Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Intermission #38 (νικ-ΗΤΤΑ edition)

Αυτή την Κυριακή απέχουμε όλοι από τις εκλογές. Αφήνουμε τον Νικήτα να αποτελειώσει την Αθήνα μια για πάντα.


29 σχόλια:

 1. Η αλήθεια είναι ότι ο Νικήτας έχει αποδειχθεί ο Καταλληλότερος... στο ρόλο του εξολοθρευτή της Αθήνας, παρά τα ιερά τέρατα (κυριολεκτικά) που προηγήθηκαν αυτού! Είμαι πεπεισμένη ότι μια ακόμη θητεία του και θα ολοκληρώσει το έργο του.
  (παρακαλώ, όμως, να μην παραβλέπουμε και τη δική μας συνεισφορά!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. για να ειμαστε αντικειμενικοί δεν φταίει αυτός γιά τους άστεγους, τους ναρκομανείς, για το ότι παρκάρουμε όπου βρούμε κτλ κτλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ ESKARINA

  Μακράν ο χειρότερος έβερ. Εκτός από το έργο του ως δήμαρχος, έχει να επιδείξει και ένα ιδιαίτερο επίπεδο αλαζονίας

  @ ser

  Δεν φταίει 100%, αλλά του αναλογεί ένα μεγάλο ποσοστό. Υπάρχουν και πρωτοβουλίες που μπορούν να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο παρακάμπτοντας την γραφιοκρατεία και την αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας. Άλλοι δήμαρχοι δηλαδή πως κατάφεραν να κάνουν θαύματα;

  Ειδικά για το παρκάρισμα... Έχεις δει ποτέ σκηνικό με δημοτικούς αστυνομικούς να πίνουν φραπέ, να παίζουν μπεγλέρι, και να κοζάρουν γκομενάκια ενώ μπροστά έχουν 5 παρκαρισμένα αυτοκίνητα σε πεζόδρομους; Εγώ έχω δει... αρκετές φορές μάλιστα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άστα, εδώ νεκραναστήθηκε ένας Νικήτας^10 και σπεύδω να φωτογραφήσω ποδηλατόδρομους, πεζόδρομους κλπ ενοχλητικές ρυθμίσεις, που με το νέον έτος θα είναι απλή ανάμνηση. Τέρμα το διάλειμμα, μέσα το κεφάλι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όχι!! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ όλοι ώστε οποιοσδήποτε βγει να έχει δυνατή πλειοψηφία για να καταστρέψει την Αθήνα για πάντα στα σίγουρα και με τις ευλογίες μας!
  Κλείτωρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Αγησίας

  Και σε άλλα μέρη βγήκαν Νικήτες^10. Δεν μαθαίνει ο κόσμος...

  Κουράγιο!

  @ Κλείτωρ

  Τώρα ειλικρινά. Τί βάση έχει αυτό που λες;

  Θα βγει ένας από τους δυο, δεν πα να έχει αποχή 99%. Έχεις την ευκαιρία να μαυρίσεις τον χειρότερο δήμαρχο που πέρασε ποτέ από την Αθήνα και εσύ κάθεσαι και ονειρεύεσαι τη μέρα που από το πουθενά θα προκύψει μία καλύτερη πόλη. Καλά κρασά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ελληνάκι, το πρόβλημα είναι ακριβώς πως δεν μπορείς να πιάσεις την βάση. Αν περιμένεις από τον έτερο υποψήφιο να είναι ακλύτερος του νυν τοτε ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ στα σίγουρα!

  Κλείτωρ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αθήνα έμεινα από το 2003 εως το 2008 για σπουδές. Δεν είμαι δλδ Αθηναίος. Ακούω όσους μένουν να λένε πως η πόλη είναι χειρότερη από ποτέ.

  Είναι πραγματικά απίστευτο να ξαναεκλεγεί, με "αντιμνημονιακούς" ψήφους. Επίσης δεν ξέρω αν η Αθήνα είχε ποτέ ένα τόσο δυνατό ψηφοδέλτιο όπως του Καμινη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ Κλείτωρ

  Επειδή έχω αρχίσει να βαριέμαι την αδιάκριτη ισοπέδωση χωρίς το παραμικρό επιχείρημα για οποιαδήποτε εναλλακτική, πες μου εσύ ακριβώς τί προτείνεις.

  Όχι όμως θεωρητικές λύσεις.

  Επί του πρακτέου εδώ και τώρα, με τις υπάρχουσες συνθήκες.

  Δηλαδή με έναν αποδεδειγμένα άχρηστο, αλαζόνα δήμαρχο με ακροδεξιές απόψεις και έναν υποψήφιο που έχει πλούσιο ιστορικό στην πιο λειτουργική ανεξάρτητη αρχή της χώρας.

  Αρκετά με το μπούρου μπούρου. Πες μου ακριβώς τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους θα βελτιωθεί η πόλη, και πως αυτοί οι τρόποι δεν επηρεάζονται στο παραμικρό από το αποτέλεσμα της Κυριακής.

  @ CsLaKoNaS

  Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι κάθε μέρα γίνεται χειρότερη. Κι εγώ θεωρώ το ίδιο για τον Καμίνη. Ο συντηρητισμός, ο λαϊκισμός και η οπισθοδρομικότητα όμως δεν νικιούνται έτσι εύκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "Ο συντηρητισμός, ο λαϊκισμός και η οπισθοδρομικότητα όμως δεν νικιούνται έτσι εύκολα."
  αυτο ξαναγραψτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Δημος λεει "δεν ειναι θεμα του δημου, ειναι της κυβερνησης" η κυβερνηση λεει "δεν ειναι θεμα δικο μας, ειναι της ΕΕ" και παει λεγοντας.. Ολοι κατι εχουν να πουν, αλλα απο πραξεις μηδεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ελπίζω το περί αποχής σχόλιον να ήταν χούμορ.
  Κατά τα λοιπά, εγώ εμπιστεύομαι Νικήτα: είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει μια Αθήνα δίχως αυτοκίνητα!

  Δεν ξέρω αν πρέπει να με προβληματίσει ο κωδικός experm που εμφανίζεται ακριβώς από κάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @ Rodia

  Ο συντηρητισμός, ο λαϊκισμός και η οπισθοδρομικότητα όμως δεν νικιούνται έτσι εύκολα :p

  Εγώ ξέρω ότι όταν ο Δήμαρχος θέλει να φτιάξει την πόλη του το κάνει χωρίς δικαιολογίες για το Κράτος. Λαμπρά παραδείγματα οι Άνω Αρχάνες Ηρακλείου, η Ανάβρα Μαγνησίας και παλαιότερα η Καλαμάτα.
  Επίσης, μην ξεχνάμε οτι ο Καλλικράτης δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στους Δήμους και τις Περιφέρειες ώστε να έχουν ακόμα πιο αυτόνομη τοπική δραστηριότητα.

  @ Hades

  Έχω παρατηρήσει ότι έχεις κάποιο πρόβλημα με τον σαρκασμό μου. Δεν τον αντιλαμβάνεσαι εγκαίρως :p

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Όχι, δεν είναι θέμα προβλήματος. Είναι ενσυνείδητη επιλογή κάποιες συγκεκριμένες ατάκες να τις λαμβάνω πάντοτε στα σοβαρά, ανεξάρτητα ποιος τις λέει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ελληνάκι, επί των ίδιων ερωτήσεων σου έχει απαντήσει κανας δήμαρχος; Σε αυτούς θα έπρεπε να απευθύνεσαι με αυτές τις ερωτήσεις. Αυτοί ως δάσκαλοι του μπούρου μπούρου όμως είναι καθώς λες άξιοι ψήφου.

  Προς το παρόν προτείνω αποχή ωστε να μην νομιμοποιούνται δημοκρατικά. Επόμενο βήμα, δικαίωμα άμεσης ανάκλησης εκλεγμένων απλη αναλογική και απόδωση εξουσιών στις γειτονιές ωστε οι δήμαρχοι να καταστούν συντονιστές και όχι μονάρχες. Για εδώ και τώρα μιλάω όχι σε 200 χρόνια και αν δεν το καταλαβαίνετε περιμένετε να φτάσει η αποχή εκεί που δεν θα έχει γυρισμό. Αυτά και συνέχισε το μπούρου μπούρου σου περί συμμετοχής, δεν πείθομαι ούτε πρόκειται να με κάνεις να νοιώσω ενοχές.
  ΥΓ. λίγο μπούρου μπούρου ακόμα για να μην νομίζεις πως είναι τοπικό το φαινόμενο. Λυπάμαι που το λέω αλλά η επόμενη επανάσταση έχει αρχίσει πλην όμως δεν το έχεις καταλάβει και στηρίζεις το σύστημα. Δικαίωμά σου.
  http://vimeo.com/16566906

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Κλείτωρ

  Ναι. Έχω λάβει τις απαντήσεις που μου αρκούν από υποψήφιο δήμαρχο και μπορώ να αξιολογήσω τις πραγματικές προθέσεις του.

  Πάντως, χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, η μοναδική επανάσταση που έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα είναι το master chef και το next top model. Έχει δημιουργηθεί ήδη η κρίσιμη μάζα που θα μας γεμίσει ψωνισμένα τσόκαρα και καλούς μαγείρους, υπό το απαθές βλέμμα διαφόρων ονειροπόλων.

  Και επειδή μου κάνεις quote και τον George (με τον οποίο ταυτίζομαι στα πάντα εκτός από το συγκεκριμένο), θα είχε ενδιαφέρον να πήγαινες ένα ταξίδι στις ΗΠΑ για να δεις τα εκεί φαινόμενα και για να καταλάβεις για τί πράγμα μιλάει.

  Κατά τ'αλλα δεν εκβιάζω κανέναν με ενοχές. Το βραχυπρόθεσμο ελληνικό μέλλον θα δείξει τα αποτελέσματα διαφόρων στάσεων και, κατά τη γνώμη μου, με βίαιο τρόπο.

  Υ.Γ. Για να είναι κάποιος υποστηρικτής του "συστήματος", θα πρέπει να υπάρχει σύστημα. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχει μόνο το "ο καθένας για την πάρτη του" με τις διάφορες πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Eγώ πάλι αν και δεν ανήκω εις τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, έχω την αίσθηση ότι θα τα καταφέρετε.
  Ότι την κυριακή το βράδυ θα μας αποχαιρετήσει όλους ο χειροτερότερος.
  Το αν ο επόμενος θα είμαι πραγματικά καλός ή απλά καλύτερος, είναι άλλου παππά ευαγγέλιο, θα το συζητήσουμε όποτε και αν έρθει η ώρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @ Φοράδα

  Το αν ο επόμενος θα είναι καλύτερος, ας αφήσουμε τη ροή του χρόνου να το καταγράψει. Επί της παρούσης ο Niquita συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού που προσπαθούμε να απαλλαγούμε χρόνια τώρα. Γι' αυτό και μόνο αξίζει να φάει ένα σουτ για να παει να κάνει παρέα στον ιπτάμενο γαϊδαράκο σου. (Θα μου πεις τί σου φταίει το ζωντανο...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Τι αντιμνημικη και αντικυβερνητικη ψηφος!

  Με την αντικακλαμανικη ψηφο τι γινεται;


  @κλειτωρ
  "Προς το παρόν προτείνω αποχή ωστε να μην νομιμοποιούνται δημοκρατικά. Επόμενο βήμα, δικαίωμα άμεσης ανάκλησης εκλεγμένων απλη αναλογική και απόδωση εξουσιών στις γειτονιές ωστε οι δήμαρχοι να καταστούν συντονιστές και όχι μονάρχες. "

  Δεν υπαρχει και δεν προβλεπεται αυτο που λες απο πουθενα.

  ". Για εδώ και τώρα μιλάω όχι σε 200 χρόνια και αν δεν το καταλαβαίνετε περιμένετε να φτάσει η αποχή εκεί που δεν θα έχει γυρισμό. "

  Ομοιως δεν υπαρχει στην αποχη point of no return. Οποιος απεχει δηλωνει "δεν αποφασιζω, αποφασιστε εσεις". Και δεν διαφωνω δικαιωμα του ειναι, αλλα μην λεει μετα πως οι απεχοντες ειχαν γνωμη και δεν την εκφρασαν!


  Εγω πχ στον Β γυρο περιφερειακων δεν θα παω μαλλον να ψηφισω εδω που ειμαι διοτι δεν ξερω και δεν με αρεσει κιολας κανενας υποψηφιος. Αλλα δεν θα ζητησω αν ειμαστε πολλοι οι μη σχετικοι με τους υποψηφιους να ακυρωθουν οι εκλογες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @ Zaphod

  Κι όμως κάποιοι κάθονται και το σκέφτονται με την αντικακλαμανική.

  Σκέψου πχ να ψηφίζεις κεντρική Μακεδονία και να έχεις να ψηφίσεις μεταξύ Ζορό και κάποιου Χ. Πόσους τόνους προς τον Χ γέρνει η ζυγαριά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. χαχαχαχαχα!!!

  Για μενα θα έτεινε στο άπειρο υπερ του Χ!!!

  To να ξερω τον ενα πολύ καλα ειναι πολυ διαφορετικο απο το να μην ξερω κανενα.

  Ακομα και η αρνητικη ψηφος ειναι ψηφος και με αυτο το σκεπτικο ειμαι υπερ της αντικακλαμανικης ψηφου, αρκει να παταει σε γεγονοτα (εδω πχ για τον Niquita βοα το συμπαν) και οχι σε αφορισμους τυπου "αριστερος" "δεξιος" "αδερφη" κτλ κτλ

  Γι αυτο στην δικη μου περιφερεια πχ σκεφτομαι τωρα να απεχω . Γιατι απλουστατα δεν ξερω κανεναν, οποτε δεχομαι την γνωμη των αλλων που θα ψηφισουνε. Αυτο δεν σημαινει και η αποχη; Απουσια γνωμης;

  Αυτο αλλωστε κανει και ο φιλτατος κλειτωρας και κάθε κλειτωρας, μονο που το βαφτίζουν αλλιώς!

  --- και δεν θα το έκανα ποτε στον Α γύρο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @ Zaphod

  Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις την πραγματική αξία κάποιου υποψηφίου πριν τον δεις στην καρέκλα ευθύνης. Μπορείς όμως να δεις ένα γενικό περιεχόμενο στην προεκλογική του περίοδο.

  Πχ ο Σαχλαμάνης, όλην αυτή την περίοδο χρησιμοποιεί τις κλασσικές λαϊκίστικες, μαυρογιαλούρικες, φτηνές, νεοελληνικές πολιτικές ρητορικές. Ο Καμίνης, απαντάει επί της ουσίας χωρίς πολλά πολλά. Αυτό από την αρχή εμένα με είχε κερδίσει, γιατί είχε ξεκινήσει πριν την προεκλογική παράνοια.

  Στην δική σου περίπτωση κατανοώ το θέμα που θέτεις. Αν δηλαδή και οι δύο υποψήφιοι είναι είτε παπάρηδες, είτε απλά το ίδιο μέτριοι με ψιλοπαρόμοια μυαλά, πολύ πιθανόν να απείχα και εγώ στο δεύτερο γύρο. Άντε το πολύ πολύ να προσπαθούσα να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω για να δω ποιος είναι ο χειρότερος για να τον μαυρίσω. Μέχρι εκεί όμως.

  Σε περιπτώσεις όμως, όπου παίζουν παίχτες όπως ο Κακλαμάνεν, ο Ζορό, ο Κικίλιας, ο Γκιουλέκας κλπ, όπου είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα, θα ψήφιζα ασυζητητί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Δεν είμαι υπέρ της αποχής, αλλά πάντα με κρύα καρδιά ψηφίζω.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. @ellinaki
  "Σε περιπτώσεις όμως, όπου παίζουν παίχτες όπως ο Κακλαμάνεν, ο Ζορό, ο Κικίλιας, ο Γκιουλέκας κλπ, όπου είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα, θα ψήφιζα ασυζητητί."

  Σαφως!!!

  Μην σου πω πως θα έμπαινα και μεσα στην καλπη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Καλημέρα...apo galaxiako...
  Καλά-ασχημα εμεις απείχαμε στον πρώτο γύρο..και το μήνημα το πήραν και οι 300!...αλλά και πολλά σούργελα που ποντάρανε στις κουμπαριές...
  Στο δεύτερο γύρο ψηφίζουμε δαγκωτό ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΆΝΑΙ ΑΛΛΟ ...εκτός απο τους ΜΑΥΡΟΥΣ....ΤΎΠΟΥ ΒΕΛΙΓΚΈΚΑ,ΚΑΙ ΟΜΕΡ ΠΡΙΟΝΗΔΕΣ...αν τους βγάλεις τον μανδύα θαντικρύσεις...ή τον Παναγιωτόπουλο ή τον Καλαμπόκα
  kiklonas

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. @ diaskronos

  α) Οι αυτοδιοίκητες εκλογές δεν αφορούν τους 300. Μην πέφτουμε στη λούμπα που θέτουν τα ίδια τα κόμματα.

  β) Το μηνυμα που έλαβαν το είδαμε την Δευτέρα. Όλοι νικητές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. @Κλείτωρ
  "Προς το παρόν προτείνω αποχή ώστε να μη νομιμοποιούνται δημοκρατικά"

  Δημοκρατικά θα εκλεγούν φίλε μου και δημοκρατικά θα λαμβάνουν αποφάσεις για όλους, εκλεγμένοι από το 22,5% και βγάλε.
  Τα πράγματα είναι απλά: πας για 2η φορά σ´ένα εστιατόριο, και ο κατάλογος περιλαμβάνει 2 φαγητά. Το ένα το επέλεξες την προηγούμενη φορά και ήταν άθλιο. Το άλλο το φοβάσαι γιατί το ετοίμασε ο ίδιος chef (πολιτικών μαγειρεμάτων) αλλά και σίγουρος δεν είσαι, γιατί πάνω κάτω έχει "υλικά" που σου αρέσουν. Αν επιλέξεις το πρώτο είσαι το λιγότερο μαζοχιστής και κακόγουστος!
  Η αποχή είναι "ανευθυνότητα"! Αυτός που απέχει δεν έχει δικαίωμα κρίσης στα πολιτικά δρώμενα...
  Παράκληση στους απέχοντες, μην ακούσω αύριο "καλά ρε τι ψηφίσατε;;;", θα ασκήσω λεκτική βία!!!
  υ.γ. παρακαλώ μη θεωρήσετε ότι το παράδειγμα έχει αναφορές σε τηλεοπτικά σκουπίδια, δεν είμαι παιδί του "master chef"!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. εντάξει βγήκε ο Καμίνης. Στο τέλος της θητείας του η Αθήνα θα είναι πρότυπο πόλης.
  Ετοιμαστείτε οι ψηφίσαντες να ακούσετε τα εξ' αμάξης αφού σωνει ντε και καλά θέλατε να ψηφίσετε...
  Αφού καμώνεστε σαν υπέυθυνα άτομα επειδή.... ψηφίσατε ετοιμαστείτε να υποστείτε και τις συνέπειες της υπευθυνότητάς σας.
  Και μην ακούσω κανέναν να λέει πως δεν φταίει που εξαπατήθηκε ψηφίζοντας. Ψηφίσατε λαθος δεν αναγνωρίζεται και θα είστε συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι στα του Καμίνη και του κάθε καμίνη. Εσείς δώσατε με την ψήφο σας το δικαίωμα εσείς θα υποστείτε και τις συνέπειες της κριτικής όσων από εμάς σας λέγαμε πως είναι στημένο το παιχνίδι .-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ανώνυμε και περί εστιατορίων πια ο λόγος, καταρχήν μαγειρεύω σπίτι μου αλλά και όποτε τρώω έξω δεν πάω σε εστιατόρια που έχουν μόνο δυο φαγιά να επιλέξω, δεν πάω καν σε εστιατόρια που δεν αλλάζουν τακτικά το μενού τους. Ειδικά όμως δεν πατάω το πόδι μου σε εστιατόρια (εκτός αν αλλάξουν σεφ και μου συσταθεί) όπου έχω φάει ήδη μια φορά και δεν μου άρεσε.
  Όπως καταλαβαίνεις είναι μάλλον απίθανο εμείς οι δύο να συναντηθούμε σ' εστιατόριο....
  Ίσως σε κάποιο καλό σουβλατζίδικο μόνο ή μπορεί να παραγγέλνουμε από την ίδια φίρμα πίτσες και μέχρι εκεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...