Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Θέμα πίεσης είναι τελικά

Το σκέφτηκα και τελικά την έστειλα την επιστολή στο Υπουργείο Υγείας...

ΑΘΗΝΑ 18/11/2010

ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα για θέματα Δημόσιας Υγείας, κ. Αντώνη Δημόπουλο.

Αξιότιμε κ. Δημόπουλε,

Με ιδιαίτερη χαρά, διάβασα την δήλωσή σας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την Πέμπτη 18/11/2010, σχετικά με την αναθεώρηση του αντι-καπνιστικού νόμου, όπου προκειμένου αυτή να αιτιολογηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, είπατε: «Δεν περιμέναμε αυτή την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες».

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την διευκρίνησή σας ότι ουσιαστικά στην Ελλάδα οι Νόμοι του Κράτους δεν υφίστανται για να τηρούνται αλλά για να διαμορφώνονται ανάλογα με τα συμφέροντα μίας οποιασδήποτε ομάδας μετά από σχετικές πιέσεις, δεδομένου ότι ως πολίτης αυτής της χώρας είχα μία εσωτερική συνειδησιακή σύγκρουση που με βασάνιζε χρόνια τώρα.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να σας κοινοποιήσω την πίεση που πρόκειται να ασκήσω εγώ προσωπικά, πλήθος δικυκλιστών, καθώς και ορισμένες εκατοντάδες οδηγών ΤΑΞΙ και λοιπών πιλότων ράλι, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες στο εθνικό οδικό δίκτυο. Οι λόγοι είναι σοβαροί, καθώς:

Α) Υπάρχει μία μεγάλη μείωση του τζίρου στα οικονομικά των οδηγών που καίνε βενζίνη ενώ το όχημά τους βρίσκεται ακινητοποιημένο σε κάποιο φανάρι. Ταυτόχρονα αναγκάζονται, από φιλανθρωπική ανάγκη, να ξοδεύουν λεφτά σε καθαριστές τζαμιών, και μικροπωλητές.

Β) Είναι άκρως φασιστικό να παρεμποδίζεται η ελεύθερη μετακίνησή μας σε διασταυρώσεις, ενώ ταυτόχρονα καταπατιέται αυτή η ελευθερία προκειμένου να περάσουν από τη διασταύρωση άλλα οχήματα.

Γ) Οι οδηγοί που πραγματικά σέβονται τα φανάρια και είναι ικανοί να περιμένουν με κόκκινο ακόμα και σε άδειους δρόμους αργά το βράδυ, είναι μία μειοψηφία, και δεν μπορούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους στην λαϊκή πλειοψηφία για ανοιχτούς δρόμους χωρίς φανάρια.

Όπως καταλαβαίνετε τα ζητήματα είναι άκρως σοβαρά και γι’ αυτό το λόγο, η πίεσή μας πρόκειται να είναι πολύ μεγάλη. Ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή των καταστηματαρχών. Θεωρώ λοιπόν, ότι αυτή η κοινοποίηση, σας δίνει λίγο χρόνο προκειμένου να συμβουλεύσετε τον αρμόδιο Υπουργό για την επικείμενη πίεση που πρόκειται να ασκήσουμε ώστε να αλλάξει ο ΚΟΚ και να καταργηθούν οι φωτεινοί σηματοδότες εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

Με Εκτίμηση,
(Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα)

Υ.Γ. Δυστυχώς δεν βρισκόμαστε κοντά σε προεκλογική περίοδο προκειμένου η πίεσή μου να αποκτήσει αμιγώς εκβιαστικό χαρακτήρα, γι’ αυτό το μέγεθος αυτής θα είναι πολύ μεγάλο εξ΄ αρχής.

16 σχόλια:

 1. Τι το ψάχνεις, κράτος ηλίθιο, νόμοι αστείοι, αντιμετώπιση γελοία. Απολύτως αρμονικά όλα μεταξύ τους.

  Αν και κατ' εμέ υπήρχε και εναλλακτική: αυτό που θα'πρεπε να'χεις γράψει είναι η απορία σου που δεν έχει αρθεί η βουλευτική ασυλία από την στιγμή που έχουν πιέσει πολύ περισσότεροι σε σχέση με τους καταστηματάρχες... :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχεις δίκιο, κακώς παίρνουν πίσω το νόμο, έπρεπε να τον εφαρμόσουν. Αν όμως αδυνατούν (για οποιοδήποτε λόγο, βλακεία, δόλο, ανικανότητα) να τον εφαρμόσουν, τότε καλύτερα να καταργηθεί από το να παραβιάζεται. Αυτό που γίνεται τώρα με νόμους που έχουν de facto καταργηθεί αλλά υπάρχουν στα χαρτιά, προκαλεί ασυνέπεια, και καλλιεργεί γενικότερη ανομία.

  ΥΓ. Στην Κρήτη πάντως έτσι οδηγούν όλοι :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπά; τι έγινε; ξαναεπιτρέπουν το κάπνισμα; (τά λεγες εσύ -κι εγώ τά λεγα...). Μπορεί να ακούγεται περίεργο αυτό που θα πω, καπνιστής ων (ήμαρτον!) αλλά πραγματικά είναι αηδιαστικό, ιδίως αυτή την εποχή στην ιστορία του Ελληνικού κράτους να μην μπορεί ούτε το κράτος ούτε οι πολίτες να παριστάνουνε τουλάχιστον ότι δεν είναι Ελλαδιστάν. Όσο για την σωστή και σοφή κίνηση που κάνεις με την εμπεριστατωμένη άνωθεν επιστολή, θα είναι πιο εύκολο απ' ότι νομίζεις. Δεν χρειάζεται να αλλάξει κανείς νόμος -απλά να δοθεί μια οδηγία στην Αστυνομία μπας και κανένας καινούργιος μπάτσος στην αφέλεια της νιότης πάει και δώσει κλήση σε κανέναν. Great minds think alike, αγαπητέ! Μόλις είχα τελειώσει μια ανάρτηση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Αθηνών και πάσης Ελλάδος η οποία θα δημοσιευτεί εντός των ημερών ως υποστήριξη της παρούσας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ polyvios

  Αν αδυνατεί η δημοτική αστυνομία να κάνει επισκέψεις στα μαγαζιά και να κόβει πρόστιμα, τότε το Κράτος αδυνατεί να κάνει τα πάντα.

  Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουν σκιαχτεί οι ξένοι με την πάρτη μας και το κατά πόσον θα καταφέρουμε να λάβουμε σοβαρά μετρα.

  @ thinks

  Όχι μόνο το ξαναεπιτρέπουν αλλά κάνουν και δηλώσεις του στυλ "σύγνωμη αλλά οι μαγαζάτορες μας κρατούσαν μούτρα και εμείς στεναχωρηθήκαμε".

  Ίσως αυτό σε βοηθήσει στην έρευνά σου ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επιτέλους πια με αυτά τα κωλοφάναρα.
  Έλεος δλδ. Όχι άλλη καταπίεση.

  Εμπρός για λεύτερες ράβδους πλουτωνίου, ουράνιο και ράδιο στις νυχτερινές εξόδους.

  Γουστάρω το φωσφοριζέ λουκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ pølsemannen

  Όπως τα λέτε ακριβώς, για να φέρουμε τη λάμψη και τη ραδιενέργεια και πάλι στα κλαμπζ μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ακριβως τη στιγμή που έπρεπε το κράτος να μεγαλώσει την πίεση και να αυξήσει τους ελέγχους και τα πρόστιμα κάνει πάλι πίσω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Επιτέλους, αγαπητοί συναγωνισταί, ο δρόμος για ελεύθερην κυκλοφορίαν των πολιτών με ράβδους ουρανίου είναι ανοικτός (http://polsemannen.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html)

  Υ.Γ.: Μα ελάτε τώρα... Εδώ δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα, θα εφαρμοσθεί ένας απλός νόμος που δεν έχει ούτε τρεις μήνες ζωής; Εκτός βεβαίως και αν προτάσσεται η οικονομική ελευθερία της προστασίας της δημοσίας υγείας. Εις την περίπτωσιν αυτήν, παρακαλώ όπως αποστείλετε ράβδον ουρανίου, προκειμένου να προτάξετε με την σειράν σας το απόρρητον των επιστολών έναντι της προστασίας της δημοσίας υγείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ελληνάκι, καλή η κίνηση για την κατάργηση των φαναριών, αλλά σε πρόλαβε η de facto κατάργηση τους, εξαιτίας της μη υπογραφής της απαραίτητης σύμβασης συντήρησης με τη Ζήμενς (μόνο που ακούν το όνομα της, φτύνουν τον κόρφο τους)!

  Θα μπορούσες επίσης, ως τίτλο της ανάρτησης σου να βάλεις και το "Ρεφλεξολογία στο ελληνικό κράτος"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Για την οπλοχρησία τί έχεις να πεις;
  μα καλά, πως ζούμε χωρίς δυο τρεις μπαλοθιές την ημέρα;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό είναι ένα αντίγραφο του ΕΠΩΝΥΜΟΥ email, που έστειλα στις 4/11 στους :

  ---------------------------
  Εκπρόσωπο τύπου της Κυβέρνσης
  Υπουργό υγείας
  Υπουργό δημοσίας Τάξης

  Να μην σαν πω τι απάντηση πήρα.


  Απαγόρευση Καπνίσματος !!
  From:
  **************************
  To: info@ekprosopos.gov.gr; minister@yyka.gov.gr; pressoffice@yptp.gr


  Κύριε εκπρόσωπε Τύπου της Κυβέρνησης
  Κύριε Υπουργέ Υγείας
  Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη

  Δεν ξέρω τι νομίζετε εσείς ότι συμβαίνει σχετικά με τον νόμο περί της
  απαγόρευσης του καπνίσματος , αλλά σας πληροφορώ ότι δεν έχει συμμορφωθεί σχεδόν
  κανένας θαμώνας και πολύ περισσότερο καταστηματάρχης. Αυτό συμβαίνει τόσο στην
  πόλη που διαμένω (Τρίκαλα) , αλλά και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που επισκέπτομαι
  τακτικά, πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων.
  Όταν μάλιστα τους θυμίζεις το νόμο σε κοιτούν ειρωνικά και γελάνε οι
  περισσότεροι και σου λένε "εδώ είναι Ελλάδα" ή σου λένε ότι απλά ο νόμος δεν
  ισχύει πλέον (sic).
  Έτσι όπως απαιτείτε από εμένα να συμμορφώνομαι με τους νόμους του ΚΟΚ για
  παράδειγμα και με τιμωρείτε αν τους παραβώ προκειμένου να προστατέψετε τους
  υπόλοιπους πολίτες από την ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά μου, έτσι απαιτώ
  και εγώ από σας να εφαρμόσετε το νόμο και να προστατέψετε τους μη καπνιστές από
  την παραβατική συμπεριφορά των καπνιστών που στρέφεται εναντίον τους.
  Δεν είναι δυνατόν να ακούω επιχειρήματα του στυλ "ότι τώρα προεκλογικά δεν
  αγγίζεται κανένας" ή το ότι έτσι πλήτεται η αγορά και ο τζίρος της .
  Δεν είναι επιχείρημα το ότι ο Έλληνας θέλει να καπνίσει στα στα μπουζούκια.
  Στο εξωτερικό δεν νομίζω να έκλεισαν καταστήματα μόλις εφαρμόστηκε ο νόμος περί
  καπνίσματος και σας θυμίζω την επιτυχή εφαρμογή του μέτρου στα Μεσα Μαζικής
  Μεταφοράς.

  Να ξέρετε ότι αυτήν η εικόνα μόνο εικόνα σύγχρονης και ευνομούμενης πολιτείας
  δεν είναι. Είναι αδύνατο να ζητάτε την υποστήριξη των πολιτών σε μείζονα θέματα
  όταν δεν μπορείτε με την σειρά σας να προστατέψετε την υγεία του.
  Τότε το όνομα σας περί Υπουργού υγείας και περί Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
  είναι απλά για να γεμίζει τα επιστολόχαρτα και τα βιογραφικά σας.

  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .


  ΟΝΟΜAΤΕΠΏΝΥΜΟ
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αααααχ! Συγκινήθηκα!

  Μου θυμησες το τρολ μου!!!

  Να ψηφίσουμε ρε.

  Να ψηφισουμε για τα φαναρια, για το αν θα φοραμε ζωνη ασφαλειας, αν θα πρεπει να οδηγαμε πιωμενοι, αν ο βιασμος ειναι αδίκημα!!!!

  Αϊντε να κανουμε και το λομπι του μαλάκα!!!!

  Δημοκρατία ρε τσόλια!!
  :)))


  Υ.Γ. Πολύ καλό το κείμενο, δείχνει πως αντιμετωπίζονται οι νομοι εν γένει στην Ελλάδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ούννος ο Βελανιδοφάγος19 Νοεμβρίου 2010 - 4:14 μ.μ.

  Ελληνάκι και άλλοι, μην ταράζεστε παρακαλώ. Το Μάιο - Ιούνιο θα παρουσιαστεί βελτιωμένο νομοσχέδιο για την απαγόρευση καπνίσματος, η οποία θα ισχύσει, να σκεφτώ λίγο... ας πούμε από 1.Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά όμως χ ω ρ ί ς παραθυράκια. Σοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Έστειλα αυτό εχθές:
  Αξιότιμε κύριε Δημόπουλε,
  Με έκπληξη διάβασα τα σχετικά με την τροποποίηση στον αντικαπνιστικό νόμο και τη δήλωσή σας "δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα" και

  "Δεν περιμέναμε αυτή την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες".
  Δεν ήξερα κύριε Δημόπουλε ότι τα σοβαρά κράτη, όπως ισχυρίζεστε ότι θέλετε να κάνετε την Ελλάδα, τροποποιούν τους νόμους τους ανάλογα με τις απαιτήσεις των καταστηματαρχών.


  Η συμπαθής αυτή ομάδα παρεπιπτοντως, δεν έχει δημοσιοποιήσει κανένα στοιχείο για μείωση του τζίρου, που να οφείλεται στον αντικαπνιστικό νόμο. Οι καταστηματάρχες δεν περιμένουν βέβαια να αυξήσουν τον τζίρο τους με την τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, αλλά να να αποφύγουν την οικονομική επιβάρυνση που θα είχαν από την επιβολή προστίμων. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν σκόπευαν να ακολουθήσουν τον νόμο εξ'αρχής.

  Κύριε Δημόπουλε, αυτή η εξόφθαλμη περιφρόνηση για τους νόμους σε αυτή την χώρα πρέπει να σταματήσει. Σας παρακαλώ, μην αβαντάρετε τέτοιες συμπεριφορές. Κάνατε το σωστό.
  Λέτε: "Αν κάνουμε πίσω, θα έχουμε επιχειρήματα γιατί το κάναμε". Εγώ θα σας δώσω επιχειρήματα για να μην κάνετε πίσω.

  Γιατί δεν γίνεται μια χώρα που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι προκειται να αλλάξει, να υποκύπτει σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή σε οπισθοδρομικά αντανακλαστικά που έχουν ευθύνη για την σημερινή της κατάσταση,

  Γιατί η υγεία του πληθυσμού είναι σημαντική και γιατί τα χρήματα που θα σπαταλήσει το κράτος στην αποκατάσταση όσων έχουν βλαφτεί από παθητικό κάπνισμα είναι πολλά,

  Γιατί η χώρα αυτή δεν μπορεί να υποφέρει ακόμη μια μείωση στην αξιοπιστία της,

  Γιατί και εμείς οι μη καπνιστές βγαίνουμε, και έχουμε την δύναμη να μποϋκοτάρουμε τα καταστήματα στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα,

  Αλλά κυρίως γιατί δεν πρέπει να μας δώσετε άλλη μια δικαιολογία να πούμε : "Ε καλά τώρα, το ξέραμε ότι δεν θα εφαρμοστεί ούτε αυτός ο νόμος, σιγά"

  Με εκτίμηση,
  ΟΝΟΜΑΤΕΩΝΥΜΟ
  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Και να σκεφτείς ότι γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα μνήμης νεκρών από τροχαία την Κυριακή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ aldebaran + rostri

  Μπράβο σας! Καλό είναι να υπάρχουν και επιστολές με πιο "σοβαρό" περιεχόμενο. Σκεφτόμουν κι εγώ να στείλω άλλη μία ανάλογη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...