Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Αγρότες ενωμένιοι, ποτέ νικημένιοι

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνέβη κάτι συγκλονιστικό! Οι αγρότες συντονίστηκαν και κατάφεραν να εκδώσουν κοινά αιτήματα. Δάκρυα χαράς κατέκλυσαν ολόκληρο το πανελλήνιο, αφού πλέον όλοι γνωρίζουμε για ποιον λόγο δεν μπορούμε να μετακινούμαστε ελεύθερα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στα σύνορά μας με άλλες χώρες της Ε.Ε.

Το ελληνάκι, βαθύτατα συγκινημένο από το αγροτικό μέτωπο που καταβάλλει κάθε προσπάθεια επιδείνωσης και απαξίωσης της ελληνικής προσπάθειας για ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, παραθέτει τα επίσημα αιτήματα των αγροτών. Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος, και αποτυπώνεται με μπλαβί χρώμα.

Τα αιτήματα έχουν ως εξής:

1. Μη διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.

Δηλαδή κατεβαίνεις μια φορά το χρόνο στο χωράφι για να κόψεις τα ξερόχορτα ή έχεις μία γλάστρα με βασιλικό στο σπίτι και το φροντίζεις; Τότε είσαι αγρότης. Οι φορο-απαλλαγές που ευνοούν τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, θα πρέπει να ισχύουν και για σένα.

2. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Επίσης, εκτός από τους νόμους της αγοράς, να καταπατηθεί και η εργατική νομοθεσία ώστε να εξασφαλίζει κατώτατο μηνιαίο μισθό 1400 ευρώ για κάθε αγρότη, και 1250 ευρώ επίδομα ανεργίας για κάθε άνεργο τέκνο αγρότη.

3. Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.

Να κλείσουν τα σύνορα! Όξω και οι προδόται καταναλωταί που προτιμούν να ψωνίζουν στο ZARA όπου πωλούνται βαμβακερά μπλουζάκια με βαμβάκι Αιγύπτου και στάμπα «Made in Macedonia».

4. Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και «παράνομων» παρακρατήσεων.

Εγώ θέλω επιδότηση ακόμα και αν κατασκευάζω μενίρ!

5. Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.

Επίσης, δωρεά σπιτιού για τον αγρότη και την οικογένειά του από το κράτος, κατάργηση ΦΠΑ για τα ψώνια της αγρότισσας νοικοκυράς, και δωρεάν τέλη κυκλοφορίας επ’ αόριστω για την κατοχή 3-λιτρου Hilux Toyota του κάγκουρα αγρο-teenager γιου.

6. «Πάγωμα» των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων.

Καθώς και απεριόριστα δάνεια από οποιαδήποτε τράπεζα με μηδενικό επιτόκιο και καταβολή πρώτης δόσης τον Ιανουάριο του 2060. Απαγόρευση ένταξης στον Τειρεσία για όλους τους αγρότες και έως τρίτου βαθμού συγγενείς τους.

7. Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.

Υποχρεωτική καταβολή ειδικού κεφαλικού φόρου όλων των πολιτών προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου όλοι οι αγρότες να αποζημιώνονται εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης αποζημίωσης, με ρήτρα ημερήσιας καθυστέρησης 20%.

8. Μη φορολόγηση των χωραφιών.

Αυτό είναι σωστό. Δεδομένου ότι όλα τα χωράφια, κατά την αρχή της σποράς, αγιάζονται από τον παπά της εκάστοτε ενορίας ως ειδικού εντεταλμένου της εκκλησίας της Ελλάδος, η φορολογική ασυλία που ισχύει για την τελευταία, θα πρέπει να ισχύει και για τα χωράφια.

9. Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

Αύξηση του χρόνου σύνταξης στα 80 για αλλοδαπούς άνδρες και γυναίκες που απασχολούνται στα χωράφια από τον εκάστοτε αγρότη.

Με λάβαρο τα δίκαια, αντικειμενικά και ευκόλως εφαρμόσιμα αιτήματα των αγροτών, καλούνται όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι να απαγορεύσουν δια του τσαμπουκά την ελεύθερη μετακίνηση περισσότερων πολιτών και εμπορευμάτων, απαιτώντας άμεσες λύσεις σε... ότι τους κατέβει. Με λίγη προσπάθεια μπορούμε όλοι μαζί να πάμε για φούντο. Ένας για ένα, και όλοι για κανένα.


11 σχόλια:

 1. Σχόλιο Λις μετά από πρόχειρη μετάφραση μερικών από τους όρους: πρέπει να καπνίζουν πολύ κρακ οι τύποι.

  Το άνωθι σχόλιο το προσυπογράφω ολόψυχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @ vincula

  Τσκ τσκ... Στη Σκωτία δεν ξέρουν από κοινωνικούς αγώνες και αιτήματα! Εδώ, μαζεύονται 5-10 αγροτοπατέρες ή εργατοπατέρες, φουμάρουν κάνα δυο καλά μπουριά και στο καπάκι βγάζουν δισέλιδο με αιτήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο χοοοο, άντε και σε καμιά φράξια πιστολέρος με προκυρήξεις σχετικές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και μιλάμε για το ούτε 3% του ΑΕΠ..

  Τέτοια παραγωγικότης...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τς...τς...τς...
  Κι εσείς σε "διατεταγμένη υπηρεσία";
  Πληρώνεστε τουλάχιστον καλά, γιατί εμένα με βρήκαν στην ανάγκη και μου δίνουν ψίχουλα :)))))

  Kαλημέρες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σαν αγρότης του facebook προσυπογράφω όλα τα αιτήματα και τις διευκρινήσεις αυτών.

  Mε 2 μενίρ το 3ο δώρο.

  Eυχαρισθώ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το χασίς σπέρνεται και θερίζεται, άρα είναι αγροτική παραγωγή. Επιδότηση και αποποινικοποίηση τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Βρομιστεράκι

  Αυτοί έχουν την ιπποδύναμη!

  @ Θανάσης Ξ.

  Ναι, ώρες ώρες ανησυχώ μην πάρουν φωτιά τα χωράφια από την υπερβολική παραγωγικότητα.

  @ ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ' ΑΛΩΝΙ

  Ε, ξέρεις μωρέ. Ότι μπορεί ο καθένας. Τους κόβω όμως απόδειξη ;)

  @ pølsemannen

  Να κατεβάσεις τρακτέρ στη login σελίδα του fb, να μην μπορεί να μπει κανείς!

  @ ESKARINA

  Αμ μας τα 'λεγαν οι κουτοφράγκοι. "Βελτιώστε τα προϊόντα και την παραγωγή σας". Τίιιιποτα οι δικοί μας. Χαϊβάνια. Σε λίγο θα πρέπει να εισαγάγουμε αλβανικό know-how για ταχύρυθμα σεμινάρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δυστυχως πλειστα των αιτηματων τους μεταφραζονται στο "θελω λεφτα. Τωρα".... και οχι γιατι ειναι δεδουλευμενα ή γιατι τα δικαιουμαι, αλλα γιατι ετσι γουσταρω

  Υπαρχουν πολιτικες που θα μπορουσαν να ζηταν αλλαγη/τροποποιηση τους (οπως η επισπευση της ψηφιοποιησης πχ) αλλα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το μόνο που δεν ζήτησαν ήταν να βρει νύφες το κράτος για τους νέους αγρότες. Γιατί μία εκπομπή (κι αυτή σταμάτησε) τι να σου κάνει; Όχι βέβαια ότι δεν υπάρχουν πολλοί που το ζητάνε αυτό (στα σοβαρά) από βουλευτικά γραφεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @ Zaphod

  Αρχίζει και γίνεται πολύ της μόδας η διαμαρτυρία για το "θέλω λεφτά τώρα", χωρίς να κρύβεται από πίσω κάποια συγκεκριμένη αδικία, και αυτό εκτός από το να σπάει τα νεύρα σε εμάς στους υπόλοιπους, υποβαθμίζει και την έννοια της διαμαρτυρίας.

  @ Αταίριαστος

  Ε, εμμέσως κάτι τέτοιο ζητάνε. Ξέρεις πόσο έχουν πάει τα κωλόμπαρα τελευταία; Οι άνθρωποι δε βγαίνουν πλέον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...