Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Intermission #37 (Δρομοκαΐτειο edition)

Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου, μεσημέρι Κυριακής με πολύ αραιή κίνηση οχημάτων και ανθρώπων.

Στο πεζοδρόμιο έξω από την Αγροτική Τράπεζα, έχει κάτσει πρεζάκι με προτεταμένο το ένα χέρι, και σηκωμένο το παντελόνι για να φαίνονται ξεκάθαρα οι πληγές στα πόδια του. Σχεδόν χωρίς παύση ή ανάσα, φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορεί «ΠΕΙΝΑΩ! ΠΕΙΝΑΩ! ΠΕΙΝΑΩ! …» συνεχώς.

Γέρος, γύρω στα 70φεύγα, με μπαστούνι, τραγιάσκα και κλασσικό ντύσιμο 60’s, αφού προσπερνάει το σκηνικό δείχνοντας αδιάφορος, κοντοστέκεται 10 μέτρα πιο κάτω, γυρίζει προς τα πίσω και κραδαίνοντας το μπαστούνι του, φωνάζει δυνατά: «ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισες; Κάτσε τώρα να πεινάς!». Καθαρίζει λίγο τον λαιμό του, ακουμπάει κάτω το μπαστούνι, γυρίζει πάλι και συνεχίζει το δρόμο του.

9 σχόλια:

 1. Ενώ αν ψήφιζε κάτι άλλο θα φώναζε "έχω σκάσει από το φαΐ"!
  Πραγματικό Δρομοκαΐτειο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πιο πολύ από την πείνα του πρεζάκια, και πιο πολύ από την ηλίθια αντίδραση του γέρου, μου τη δίνει το γεγονός πως όλοι αυτοί (με τα μπαστούνια και τα καροτσάκια της λαϊκής, u know) είναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ πως έχουν κάτι ΣΩΣΤΟ να πουν, και αν βγάλουν το σκασμό, θα σκάσουν πραγματικά!
  Γιατί ρε άνθρωπε; Σε τρώει η μαλακία στο λαιμό σα χλέπα και πρέπει να τη φτύσεις; Αν δε μπορείς να κάνεις κάτι, άστο να πάει στο διάλο, προχώρα το δρόμο σου και μη λες τίποτα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Έπιασες μια ιδιαίτερη περίπτωση. Οι ηλικίες 70+ για να μην πω και60+,ζουν πραγματικά σε μια άλλη διάσταση. Σε έναν κόσμο επιλογών άσπρου -μαυρου, όπου κάτι είναι σωστό ή λάθος και συνήθως σωστό είναι μόνο αυτό που κάνουν ή έκαναν αυτοί.(μιλάμε για τους Έλληνες)
  Δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν ότι σε μια δεκαετία άλλαξαν τόσα όσα δεν άλλαξαν σε μισό αιώνα. Αδυνατούν(και δεν θέλουν) να προσλάβουν παραστάσεις και να αλλάξουν οπτική γωνία. Βάλε μέσα και την έλλειψη παιδείας ή την ύπαρξη αποπροσανατολιστικής παιδείας του στυλ "Η Ελλάδα και εγώ είμαστε στο κέντρο του κόσμου" και έχεις όλο το concept.
  Συν το γεγονός ότι κυκλοφορούν ένα σωρό τύποι που θα έπρεπε στην καλύτερη περίπτωση να έπαιρναν χάπια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Α... έπρεπε να απαντήσει το πραζάκι: "Η δική σου γενιά παππού μας κληρονόμησε αυτόν τον τραγέλαφο και με πράξεις και με ανατροφή!"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Αταίριαστος

  Είναι οι στιγμές που λές "να'χα μία κάμερα" και.. έτοιμη η μικρή μήκους.

  @ ephee

  Λογικό είναι να έχουν άποψη για όλα. Αφού κάτα 99% βλέπουν Αυτιά το πρωί.

  @ aldebaran

  Πάντως, οι τύποι που χρειάζονται χάπια καλύπτουν ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα

  @ thinks

  Πολλά μπορούσε να του πει, αλλά αν κατάλαβα καλά δεν πρέπει να συνειδητοποίηση και πολύ τι παίχτηκε. Σταμάτησε για λίγο, και μετά συνέχισε το loop.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν είχε ψηφίσει κάτι άλλο, μπορεί και να του έδινε ελεημοσύνη ο παππούς. Ή τουλάχιστον ο παππούς έτσι δείχνει να πιστεύει.
  Πραγματικά κουκουρούκου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Axxaxaxxaxa ! Είναι τόσα πολλά αυτά που θα μπορούσα να σχολιάσω , αλλά χααχααχαχααχχα !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ pølsemannen

  Σαμαράς: Έτσι νίκησα τα ναρκωτικά!

  @ περιούσιος

  Βασικά ο παπούς δεν πιάνεται από πουθενά. Βρίσκεται τουλάχιστον 3-4 παράλληλα σύμπαντα πιο πέρα.

  @ scepticusbatsicus

  Τόσες εικόνες και νοήματα, μέσα σε 10''.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...