερινοί ή άλλοι «ανταγωνιστές» της ΔΕΗ συντονισμένα θα μπορούν να εναρμονίζουν τις προσφερόμενες στη χονδρεμπορική αγορά τιμές των λιγνιτικών Μονάδων – που σήμερα δεν διαθέτουν – με αυτές των Μονάδων φυσικού αερίου που ελέγχουν ή με τις τιμές των εισαγομένων από αυτούς τιμών ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνοντας τα κέρδη τους σε βάρος των τελικών καταναλωτών.

  Στρατηγικός στόχος των «ανταγωνιστών» της ΔΕΗ είναι να ελέγξουν τους υδροηλεκτρικούς Σταθμούς της, επειδή σήμερα με τις χαμηλές τιμές τους – λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων – δεν μπορούν οι «ανταγωνιστές» να θέσουν σε λειτουργία τις Μονάδες φυσικού αερίου που διαθέτουν.

  Ήδη, οι « ανταγωνιστές » της ΔΕΗ έχουν αποδυθεί σε μια πολύπλευρη προσπάθεια επηρεασμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να αυξηθούν οι τιμές των προσφερομένων για ηλεκτροπαραγωγή νερών της ΔΕΗ, προκειμένου να αυξηθεί η χονδρική τιμή – δηλαδή η Οριακή Τιμή Συστήματος – και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η «Τρόικα» και οι «ανταγωνιστές» της ΔΕΗ αδιαφορούν εάν τα νερά που συγκεντρώνει στους ταμιευτήρες της έχουν πολλαπλό σκοπό, όπως: διαχείριση νερών για αρδεύσιμες αγροτικές εκτάσεις, υδροδοτήσεις αστικών κέντρων, ικανοποίηση περιβαλλοντικών υποχρεώσεων κλπ.

  Εάν πουληθούν υδροηλεκτρικοί Σταθμοί της ΔΕΗ σε ιδιώτες το επόμενο βήμα θα είναι αυτοί να αρχίσουν να πουλάνε νερά σε αγρότες και υδροδοτούμενους καταναλωτές, ενώ σήμερα η ΔΕΗ τους παρέχει άφθονα νερά δωρεάν – ενισχύοντας άμεσα τα εισοδήματα των αγροτών και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων υδροδοτούμενων πόλεων (Θεσσαλονίκης κλπ).

  Η πώληση Μονάδων της ΔΕΗ θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια της χώρας να πραγματοποιήσει το δικό της Ενεργειακό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό, που μόνο η ΔΕΗ μπορεί να πραγματοποιήσει σε όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και Εθνικής Οικονομίας.

  Απολύσεις εργαζομένων της ΔΕΗ θα είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής ξεπουλήματος λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών Μονάδων της ΔΕΗ, με αρνητικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες. Χιλιάδες οικογένειες θα πληγούν ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, αφού ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους εκείνους που άμεσα ή έμμεσα αντλούν εισοδήματα από τις λιγνιτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ.

  Θα ακυρωθούν στην πράξη οι νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ, αφού οι ιδιώτες θα προσλαμβάνουν όσους εργαζόμενους θέλουν με τους όρους τους .

  Η συρρίκνωση της ΔΕΗ στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) θα προκαλέσει τεράστιες δυσκολίες και στη συνέχιση της λειτουργίας των θερμικών Σταθμών της στα μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (Κρήτη, Ρόδος, Μυτιλήνη κλπ), επειδή αυτοί οι Σταθμοί δουλεύουν με ζημίες. Η κατακόρυφη εκτίναξη των τιμών του ρεύματος στα νησιά θα είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της υιοθέτησης των απαιτήσεων της «Τρόικας».

  Η πώληση Μονάδων της ΔΕΗ σε περίοδο ύφεσης και μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας θα πλήξει ιδιαίτερα τα φτωχά στρώματα, καθώς η άνοδος των τιμών του ρεύματος θα τα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη «ενεργειακή ένδεια».

  Σήμερα η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά τη «μεγάλη βιομηχανία» με τις χαμηλές τιμές ρεύματος που τους προσφέρει. Μια αύξηση των τιμών του βιομηχανικού ρεύματος θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών (όσων έχουν απομείνει).

  Η ΔΕΗ πραγματοποιεί πάρα πολλούς διακανονισμούς στους πελάτες της που έχουν δυσκολίες. Η πώληση Μονάδων της για να αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα προκαλέσει «ασφυξία» σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις με οικονομικές δυσκολίες.

  Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα γίνει «φτωχότερη» και θα περιθωριοποιηθεί ακόμη περισσότερο εάν χαθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού και της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας.

  Το Δημόσιο – εάν δεχθεί να πουληθούν Μονάδες της ΔΕΗ – θα πουλήσει τα «χρυσαφικά» του που έχει στον τομέα της Ενέργειας, από τα ελάχιστα «χρυσαφικά» που του έχουν απομείνει. Εξήντα ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΗ, το 1950, που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει ένα ανυπολόγιστο κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο, σήμερα, το 2010, με πρόσχημα το Μνημόνιο, «κάποιοι» προσπαθούν να αμαυρώσουν όλο αυτό το έργο για να το προσφέρουν στο βωμό του Κέρδους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @ Ανώνυμος

  Καλά όλα αυτά, αλλά κάνουν το ίδιο ατόπημα που κάνουν και οι αναλυτές της "απέναντι πλευράς". Δηλαδή βασίζεται σε ένα μελλοντικό σενάριο που αναγκαστικά θα ακολουθήσει συγκεκειμένες διαδρομές.

  Στο δικό σου σενάριο (όπως και αυτών που εναντιώνονται στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας), ακολουθούνται οι χειρότερες δυνατόν εκβάσεις, ενώ στο σενάριο των υποστηρικτών της απελευθέρωσης, ακολουθούνται οι καλύτερες.

  Στο τέλος και τα δύο σενάρια θα πέσουν έξω για τον απλό λόγο ότι η αγορά είναι ένα δυναμικό σύστημα και απρόβλεπτο. Ως εκ τούτου, εκλαμβάνω την άρνηση για οποιαδήποτε αλλαγή ως μία ένα συντηρητικό και κλειστοφοβικό τείχος προστασίας κεκτημένων καταστάσεων.

  Σε κάθε περίπτωση, το όλο νόημα της ανάρτησής μου δεν είναι η οικονομικο-κοινωνική ανάλυση σε μία απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, αλλά η συγκεκριμένη στάση της ΓΕΝΟΠ και του προέδρου της.

  Δεν ασκώ κριτική στον υποστηρικτή της μη απελευθέρωσης. Ασκώ κριτική σε εκβιαστικά, αντιδημοκρατικά και φασιστικά τεχνάσματα από όπου και αν προέρχονται. Ο κ. Φωτόπουλος αντί να μιλάει για "αίματα" θα μπορούσε να ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης της κοινωνίας για τις ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις σε μία απελευθέρωση. Και μετά μπορεί να κρίνει ο καθένας και να πάρει θέση, αφού έχει ακούσει και το "αντίπαλο στρατόπεδο".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Στην Ελλάδα του Παπανδρέου και της τρόικας δεν ζούμε μόνο έναν άγριο βιασμό δικαιωμάτων και εισοδήματος, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και στέλνει τους φτωχότερους στην αγκαλιά της απελπισίας. Δεν αντικρίζουμε μόνο καθημερινά το πρόσωπο της δικτατορίας των αγορών, στην πιο απεχθή μορφή του. Δεν αισθανόμαστε μόνο ντροπή για κείνους που έχουν εκλεγεί να προστατεύουν την κυριαρχία της χώρας, την αξιοπρέπεια τουλάχιστον των πολιτών της, και αντί γι' αυτό παραδίνουν τα πάντα στους Τοποτηρητές. Ζούμε μαζί με όλα αυτά και μια πρωτοφανή, ενορχηστρωμένη, οργανωμένη επίθεση εναντίον της λογικής μας.

  Της λογικής μας, μάλιστα. Πάνε να μας βγάλουν όλους τρελούς! Να μας στερήσουν την κρίση, τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε και άρα να αντιδρούμε. Να πετσοκόψουν τον εγκέφαλό μας, να τον υποβάλουν σε βαθιά πλύση, έτσι που από τη μια να περάσουν τα μέτρα τους και από την άλλη να βγάλουν συμπεράσματα για το πώς αντιδρούμε ως ινδικά χοιρίδια, για να εφαρμόσουν σε συνέχεια τα «επιστημονικά» συμπεράσματα του πειράματός τους και σε άλλους λαούς. Κι όποιος ακόμα πιστεύει ότι είναι υπερβολική η διαπίστωση, δεν έχει παρά να δει το λογικό και το παράλογο στον κόσμο της τρόικας που μας έχουν χώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Να μπαινοβγαίνουν οι ξένοι τεχνοκράτες στα υπουργεία, να διατάζουν υπουργούς, να σηκώνουν το δάχτυλο στον πρωθυπουργό, να κλείνουν μια ολόκληρη χώρα στη φυλακή των απαιτήσεων τους είναι λογικό. Αντίθετα, είναι παράλογο να κλείνει για μια μέρα το λιμάνι του Πειραιά, ή να κλείνει ένας δρόμος από απεργούς, ή να διαμαρτύρονται τα θύματα της σημερινής πολιτικής για τις επιπτώσεις της.
  Να καίγεται η Σάμος, η Αττική, η Κρήτη, η μισή Ελλάδα, είναι λογικό και δεν έχει καμιά επίπτωση στου τουρισμό. Αντίθετα, είναι παράλογο και καταστροφικό για τον τουρισμό να κλείνει για μισή ώρα η Μεγάλη Βρετάνια.
  Να διατάζει ο υπάλληλος του ΔΝΤ να κοπεί ο δέκατος τρίτος και ο δέκατος τέταρτος μισθός, να καρατομηθεί η σύνταξη, να επιβληθούν νέοι φόροι, να ξεπουληθούν τα πάντα, είναι απολύτως λογικό. Να διαμαρτύρονται χιλιάδες άνθρωποι για όλα αυτά, να ξεσηκώνονται, να αγριεύουν, είναι παράλογο.

  Να απαιτούν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων να ξεπουληθούν δημόσιες επιχειρήσεις, να εκποιηθεί δημόσια περιουσία, να πεταχτούν στο δρόμο χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι, είναι λογικό. Να θέτουν τελεσίγραφο, παραδείγματος χάρη, να ξεπουληθεί η ΔΕΗ είναι λογικό. Ενώ να διακηρύσσουν οι εργαζόμενοι ότι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα είναι παράλογο. Τόσο παράλογο μάλιστα ώστε να κατηγορούνται όχι μόνο για συντεχνιακές παραμορφώσεις, αλλά και για έλλειψη πατριωτισμού!
  Να παραδίνεις με λίγα λόγια την πατρίδα σου στους κουστουμαρισμένους ληστές των αγορών και στους σαράφηδες του ΔΝΤ, της ΕΕ ,και της ΕΚΤ είναι λογικό. Να αγανακτείς και να ξεσηκώνεσαι εναντίον αυτής της σύγχρονης κατοχής και του δοσιλογισμού που την προσυπογράφει και τη στηρίζει είναι παράλογο.
  Θα μπορούσε να παραθέσει κανείς δεκάδες παραδείγματα που η λογική στήνεται με το κεφάλι κάτω από τη φαιά προπαγάνδα της συμφοράς. Το συμπέρασμα είναι ένα: το απέραντο φτωχοκομείο που επιδιώκουν πρέπει να είναι ταυτόχρονα και απέραντο τρελοκομείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Να μπαινοβγαίνουν οι ξένοι τεχνοκράτες στα υπουργεία, να διατάζουν υπουργούς, να σηκώνουν το δάχτυλο στον πρωθυπουργό, να κλείνουν μια ολόκληρη χώρα στη φυλακή των απαιτήσεων τους είναι λογικό. Αντίθετα, είναι παράλογο να κλείνει για μια μέρα το λιμάνι του Πειραιά, ή να κλείνει ένας δρόμος από απεργούς, ή να διαμαρτύρονται τα θύματα της σημερινής πολιτικής για τις επιπτώσεις της.
  Να καίγεται η Σάμος, η Αττική, η Κρήτη, η μισή Ελλάδα, είναι λογικό και δεν έχει καμιά επίπτωση στου τουρισμό. Αντίθετα, είναι παράλογο και καταστροφικό για τον τουρισμό να κλείνει για μισή ώρα η Μεγάλη Βρετάνια.
  Να διατάζει ο υπάλληλος του ΔΝΤ να κοπεί ο δέκατος τρίτος και ο δέκατος τέταρτος μισθός, να καρατομηθεί η σύνταξη, να επιβληθούν νέοι φόροι, να ξεπουληθούν τα πάντα, είναι απολύτως λογικό. Να διαμαρτύρονται χιλιάδες άνθρωποι για όλα αυτά, να ξεσηκώνονται, να αγριεύουν, είναι παράλογο.

  Να απαιτούν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων να ξεπουληθούν δημόσιες επιχειρήσεις, να εκποιηθεί δημόσια περιουσία, να πεταχτούν στο δρόμο χιλιάδες ακόμα εργαζόμενοι, είναι λογικό. Να θέτουν τελεσίγραφο, παραδείγματος χάρη, να ξεπουληθεί η ΔΕΗ είναι λογικό. Ενώ να διακηρύσσουν οι εργαζόμενοι ότι δεν θα επιτρέψουν το ξεπούλημα είναι παράλογο. Τόσο παράλογο μάλιστα ώστε να κατηγορούνται όχι μόνο για συντεχνιακές παραμορφώσεις, αλλά και για έλλειψη πατριωτισμού!
  Να παραδίνεις με λίγα λόγια την πατρίδα σου στους κουστουμαρισμένους ληστές των αγορών και στους σαράφηδες του ΔΝΤ, της ΕΕ ,και της ΕΚΤ είναι λογικό. Να αγανακτείς και να ξεσηκώνεσαι εναντίον αυτής της σύγχρονης κατοχής και του δοσιλογισμού που την προσυπογράφει και τη στηρίζει είναι παράλογο.
  Θα μπορούσε να παραθέσει κανείς δεκάδες παραδείγματα που η λογική στήνεται με το κεφάλι κάτω από τη φαιά προπαγάνδα της συμφοράς. Το συμπέρασμα είναι ένα: το απέραντο φτωχοκομείο που επιδιώκουν πρέπει να είναι ταυτόχρονα και απέραντο τρελοκομείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Ανώνυμος

  Ωραία η έκθεση ιδεών αλλά εκτός θέματος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Οφείλω πάντως να προσθέσω Ελληνάκι, κάποια πράγματα για το μεγάλο σχόλιο του 'ανώνυμου' (γιατί όμως ανώνυμα;;)...

  Το πρώτο του σχόλιο είναι ακριβώς τα επιχειρήματα που ΘΕΛΩ να ακούσω απ' την ΓΕΝΟΠ. Γιατί απλούστατα είναι στοιχεία. Έχουν κάποιο περιεχόμενο τέλος πάντων που αξίζει να διερευνηθεί, για να κατανοήσουμε κι εμείς οι 'απ έξω' τις επιπτώσεις.
  Δυστυχώς η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ αυτή τη στιγμή ΔΕΝ μιλά αυτή τη γλώσσα, προσπαθεί με αόριστες κορώνες, πατρίδες και θιγμένους καταναλωτές να μπει στο επικοινωνιακό παιχνίδι, χαμένο εκ των προτέρων από χέρι. Μάλιστα πάει να το παίξει αυτό το παιχνίδι στη φωλιά του λύκου στα ίδια τα ΜΜΕ.
  Μόνο με επιχειρήματα μπορείς να στριμώξεις τον 'αντίπαλο'. Αλλιώς είσαι χαμένος.

  Θα προσθέσω, βέβαια, πως ο ίδιος ανώνυμος, στο δεύτερο μέρος, ΄-όπως κι εσύ του σημειώνεις- έπεσε στο ίδιο λάθος, να ιδεολογικοποιήσει το ζήτημα. Τέλος πάντων, καθ ένας έχει κάπως πληρώσει τις απόψεις του, σεβαστές επομένως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Για πιο λόγο κάποιος να μιλήσει με λογικό τρόπο σε μια χώρα που επικρατεί ο πλήρης ανορθολογισμός? Η στάση της ΓΕΝΟΠ απευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα με συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Δεν χρειάζεται να τεκμηριώσει κάτι επιστημονικά, γιατί δεν ενδιαφέρει τον όχλο. Απλά ακολουθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και γραφής. Στην χώρα μας ουδέποτε παρατήρησα να γίνονται απεργίες, καταλήψεις ή οποιοδήποτε άλλο μέσο κινητοποίησης με λογικά και επιστημονικά επιχειρήματα.
  Το θέμα είναι ότι δεν χρειάστηκε να γίνει, γιατί δεν υπήρχε αποδέκτης που ζητούσε κάτι τέτοιο. Η στάση της ΓΕΝΟΠ θα έλεγα είναι αποτέλεσμα δικό μας. Είναι σαν έχεις 10 άτομα εκ των οποίων 8 λένε ότι η γη είναι τετράγωνη και 2 δυο σφαιρικοί (ενώ στα διπλανά χωρία επικρατεί το ακριβώς αντίθετο), σε αυτήν την περίπτωση επικρατεί η λογική της μάζας. Η έκβαση του παιχνιδιού θα κριθεί από τους 2 με αντίθετη και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για να αναμορφώσουν την κοινωνία τους.  @ Ανώνυμε

  Μήπως να μπορείς να προβλέψεις την εικόνα του χρηματιστηρίου αύριο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός5 Αυγούστου 2010 - 4:13 μ.μ.

  Το συνδικαλιστικό ερώτημα που τίθεται, με όποιο τρόπο κι αν τίθεται, ειναι ένα και μόνο.
  Η απελευθερωση της ενέργειας θα φέρει πτωση της τιμής της κιλοβατώρας;

  Το ΤΕΕ απέδειξε ότι αντίθετα θα επιφέρει αυξηση, όπως αύξηση έφερε και ο εξαναγκασμός της ΔΕΗ να αγοράζει το ρεύμα απο τους ιδιώτες σε διπλάσια τιμή απο αυτή που το μεταπωλά στην λιανική, δηλαδή στους καταναλωτές.

  Εσυ φωτεινέ παντογνώστη και τιμητή των πάντων πλην της Κυβερνησης μπορείς να αποδειξεις το αντιθετο ή θα αρκεστείς στο "φιλοκαλούμεν μετ΄ευτελείας..."

  Είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και περιμένω να ακούσω την τεκμηρίωση σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ποτέ θα δούμε πέρα από τη μύτη μας;
  Τους περισσότερους τους χαλάει ποιος είναι αυτός που το λέει και δεν βλέπουν τι λέει.
  Εδώ έχουμε ξεπούλημα εθνικού πλούτου. Αν είναι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αυτή που επαναστατεί πρώτη μπράβο της και ντροπή σε όσους φορώντας πολιτικές παρωπίδες δεν μπορούν να δουν τον κίνδυνο για τον τόπο μας. Ο καθένας μας μπορεί να έχει τις ενστάσεις του και δίκαια, για το παρελθόν της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλά τώρα είναι σωστή!.
  Όχι μονο απεργία πρέπει να γίνει αλλά όλοι πρέπει να συμπαραταχθούμε για να μη γίνει αυτό το ξεπούλημα.
  Δεν φτάνει η «πράσινη ανάπτυξη» με τα φωτοβολταικά που επιβαρύνουν τη ΔΕΗ για να πουλήσουν μερικές ξένες πολυεθνικές τους συλλέκτες τους τώρα θα τους δώσουμε και τους λιγνίτες. Κανένας δεν τους απαγόρευσε να κάνουν νέες επενδύσεις και να παράγουν ρεύμα. Το είδαμε βέβαια και με την Verbunt η οποία πουλάει λέει «πράσινη ενέργεια» εισαγόμενη όμως από τα πυρηνικά της Βουλγαρίας. Και βέβαια προσπαθεί να πάρει πελάτες από τα ακριβότερα τιμολόγια της ΔΕΗ με επενδύσεις ανύπαρκτες (μέχρι τώρα) και με θέσεις εργασίας αστείες. Αυτός λέγεται άνοιγμα αγοράς και ανταγωνισμός;
  Το ξανά λέω το νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει χρόνια. Οποίος θέλει μπορεί να παράγει ρεύμα στην Ελλάδα αλλά χρειάζονται σοβαρές επενδύσεις και η τιμές του ρεύματος είναι χαμηλές. Χρωστάμε στους Γερμανούς και αυτοί θέλουν να πάρουν τον πλούτο που μας έχει μείνει. Λύκοι με προβιά προβάτου.
  Γιατί κανένας δεν ενδιαφέρατε για τον ΟΣΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. @ ΘανάσηςΞ.

  Το ίδιο πράγμα λέμε

  @ alesandro

  Ακριβώς. Και για αυτό μία πράξη ευθέως εκβιασμού προς ολόκληρο το κοινοβούλιο περνάει στα ψιλά σαν να μην τρέχει τίποτα. Σα να σου λέει ο υπόλοιπος όχλος ότι "ε... εμείς εδώ έτσι λύνουμε τις διαφορές μας"

  @ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός + Dyer

  Δεν θα κάνω καμία τεκμηρίωση γιατί πολύ απλά στην ανάρτησή μου δεν ασχολούμε με τα υπέρ και τα κατά της απελευθέρωσης. Για κάθε μελέτη ή ιδεογράφημα που παρουσιάζει την απελευθέρωση ενέργειας ως κάτι κακό, μπορώ να σου παρουσιάσω άλλη μία μελέτη ή ιδεογράφημα που την παρουσιάζει ως καλό.

  Επαναλαμβάνω για 4η φορά. Δεν αναφέρομαι στα υπέρ και τα κατά της απελευθέρωσης. Αναφέρομαι στην εκβιαστική στάση της ΓΕΝΟΠ. Είναι τόσο λογική όσο εγώ να χωρίσω με την κοπέλα μου και να πάω να τινάξω στον αέρα το σπίτι των γονιών της. Τόσο απλό.

  Η ΓΕΝΟΠ στο εκβιαστικό της μήνυμα ούτε παρουσίασε κάποια μελέτη, ούτε εξέφρασε την ανησυχία της για το καλό των καταναλωτών (που φαίνεται σε πόσο υψηλή εκτίμηση τους έχει αφού τους απειλεί ότι θα τους αφήσει χωρίς ρεύμα).

  Ο καθένας έχει τη γνώμη του και είναι σεβαστή. Ο ψυχρός εκβιασμός όμως και η χρήση συναισθηματισμού σε επίπεδο πολιτικής, είναι ανεπίτρεπτα.

  Παρεπιπτόντως, Ηλεκτρολόγε, και εγώ Μηχανικός είμαι και παρατηρώ προσεκτικά τις θέσεις του ΤΕΕ σε πολλά ζητήματα. Και λυπάμαι που θα το πω, αλλά και η δική μας φωλιά ζέχνει και βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά. Μπορώ να ασκήσω άπειρη αυτοκριτική, όπως και ασκώ κριτική σε κακές επιλογές της οποιασδήποτε κυβέρνησης (σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει άλλες θέσεις μου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Συμφωνώ ότι ο λόγος και η πρακτική της ΓΕΝΟΠ ειναι ο γνωστός συνδικαλιστικό–συντεχνιακό-κομματικός. Αλλά αυτή τη φορά κατά τύχη λένε μια αλήθεια έστω κακά διατυπωμένη. Ίσως δεν μπορούν και αλλιώς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. @ Dyer

  Από που και ως που δηλαδή έπρεπε να φτάσουν κατευθείαν στα άκρα. Έδωσαν κάποια μάχη σε πιο ήπιους τόνους; Ενημέρωσαν τον κόσμο για τις θέσεις τους ή τί υποστηρίζουν; Ζήτησαν διάλογο με κυβέρνηση και αρμόδιους φορείς; Στην τελική ανακοινώθηκε κάποια επίσημη πρόθεση για πώληση μεριδίου της ΔΕΗ; Όχι... Τα ΜΜΕ έκαναν διάφορες ανακοινώσεις, κατά τα γνωστά, και γενικώς η όλη κυβερνητική συζήτηση με την τρόικα γίνεται για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

  Άρα μάλλον θα μπορούσαν να κάνουν πολύ αλλιώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ελληνάκι, σου έδειχναν το δάσος και έβλεπες το κλαρί. Για να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές είσαι καλός (αίματα, εκβιασμοί κ.λπ.), αλλά εμπρός στη γενικότερη εικόνα και το ξεπούλημα τις δημόσιας περιουσίας εκκωφαντική σιωπή. Στην τελική, αν ήθελες σώνει και καλά να βάλλεις εναντίον των καρακλοκενταύρων του συνδικαλισμού μπορούσες να βρεις πολύ καλύτερο πάτημα.
  ΥΓ. Αν βρεις έρευνες και νούμερα που να αποδεικνύουν ότι μακροπρόθεσμα θα ωφεληθεί το καταναλωτικό κοινό από το ξεπούλημα (π.χ. με φθηνότερες τιμές από τις ήδη φθηνότερες των 15 της Ε.Ε.) θα ήθελα να τις διάβαζα.
  Και αυτή η πολιτική των ίσων αποστάσεων δεν αντέχεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμε, δεν θα το επαναλάβω για 5η φορά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΣΙΓΑ ΡΕ ΦΩΤΟΠΟΥΛΕ ...ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΣΟΥ.
  ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ , ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΠΟΥ Σ'ΑΚΟΥΝΕ-ΚΡΕΤΙΝΕ ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΣΟΚΕ- ΝΑ ΛΕΣ ΒΛΑΚΩΔΕΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΤΑΙΝΕ!!!
  ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΤΡΩΤΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΑΣ >>>Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΜΑΖΑ ΕΙΣΤΕ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΔΕΣ,ΡΟΚΑΝΙΖΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗΣ ΜΑΖΑΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΣΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ>>>ΑΕΙ ΣΙΧΤΗΡ ΛΟΙΠΟΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. http://www.youtube.com/watch?v=wv_OP2J7pNc

  http://www.youtube.com/watch?v=En_3rICinMQ

  http://www.youtube.com/watch?v=Ab_Gi61t8Ho

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...