Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αγρότες ενωμένιοι, ποτέ νικημένιοι

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνέβη κάτι συγκλονιστικό! Οι αγρότες συντονίστηκαν και κατάφεραν να εκδώσουν κοινά αιτήματα. Δάκρυα χαράς κατέκλυσαν ολόκληρο το πανελλήνιο, αφού πλέον όλοι γνωρίζουμε για ποιον λόγο δεν μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στα σύνορά μας με άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το ελληνάκι, βαθύτατα συγκινημένο από το αγροτικό μέτωπο που καταβάλλει κάθε προσπάθεια επιδείνωσης και απαξίωσης της ελληνικής προσπάθειας για ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, παραθέτει τα επίσημα αιτήματα των αγροτών. Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος, και αποτυπώνεται με μπλαβί χρώμα.

Τα αιτήματα έχουν ως εξής:

1. Μη διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.

Δηλαδή κατεβαίνεις μια φορά το χρόνο στο χωράφι για να κόψεις τα ξερόχορτα ή έχεις μία γλάστρα με βασιλικό στο σπίτι και το φροντίζεις; Τότε είσαι αγρότης. Οι φορο-απαλλαγές που ευνοούν τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα πρέπει να ισχύουν και για σένα.

2. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Επίσης, εκτός από τους νόμους της αγοράς, να καταπατηθεί και η εργατική νομοθεσία ώστε να εξασφαλίζει κατώτατο μηνιαίο μισθό 1400 ευρώ για κάθε αγρότη, και 1250 ευρώ επίδομα ανεργίας για κάθε άνεργο τέκνο αγρότη.

3. Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.

Να κλείσουν τα σύνορα! Όξω και οι προδόται καταναλωταί που προτιμούν να ψωνίζουν στο ZARA όπου πωλούνται βαμβακερά μπλουζάκια με βαμβάκι Αιγύπτου και στάμπα «Made in Macedonia».

4. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.

Εγώ θέλω επιδότηση ακόμα και αν κατασκευάζω μενίρ!

5. Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.

Επίσης, δωρεά σπιτιού για τον αγρότη και την οικογένειά του από το κράτος, κατάργηση ΦΠΑ για τα ψώνια της αγρότισσας νοικοκυράς, και δωρεάν τέλη κυκλοφορίας επ’ αόριστω για την κατοχή 3-λιτρου Hilux Toyota του κάγκουρα αγρο-teenager γιου.

6. «Πάγωμα» των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων.

Καθώς και απεριόριστα δάνεια από οποιαδήποτε τράπεζα με μηδενικό επιτόκιο και καταβολή πρώτης δόσης τον Ιανουάριο του 2060. Απαγόρευση ένταξης στον Τειρεσία για όλους τους αγρότες και έως τρίτου βαθμού συγγενείς τους.

7. Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.

Υποχρεωτική καταβολή ειδικού κεφαλικού φόρου όλων των πολιτών προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου όλοι οι αγρότες να αποζημιώνονται εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης αποζημίωσης, με ρήτρα ημερήσιας καθυστέρησης 20%.

8. Μη φορολόγηση των χωραφιών.

Αυτό είναι σωστό. Δεδομένου ότι όλα τα χωράφια, κατά την αρχή της σποράς, αγιάζονται από τον παπά της εκάστοτε ενορίας ως ειδικού εντεταλμένου της εκκλησίας της Ελλάδος, η φορολογική ασυλία που ισχύει για την τελευταία, θα πρέπει να ισχύει και για τα χωράφια.

9. Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

Αύξηση του χρόνου σύνταξης στα 80 για αλλοδαπούς άνδρες και γυναίκες που απασχολούνται στα χωράφια από τον εκάστοτε αγρότη.

Με λάβαρο τα δίκαια, αντικειμενικά και ευκόλως εφαρμόσιμα αιτήματα των αγροτών, καλούνται όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι να απαγορεύσουν δια του τσαμπουκά την ελεύθερη μετακίνηση περισσότερων πολιτών και εμπορευμάτων, απαιτώντας άμεσες λύσεις σε... ότι τους κατέβει. Με λίγη προσπάθεια μπορούμε όλοι μαζί να πάμε για φούντο. Ένας για ένα, και όλοι για κανένα.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...