Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Συγκρίνοντας... βούρτσες

Τον τελευταίο καιρό, έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ της μοδός, λέξεις όπως «χούντα», «κατοχικά στρατεύματα», ενώ η Κερατέα φαίνεται πως στη φαντασία κάποιων ξύπνησε αναμνήσεις από τη λωρίδα της Γάζας. Δεν έχω πρόβλημα με το τι φαντασιώνεται ο καθένας μέσα στον άκρατο συναισθηματισμό και το πάθος του. Έχω πρόβλημα όμως όταν μέσα στον «οίστρο» αναμπουμπούλας ή στοχευόμενης προπαγάνδας, ο καθένας εκφράζει τη φαντασία του χωρίς καμία βάση στοιχειώδους λογικής προκειμένου να δημιουργήσει σκόπιμα μία ευρύτερη αναστάτωση. Και σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή, η ακριβολογία στα λεγόμενα του Χ πολιτικού χώρου ή της Υ κοινωνικής ομάδας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των απόψεων σε γενικότερο επίπεδο.

Επειδή τα τσιτάτα συνθήματα και οι φωνές περί χούντας, κατοχής κλπ, μάλλον προέρχονται είτε από άτομα που δεν είχαν γεννηθεί καν την περίοδο της χούντας, είτε από βολεμένους «επαναστάτες» του διαδικτύου, είτε από άτομα που δεν γνωρίζουν από σύγχρονες δικτατορίες, καλό θα ήταν να έχουν και μία στοιχειώδη ιδιοσυγκρασία. Έστω από σεβασμό και μόνο προς τα πραγματικά θύματα κατοχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Μιλώντας για χούντες και ολοκληρωτισμό, κάποια ελάχιστα και τυχαία ντοκουμέντα…

Καθεστώς Karimov – Ουζμπεκιστάν

Καθεστώς Somoza – Νικαράγουα

Καθεστώς Khmer Rouge – Καμπότζη

Καθεστώς Mugabe – Ζιμπάμπουε

Καθεστώς Kim Jong – Β. Κορέα

Καθεστώς Pinochet – Χιλή

Καθεστώς Stalin – Ουκρανία

Μιλώντας για τα κατεχόμενα στη Λωρίδα της Γάζας...

Καλούς φραπέδες!

36 σχόλια:

 1. όλες οι φωτογραφίες που έβαλες είναι από την ΑΣΙΑ και την αφρική, η ελλάδα δεν ανήκει στην ασία ούτε στην αφρική, ανηκει στην ΕΥΡΩΠΗ, και από το 1981 είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, και θα την συγκρίνεις με χώρες της ευρώπης. και συνέχεια πάει πίσω, και μάλιστα είναι πλήρως πτωχευμένη, και δεν έχουμε δημοκρατία έχουμε κομματοκρατία, και όχι δημοκρατία. δημοκρατία είναι σεβασμός, πολιτισμός, ισονομία, δικαιοσύνη, και συμμετοχή πολιτών, εάν τα έχει δει κανείς αυτά σε αυτό το μπουρδέλο να μου το πει και εμένα. δεν έχουμε απλά χούντα έχουμε χουντάρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. έτσι ντε, γιατί έχουν μπερδευτεί λιγάκι οι "επαναστάτες" του φρέντο και του subcommadante Γκλέτσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να το αφιερώσουμε σ'αυτούς που κάνουν "αντίσταση" ανοίγοντας μπάρες διοδίων, ή σπάζοντας μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ellinaki, σχετικά με το σχόλιο του bill, παραπάνω, να προσφέρω μια-δυό, ή και τρείς διορθώσεις:

  Πρώτον, οι φωτογραφίες δεν είναι μόνο από την Ασία και την Αφρική, αλλά και από την Κεντρική Αμερική, την Νότιο Αμερική, και την Μέση Ανατολή.

  Δεύτερον, η Βόρειος Αμερική και η Ευρώπη είναι παρούσες σε όλες τις φωτογραφίες (συμπληρώνοντας έτσι την υφήλιο), γιατί αμέσως ή εμμέσως, παρακίνησαν, ή προξένησαν, ή επέτρεψαν αυτές τις φωτογραφίες.

  Τρίτον, η Ελλάδα δεν είναι "Δημοκρατία" ή "κομματοκρατία" ή "χούντα": Η Ελλάδα είναι ότι την κάνανε οι Έλληνες, γι αυτό, σαν Έλληνας, παρακαλώ να σταματήσουμε κάποια μέρα να αποποιούμαστε τις ευθύνες μας και να αναγνωρίσουμε ότι εμείς όλοι, μπορεί να μην τα φάγαμε μαζί, αλλά σίγουρα τα καταστρέψαμε χώρια ο καθένας και για την πάρτη του.

  Νομίζω ellinaki ότι δεν συνέκρινες τις φωτογραφίες με την Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα. Η ανάρτησή σου έλεγε, αν την άκουσα καλά, ότι "ορίστε υπάρχουν και κατά παρασάγγας χειρότερα!". Κι αν δεν κάνω λάθος, η κινητήρια δύναμη πίσω από το σχόλιο του bill, παραδειγμάτισε εμπράκτως, αν όχι μόνο με λόγια, αυτό που μας λες στην ανάρτηση (δεν εξηγώ παραπάνω, ας το δει όποιος το βλέπει), η οποία με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΥΓ. Η Ουκρανία και η ΕΣΣΔ, Ευρώπη ειναι, εν μέρη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δηλαδή σ αυτές τις εικόνες πρέπει να καταλήξουμε για να μπορούμε να μιλάμε? Μέχρι τότε μούγκα ? Σας πείραξε ο χαρακτηρισμός κυβερνητικών τακτικών ως χουντοειδείς? Εαν εσείς δεν βρίσκεται κοινά στοιχεία κάποιοι άλλοι βρίσκουν, είτε λόγω διαφορετικής άποψης είτε λόγω εμπειρίας. Και δεν αποποιούνται όλοι τις ευθύνες τους. Απαιτείται όχι απλά η αποδοχή προσωπικών ευθυνών αλλά και συλλογικής γενικότερα για να πεις ένα φτου κι απ την αρχή.
  Αντί να εστιάζετε συνεχώς στις περιπτώσεις αμετανόητων ασυνείδητων που μόνο δαχτυλοδείχνουν τον γείτονα - χορτάσαμε πλέον από αυτά, τα εμπεδώσαμε, τα γνωρίζουμε - ας ρίξουμε στο τραπέζι εναλλακτικές προτάσεις. Ας στοχεύσουμε για αλλαγή στα αστέρια κι ας αστοχήσουμε αγγίζοντας έστω τις κορυφές των δένδρων. Αν όμως συνεχώς στοχεύουμε στον βούρκο, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μας έρθει η λάσπη στα μούτρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ως και οι λεξεις εχουν χασει τη σημασια τους πια σ αυτη τη χωρα.

  Το καλυτερο το ειπες στο τελος¨ ΚΛΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το να μην έχουμε ζήσει πχ μια χούντα δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι θα φτάσουμε έτσι όπως πάμε σε σημείο να λέμε ότι έπρεπε να έχουμε ζήσει για να γλυτώσουμε όλα αυτά που λες.

  Έχουμε πει: ο μαλάκας με άποψη είναι πολύ άσχημη περίπτωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ bill

  O thinks σου απάντησε καλύτερα από ότι θα μπορούσα να απαντήσω εγώ

  @ Martina

  Είναι δεύτερη φορά που βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα, ενδεχομένως επειδή θεωρείτε ότι ανήκω σε κάποια πολιτική απόχρωση.
  Επίσης είναι δεύτερη φορά που με κατηγορείτε για την εμπάθεια προς τον γείτονα. Σας απάντησα και σε προηγούμενη ανάρτηση ότι αν παρακολουθείτε τις αναρτήσεις του ιστολογίου τα τελευταία 2 χρόνια, υπάρχουν και προτάσεις και ιδέες.

  Ελπίζω να μην τριτώσουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @ Hades

  Η μνήμη χρυσόψαρου του ελληνικού λαού νομίζω πως είναι γνωστή σε όλους μας. Και δεν είναι μόνο οι πιτσιρικάδες που ενδεχομένως να μην ξέρουν καν ότι πριν 40 χρόνια είχαμε χούντα. Είναι και οι βολεμένοι γονείς τους που έζησαν τη χούντα, αλλά μετά φρόντισε ο "σύντροφος" Αντρέας να τους ταϊσει το ιερό φρούτο της χώρας των λωτοφάγων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ ellinaki απάντηση @ Hades:

  Έγραψες ellinaki! Ελπίζω να ακούς το χειροκρότημα από 1.200 χλμ βορειοδυτικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κυκλοφορούν κι άλλες λέξεις 'της μοδός' εσχάτως Ελληνάκι όμως. Λέξεις όπως 'κοπρίτες', ή 'τζαμπατζήδες', ή 'ανομία', ή 'αντικοινωνική συμπεριφορά' κλπ.. Όσο για την 'στοχευμένη προπαγάνδα' θα περιμένω και μια ανάρτηση για το δελτίο ειδήσεων του MEGA.
  Όσο για την 'χούντα', ευτυχώς, ΔΕΝ έχουμε χούντα. Το έγραφα πριν μήνες σε κάποια ανάρτησή μου, ακριβώς από σεβασμό σε κάποιους μεγαλύτερούς μου που ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ή ΠΕΘΑΝΑΝ τότε. Άλλά, τάχα, πρέπει να τα ξαναζήσουμε αυτά;;....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Θανασης Ξ.

  Μα θα κολήσουμε στα αυτονόητα; Είναι σα να μου ζητάς ανάρτηση που καταδικάζει την Χρυσή Αυγή; Εννοείται ότι τόσο το Mega όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών καναλιών ακολουθούν συγκεκριμένη γραμμή. Γι' αυτό δεν παρακολουθώ τηλεόραση, και γι' αυτό είχα γράψει κάτι ανάλογο παλιότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Δυστυχώς, οι λέξεις έχουν πια χάσει την αξία τους σ' αυτή τη χώρα. Εδώ υπάρχουν πολιτικοί που μιλούν για χρηστή διοίκηση και αξιοκρατία ενώ λίγο πριν τρώγανε και πίνανε με χρυσά κουτάλια εις βάρος του λαού και πριν από αυτό είχαν βολέψει παιδιά και σκυλιά από την πίσω πόρτα σε ακριβοπληρωμένες θεσούλες. Οπότε, MArtina, καλά κάνει και δείχνει αυτές τις φωτογραφίες το ελληνάκι, για να αποκτήσουν ξανά το νόημά τους οι λέξεις.

  Συγνώμη ελληνάκι, δεν είμαι ούτε θέλω να γίνω συνήγορός σου, αλλά κάποτε πια πρέπει να μπει μια σειρά σε τούτον τον τόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Γιατί όλοι οι πύρκαβλοι με όρους όπως "χούντα" κλπ δεν θέλουν να θυμούνται οτι κάθε τέσσερα χρόνια (το αργότερο) έχουμε εκλογές;
  Δεν έχουν παρα να αρθρώσουν μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση για να έχουν την πλειοψηφία.

  Μέχρι τότε ας βλέπουν τα εκλογικά αποτελέσματα να κάνουν κυβερνήσεις το Πασόκ και τη ΝΔ και ας αναρωτιούνται αν είναι στραβός ο γιαλός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ελληνάκι συμφωνώ απολύτως.
  Εξοργίζομαι ομοίως.
  Κι είναι περίεργο αν αναλογιστείς ότι η Ελλάδα έζησε τέτοιες χούντες μέσα στον 20ο αιώνα ως και πρόσφατα. Αν δεν καταλαβαίνει κάποιος τί εστί χούντα τί να πω; Ε, ας διαβάσει Κοροβέση, τους Ανθρωποφύλακες. Όσο μπορεί να βγαίνει ο με ψήφο εκλεγμένος Ψωμιάδης στα κανάλια και να ωρύεται κατά της "δικτακτορίας" ε, πιστέψτε με, δεν έχουμε δικτακτορία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ellinaki, θεωρώ πως κάνεις το ίδιο σφάλμα με αυτών που επικρίνεις.
  Είναι σωστή η παρατήρηση σου πως "χούντα" ή "δικτατορία" είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την αυταρχική και αντι-δημοκρατική έκπτωση της κοινωνίας μας.
  Μέχρι εκέι όλα καλά... Όμως κι εσύ ταυτίζεις την έλλειψη κοινοβουλευτικών διαδικασιών με σφαγές και ολοκαυτώματα.
  Υπάρχουν, λοιπόν, δικτατορίες που δεν είχαμε μαζικές εκτελέσεις και γενοκτονίες όπως πχ η δική μας 7ετία ή το Βουλγάρικο καθεστώς από το `45 μέχρι το `90.
  Φυσικά, από την άλλη, δεν χρειαζόμεστε "χούντες" για μαζικές σφαγές.. Μπορούν να το κάνουν ανετα και παραδοσιακές δημοκρατικές χώρες.
  Οι ΗΠΑ λχ για δύο αιώνες διατηρούσε ρατσιστικούς νόμους και λυντσαρίσματα, ενώ σήμερα έχει Γκουαντάναμο.
  Θα μπορούσα να προσθέσω πολλες φωτογραφίες, επίσης, της κατεχόμενης Ιρλανδίας από το "δημοκρατικό" Αγγλικό στρατό.
  Αν κάποιος την επομένη της "Ματωμένης Δευτέρας" στο Ντέρυ αποκαλούσε "χούντα" την Αγγλική Κυβέρνηση, θα έπρεπε να τον διορθώσουμε πάλι.
  Αλλά μόνο και μόνο για να τον πείσουμε πως δεν έχει και πολλές διαφορες από τη "δημοκρατία" που μας υπόσχονται.
  Αααα .. και μην ξεχνάμε.. τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο τον ξεκίνησαν δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ελληνάκι, κάπου πρέπει, όσοι υποστηρίζουν τα περί χούντας και εξέγερσης, να δικαιολογηθούν. Το ζητούμενο είναι κάποια στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και να δούμε με ψυχραιμία, πως μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση χωρίς φανφάρες και υπερβολές, όπως αυτές, που περιγράφεις, πράγμα που δεν βλέπω να γίνεται άμεσα.
  @ Ανέστης
  Προσυπογράφω σε αυτά, που λες. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να μαλώνω με φίλους και συγγενείς, που γκρινιάζουν με όσα βλέπουν και, όμως, αρνούνται να ψηφίσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. @ gatouleas

  Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος επίσημος ορισμός της χούντας. Ο πιο κοντινός είναι η μαζική καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αφαίρεση ζωής, τα βασανιστήρια, η φυλάκιση λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και η ανελευθερία λόγου.

  Επειδή δεν μπορώ να δώσω σε εικόνες όλα τα παραπάνω, ούτε ήθελα να μακρυγορήσω, φυσικά και σκόπιμα επέλεξα δικτατορίες που είχαν "δυνατές" εικόνες. Και στην τελική το όλο νόημα της ανάρτησης είναι ότι όποιος θεωρεί ότι η Κερατέα έγινε Λωρίδα της Γάζας, ας πάει να το πει κατάμουτρα στην μητέρα της τελευταίας φωτογραφίας. Να δούμε τί θα του απαντήσει, και στην τελική ποιανού η γνώμη θα μετράει; Του Κερατιώτη ή της Παλαιστίνιας;

  Αν θες βέβαια μπορούμε να καλύψουμε και τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα ότι σε μία χούντα και εγώ και εσύ θα είχαμε πάει φυλακή για πολλά γραφόμενά μας, εδώ και... αρκετή ώρα.

  Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ χούντας και κακής, πετσοκομένης ή διαπλεκόμενης δημοκρατίας: Στη δεύτερη περίπτωση η οποιαδήποτε εξουσία κρίνεται στις εκλογές. Το ότι ο ελληνικός λαός ακόμα δεν έχει μάθει να ψηφίζει ή απέχει, και έχει κολήσει σε έναν σάπιο δικοματισμό, δεν καθιστά υπεύθυνη την "κακή" εξουσία. Όμως το δικαίωμα ψήφου, αλλά και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης παραμένουν άθικτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Κακομελέτα κι έρχεται....

  Καλομελέτα κι έρχεται σε περίπτωση που θες να απαλλαχθείς από διάφορους μπανάλ τύπους που μολύνουν την Αστική Καθαρότητα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ελληνάκιε, οι νέοι είναι σφουγγάρια. Μαθαίνουν ό,τι τους πλασάρουν και εν συνεχέια το εφαρμόζουν. Οι μεγαλύτεροι είναι το διαχρονικό πρόβλημα σε αυτήν τη χώρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @ellinaki . Δεν είναι η δεύτερη φορά που μου προσάπτετε το ατόπημα της προσωπικής βολής , για την ακρίβεια τριτώσαμε ήδη - θα επιβεβαιώσετε του λόγου μου το αληθές αν ανατρέξετε με τη σειρά σας σε παλαιότερα σχόλιά μου . Αν όμως διαβάσετε προσεκτικά θα δείτε πως δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σας. Τώρα αν εσείς βρίσκετε πως κάποια από αυτά σας φωτογραφίζουν αυτό αφορά εσάς και όχι εμένα.

  Λυπάμαι αγαπητέ αλλά όπως εγώ σχολιάζω την άποψή σας - δημόσια γράφετε άλλωστε - θα πρέπει και εσείς να υποστείτε την δική μου.

  @teleytaios. Οι λέξεις αγαπητέ. δεν είναι κάτι στατικό. Εκφράζουν καταστάσεις οι οποίες με το χρόνο αλλάζουν για τον απλό λόγο πως οι επιμέρους συνθήκες διαφοροποιούνται. Η μετεξέλιξη του νοήματος είναι απλά το αποτέλεσμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. @ Martina

  Τότε μπορεί κι εγώ να παρεξήγησα τα γραφόμενά σας. Και αλλίμονο! Η κριτική στις απόψεις είναι το θεμιτό, και όχι η κριτική στο πρόσωπο.

  Στο πρώτο σας σχόλιο πάντως, διέκρινα μία σειρά από αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία εγώ δεν μπορώ να τα εντοπίσω στην αρχική ανάρτηση Πχ...

  "Δηλαδή σ αυτές τις εικόνες πρέπει να καταλήξουμε για να μπορούμε να μιλάμε? Μέχρι τότε μούγκα ?"

  Δεν έγραψα πουθενά κάτι τέτοιο. Μεταξύ της μούγκας και της παραδοχής ότι έχουμε χούντα μεσόλαβει ένα τεράστιο φάσμα, μέσα στο οποίο βρίσκεται και η πραγματικότητα.

  "Σας πείραξε ο χαρακτηρισμός κυβερνητικών τακτικών ως χουντοειδείς?"

  Ναι με πείραξε. Όχι όμως επειδή αναφέρεται στις κυβερνητικές τακτικές, με τις οποίες έχω διαφωνίσει ανοιχτά πολλές φορές, αλλά επειδή πάνω στον άκρατο συναισθηματισμό μας, γίνεται ένα παιχνίδι λέξεων, το οποίο εγώ θεωρώ επικίνδυνο.

  Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του "έχουμε χούντα" και του "έχουμε μία διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη και σάπια Δημοκρατία".

  Και επαναλαμβάνω για 4η φορά. Επειδή συγκυριακά οι τελευταίες αναρτήσεις εστιάζουν σε κακώς γενόμενα πράγματα στην χώρα, δεν σημαίνει ότι με διέπει μία αρνητικότητα. Ανά καιρούς αναδεικνύω και τις εναλλακτικές λύσεις, αλλά και τους ανθρώπους που λειτουργούν θετικά.

  Σε όλα τα υπόλοιπα που γράφετε, εννοείται πως συμφωνούμε. Μου κάνει εντύπωση που θεωρείτε το αντίθετο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Αμα σε επαινεί ο Φάνης Παναγιωτόπουλος, να ξέρεις ότι κάπου κάνεις λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Δυστυχώς η αμετροέπεια είναι από παλιά μόνιμο ελληνικό χαρακτηριστικό με άποτέλεσμα τελικά οι λέξεις να χάνουν το νόημα τους.
  Σκέψου πχ πόσοι γνήσιοι πατριώτες κατά καιρούς έχουν κατηγορηθεί ως προδότες του έθνους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ρε σεις εν τάξει πολλές φορές υπερβάλλουμε για να δώσουμε έμφαση στα πράγματα. Σαφώς και δεν πρόκειται για χούντα ή κατοχικά στρατεύματα η σημερινή κατάσταση, ούτε και αυτοί που το λένε το πιστεύουνε.

  Υγ.

  @thinks

  "Πρώτον, οι φωτογραφίες δεν είναι μόνο από την Ασία και την Αφρική, αλλά και από την Κεντρική Αμερική, την Νότιο Αμερική, και την Μέση Ανατολή."

  Η Μέση Ανατολή είναι Ασία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ό,τι πιο απολιτίκ και ηλίθιο έχω διαβάσει.
  Εσείς λοιπόν (φιλό)πασόκοι κάντε ΜΟΚΟ και αφήστε εμάς να...πίνουμε φραπέδες.
  ΈΛΕΟΣ.
  Σαν να ακούω το Γεωργιάδη να λέει "τί φοράς λακόστ μπλουζάκι;"
  Γνωστά εύπεπτα επιχειρήματα του καθεστώτος και των τσιρακίων του.
  Εσείς κάντε τουμπεκί λοιπόν και μην απεργείτε, μη διαδηλώνετε, πάρτε σκουπίδια και σκατά στη γειτονιά σας, δεχτείτε μειώσεις μισθών.
  Καραγκιοζηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. βεβαια το ελληνακι μονο στους καρα βολεμενους μπορει ν ανηκει. αφου δε βλεπει τιποτε γυρω του. για ολα φταινε οι αριστεροι κι οι μολοτωφ.
  να τα παραδωσουμε ολα στα τσιρακια των τρπεζων που μας κυβερναν, αυτος σιγουρα θα εχει εξασφαλισει μεριδιο. να το χαιρεται πανω στα βασανα μας. και ο φραπες φυσικα ειναι ενδειξη βολεματος και καιρος ειναι να καταργηθεικι αυτος. αντε παρεα με τους ομοιους σου "εχει καμποσους σαν τα μουτρα σου" να κανουμε τοπο η και να ξαπλωσουμε χαμω να μας ποδοπατησετε. ετσι για να μην τους περασει η σκεψη απ το μυαλο οτι αντιστεκομαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Μπορεί να μην ψήφισα την κυβέρνηση,μπορεί να διαφψνώ σε πολλά μαζί της αλλά τα περί "κατοχής", "χούντας", "γερμανοτσολιάδων", είναι ακρότητες που δεν εξυπηρετούν ούτε αυτούς που τα υποστηρίζουν. Γιατί επειδή όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε "χούντα", αλλά κυβέρνηση που καλώς ή κακώς την εκλέξαμε, οι ομιλούντες περί "κατοχής" κλπ υπονομεύουν την όποια ορθότητα των επι της ουσίας επιχειρημάτων τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ellinaki, σύγκρινες τις βούρτσες, σωστά;
  'Οντως ο χαρακτηρισμός "χούντα" ίσως να είναι βαρύς. Ειδικά όταν το άκουσα από τα χείλη ενός... Τράγκα στο Ρίαλ Εφ Εμ, ενώ δίπλα στο Χατζηνικολάου κάνει κι αυτός τουμπεκί. Ιδίως, εάν συγκρίνεις την αστικού τύπου κοινοβουλευτική "δημοκρατία" που επικρατεί τα τελευταία 35 χρόνια στην Ελλάδα, με τα απολυταρχικά καθεστώτα της Ανατολής. Πολύ εύστοχα κάνει λόγο ο χρήστης "bill" -12 Φεβ 2011, το καλύτερο σχόλιο κατά τη γνώμη μου κατά τη γνώμη μου.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ να θρηνούμε θύματα, αθώα παιδάκια ακρωτηριαμένα, για να συνειδητοποιήσουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που επικρατούν στη Χώρα μας. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι εδώ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ τέτοιου είδους καθεστώτα, isn't it?
  Πολύ χαρακτηριστικό και το σχόλιο του "gatoulea"..
  ΧΩΡΙΣ να είμαι Κερατιώτης, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ εγώ ΑΥΤΟΣ που θα πει εάν έχουν δίκιο ή όχι που διαμαρτύρονται για το ΧΥΤΑ. Δεν είμαι στη θέση τους - παρόλα αυτά σέβομαι τον αγώνα τους. Για να διαμαρτύρονται τόσο μαζικά και τόσες μέρες, (προφανώς) πάει να πει πως αισθάνονται την ενδεχόμενη κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους ως ΕΝΕΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΙΛΗ για την ΥΓΕΙΑ, τη ΖΩΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους. Είδαμε ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ανθρώπους να ξεσηκώνονται, παιδιά,νέους, μεσήλικες, γυναίκες, οικογενειάρχες, γέρους... και (να υποθέσω) είναι ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ θέσεων -είναι κάτοικοι που απλά ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ αυτό το χάλι. Ούτε είμαι εγώ αυτός που θα σχολιάσει τον τρόπο της αντίδρασής τους -το χειρότερο είναι να μην αντιδράς καθόλου όταν βλέπεις μια κατάσταση να γυρίζει εις βάρος σου!
  Επίσης, όσοι γράφετε για "επαναστάτες του φραπέ" και τέτοια... εύηχη, καλό θα ήταν να τεκμηριώνατε κάπως την άποψή σας. Περιμένω ν ακούσω ΓΙΑΤΙ σας πείραξε ο Γκλέτσος, ενώ την ίδια ώρα ο Μπόμπολας, ένας καθωσπρέπη άνθρωπος, καταραμένος -σύμφωνα με τη λογική Πάγκαλου- ως αστός, τόσο που όλα τα κανάλια δεν τολμούν να τονε αγγίξουν στο παραμικρό, επιχειρεί να μην κρατήσει τις μπουλντόζες του στην ακινησία, θέλοντας να διευρύνει το ήδη προ πολλού ξεχειλωμένο πορτοφόλι του (συγγνώμη, θησαυροφυλάκιό του ήθελα να γράψω!) ;
  Ποια βούρτσα σου έκαμε περσότερο εντύπωση, ellinaki ;
  Πιστέψτε με, ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΠΟΛΥ να είσαστε "Γκλέτσος" (και δε μιλώ για τους ρόλους που έχει παίξει). Όλοι εσείς που με τόση ευκολία και δήθεν μαγκιά πετάτε το μπαλάκι στον πιο μικρό εαυτό σας.
  Σας εύχομαι μέσα απ τα βάθη της ψυχής μου να μη χρειαστεί να... κάμετε αντίσταση στη ζωή σας! Ακόμη και αν κάποτε βρεθεί μια πολυεθνική κάποιου ξένου αξιότιμου μεγαλοκαρχαρία, να σας χρεώνει τον αέρα που αναπνέετε, να δεχθείτε να πληρώνετε, αδέρφια! Αφήστε τα "επαναστατημένα παιδάκια του φραπέ" να το "παίζουν επαναστάτες"!
  Κύριε fani panagiotopoule, επιτρέψτε μου εμένα να το αφιερώσω στην αδικομένη ψυχούλα που κάποτε βρισκότανε στα σπλάχνα μιας εγκυμονούσας Κερατιώτισσας και δεν πρόλαβε να δει ποτέ το φως του κόσμου. Αλλά τι να πει κανείς... μάλλον δε χρειάζεται να έχουμε χούντα για να πάθει νευρικό κλονισμό μια έγκυος και να αποβάλλει μια έγκυος που είδε άνδρες με στολή, μάσκες και γκλομπ να πετούν χημικά στην αυλή της.
  ---{@
  Ήταν βούρτσα κι αυτό, ellinaki ;

  Ευχαριστώ,

  Νίκος από Κρήτη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. @ nico

  Βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα μου φαίνεται. Εγώ ουδέποτε είπα ότι οι κάτοικοι της Κερατέας έχουν άδικο, ούτε ότι ο Μπόμπολας είναι αθώος. Ίσα ίσα που έχω τοποθετηθεί σαφώς υπέρ των αιτημάτων τους.

  Θα σε συμβούλευα να διαβάσεις παλαιότερες αναρτήσης τόσο επί του θέματος της Κερατέας όσο και του Γκλέτσου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Τα παραδείγματα των εικόνων βέβαια δεν είναι όλα από χούντες (δηλαδή στρατιωτικές δικτατορίες τύπου Λατινικής Αμερικής) ή δικτατορίες έχει και ολοκλήρωτικα καθεστώτα σε διάφορες μορφές, ακόμα και μια κοινοβουλευτική δημοκρατία.

  Η δε σημερινή Ελλάδα αποτελεί μια Β' Καχεκτική Δημοκρατία (η ορίτζιναλ Καχεκτική Δημοκρατία είναι η Ελλάδα της περιόδου 1949-1967 όπως την έχει περιγράψει ο Ηλίας Νικολακόπουλος). Όσο τα περί χούντας, χούντα σίγουρα δεν έχουμε όπως όμως δεν είχαμε και συνεχίζουμε να μην έχουμε μια αποχουντοποιημένη δημοκρατία με ένα κράτος που έχει στελέχη που υπηρέτησαν την χούντα σε στρατό, αστυνομία και δικαιοσύνη. Όπως επίσης μας έχουμε δημοκρατικές κυβερνήσεις που έδωσαν στο πρόσφατο παρελθόν υπουργό δημοσίας τάξεως διορισμένο εισαγγελέα της χούντας (και πλέον Ντοράκια) ενώ σήμερα έχουμε την τιμή να έχουμε υπουργό υποδομών υμνητή της χούντας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. @ Ανώνυμος 5:27

  Σύμφωνοι. Όπως επίσης έχουμε και μία άκρως δυσλειτουργική δημοκρατία με μη διακριτές εξουσίες, και διαπλεκόμενες σχέσεις. Και πάλι όμως... Χούντα δεν έχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. τα ψυχιατρεία φαίνεται πως τα "ξεχνάει" το 'ελληνάκι'. και υπάρχουν ΝΟΜΙΜΑ σε όλον τον βόρειο και δυτικό κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ο δρόμος για την κόλαση που θα ζήσουμε είναι σπαρμένος με καλές προθέσεις. Αν όμως όλος αυτός ο συναισθηματισμός των οριζόντιων διαχωρισμών είχε επενδυθεί σε κάτι πιο ουσιαστικό μπορεί και να τη γλιτώναμε, ή να μην υποφέραμε τόσο πολύ όσο θα υποφέρουμε.

  Τώρα, καλό ταξίδι στην άβυσσο... Θα μπορούσα να πω πως στα οικονομικά υπάρχει η έννοια των οριακών μεγεθών ή ότι στη φυσική υπάρχει η έννοια της τυρβώδους ροής ή απλά το σημείο βρασμού...

  Αυτό που έχω να πω είναι πως όσοι δε βλέπουν μπροστά τους κρεμάλες ή Τσολάκογλου καλό είναι να αρχίσουν να μαζεύουν κονσέρβες ή να βγάζουν διαβατήρια. Και όχι, ΔΕΝ είμαι "βολεμένος" αλλά I guess που λένε και στο χωριό μου, μάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο όσα disclaimer και να βάλει το Ελληνάκι ή όσες διαβεβαιώσεις και αν πει κάποιος άλλος...

  Αποφασίσατε, το ¨κλειδώσατε" μέσα σας, όπως οι μπαμπάδες σας όταν γράφτηκαν στα 18 τους στην ΚΝΕ και μετά ψήφιζαν Ανδρέα και Τσοχατζόπουλο (εκτός αν στις κάλπες ψήφιζε μια άλλη, φασματική Ελλάδα). Τώρα μας φταίνε ΜΟΝΟ οι Τσολάκογλου και οι κακοί ξένοι).

  Enjoy the ride. Έχουμε ΠΟΛΥ δρόμο ακόμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Έλεος πια με τους ηλίθιους...
  Οι ίδιοι 300 που ψηφίσατε τις προηγούμενες εκλογές είναι ακόμα στην βουλή...
  Οι Ελληναράδες νοούν χούντα όταν ο εκλεγμένος τους αντιπρόσωπος κάνει κάτι άλλο από αυτό που αυτοί περίμεναν....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...