Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Δώσε θάρρος στο φιδάκι...

Όσοι έχουν τύχει να βρεθούν σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής ή λοιπών φασιστοειδών, το ξέρουν το σκηνικό. Τα ΜΑΤ βρίσκονται εκεί όχι για να αποτρέψουν ενδεχόμενες φασιστικές ή ρατσιστικές πράξεις, αλλά για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει καμία σύγκρουση με ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Παρόλο που είναι κοινό, δεν είναι πλέον καθόλου μυστικό ότι στον Αγ. Παντελεήμονα και άλλες περιοχές όπου οι «αγανακτισμένοι κάτοικοι» προπηλακίζουν και ασκούν συνεχόμενη ψυχική και σωματική βία σε αλλοδαπούς, η αστυνομία επεμβαίνει μόνο με τη μορφή προφορικών υποδείξεων. Οι κλούβες και το αδιάλλακτο πρόσωπο της αστυνομίας φαίνεται πως εξαντλείται μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2010, οι συγκεκριμένες περιοχές των Πατησίων, πέρα από την άτυπη αστυνομική ασυλία, είχαν και άλλο λόγο να πανηγυρίζουν. Ο ακροδεξιός κ. Μιχαλολιάκος, στηριζόμενος από τη Χρυσή Αυγή, εκλέγεται για το νεοσύστατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Εκμεταλλευόμενος την αδιαφορία του Κράτους για τις καταστάσεις που κλιμακώνονταν στην ευρύτερη περιοχή και έχοντας φορτώσει τα λαϊκά στρώματα με μίσος και απέχθεια για τους μετανάστες, ο κ. Μιχαλολιάκος συσπειρώνει υπό το «φιλολαϊκό» και αγανακτισμένο πρόγραμμά του ένα μερίδιο πολιτών που θεώρησαν πως βρήκαν εύκολη διέξοδο στα προβλήματά τους.


Κι όμως, την ώρα που τα κομφετί γέμιζαν την ατμόσφαιρα γύρω από το πολιτικό γραφείο του κ. Μιχαλολιάκου και οι ξυρισμένες αμοιβάδες χαιρετούσαν ναζιστικά από κάτω, οι υπόλοιποι Αθηναίοι είχαν επιδοθεί σε μία ιδεολογική διαμάχη με επίκεντρο την αποχή. Με ποσοστό συμμετοχής στον πρώτο γύρο των εκλογών περίπου 43%, οι 10.222 ψήφοι του κ. Μιχαλολιάκου, κατάφεραν να του εξασφαλίσουν έδρα στον Δήμο Αθηναίων, ενώ το 57% των απεχόντων πουλούσε ιδεολογία προσπαθώντας να εξηγήσει την «ώριμη» πολιτική του στάση.

Οι μήνες πέρασαν, η Χρυσή Αυγή έχει πλέον επίσημη θέση και εκπροσώπηση στον Δήμο Αθηναίων, και η θέση αυτή φαίνεται πως εμπνέει το κάθε είδους φασιστοειδές να δρα κατά το δοκούν υπό το αδιάφορο βλέμμα της αστυνομίας. Βάλε μέσα στη συνταγή τη συνεχιζόμενη αδιαφορία της Πολιτείας και την φαρσοκωμωδία με τους 300 της «Υπατίας», και έχεις έτοιμο το τέλειο εκρηκτικό μείγμα που περιμένει απλά την αφορμή.

Η αφορμή δόθηκε με την πρόσφατη φονική ληστεία στο κέντρο της Αθήνας. Χθες το βράδυ, οι «αγανακτισμένοι πολίτες» που πήγαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο άτυχος άνθρωπος, συσπειρώθηκαν με ακροδεξιά στοιχεία και με πρόσχημα την αγανάκτησή τους, κυνηγούσαν και ξυλοκοπούσαν όποιον περαστικό αλλοδαπό πετύχαιναν. Έσπασαν μαγαζιά, τζαμαρίες εισόδων πολυκατοικίας, και παραβίασαν σπίτια υπό το αμήχανο βλέμμα της αστυνομίας, η μοναδική ανησυχία της οποίας ήταν μην τυχόν και οι βιαιοπραγίες των φασιστών εξαπλωθούν σε παραπλήσιες καταλήψεις αντιεξουσιαστών. Αυτή ήταν δηλαδή η βασική μέριμνα της Πολιτείας. Τα δικαιώματα των μεταναστών που ούτως ή άλλως έχουν τσαλαπατηθεί με κάθε τρόπο πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Λυπάμαι που θα σας ξενερώσω ανοιξιάτικα, αλλά ο έρωτας ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής πρέπει να λάβει άμεσα τέλος. Είναι κατανοητή η επιθυμία της Πολιτείας να μην «ερεθίζει» τα ευερέθιστα ακραία στοιχεία της κοινωνίας, αλλά σε περιπτώσεις όπως η χθεσινή που είναι ξεκάθαρο το πόσο έχει χαθεί ο έλεγχος οφείλει να πάρει σαφή θέση. Και επί τη ευκαιρία να απομακρύνει τα ίδια στοιχεία μέσα από τα σώματα ασφαλείας που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται το δημοκρατικό πολίτευμα. Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται μεν από κότες, αλλά όταν το φίδι έχει σκάσει ήδη κεφάλι, απαιτούνται πιο έμπρακτες δράσεις.


13 σχόλια:

 1. "ο έρωτας ΕΛ.ΑΣ. και Χρυσής Αυγής πρέπει να λάβει άμεσα τέλος"

  Δε θα σταματήσει και ο λόγος είναι απλός. Οι Χρυσαυγίτες ως ζώα που κάνουν πολύ καλά τη "βρωμοδουλειά" που ίσως να έπρεπε να κάνουν οι αστυνομικοί σε ό,τι αφορά το κυνηγητό των αντι-εξουσιαστών.

  Πρόσεξε, δε λέω ότι καλώς κυνηγά η αστυνομία τους αντι-εξουσιαστές. Λέω απλώς ότι η χρυσή αυγή είναι ένα πολύ καλό εργαλείο στη διάθεση των αστυνομικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά που γίνανε είναι αναμενόμενα όταν δεν υπάρχει το (ανύπαρκτο) κράτος. Δυστυχώς σε κάτι τέτοιες στιγμές ξυπνάει το ένστικτο το όχλου και της αυτοδικίας. Αν ποτέ γίνουμε δημοκρατία ίσως να εξαλειφθούνε όλα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αααααααα, το αγαπημένο μου θέμα: ΕΛΑΣ και Χ.Α. Τι να πρωτοπώ; Ο έρωτας είναι κολλοσιαίος στην περίπτωση αυτή και ανήκεστος. Τα λόγια είναι περιττά.

  @Panos Konstantinidis

  Πολύ σωστά το λες, 'αν ποτέ γίνουμε δημοκρατία', γιατί ως γνωστόν ο κοινοβουλευτισμός κυβερνά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. αστυνομία και ναζί το ίδιο μαγαζί, μπάτσοι είστε δούλοι μέχρι το μεδούλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ορθά επισημαίνεις, αλλά δεν βλέπω να βγαίνει το διαζύγιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χωρίς να αναρωτηθούμε αν για να γίνει κάποιος αστυνομικός πρέπει να έχει και κάποιες άμεσες ή έμμεσες τάσεις ολιγαρχικές, και κάποια έλλειψη, σε βαθμό ή κατανόηση, μόρφωσης, και βάση του σκεπτικού ότι όποιος έχει ζήσει έξω ξέρει πως δεν υπάρχει αστυνομία στην Ελλάδα, θα ρωτούσε κανείς γιατί τα φίδια να κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν το φιδάκι να βγει απ' τ' αυγό κάτω από την κο-κο-κο-κότα. Θάρρος θα του δώσουνε να βγει και να θεριέψει. Ποιός να το φανταζόταν ότι η Ελλάδα θα γινόταν το λίκνο των νέων ανακόντα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @thinks

  Πάντως δεν έχουν ιδανικά. Το μόνο σίγουρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπορεί η αποχή να έκανε το Μιχαλολιάκο δημοτικό σύμβουλο, μπορεί και να υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος μεταξύ ΕΛ.ΑΣ. και Χ.Α. αλλα η ζωή στα υποβαθμισμένες περιοχές έχει γίνει πολύ επικίνδυνη. Εκ του ασφαλούς όλοι είμαστε δημοκράτες, ανθρωπιστές και αντιρατσιστές, αλλα ας είμαστε ειλικρινείς, κάντε μια βόλτα το βράδυ στον Αγ Παντελεήμονα και μετά τα ξαναλέμε. Η εγκληματικότητα κτυπά κόκκινο.
  Τι σημασία έχει αν και αυτοί οι άνθρωποι είναι θύματα της παγκοσμιοποίησης. Με ποια λογική πρέπει να υποβαθμισθεί η ζωή μιας ολόκληρης πόλης επειδή έστω οι διοικητές της ήταν ανίκανοι και κοντόφθαλμοι;
  Εδώ που φτάσαμε απαιτούνται ριζοσπαστικές λύσεις που ίσως δεν είναι και τόσο ανθρωπιστικές. Και όσο η πολιτεία αργεί να πάρει μέτρα πάντα θα βρίσκονται καλοθελητές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @Dyer

  Μένω στο Κέντρο και κατανοώ αυτά που λες. Ο Κακλαμάνης μας έγραψε κανονικά. Ο Καμίνης από άλλη πόλη αυτός.

  Το παρακράτος συνεχίζει και βαράει μετανάστες.

  Όμορφα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...