Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Μία είδηση που ΔΕΝ θα διαβάσεις σήμερα

Εκτεταμένα επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια μεγαλειώδους πορείας στη μνήμη των τριών νεκρών της Marfin Bank που έχασαν τη ζωή τους πέρυσι τέτοια ημέρα. Η αστυνομία κάνει λόγο για 100.000 διαδηλωτές, ενώ οι οργανώσεις που έλαβαν μέρος μιλάνε για τουλάχιστον 200.000.

Την πορεία διοργάνωσαν συνδικάτα, αριστερές οργανώσεις, ανεξάρτητα κινήματα, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση υπήρχε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τις νεολαίες τους.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της βίας και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την ουδετερότητα της Πολιτείας στο συγκεκριμένο περιστατικό αφού ακόμα δεν έχουν βρεθεί οι υπεύθυνοι, ενώ υπάρχουν μεγάλες υπόνοιες για εσκεμμένη αδράνεια στην απονομή δικαιοσύνης για την υπόθεση.

Της πορείας είχε προηγηθεί εκτεταμένη αφισοκόλληση κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων με συνθήματα όπως «5 Μαΐου 2010: Ημέρα μνήμης», ή «Παρασκευή, Αγγελική, Επαμεινώνδα θα ζείτε πάντα στις καρδιές μας».

Φήμες που μιλάνε για γιαούρτωμα του κ. Τσίπρα από παρευρισκόμενους διαδηλωτές για την περσινή του στάση στο συμβάν, δεν επιβεβαιώνονται.


25 σχόλια:

 1. Έτσι είναι. Μόνο στο δικό τους "άδικο" (δηλαδή αν πάθει κάτι κάνα κουκουλοφόρο ρεμάλι του κερατά) ξεσηκώνονται. Μέχρι εκεί φτάνει η "ανθρωπιά" τους.

  Υγ. Πέρασα κι όλας ένας χρόνος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ομορφη και αφελής φαντασίωση. Η μνήμη και οι ευαισθησίες μας βλέπεις είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές.
  Χάρηκα που δεν έμεινες στο απρόσωπο "οι νεκροι της Marfin" και υπενθύμισες τα ονόματα τους. Θα ξεχαστούνε ούτως ή άλλως το ξέρω. Οσο γίνεται όμως, ας αντισταθούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν θέλατε να διαδηλώσετε στη μνήμη τους και σας εμπόδισε κάποιος, ντροπή του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φήμες που μιλάνε για γιαούρτωμα του κ. Τσίπρα από παρευρισκόμενους διαδηλωτές για την περσινή του στάση στο συμβάν, δεν επιβεβαιώνονται.
  ----
  Με το οποίο επιχείρημα ουσιαστικά θεωρείς τον Τσίπρα ηθικό αυτουργό του περσινού δολοφονικού εμπρησμού. Ωραία ως σκέψη αλλά θα ήθελα μερικές αποδείξεις για τον συλλογισμό. (ιδίως έναν δεχτούμε την υπόθεση, ότι την Μαρφίν την έκαψαν αναρχικοί που θεωρούν τον Τσίπρα ένα ρεφορμιστικό τζουτζέκι που σε περίπτωση επανάστασης πρέπει να εκτελεστεί πολύ πιο πριν από τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν από την φύση τους τα θεμέλια του συστήματος).

  Από την άλλη πλευρά, οι νεκροί (είτε οι τρεις της μαρφιν, είτε αυτός της 6 Δεκέμβρη, είτε ο Αφγανός της ΕΕΔΕ, ειτέ ο αστυνομικός της ΓΑΔΑ) ανήκουν στις οικογένειες τους και σε κανέναν άλλο, αλλιώς μιλάμε για ψυχοπαθολογική περίπτωση τύπου Νταϊνάς, οι διαδηλωτές σε τέτοιες περιπτώσεις είτε λειτουργούν για λόγους πολιτικής σκύλευσης των νεκρών είτε γιατί εκπροσωπούν μια agenda που προκύπτει από το ίδιο το γεγονός π.χ. η αντιμετώπιση της πολιτικής βίας μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων (την ταυτότητα της οποίας αγνοούμε λόγω της ανικανότητας της αστυνομίας) ή η ανεξέλεγκτη καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων κτλ..

  Και για να καταλήξω, οι κλαψομαρίες των ημερών για τα γεγονότα της Μαρφιν, χεσμένους τους έχουν τους 3 νεκρούς, για τους οποίους υποψιάζομαι ότι τους γκούγκλισαν για να βρουν τα ονόματα τους, τα πολιτικά τους πιστεύω αντανακλούν και την προπαγάνδα τους διαδίδουν, όπως έκαναν και στην περίπτωση των Δεκεμβριανών το ακριβώς αντίθετο πλευρό του πολιτικού χώρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μακαρι ομως να τη διαβαζα και να ριχνε και καποιος το γιαουρτι σε πηλινο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εξαιρετικός!


  Ανώνυμε, Δεν χρειάζεται να είναι ηθικός αυτουργός κάποιος για να είναι η συμπεριφορά του αξιοθρήνητη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμε, Δεν χρειάζεται να είναι ηθικός αυτουργός κάποιος για να είναι η συμπεριφορά του αξιοθρήνητη.
  ---
  Θα ήθελα περισσότερη ανάλυση στο αξιοθρήνητο, ποιά η διαφορά Τσίπρα ας πούμε από Παπανδρέου ή Καρατζαφέρη ή Σαμαρά στην ουσιαστική πλευρά του ζητήματος και όχι στους κλαψιάρικους θεατρινισμούς. Τελικά το θάνατο 3 άνθρωπων δεν τους σκύλευσαν 200000 άνθρωποι όπως ονειρεύονταν το Ελληνάκι αλλά μόλις 200.
  http://xryshaygh.wordpress.com/2011/05/05/%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AC/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμε
  Η οικειοποίηση και η ηρωοποίηση -πολλές φορές χωρίς λόγο- νεκρών είναι ίδιον συγκεκριμένων πολιτικών χώρων.Και μάλιστα θα έλεγα που παρακαλάνε να έχουν ή έστω να "έχουν" και κανένα νεκρό. Για κάποιους οι νεκροί είναι "εργαλεία".Για άλλους όχι. Γι αυτό (ή μάλλον και γι αυτό) η διαφορετική αντιμετώπιση των νεκρών. Δεν είναι υποχρεωτικά όλοι ίδιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμε (ξέρεις ποιος απ'όλους)

  Ο Τσίπρας ή ενδεχομένως ο Βγενόπουλος αν αναφέρονταν, δεν είναι το ζητούμενο σε αυτή την ανάρτηση. Ούτε καν υπονοώ κάτι για οποιουδήποτε είδους ηθική αυτουργία. Όσοι έχουν μνήμη και θυμούνται τί ειπώθηκε στη Βουλή πέρσυ αυτή τη μέρα και από ποιους, ξέρουν.

  Μην κολλάς στο δέντρο. Υπάρχει κοτζάμ ζούγκλα από πίσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Υπάρχει κοτζάμ ζούγκλα από πίσω.
  ----
  Η μόνη ζούγκλα που υπάρχει είναι αυτή που περιέγραψαν οι συγγενείς ενός εκ των θυμάτων στους Πρωταγωνιστές της Κυριακής. Η άποψη οποιοδήποτε άλλου και δε αυτών που σκυλεύουν πτώματα όπως ο Πάσχος και οι πάσχοντες δεν έχουν καμία απολύτως αξία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμε (η ξεφτίλα αναφερότανε και σε εσένα, που έσπευσες να την επιβεβαιώσεις, την ξεφτίλα) τη μνήμη του Γρηγορόπουλου θυμάσαι πόσοι την «εσκύλευσαν» («εσκυλλεύσατε»);

  αιδώς αχρείοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. (η ξεφτίλα αναφερότανε και σε εσένα, που έσπευσες να την επιβεβαιώσεις, την ξεφτίλα) τη μνήμη του Γρηγορόπουλου θυμάσαι πόσοι την «εσκύλευσαν» («εσκυλλεύσατε»);
  ---
  Επειδή είσαι στόκος σου ξαναγράφω τα προηγούμενα σχόλια μου:
  1. Από την άλλη πλευρά, οι νεκροί (είτε οι τρεις της μαρφιν, είτε αυτός της 6 Δεκέμβρη,
  2. τα πολιτικά τους πιστεύω αντανακλούν και την προπαγάνδα τους διαδίδουν, όπως έκαναν και στην περίπτωση των Δεκεμβριανών το ακριβώς αντίθετο πλευρό του πολιτικού χώρου.

  Οπότε μιλάμε για εσκύλευσαν και όχι εσκυλλεύσατε.

  Τέλος αντί να να ασχολήστε με το ουσιαστικό, δηλαδή την μη απονομή δικαιοσύνης και την μη εύρεση των δραστών (σε ένα από τα ποίο καλυπτόμενα από κάμερες παρακολούθησης σημεία της χώρας και με πλήθος φωτορεπόρτερ) κάθεστε και κυνηγάτε ανεμόμυλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ποιός ήταν αυτός που σας εμπόδισε να συγκεντρωθείτε; Που είναι η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ευαισθησία; ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ Ε Σ Ε Ι Σ από τον κανπέ σας; Ποτε θα αφήσετε το πληκτρολόγιο που το μόνο που κάνετε είναι να τα χώνετε στους αντιεξουσιαστές και τους αριστερούς επειδή ... ΔΕΝ εκαναν πορία; Εσείς πότε θα κάνετε ΚΑΤΙ;

  Προς Πάνο Κωνσταντινίδη, firiki2010, Ασωτος γιος,apeleytheros και βεβαίως Ε Σ Υ που έγραψες το άρθρο, Πήγατε στην συγκέντρωση για την μνήμη των τριών νεκρών; ΠΩΣ τους τιμήσατε; Τι κάνατε;

  Να σας πω εγώ τι κάνατε, καθήσατε στο PC και αναθεματίσατε αυτούς που σε άλλες περιπτώσεις συγκεντρώνονται...

  Πριν γράψετε το κλασσικό σας πια σχόλιο κοιταχτείτε ρε γαμώτο στον καθρέφτη και πατήστε delete...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμε 2:25

  Φιλική συμβουλή: Δεν είναι ασφαλές να βγάζεις τόσο αυθαίρετα συμπεράσματα όταν δεν είσαι σίγουρος 100% για το αν ο άλλος έκανε ή δεν έκανε αυτά που λες. Εκτείθεσαι χωρίς λόγο ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ανώνυμο 2.25
  1 Δεν πήγα σε καμμία συγκέντρωση για τη μνήμη των τριων νεκρών κατ΄ αρχήν γιατί δεν την πήρα χαμπάρι.
  2 Αν εννοείς τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που επίσης δεν πήρα χαμπάρι δεν θα πήγαινα ούτως ή άλλως αφού εκ των πραγμάτων θα είχε ένα πολύ συγκεκριμένο πρίσμα αντιμετώπισης του γεγονότος.
  3 Το ελληνάκι - και συγγνώμη που το ερμηνεύω- φαντάστηκε μια παλλαική διαδήλωση πέρα από κόμματα και πολιτικές προτιμήσεις που θα έδειχνε ότι ως κοινωνία ξυπνήσαμε και θέλουμε να αντισταθούμε στη βία. Ε, λοιπόν δεν ξυπνήσαμε!
  4 Η "δράση" μέσω του pc δεν είναι υποχρεωτικά λιγότερο αποτελεσματική από μια πορεία και πιθανώτα είναι και πιο απαιτητική.
  5 Ναι! Το πρόβλημα είναι όντως αυτοί που "σε άλλες περιπτώσεις συγκεντρώνονται" για να εκμεταλλευθούν τους νεκρούς "τους" και ξεχνάνε την ευαισθησία τους όταν τους νεκρούς δεν μπορούν να τους καπηλευθούν. Η επιλεκτική ευαισθησία (δηλαδή η δήθεν ευαισθησία) είναι το πρόβλημα. Κι αυτή η επιλεκτική ευαισθησία σε τελευταία ανάλυση είναι που δολοφόνησε την Αγγελική την Παρασκευή και τον Νώντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Παρόλα αυτά ο Βγενόπουλος στο απυρόβλητο, ουδείς αναφέρει το όνομά του, τα κανάλια το βουλώνουν, μένουμε Ελλάδα ωστόσο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ανωνυμος 2.256 Μαΐου 2011 - 7:54 μ.μ.

  Ελληνάκι ακόμα και αν εσύ πήγες δεν δικαιούσαι να γράφεις για τους υπόλοιπους. Οπως επίσης δεν δικαιούσαι να γράφεις για τα συνδικατα, τους αριστερους, τους αντιεξουσιαστες κτλ...

  Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί το ποιός είναι ο υπεύθυνος για την τραγωδία.

  Είναι προβοκάτσια; Αν ναι θα έβγαιναν όλοι αυτοί που ανέφερες. Και βεβαια οι χρυσαυγήτες θα ηταν οπως πάντα κρυμμενοι στις τρυπες τους.

  Τους σκότωσαν όντως οι αναρχικοί; Ε τότε ναι να το συζητήσουμε. Αλλά και πάλι σου φαίνεται λογικό τα συνδικάτα και οι αριστεροι να διαδηλώσουν για τέτοιο λόγο;

  Ο καθένας με ότι ευαισθητοποιείται ελληνακι... Αλλους ερεθίζει η κατάχρηση εξουσίας άλλους η δράση της αντιεξουσίας.

  Δε νομίζω να βγηκε κανείς για να τιμήσει την μνήμη των νεκρών, αυτό ειναι πάντα μια αφορμή για εκδήλωση, άλλοτε οργής άλλοτε απογοητευσης.

  Ο γρηγορόπουλος ήταν ένα θύμα της εξουσίας έγινε αφορμή να ξεσπάσει μια οργή συσσωρευμένη. Δεν ήταν κάτι φτιαχτό κανείς δεν εκμεταλέυτηκε τίποτα. Ολα εγιναν φυσιολογικά.

  Οπως και οι περισσοτεροι σήμερα που πήγαν με σκοπό να διαδηλώσουν την οργή και το μίσος εναντια στους αντιεξουσιαστές.

  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΥΣΑΙΣΘΗΣΙΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @ Ανώνυμος 2:25

  ΟΚ. Πού μπορώ να απευθυνθώ για να μάθω τί δικαιούμαι να γράφω, να σκέφτομαι και να λέω; Έχεις κάποιο νούμερο;

  Να το λήξουμε εδώ σε παρακαλώ; Δεν είμαι fan του trash talk άνευ ουσίας οπότε δεν σκοπεύω να το συνεχίσω αν δεν έχεις να πεις κάτι ουσιώδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. "Ο καθένας με ότι ευαισθητοποιείται ελληνακι... Αλλους ερεθίζει η κατάχρηση εξουσίας άλλους η δράση της αντιεξουσίας."

  Ο υποκειμενισμός στο μεγαλείο του. Θαυμάστε τον!

  Συγγνώμη αλλά δεν τα πάω καλά με αυτούς που έχουν διπλά στάνταρντς. Για την ακρίβεια δεν μου είναι καν ανεκτοί

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ανωνυμος 2.257 Μαΐου 2011 - 1:01 π.μ.

  Μάλλον είσαι fan του να συμφωνουν σε όλα μαζί σου αυτοί που αναρτουν σχόλια στο blog και ει δυνατόν να σε γλείφουν για τις τόσο καλογραμμένες και γεμάτες ουσια αναρτήσεις σου.

  Στο blog Ελληνάκι δεν επιτρέπεται το trash talk, επίσης είναι καλό τα σχόλια να μην έχουν χαρακτηρισμούς.

  Στο blog Ελληνάκι όταν συμφωνεις με το Ελληνάκι,τα σχόλια σου είναι ουσιώδη όταν διαφωνείς όχι.

  Δηλαδή από τα παραπάνω προκύπτει πως στο blog Ελληνάκι ένα επιθυμητό και αρεστό μήνυμα είναι αυτό "Έτσι είναι. Μόνο στο δικό τους "άδικο" (δηλαδή αν πάθει κάτι κάνα κουκουλοφόρο ρεμάλι του κερατά) ξεσηκώνονται. Μέχρι εκεί φτάνει η "ανθρωπιά" τους.

  Υγ. Πέρασα κι όλας ένας χρόνος;"


  Γεμάτο ΟΥΣΙΑ, ΕΠΙΠΕΔΟ και επιχειρήματα..

  Καληνύχτα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. "Ο γρηγορόπουλος ήταν ένα θύμα της εξουσίας" ενώ οι 3 της Μαρφίν ήταν θύματα της μαλακίας

  Ελληνάκι - πρέπει να καταργήσεις τα ανώνυμα ποσταρίσματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @ ser

  Το έχω σκεφτεί, αλλά από την άλλη τέτοιου είδους γραφόμενα εκθέτουν τον ίδιο που τα γράφει, αλλά και την ιδεολογία του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Εντάεξι, ανώνυμε, να το παραδεχτούμε κι αυτό : Και ο τρεις της Μαρφιν θύματα της εξουσίας ήτανε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ellinaki

  καθολου δεν συμφωνω- η ανωνυμία δεν εκθέτει αλλά καλύπτει, κάτι σαν τους χούλιγκανς των γηπέδων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Επώνυμος-Σερ....7 Μαΐου 2011 - 11:10 μ.μ.

  Βέβαια κανένα σχόλιο πάνω σε αυτό που έγραψα για τον Επώνυμο panos konstantinidis. Δεν είδα κανεις να σχολιάζει την αναρτησή του.

  Προς σερ. Καλύτερα ανώνυμος παρά επώνυμος με ψευδόνυμο. Εδώ βρε βλάκα το βλογκ που γράφεις δεν ξέρεις σε ποιόν ανήκει. Ο αλλος ονομαζεται Ελληνακι. Αν θέλεις προσωπικά σου δινω το όνομα μου και το τηλέφωνο ακόμα. Θα χαιρόμουν πολύ να ακούσω από κοντα αυτά που έγραψες περι μαλακιας.

  Ξαναθυμίζω το σχόλιο του...Software Engineer θα θελα να ξερα τι έχει να πει ο διαχειριστης του blog για αυτό το σχόλιο:


  " Έτσι είναι. Μόνο στο δικό τους "άδικο" (δηλαδή αν πάθει κάτι κάνα κουκουλοφόρο ρεμάλι του κερατά) ξεσηκώνονται. Μέχρι εκεί φτάνει η "ανθρωπιά" τους.

  Υγ. Πέρασα κι όλας ένας χρόνος;"

  "τέτοιου είδους γραφόμενα εκθέτουν τον ίδιο που τα γράφει, αλλά και την ιδεολογία του."

  Την ιδεολογία σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...