Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τραγιά στο απυρόβλητο

Όλως τυχαίως, μία φίλη σήμερα με ενημέρωσε για την έκτακτη εισφορά φόρου επιτηδεύματος. Μπήκα λοιπόν στο taxisnet και είδα το μπουγιουρντί. Θα το πληρώσω. Δεν έχω κολλήματα τύπου «δεν πληρώνω». Μπορώ να σου γράψω ένα κατεβατό κραξίματος για τις επιλογές της κυβέρνησης που προτιμά να συνεχίζει το στραγγάλισμα ολόκληρης της χώρας προκειμένου να μην αγγίξει το «μαγαζάκι» του δημοσίου, των κομματικών «κοτζαμπάσηδων» και των απανταχού εργατοπατέρων του πιο ξεφτιλισμένου συνδικαλισμού στον πλανήτη. Μπορώ επίσης και με απόλυτη βεβαιότητα να σου πω ότι ακόμα και αν όλοι πλήρωναν την έκτακτη εισφορά και μπάλωνε η τρύπα που προσπαθούνε να μπαλώσουν, η ανικανότητά τους να κάνουν σοβαρές και θετικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία θα δημιουργούσε και πάλι τρύπα προς μπάλωμα μέσα σε λίγους μήνες. Κοινώς, ξέρω πως η εισφορά που θα πληρώσω, όχι μόνο δεν θα βρει τον ανάλογο οικονομικό στόχο, αλλά κατά μία πολύ μεγάλη πιθανότητα θα μπει σε ένα τρύπιο ποτήρι.

Με την κακοδιαχείριση πλέον τα έχω βρει. Στην Ελλάδα ζω. Ξέρω πως εφόσον επιλέγω να ζω σε αυτή τη χώρα, είμαι καταδικασμένος να περιτριγυρίζομαι από υπηρεσίες και ανθρώπους που αδυνατούν να διαχειριστούν κάτι σωστά. Έτσι, επιλέγω να πληρώνω φόρους λόγω ευσυνειδησίας, γνωρίζοντας ότι ένα ανίκανο κυβερνητικό επιτελείο, και ένα σωρό ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταφέρουν να το ρίξουν σε κάποια «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού. Πες με σχιζοφρενή, ή μαλάκα αλλά αν μη τι άλλο κρατάω καθαρότερο κούτελο από τον οποιονδήποτε ψευτομαγκάκο, «επαναστάτη», υποκριτή μαλάκα που καίγεται τόσο πολύ για τη σωτηρία της χώρας και φοροδιαφεύγει με την πρώτη ευκαιρία. Και στην τελική είμαι kinky άτομο σε ορισμένα θέματα, πώς να το κάνουμε;

Αυτό με το οποίο δεν μπορώ να τα βρω ακόμα, είναι το θράσος και η αχρειότητα που πλέον έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Διότι όταν μιλάμε για θράσος και αχρειότητα, θα πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε σούζα, με μία ολόγιομη αίσθηση άπειρου ΔΕΟΥΣ και να προσκυνήσουμε όσο πιο βαθιά μπορούμε, τουρλώνοντας τους γυμνούς κώλους μας μπροστά στη σημερινή εξαγγελία, κατά την οποία από την έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας εξαιρούνται οι εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Ναι αγαπητέ, τιποτένιε, Ελληνίσκε μου. Μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης στα αρχικά σχέδια φορολόγησης της εκκλησίας, μετά την άρνηση διακοπής επιδομάτων στους κληρικούς, μετά την ανακάλυψη 2.000 κληρικών «φαντασμάτων» που είναι κανονικά στις λίστες μισθοδοσίας, μετά την σύντομη αποκάλυψη οικονομικών σκανδάλων εκκλησιαστικών ΜΚΟ, και την άμεση απόκρυψή τους, μετά τους άπειρους τεμενέδες της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας στην ρασοφόρο πλέμπα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μετά την μετονομασία του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Νοσοκομείου Πατρών σε «Παναγία η Βοήθεια», και υπό την ευλογία της ομοουσίου και αδιαίρετου αγίας τριάδας στο ελληνικό Σύνταγμα, η αχρειότητα και το θράσος ανέβηκε level και κέρδισε και 10 κανονάκια. Την διάσωση της χώρας θα την πληρώσουν όλοι οριζοντίως, ακόμα και τα παππούδια που παίρνουν τρείς και εξήντα και έχουν κάποια ξενοίκιαστη γκαρσονιέρα στο κέντρο της Αθήνας, όχι όμως οι παπάδες. Που να βουλιάξει το μπουρδέλο για χώρα, το τελευταίο πράγμα που θα εξαφανιστεί από αυτό τον τόπο θα είναι μία τεράστια σταυρούμπα κοσμημένη με χρυσά τάματα, και 10.000 ρασοφόρα τραγιά κρεμάμενα από πάνω της.

Και εγώ, ο σχιζοφρενής που θα πληρώσει κανονικά τον φόρο του, εξοργίζομαι αγαπητέ Ελληνίσκε μου. Όχι επειδή θα πληρώσω. Τα είπαμε αυτά. Αλλά επειδή αν το ποίμνιο στις εκκλησίες βελάζει μία φορά, ολόκληρη η υπόλοιπη κοινωνία βελάζει δέκα. Επειδή, οι βουλευτές εντός και εκτός του κυβερνόντος κόμματος απειλούν με παραιτήσεις αν η βλαχο-ομάδα τους πέσει κατηγορία, αλλά δεν ίδρωσε ούτε μία τρίχα από το βλαχο-μουστάκι τους στην εξαίρεση της εκκλησίας από την έκτακτη εισφορά. Επειδή η κοινωνική αγανάκτηση πάει μόνο πλατεία Συντάγματος και ποτέ Μονή Πετράκη. Το κόμμα, και τα «αυθόρμητα κινήματα πολιτών» άλλωστε δεν εξέδωσαν ποτέ μανιφέστο εναντίον της εκκλησίας. Όχι δα! Θα ρίξουμε στο βόθρο το όπιο του λαού; Και αν τυχόν κάποια στιγμή γίνουμε εμείς εξουσία, με τι θα ποτίζουμε τον λαό; Άσε που, και για τους πιο προοδευτικούς, μία στο εκατομμύριο να υπάρχει θεός, ας μην το ρισκάρουμε και την πέσουμε στους παπάδες. Ντροπής πράγματα!

Τέτοια ξεφτιλισμένη κοινωνία είμαστε. Εκλέγουμε κυβερνήσεις που στήνουν κώλο στους παπάδες, και διεκδικούμε κοινωνική δικαιοσύνη εξαιρουμένης της εκκλησίας. Και αν κάποια στιγμή ανοίξει η πόρτα των απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα, ξέρετε ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα φύγουν τελευταίοι; Άραγε θα καεί το Κοινοβούλιο ή η Μονή Πετράκη; Άστο, μην μπαίνεις στον κόπο. Ρητορικές οι ερωτήσεις…


13 σχόλια:

 1. "Δεν έχω κολλήματα τύπου «δεν πληρώνω»"

  Αφού ΕΧΕΙΣ να πληρώνεις. Καλά είσαι. Αν από την άλλη γουστάρεις να τα πετάς εν γνώση σου τότε, πάλι καλά είσαι.

  Εδώ έχουν χαθεί περιουσίες εκατομμυρίων σε σκυλάδικα...σα λαός είμαστε large γενικότερα και το αποδεικνύουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.

  Όσον αναφορά την εκκλησία μπορώ με βεβαιότητα να συμφωνήσω ότι αυτές οι ρασοφόρες μαφιόζικες τσούλες πρέπει να καούν παραδειγματικά.
  (Ναι ρε γαμώτο. Σ' αυτο έχω γίνει πλέον φασίστας)

  Παρόλο που δεν είμαι Άθεος άλλα Αγνωστικιστής, δεν ανέχομαι άλλο αυτή την αηδία...φτάνει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάντως δόθηκε διευκρίνιση σύμφωνα με την οποία απαλλάσονται από την εισφορά μόνο οι ναοί και οι ιερές μονές, ως σημεία θρησκευτικής λατρείας, και όχι το σύνολο της εκκλησιαστικής περιουσίας. (Συνεπώς πρέπει να εξαιρούνται και τα υπόλοιπα δόγματα.)

  Αν ισχύει αυτή η διευκρίνιση, τότε το πράγμα αλλάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν πληρώνει ο ένας, δεν πληρώνει ο άλλος ... δεν θα πληρώσουν και αυτοί μισθούς και συντάξεις και άντε να σας δω ... γιατί στάση πληρωμών έχει γίνει!

  Είμαι κατά των φόρων στην μορφή που τους έχουμε γενικά. Δεν συμφωνώ καθόλου στην φορολόγηση της περιουσίας, αντικειμενικά κριτήρια και τα λοιπά. Είμαι υπέρ της φορολόγησης, όταν κάποιος “κερδίζει” λεφτά. Αυτή την στιγμή η ιδιοκτησία βάλλεται από παντού! Είναι δικαίωμα του καθένα από εμάς να κάνει τα λεφτά του ότι θέλει. Από το να τα φάει στις πουτάνες και στα μπουζούκια μέχρι να στείλει τα παιδιά του στο καλύτερο (ιδιωτικό φυσικά σχολείο), στο εξωτερικό να σπουδάσουν και να αγοράσει σπίτι. Δεν είναι δυνατόν να τιμωρείς τον πολίτη που θέλει να αγοράσει σπίτι (για μια ζωή) και όχι αυτόν θα τα φάει σε ένα βράδυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η εκκλησία είναι μία πονεμένη ιστορία ... βγάζει λεφτά και πρέπει να φορολογηθεί! Αυτή η ιστορία με το “μαύρο παγκάρι” πρέπει να σταματήσει. Από την άλλη δεν ανέχομαι να παραχωρηθεί εθνική γη, για το τέμενος. Σε ΟΛΕΣ τις χώρες τους χώρους λατρείας τους πληρώνει ρεφενέ η θρησκευτική κοινότητα. Από την Αγία Τριάδα στην Utah μέχρι τον Άγιο Νικόλαο στο Congo!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δειχνει ποιοτητα χωρας το γεγονός οτι ΔΕΝ εξαιρούνται οι ανεργοι, το οτι ο Βενιζελος πριν 3 μηνες διεψευδε οτι θα επιβληθεί το τέλος, ο πρόχειρος τρόπος που επιβλήθηκε, τα ψέμματα "4 ευρω/τμ".

  Μηπως τελικά πρέπει μόνοι μας να καταλάβουμε ότι καλύτερα να γίνει ενα reset ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν σε καταλαβαίνω. Δεν πρέπει κάποιοι κώλοι να ικανοποιήσουν τας σεξουαλικάς ορέξεις των ιερέων;

  +Μπεεε+

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τς τς τς!! Αναρωτιεμαι αν θα βγαλει διαμαρτυρια ο Ανθιμαουα υπερ του καταπιεζομενου ποπολου!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αν δεν κάνω λάθος, πέρα από άλλους λόγους που έχουν να κάνουν με την εξάρτηση της πολιτικής από την θρησκευτική εξουσία, ο σημαντικότερος λόγος που μένει η Εκκλησία στο απυρόβλητο της φορολογίας είναι το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο οφείλει να αποζημιώσει την Εκκλησία για την αφαίρεση της μοναστηριακής περιουσίας επί Τρίτση (σύμφωνα με καταδικαστική για το Δημόσιο απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Τούτο πολύ απλά σημαίνει ότι η Εκκλησία κρατά την όποια κυβέρνηση δεμένη, διότι, αν ζητήσει το τερατώδες ποσό, έχουμε χρεοκοπήσει το επόμενο δευτερόλεπτο (καλά, πόσο χριστιανικός είναι ο εκβιασμός ή η αποφυγή συμμετοχής στη σωτηρία του κράτους εν ώρα κρίσης είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο - ομοίως και πόσο τελικά αξίζει την αποθέωση ο Τρίτσης, έτσι όπως τα κατάφερε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Μεγαλειότατο
  Αναρωτιώμουν διαβάζοντας την ανάρτηση του ελληνακίου πως γίνεται μια χούφτα παπάδες να κρατάνε τους κυβερνόντες από τους όρχεις των και να τους σφίγγουν κατά πως τους αρέσει και οι πολιτικάντηδες να μη βγάζουν κιχ.
  Ιδού λοιπόν η εξήγιση... φαντάζομαι ότι δεν θα είναι η μόνη, ποιός ξέρει πόσους άλλους τέτοιους "άσσους" έχουν στα μανίκια τους τα μαυροφορεμένα καθάρματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. και τι προκύπτει σήμερα ?
  Ότι η Εκκλησία ΔΕΝ ζήτησε εξαίρεση

  Εξαιρέθηκε από τη "σοσιαλιστική" μας κυβέρνηση αλλά οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι,οι ανεργοι δεν εξαιρέθηκαν

  και μη χειρότερα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν είναι λίγο αντιφατικό Ελληνάκι όταν αντιλαμβάνεσαι ότι όσα και να εισπράξουν θα καταλήξουν σε «τρύπιο ποτήρι» να επιμένεις στην άνευ όρων αποδοχή της καταβολής της έκτακτης εισφοράς;
  Εγώ σαν βιοτέχνης θα πληρώσω αναγκαστικά επειδή η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής μου είναι άμεσα εξαρτημένη από την εικόνα μου στην εφορία. Το δίλημμα είναι εκβιαστικό ή πληρώνεις ή αργά ή γρήγορα δεν θα μπορείς να δουλέψεις. Όμως δεν είμαι ο μέσος πολίτης. Πολύ συμπολίτες μας δεν έχουν σχεδόν καμία εμπλοκή με την εφορία και βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Τι προτείνεις δηλαδή να στερήσουν ακόμα περισσότερο την οικογένειά τους επειδή «πρέπει» να είμαστε νομοταγείς; Τι είναι αυτό το «πρέπει» δόγμα;
  Οποίος όμως μπορεί να το αποφύγει καλά θα κάνει. Δεν συζητώ τις περιπτώσεις που υπάρχει αντικειμενική αδυναμία καταβολής της εισφοράς, ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
  Για τα αλλά σχετικά με την εκκλησία με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο. Πάντα η εκκλησία είχε ιδιαίτερες σχέσεις με τις εξουσίες. Μου θυμίζει την εποχή της τουρκοκρατίας που οι γεωργοί έγραφαν τα χωράφια τους στα μοναστήρια για γλιτώσουν τον φόρο του σουλτάνου. Η ιστορία κύκλους κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μην είσαι αφελής :p όλοι ξέρουν πως η ύστατη λύση του πραγματικού ελληνάρα μεγαλο- ή και μικρο-λαμόγιου είναι πάντα το Άγιο Όρος. Ο,τι και να γίνει, άμα δεις τα σκούρα, πας εκεί και καθαρίζεις. Έχει βέβαια και το τίμημά της αυτή η κίνηση, αλλά για αυτό δεν τους πειράζουν.Φαντάζεσαι να πουν οι πνευματικοί τ(ρ)αγοί, "τις κλείνουμε τις πύλες, όποιος μπήκε, μπήκε" ; :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αγαπητέ φίλε ελληνάκι, εγώ δέχομαι να πληρώσω φόρους και πολλούς μάλιστα, αρκεί τα χρήματα μου να παγαίνουν εκεί που πρέπει δηλαδή να έχω καλούς δρόμους καλή υγεία για μένα και τα παιδιά μου, καλή παιδία, δίκαιο κράτος και δικαιοσύνη, να έχω πραγματική δημοκρατία και ελευθερία. Εγώ δέχομαι να πληρώνω εξτρά φόρο για το κράτος 500 ευρώ κάθε χρόνο, αρκεί τα λεφτά μου να παγαίνουν εκεί που πρέπει, και όχι στα βρομερά κομματόσκυλα του πασόκ. Φυσικά τώρα που η χούντα του πασόκ θα δώσει άλλες 10000 άδειες ταξί δεν θα έχω καν να φάω, και φυσικά δεν θα πληρώνω ούτε ένα ευρώ γιατί δεν θα έχω να πληρώσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...