Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Η Αφροδίτη και ο μέσος δάχτυλος

Ο έρωτας και ο λόξυγκας δεν κρύβονται. Το ίδιο και η ανασφάλεια που νοιώθει ο σύγχρονος μέσος Έλληνας απέναντι σε προοδευτικούς και δημοκρατικούς θεσμούς, όπως η ελευθερία του λόγου για παράδειγμα. Θέλουμε να λέμε ότι έχουμε δημοκρατία και ότι είμαστε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Κράτος, αλλά στην πράξη ο συντηρητισμός συνεχίζει να μας «τσιγκλάει».

Κάπως έτσι τσιγκλήθηκε ο κ. Πετσάλνικος, εκπροσωπώντας και ολόκληρο το σώμα των Ελλήνων βουλευτών, με αυτό το εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού:


Συνηθισμένος στη μέση νεοελληνική αντίληψη, αντί να προβάλει κάποιο επιχείρημα εναντίον αυτής της δημοσίευσης (εφόσον είχε), αποφάσισε απλά να θιχτεί και να μιλήσει για κάτι τελείως άσχετο, όπως οι αποζημιώσεις της Γερμανίας από τον πόλεμο, οι προμήθειες της Ελλάδας με γερμανικό στρατιωτικό υλικό, κλπ. Εξέφρασε δηλαδή τη διαμαρτυρία του στη γερμανική κυβέρνηση για εθνικά θέματα και όχι στον εξ’ αρχής υπεύθυνο· δηλαδή το καθεαυτό περιοδικό. Σκεφτείτε τώρα εγώ να αναρτούσα μία φωτογραφία με τη βασίλισσα της Αγγλίας να κάνει κωλοδάχτυλο, και η βρετανική βουλή να έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην ελληνική κυβέρνηση, περιλαμβάνοντας και τη δυσφορία της για το μονοπώλιο της Ελλάδας στα πνευματικά δικαιώματα της ονομασίας της φέτας. Λογικότατο.

Ο κ. Πετσάλνικος πρόσθεσε επίσης και κάτι πράγματα περί προσβολής της ιστορίας, των ιερών συμβόλων του ελληνισμού κλπ. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Κάθε λαός σε κάθε χώρα έχει και ορισμένα σύμβολα που έχουν μια κάποια ιερότητα. Για εμάς τους Έλληνες αυτά τα σύμβολα έχουν να κάνουν με την ίδια την ιστορία μας. Η χρησιμοποίηση με τέτοιο κακόγουστο, χυδαίο και αμόρφωτο τρόπο, προκαλεί και δικαιολογημένα εκνευρίζει.»

Εξαιρετικος αυτοσαρκασμός! Διότι ο κ. Πετσάλνικος, και η Βουλή των Ελλήνων που εκπροσωπεί, μάλλον θεωρούν ότι ένα αρχαίο κωλοδάχτυλο είναι πιο προσβλητικό από ένα σωρό άλλα νεοελληνικά κωλοδάχτυλα. Προφανώς, η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει πρόβλημα «ιερότητας» με τη χαβούζα που έχει περικυκλώσει τον Παρθενώνα και ονομάζεται σύγχρονη Αθήνα. Ούτε έχει πρόβλημα με τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους, ή τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, τους άστεγους και τους χρήστες ναρκωτικών στην αυλή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Επίσης, η Βουλή των Ελλήνων φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι και η ίδια αποτελεί βασικό θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτού πού τόσο περίτρανα διαλαλούμε ότι διαδώσαμε στον κόσμο, διαφορετικά δεν θα διέβαλε το πολίτευμα με νόμους όπως η βουλευτική ασυλία, ούτε θα προσέβαλε τις αρχές της ισότητας, της ισονομίας και της αξιοκρατίας, ταΐζοντας κάτι χιλιάδες χαραμοφάηδες υπάλληλους στις αυλές της με 16 μισθούς.

Εν τέλει, ας μη μιλήσουμε για σεβασμό στην ιερότητα των συμβόλων της ιστορίας μας, γιατί τόσο το επίπεδο της εθνικής παιδείας, όσο και το cheek-to-cheek που χορεύει το Κράτος με τον μεγαλύτερο εχθρό αυτών των συμβόλων, την εκκλησία, συνεχώς αποδεικνύουν το αντίθετο.

Όμως, πού να πάει το μυαλό του κ. Πετσάλνικου σε τέτοια ζητήματα, όταν νομίζουμε ότι επειδή ο Παρθενώνας (έχει την ατυχία να) δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, μπορούμε να βγάζουμε γλώσσα και να μιλάμε για Δημοκρατία και όλα τα ιδεώδη που εξέφραζε κάποτε αυτό το μνημείο, ενώ στην πράξη δεν έχουμε την παραμικρή σχέση με τη δημοκρατία, την αισθητική, το μέτρο, τη φιλοσοφία και τις επιστήμες. Η ειρωνεία της υπόθεσης μάλιστα, είναι το γεγονός ότι χωρίς τη Γερμανία του 19ου αιώνα, ενδεχομένως οι Έλληνες των τελευταίων δύο αιώνων να μην είχαν και ιδιαίτερη επαφή με την αρχαία Ελλάδα, και πολύ πιθανώς ακόμα να βόσκαγαν τα πρόβατά τους κάτω από την Ακρόπολη.


Ο ώριμος και υπεύθυνος άνθρωπος θα δει την κριτική ως μία ευκαιρία για να βελτιώσει τον εαυτό του. Ο ανώριμος και ανόητος, θα την εκλάβει ως πρόκληση για να γκρινιάξει και να πουλήσει εξυπνάδα. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο λαού.

32 σχόλια:

 1. αλλη μια φορά δείξαμε την εθνική μιζέρια μας και το χάσιμο της ουσίας.

  και δυστυχώς ο Πετσάλνικος εκπροσωπεί το μέσο Ελληνα, αυτόν που αγωνίστηκε με εθνική περηφάνεια για να αποσυρθεί η διαφήμιση της βόνταφον με το 1821.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κοίτα ναούμε τα αρχαία δικά μας είναι και μπορούμε να τα χέζουμε και να τα καταστρέφουμε κιόλας, (όπως και όντως συμβαίνει πάμπολλες φορές) 'νταξ;

  Μόνο μη μας πουν και τίποτα οι ξένοι, διότι μετά κόβει η μαγιονέζα...

  Βέβαια το εξώφυλλο του Focus είναι:

  1. Κακόγουστο

  2. Άστοχο. Τι σχέση έχει η Νεοελλαδεζία με τους αρχαίους Έλληνες; Δεν ήταν τίποτα εξωγήινοι σούπερμαν από τον Σείριο βέβαια, αλλά σαν πόλεις - κοινωνίες τα κατάφερναν πάρα πολύ καλύτερα από τους σημερινούς Μαο - Μαο.

  Όσο για τους Γερμανοί, εάν δεν γουστάρουν κάποια στοιχειώδη αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της ΕΕ, ας αποχωρήσουν για να πορευτούν μόνοι τους, αφού έχουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην οικονομία τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ακριβως γι' αυτό και δεν μας παίρνουν στα σοβαρά

  επειδή είμαστε καραγκιοζάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Εν τέλει, ας μη μιλήσουμε για σεβασμό στην ιερότητα των συμβόλων της ιστορίας μας, γιατί τόσο το επίπεδο της εθνικής παιδείας, όσο και το cheek-to-cheek που χορεύει το Κράτος με τον μεγαλύτερο εχθρό αυτών των συμβόλων, την εκκλησία, συνεχώς αποδεικνύουν το αντίθετο."

  Aααααααααυτό!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Εν τέλει, ας μη μιλήσουμε για σεβασμό στην ιερότητα των συμβόλων της ιστορίας μας, γιατί τόσο το επίπεδο της εθνικής παιδείας, όσο και το cheek-to-cheek που χορεύει το Κράτος με τον μεγαλύτερο εχθρό αυτών των συμβόλων, την εκκλησία, συνεχώς αποδεικνύουν το αντίθετο."

  Η απαντηση του Πετσαλνικου ηταν αστοχη ? Ενω η παραπανω δικη σου τι ηταν ? Ειχες, δεν ειχες κοτσαρες μια επιθεση στην Εκκλησια (ΑΣΧΤΕΤΟ), ετσι να σου βρισκεται για να εμπεδωσουμε τι ελευθερο πνευμα που εισαι.Δηλαδη ολοι εμεις που βρηκαμε το εξωφυλλο κακογουστο,προσβλητικο τι ειμαστε για πες μας Ελληνακι, προγονοπληκτοι και φασιστες ? Ετοιμος εισαι να το πεις και αυτο. Δεν ξερω αν δειχνεις επιτηδες τετοια τυφλα στο προφανες : δεν θιχτηκαμε ως λαος επειδη χρησιμοποιησαν ενα αρχαιοαελληνικο αγαλμα. Μας βγαλαν κωλοδακτυλο το καταλαβαινεις ? Αλλο εχουν δικιο οι Γερμανοι (και αυτο παιζεται) και αλλο να βγαζουν τετοια προσβλητικα εξωφυλλα.Θα μου πεις εδω καταληγεις οτι χρωσταμε λιγο πολυ και χαρη στους Γερμανους . Τι αλλο να πω δεν ξερω. Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλα. Κυκλοφορει συλλογη υπογραφων στο διαδικτυο για την φορολογηση της Εκκλησιας . Γιατι δεν υπογραφεις να ξεθυμανεις λογο ?
  ΥΓ : και οι απο κατω τι εξυπνα δειγματα δηθεν σκεπτομενου Νεοελληνα. Συγκρινουν το αισχος του εξωφυλλου με την διαφημιση της βονταφον.Λες και ειναι το ιδιο.Μπραβο παιδια. Αλλο φιλοευρωπαισμος και αλλο ευρωλιγουρηδες. Το εξωφυλλο με το κωλοδακτυλο ? The joke was on you.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο πετσάλνικος έκανε τη μεγαλύτερη πατάτα όλων των εποχών καλώντας το γερμανό πρέσβη, τάχα μου για να τον μαλώσει... Ζούμε στην χώρα της ανοησίας: δλδ τι του είπε; Θα σας κάνω ντα έτσι και ξαναπείτε κάτι κακό για εμάς; είμαστε σοβαροί;

  Αλλά αυτό δεν αναιρεί τη λακαμία του φόκους... εμένα μου θυμίζει το "τσακώνονταν δύο μπάζα σε ξένο αχερώνα".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. μια χαρά είναι το εξώφυλλο, μεστό νοήματος και στο κάτω κάτω είδαμε και μια άλλη πιθανή θέση των χεριών της Αφροδίτης της Μηλου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @ Blackened

  Σιγά μη χάναμε τέτοια ευκαιρία μιζέριας.

  @ pølsemannen

  Κάθε λαός έχει και τη ψευδαίσθησή του. Οι Γερμανοί ας πούμε, θέλουν ακόμα για κάποιο λόγο να μας προσάπτουν τον κλασσικό ελληνισμό στη χώρα μας. Οπότε λογικό είναι να θεωρούν ότι με αυτό το εξώφυλλο αναφέρονται στους σημερινούς Έλληνες.

  @ ser

  Το θέμα είναι πότε τα καραγκιοζάκια θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι καραγκιοζάκια μπας και σοβαρέψουν λιγάκι

  @ Βρομιστεράκι

  ...με τη λαβή!

  @ Homer Simpson

  Η εμμονή σου να μου επιτίθεσαι προσωπικά για ότι σου κατέβει, δεν σε τιμάει. Το ίδιο και η έλλειψη στοιχειώδους Ιστορίας από μέρους σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ marianefeli

  Τζάμπα μαγκιά. Ένα από τα εθνικά σπορ.

  @ Tyler Durden

  Είχε ενδιαφέρον και η ελληνική σημαία που της κότσαραν. Μην τυχόν και κάποιος αναγνώστης δεν καταλάβει σε ποια χώρα αναφέρονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που προσέβαλε τους Έλληνες σε σχέση με τη χειρονομία του ... αγάλματος. Πολύ περισσότερο δεν αντιλαμβάνομαι γιατί βρίσκουμε προσβλητική την ιδέα ενός αρχισυντάκτη περιοδικού και όχι την παγιωμένη άποψη ότι η Ελλάδα είναι ωραίες παραλίες, μουζάκα και γκρίκ σάλαντ.

  Αλήθεια όμως, πόσο αφελείς είμαστε όταν δεν καταλαβαίνουμε ότι, με διάχυτη στη Γερμανία (και όχι μόνο) τη δυσαρέσκεια απέναντι στην Ελλάδα, ένα περιοδικό, που και αυτό για οικονομικούς και άλλους υποβολιμιαίους σκοπούς θα ήθελε να "κανακέψει" το αναγνωστικό κοινό του, θα έμπαινε στη διαδικασία να ενστερνιστεί τη δυσαρέσκεια και να την προωθήσει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Οι Πέρσες ηττήθηκαν δυο φορές,
  οι δημαγωγοί καμία

  Οι Τούρκοι ηττήθηκαν,
  οι κοτζαμπάσηδες παρέμειναν νοικοκυραίοι

  Οι Γερμανοί έφυγαν άρον άρον,
  οι δωσίλογοι και οι λαδέμποροι εδραίωσαν τις θέσεις τους

  Λες κι αυτός ο τόπος
  έχει τον τρόπο του

  Καλή μέρα έχει σήμερα, θα αράξω στο Θησείο, θα δώσω 5 ευρώ για να πιω τον (υπερτιμημένο) φραπέ, θα πετάω τις γόπες όπου γουστάρω και θα χαζεύω τα γκομενάκια να΄ουμ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εύγε, πολύ καλό κείμενο, με κάλυψες απόλυτα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Εξαιρετικό το κείμενό σου ελληνάκι για άλλη μια φορά!
  Καλό θα ήταν όμως να αναφέρεις τίμια και τις πηγές σου. Γιατί μετά από ψάξιμο ανακάλυψα πως έχεις πάρει πολλά αποσπάσματα από το blog του Θάνου.
  Ποιου Θάνου? Ε του Πλεύρη για!
  (χοχοχο, έτσι για να χαλαρώσουμε λίγο το κλίμα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Το ξαναλεω, εξαιρετικο αρθρο και εξαιρετικο blog!!
  @μου αρεσε το σχολιο σου Ελληνακι, για το γιατι βαλανε τη σημαια!:-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ Κλείτωρ

  Ωωω!

  Ενδιαφέρον και το βιδεάκι!

  @ ESKARINA

  Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότεροι τα γνωρίζουν. Απλά ποιούν τη νίσσα, όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών...

  @ ηλιογράφος

  Πάντα απορούσα πως δεν έχουμε γίνει αντικείμενο διεθνούς μελέτης. Ένα κράτος συνεχών αντιφάσεων που συνεχίζει όμως να επιβιώνει κουτσά - στραβά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ ανέστης

  Να'σθε καλά!

  @ Kameleon

  Χριστός και απόστολος!!! Ακούς εκεί πλεύρη!

  @ katiana

  Ευχαριστώ. Το κωμικοτραγικό είναι ότι το είπα και στα ψιλοσοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εδω που τα λεμε, η Αφρουλα μας (αντε, και των γαλλων) και με μια μουντζα στο αλλο χερι ισως να ηταν πιο.. εκφραστικη!:))
  ..και.. ΓΙΑΤΙ παρελειψε ο δημιουργος το αριστερο χερακι; Εεεε;;;;;;

  Μπράβο Ελληνακι!!!!!!!!!!!

  ..αλλα.. τι να περιμενουμε απο τους στεγνωμενους εγκεφαλους των πολιτικων.. ποιος εχασε το χιουμορ του για να το βρουν αυτοι; ε; και μου ηταν συμπαθης ο Πετσαλνικος λεμε.. με γκριζους κροταφους κι ετσι.. Επρεπε ισως να δει (τον εστειλα, αλλα δεν πηγε) πώς απανταμε στη σατιρα.. με σατιρα επισης! ΚΑΙ αυτοσαρκασμο, εννοειται. Οταν τα λεμε μεταξυ μας ειναι καλα, αλλα οταν τα ακουμε απο τους αλλους καπως μας ερχεται -με ή χωρις... δακτυλον!:Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Όταν εμείς βρίζουμε τους άλλους είναι καλά : "Ναζί" οι Γερμανοί, "αδερφές" οι Άγγλοι "βλάκες" οι Αμερικανοί κλπ. Όταν μας τη λένε οι άλλοι, θυμώνουμε σαν κακομαθημένα 5χρονα παιδαρέλια.
  Πιστεύω ότι το κωλοδάχτυλο της Αφροδίτης απευθύνεται περισσότερο στους έλληνες πολιτικούς και λιγότερο στον ελληνικό λαό. Από τη στιγμή που αν ρωτυήσεις 100 έλληνες οι 99 θα σου πουν ότι οι πολιτικοί μας είναι απατεώνες, γιατί μας ενοχλεί που το λένε οι Γερμανοί; Επειδή είναι ξένοι; Τί υποκρισία είναι αυτή;
  Καλά, με τον Πετσάλνικο ας είμαστε επιεικείς. Μπορεί να τον έπρηξε η κρεβατομουρμούρα της γερμανίδας γυναίκας του. Πάντως ο ίδιος, ως γερμανοτραφής, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η Γερμανία (όπως και η Ελλάδα) είναι δημοκρατική χώρα και ο Τύπος μπορεί να γράφει ότι γουστάρει χωρίς να δίνει λογαριασμό ούτε στη γερμανική κυβέρνηση, ούτε στονπρόεδρο της Ελληνικής Βουλής.
  Τώρα, όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν στους γερμανούς, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν : Αφού γεμίσουν με ψώνια το γερμανικό τους ψυγείο, βάλουν τα άπλυτα στο γερμανικό τους πλυντήριο και το φαϊ να ψήνεται στη γερμανική τους κουζίνα, ας μπουν στη γερμανική τους αυτοκινητάρα κιας κατέβουν στη γερμανική πρεσβεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Το περιμενα Ελληνακι.Ουτε ενα τοσο δα μικρο επιχειρημα.Μονο αερολογιες για την ξανα-μανα Εκκλησια και τι κωλολαος που ειμαστε εμεις οι Ελληνες και μπραβο στους Γερμανους με το υπεροχο εξωφυλλο τους, και δεν ντρεπεται ο Πετσαλνικος (που εκπροσωπει το ελληνικο Κοινοβουλιο μην ξεχνιομαστε).Ουτε ενα τοσο δα μικρο επιχειρημα , μονο αερολογιες-απαντηση οτι σου επιτιθεμαι ! Φυσικα και σου επιτιθεμαι οταν οι απανταχου bloggers εχετε συνηθισει στους αυλοκολακες στα comments.
  Τι καλα που τα λες Ελληνακι ! Μπραβο συνεχισε ! Γουσταρεις ετσι ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @ Rodia

  Ένα άλλο καλό είναι και αυτό!

  @ Christopher

  Σωστά όλα αυτά που γράφεις. Γι' αυτό και εγώ επιμένω, πως όταν παραδεχτούμε ως έθνος ότι ανήκουμε εις τας Ανατολάς, όπου ο κόσμος θίγεται με σκίτσα του μωάμεθ και γενικά το πάθος για το οτιδήποτε επιβάλλεται της κοινής λογικής, θα είμαστε καλύτερα. Γιατί απλά θα είμαστε πιο έντιμοι απέναντι στους εαυτούς μας.

  Αυτό το διπρόσωπο συνεχίζει να δημιουργεί συγχύσεις.

  @ Homer Simpson

  Αγαπητε Homer, συνεχίζεις στον ίδιο τόνο, να αποδεικνύεις απλά αυτά που γράφω και για τον Πετσάλνικό.

  Διαβάζεις κάτι που προφανώς σε θίγει, και αντί να τοποθετηθείς επί του συγκεκριμένου ζητήματος, αραδιάζεις ένα κατεβατό με άσχετες θεωρήσεις και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

  Δεν λειτουργεί έτσι ο διάλογος. Πολύ απλά.

  Δεν θα μπω στον κόπο να σου εξηγήσω πού κολάει η εκκλησία με τα ιστορικά μας σύμβολα. Σου είπα καλοπροαίρετα πάντα, ότι τις απαντήσεις θα τις βρεις αν μελετήσεις Ιστορία. Το έγραψα με ειλικρινές ύφος και όχι ειρωνικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Σου έχω πει ότι θαυμάζω την αυτοκυριαρχία σου ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Τελειο το video με τον Χιτλερ!!!:-))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ξέρω πόσο κοινότυπο είναι ως σχόλιον, αλλά τίποτα αντιπροσωπευτικότερο δεν μου προκύπτει.....

  Πόσο μα πόσο δίκιο έχεις, για μια ακόμη φορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Απλή εφαρμογή "μία σου και μία μου". Όταν πέρσι καίγαμε γερμανικές σημαίες (μερικές ήταν και βελγικές κιόλας) στους δρόμους ως λαός και όχι ως περιοδικό συγκεκριμένων συμφερόντων ήταν καλά, ήμασταν ανώτεροι;..
  Μονά ζυγά δικά μας τα θέλουμε μια ζωή...
  Και εμένα με χάλασε πολύ αυτό το πράμα. Ήταν κακόγουστο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Αλλά από κει μέχρι την εθνική έξαρση, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Όταν νιώθουμε υπερήφανοι εθνικά που κλέβουμε το κράτος, που "βιάζουμε" με ένα βίσμα το γείτονά μας, που κλέβουμε στην ουρά, που κανιβαλίζουμε το συνάνθρωπό μας είναι καλά. Τώρα θυμηθήκαμε να διαμαρτυρηθούμε και να θυμίσουμε στους Γερμανούς το ρόλο του ναζισμού -κάτι για το οποίο αισθάνονται εθνική ντροπή. Η δική μας όμως εθνική ντροπή πού πήγε; Ευτυχώς που ο λαϊκισμός θριαμβεύει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ένας λαός καθώς πρέπει σαν και μας δε μπορεί να ανεχτεί κάτι τέτοιο. Έχεις δει κανένα νεοέλληνα να κάνει ζειρονομίες με το μεσαίο δάχτυλο στο δρόμο; να μουτζώνει και να βρίζει τους άλλους;
  Έχεις δεί ποτέ νεοελληνικό έντυπο ή εθνικούς διασκεδαστές τύπου Λάκη,Θέμου κλπ να προσβάλουν άλλη χώρα;
  Όσο για το σεβασμό των μνημείων από εμάς δεν το συζητώ. Φτιάξαμε όλο αυτό το τσιμεντένιο χάλι ακριβώς για να τα αναδείξουμε και να μην κρυφτούν από τα υπέροχα έργα που θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε "αν θέλαμε" με το ξεχωριστό μας DNA.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. @ Φοράδα

  Ίσως και εγώ να ακουστώ κοινότυπος, αλλά ευχαριστώ και πάλι!

  @ Prophet Estarian

  Ε ναι. Να διαμαρτυρόταν κανένας γραφίστας να το καταλάβω. Αλλά ο Πρόεδρος της Βουλής;

  @ δείμος του πολίτη

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνική ντροπή για τίποτα. Κάτι που μου είχε προκαλέσει εντύπωση στο σχολείο παρόλο που ήμουν πιτσιρίκι, και με είχε κάνει να αναρωτηθώ, "Μόνο ένδοξες στιγμές και δίκιο έχει πια αυτό το έθνος μας;"

  @ apogonos

  Όπως τα λες είναι. Στην ουσία αυτό το κωλοδάχτυλο στηλιτεύει την πεντακάθαρη συνείδησή μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. έκανα μια βόλτα για το θέμα και είναι όντως για ξέρασμα οι αιτιάσεις των "διανοούμενων" της μπλογκόσφαιρας.
  Οι Ελληνες μας τρώνε τα λεφτά μας φωνάζουν, ποιοί; οι Γερμανοί. Αυτοί που άδειασαν όλες τις τράπεζες της Ευρώπης για να κάνουν πόλεμο.

  Αλλά ποιός τους ζητάει λεφτά;;; Δανειο ζητάμε και αυτοί φωνάζουν για να ανέβει το σπρέντ. Δηλαδή για να κερδίσει το τραπεζικό κατεστημένο.

  Μήπως κανείς απο τους λαλίστατους εδώ γνωρίζει το μισθό του Ακερμαν που ήρθε να μας συμβουλέψει;
  Μήπως γνωρίζει κανείς που βρήκε δουλειά ο Σρέντερ, αφού έχασε την καγκελαρία;

  Ω ναι η Ελλάδα είναι γεμάτη λαμόγια, αλλά οι άλλες χώρες της λαμπρής Δύσης είναι γεμάτη αγίους, καλούς και αγαθούς;;

  Εκείνο δε που βγάζει μάτι με όλους τους γερμανικότερους των γερμανών, είναι ότι κανείς δεν αναρωτιέται γιατι κάναμε την Ε.Ε. Οταν έχεις κοινό νόμισμα και ανοιχτές αγορές (υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά) τότε χάνεις όλα τα οικονομικά εργαλεία που έχει κάθε ελεύθερο κράτος προκειμένου να αντιμετωπίσει μία κρίση, που μη μου πείτε φωστήρες μου, ότι είναι μόνο ελληνική κρίση.
  Οταν δεν έχεις λοιπόν τέτοια εργαλεία (λ.χ. φόρους εισαγωγής, υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, δημόσιες επενδύσεις σε όποιον τομέα θέλεις και όπως θέλεις κλπ.), τότε πρέπει η κοινότητα να αναλάβει το ξεπέρασμα της κρίσης υποχρεωτικά. Και όταν λέμε το ξεπέρασμα της κρίσης, όχι να μας χαρίσει χρήματα, κάτι τέτοιο ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΕ, αλλά να δανίσει κατ αρχήν και με χαμηλό επιτόκιο, όπως δανίζεται ΚΑΙ η Γερμανια, που μας βγάζει το δάκτυλο και με το δίκιο της, αφού είμαστε τέτοιοι μαλάκες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. @ ange-ta

  Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, απλά όσον αφορά την Ελλάδα υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά:

  Η Ελλάδα δεν παίζει με "σωστούς" κανόνες μέσα στην "ελεύθερη" αγορά της Ε.Ε. Η ελληνική διαφθορά είναι από τις μεγαλύτερες, οι διαπλοκές Κράτους - ιδιωτών από τις χειρότερες, το φορολογικό σύστημα αναπροσαρμόζεται κάθε χρόνα ανάλογα με τα κέφια του κάθε πολιτικάτζα, το ασφαλιστικό βρίσκεται σε χέρια που κακοδιαχειρίζονται τα αποθεματικά των ταμείων και γενικώς η ελληνική αγορά βρίσκεται σε τόσο χαοτικό επίπεδο, που είναι δύσκολο κάποιος να βγάλει ασφαλής συμπεράσματα και να καταστρώσει συγκεκριμένα σχέδια για τη διάσωσή της.

  Ως εκ τούτου, είναι λογικό οι Ευρωπαίοι έταιροι να ζητάνε πλέον περισσότερο έλεγχο ακόμα και στο management των οικονομικών μας... και με το δίκιο τους. Μπορούμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ώς μέλη της εθνικής μας οικονομίας, αλλά δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε συνεχώς τους άλλους ως μέλη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Επειδη φυσικα Ελληνακι συνηθισμενος οπως εισαι να δεχεσαι τους επαινους των αυλικων σου (οι ιδιοι και οι ιδιοι -μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου- που διατηρουν και αυτοι με την σειρα τους ενα συνοικιακο blog και νομιζουν οτι ριχνουν γροθια στο κατεστημενο) δεν απαντησες επι της ουσιας σε αυτα που σου ειπα , οτι δηλαδη το εξωφυλλο του περιοδικου ειναι πρωτιστως προσβλητικο και κακογουστο,και εχουμε καθε δικαιωμα να διαμαρτυθουμε.Αλλα παρασυρμενος απο ενα γνησιο ανθελληνικο (ή καλυτερα απο ενα ντεμεκ αντι-νεοελληνιστικο ) μισος μεταμφιεσμενο ως κουλτουριαρικο "δηθεν",απαντησες οτι σου επιτιθεμαι και οτι πρεπει να διαβασω ιστορια (μηπως εσυ πρεπει να διαβασεις ιστορια για να δεις οτι ο γερμανικες αποζημιωσεις ειναι κατι που δεν αστειευομαστε ;). Δυστυχως δεν αντιλαμαβανεσαι -ή δεν απαντας επιτηδες ; - οτι οσα δικια και αν εχουν οι Γερμανοι , αυτη η κακογουστη επιθεση λασπης δεν εχει θεση σε μια πολιτισμενη ευρωπαϊκη οικογενεια. Πριν απαντησεις για την προσευχη στα σχολεια,και για το τι κανουν οι προτεσταντες στο Ντυσελντορφ (σε αντιθεση με τους δικους μας παπαδες στα Τρικαλα) σε προκαλω να δεις και να παρεις θεση στο βιντεο που ανηρτησε ο Σοφιστης. Φυσικα εσυ και οι δικοι σου δεν αποκλειονται να το βρεις χαριτωμενο,καλα κανουν οι Γερμανοι και τα λενε (η ελευθερια του λογου...μπλα..μπλα..μπλα),αν ομως εμεις κανουμε κανενα βιντεακια με τιποτα ναζηδες θα ειμαστε φαουλ,ετσι δεν ειναι ?
  http://sofistis.wordpress.com/2010/02/28/280210/#comments

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. @ Homer Simpson

  Παρακάμπτωντας το ανούσιο παραλήρημά σου, αν κατάλαβα καλά, ζητάς την υποκειμενική μου γνώμη για το εξώφυλλο του Focus και το βιντεάκι;

  Το εξώφυλλο είναι κακόγουστο, και το βιντεάκι επίσης έχει απλά χαζό χιούμορ στυλ Λαζόπουλου. Κάποιος άλλος μπορεί να τα βρει έξυπνα, άλλος να βρει καλό το εξώφυλλο και κακό το βίντεο, κλπ κλπ. Σε κάθε περίπτωση κανένα από τα δύο δεν έχουν σχέση με αυτά που γράφω.

  Πού θες να καταλήξεις ακριβώς, μπορείς να μου πεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...