Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2008

Άλλο ένα μεμονωμένο περιστατικό...

... από τις χθεσινές διαδηλώσεις στην Ομόνοια. Περιγραφή του Γιώργου Κακούση στον Alpha Radio.

7 σχόλια:

 1. Μόλις το είδα και στο μέηλ μου.
  Μόλις γύρισα από κέντρο.
  Παιδιά ζούμε ιστορικές στιγμές.
  Και δεν το λέω με ενθουσιασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και μετά αναρωτιούνται γιατί οι συγκρούσεις εντείνονται. Εγώ, ακούγοντας αυτό το απόσπασμα, έτοιμος ήμουν να κατέβω στους δρόμους...

  Και άλλα τέτοια "μεμονωμένα περιστατικά" συνεχίζονταν ακόμα και μπροστά στις κάμερες. Άλλες φορές, ο ΜΑΤατζής ανακάλυπτε την κάμερα, όποτε έριχνε σύρμα για να σύρουν τους συλληφθέντες σε πιο κρυφά μέρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ελληνάκι,κάνω εμφάνιση με λίγο cnn για σφαιρική ενημέρωση...το μικρό το φάγανε,λέει,ενώ έριχνε μολότωφ.
  μετά από τόσο πανηγύρι,πάρε ένα κερασάκι για να καταλάβεις αν και τι καις τελικά.
  http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/12/09/greece.riots/index.html

  αναμένω το άρθρο τους σχετικά με την αυ θόρ μη τη δράση των πολιτών εναντίον των κουκουλοφόρων...

  εγώ δεν ξέρω πια...καλά στημένα όλα ή ντιπ άγνοια του πώς να τα στήσουν,μια φορά πάντως η σήψη είναι βαθιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ koubiki

  Το CNN γράφει απλά τί αναφέρει η αστυνομία:

  "Police said six young protesters pelted a police patrol car with stones, and the teen was shot as he tried to throw a fuel-filled bomb at the officers."

  ...και δεν εκφέρει άποψη.

  Κατα τ'αλλα, καλή εμφάνιση :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. απλώς στο χωριό μου όταν επιλέγεις χμ...να αναφέρεις μια άποψη σκέτη,χωρίς στοιχεία που να την αντικρούουν ή να την αμφισβητούν άμεσα/έμμεσα και να είσαι και γνωστό μέσο ενημέρωσης,ε,δεν είναι απλώς 'police said'.ε ί ν α ι άποψη.

  λέω να κατεβώ να φάω καμιά κλωτσιά στα καλά του καθουμένου για να διαβάσω μετά ότι την προκάλεσα εγώ.αλλά δε θα τσαντιστώ γιατί θα προηγείται το 'police said'.

  τσίου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. το ζήτημα δεν είναι το μεμονωμενο περιστατικό

  κρίμα το παιδι και συλληπητήρια στους οικείους του αλλά αν μπλέξουμε στις λεπτομέρειες θα μιλάμε για το πως βρέθηκε απο το Ψυχικό στα Εξάρχεια, γιά το αν γύρισε ο αστυνομικός αντί να φύγει γιά το αν εξοστρακίστηκε η σφαίρα ή οχι

  Το πραγματικό ζήτημα συνέλληνες είναι αυτό που είπε ο Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.):

  Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας: έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

  Πιστεύω θα έχετε δει οι περισσότεροι την φωτογραφία με το πανώ των κουκουλοφόρων "Ειμαστε ο ανθός της Ελληνικής κοινωνίας"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ellinaki
  Χθες το μεσημεράκι μεταξύ πετρών και ασφυξιογώνων αντίκρυσα παρόμοιο περιστατικό στην Ομόνοια.
  Καμιά 10αριά ΜΑΤ περιέλαβαν έναν πιτσιρίκο το πολύ 17 ετών και του ρίχναν με τις ασπίδες στο πρόσωπο.
  Φυσικά συνέχισαν και αφού είχε πέσει κάτω.


  @ ser
  Αντιγράφω από
  http://www.sarantakos.com/isocrat.html

  Διότι, βλέπετε, ο Ισοκράτης δεν είπε αυτό που έβαλαν στο στόμα του οι πλασιέδες της ελληνοφροσύνης.
  Το απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής (ζητώ συγνώμη για το πολυτονικό):  Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.
  Φυσικά, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή.
  Επειδή όμως μπορεί να περάσει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα:  Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ' όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.
  Μ' άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...